صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۱  ، 
شناسه خبر : ۳۳۲۳۶۰

روزنامه کیهان **

امید به رئیسی برای تغییر ریل مدیریت در خوزستان

یک سایت حامی دولت اذعان کرد مدیران ضعیف که براساس روابط سیاسی و بله قربان‌گویی در استان خوزستان منصوب شدند، یکی از عوامل اصلی مشکلات در این استان هستند.
نویسنده عصر ایران خاطرنشان می‌کند: تجربه کار در چند استان را دارم، اما انصافا مردمی قانع‌تر از مردم خوزستان و مدیرانی بی‌خیال‌تر و غیر پاسخگوتر از مدیران خوزستان ندیده‌ام.
بنا ندارم حال که اوضاع اسف‌بار جلگه خوزستان و مشکلات مردم مظلوم این دیار، سرتیتر اخبار شده من هم مانند بسیاری دیگر، قضاوتی مبتنی بر اطلاعات سطحی داشته باشم، اما حقیقتاً در دو سالی که در رسانه استانی خوزستان مسئولیت داشتم ناکارآمدی‌ها و نقایص عجیب و غریبی را از نزدیک شاهد بوده‌ام که نمی‌تواند در وضعیت امروز بی‌تاثیر باشد.
اطلاعات کارشناسانه‌ای از اینکه علت دقیق معضل اخیر چیست و اینکه آیا اگر سد گتوند احداث نمی‌شد یا با مختصات دیگری احداث می‌شد امروز شرایط بهتر بود یا بدتر! ندارم، اما با همه وجود معتقدم بحران اخیر و بحران‌های رنگارنگ دیگر معلول جفای اصلی در حق خوزستان است و آن انتخاب برخی مدیران ضعیف از مسیر نسبت‌ها و روابط سیاسی و با معیار «بله قربان‌گویی» است، تا به‌جای آنکه «موی دماغ» مدیران ارشد شده و مطالبات به‌حق استان را پیگیری کنند، منویات وزرا و صاحب‌منصبان را محقق سازند.
گاهی در این سال‌ها مدیریت خوزستان که حساسیت و خطورت منحصربه‌فردی از جهات و جنبه‌های گوناگون دارد و مردم آن نیز حقی تاریخی بر گردن ایران دارند برعهده کسانی بوده که حقیقتاً از اداره یک جلسه عادی و جمع‌بندی قابل قبول عاجز بوده‌اند.
با این اوصاف طبعاً خروج از بحران‌ها و بهره‌گیری مناسب از استعداد‌های بی‌بدیل این استان نیازمند نگاهی جامع‌نگر و برنامه‌محور است و وعده رئیس‌جمهور منتخب برای حضور استاندار خوزستان در جلسات دولت قطعاً می‌تواند آغازی بر اصلاح روند مدیریت استان باشد.
یادآور می‌شود آقای روحانی چند ماه قبل و در حالی که استاندار وقت خوزستان مورد اعتراض مردم بود و در پرونده هفت تپه هم به دادگاه فرا خوانده شده بود، وی را به عنوان رئیس‌سازمان استاندارد منصوب کرد!

انتظارات بر زمین مانده بخش خصوصی از دولت جدید

مرور انتظارات بخش خصوصی و اتاق بازرگانی از دولت سیزدهم نشان می‌دهد که دولت روحانی در واقع یا کار مؤثری در زمینه این انتظارات برزمین مانده انجام نداده و یا خلاف انتظارات عمل کرده است.
علاءمیرمحمد صادقی عضو اتاق بازرگانی انتظارات بخش خصوصی از دولت سیزدهم را فهرست کرده است. او در روزنامه ایران می‌نویسد: اگر بخواهیم انتظارات بخش خصوصی از دولت آینده را دسته‌بندی کنیم، ۱۰ موضوع اهمیت بسزایی دارد که امیدواریم دولت سیزدهم در ماه‌های اول کار خود این موارد را که در ادامه می‌آید، پیگیری کند. اولین خواسته بخش خصوصی که فعالان اقتصادی و تولید دارند، نظم در تولید است. این انتظار وجود دارد که زمینه کسب و کار فراهم شود و اختلال‌هایی که در این حوزه به‌وجود آمده با حفظ حیثیت و شئون مردم ایران، برطرف شود.
دومین موضوع که پرداختن به آن اهمیت دارد، رونق تولید است؛ اگر می‌خواهیم اقتصادی پویا و فعال داشته باشیم قطعاً با توجه مضاعف به بخش تولید می‌توان به این مهم دست یافت. سومین مسئله‌ای که بخش خصوصی خواستار آن است کمک دولت برای افزایش صادرات است. کاهش صادرات طی چند وقت اخیر به شدت به اقتصاد صدمه وارد کرد بدین جهت ضرورت دارد که دولت جدید برای افزایش صادرات برنامه مناسبی تدوین کند. موضوع چهارمی که پرداختن به آن اهمیت زیادی دارد، هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید است؛ البته در این بخش نیازمند تسهیلات ارزان قیمت هستیم. اگر منابع مالی به واحد‌های تولیدی و صنعتی تزریق شود ضمن رونق صادرات، شاهد افزایش واردات مواد اولیه و تجهیزات، کاهش نرخ بیکاری و افزایش میزان‌اشتغال در کشور خواهیم بود.
پنجمین نکته که بخش خصوصی از دولت سیزدهم انتظار دارد، تأمین مایحتاج اولیه مردم است به گونه‌ای که خانوار‌های ایرانی بتوانند مایحتاج اصلی زندگی خود را با قیمت ارزان‌تر خریداری کنند. بر این اساس پیشنهاد می‌شود در ابتدای فعالیت دولت، هیئتی تشکیل شود که فعالیت آن‌ها محور تأمین کالا‌های مورد نیاز خانواده‌ها باشد. اگر چنین امری اتفاق بیفتد مردم با مشکلات کمتری می‌توانند مایحتاج اولیه خود را تأمین کنند.
ششمین موضوع، کاهش فشار‌های دولت بر بخش خصوصی است. بخش خصوصی به دلایل مختلف تضعیف شده است و نمی‌تواند فشار بیشتری را تحمل کند بدین جهت امیدوارم در دولت جدید تسهیل‌سازی صورت گیرد و بخش خصوصی در فضا و بستر مناسبی بتواند فعالیت‌های جاری و توسعه‌ای خود را دنبال کند. رعایت انصاف در مورد تمام فعالان اقتصادی و تولیدی هم هفتمین خواسته‌ای است که بخش خصوصی از رئیس‌جمهوری منتخب دارد. بعضاً دیده شده که اخذ مالیات از بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی متفاوت است؛ از این‌رو توصیه می‌شود که به تمام بخش‌ها نگاه مساوی شود. هرگونه تبعیض بین فعالان اقتصادی می‌تواند به تولید صدمه وارد کند.
هشتمین نکته این است که دولت آینده با کشور‌هایی که دشمنی پایه‌ای با ایران ندارند، مذاکره کند. تحریم‌های آمریکا باعث شد ایران با مضیقه‌هایی روبه رو شود لذا برای جبران این امر ضرورت دارد که ما با سایر کشور‌ها تعامل داشته باشیم و این تعامل به گونه‌ای باشد که بتوانیم کالا‌های ایرانی را به این کشور‌ها صادر کنیم و از سوی دیگر امکان خرید مواد اولیه و تجهیزات فراهم شود. نهمین خواسته بخش خصوصی ایجاد امکانات و تسهیلات مناسب برای سرمایه‌گذاران است.
وی در پایان تأکید می‌کند: اگر همه یعنی بخش خصوصی، دولت و مردم کنار هم قرار بگیریم به طور قطع اثرات تحریم کمرنگ خواهد شد. در نتیجه‌گیری باید عنوان کرد که بخش خصوصی انتظارات خاص و غیرقابل دسترسی از دولت آینده ندارد؛ می‌خواهد برای کشورش کار کند تا ثمرات فعالیت‌اش بر زندگی تک تک مردم کشور اثر مثبت بگذارد، لذا در این مسیر همه باید همکاری کنند و قطعاً نتیجه مطلوب زمانی به دست خواهد آمد که دولت هم در کنار بخش خصوصی قرار گیرد.

بگو استقلال، هزینه‌زاست از قبول مسئولیت دولت فرار کن!

یک عضو حزب منحله مشارکت مدعی شده دولت در مشکلات اقتصادی مقصر نیست و مشکلات، هزینه استقلال کشور است (!)
نجفقلی حبیبی در روزنامه آرمان گفته است: «برخی مشکلات وجود دارند که محصول عملکرد طبیعت است و تقصیر کسی نیست؛ مثل پدیده‌هایی همچون سیل، زلزله و... که مشکل همه دنیاست و صرفاً مختص کشورمان نیست؛ لذا در سلسله حوادث نباید فقط دولت‌ها را مقصر دانست؛ البته تا حدی می‌تواند جامعه را به معنای عام و کلی مقصر دانست؛ چرا که پیش‌بینی چنین موضوعاتی را نکرده، اما نمی‌توان به طور کامل آن را به گردن کسی انداخت. هرچند که این حوادث حداقل برای دولت‌های بعدی این تجربه را می‌دهد که حواس‌شان را بیشتر جمع کنند و با پیش‌بینی از قبل، راه رخ دادن چنین اتفاقاتی را تا اندازه‌ای ببندند. نکته دیگر تأثیرات بین‌المللی بر شرایط کشور است. بالاخره ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران سلسله سیاست‌هایی داریم که خواست خودمان است و براساس آن سیاست‌ها نظام سیاسی خود را مدیریت می‌کنیم. هر چند که این سیاست‌ها مورد تأیید کشور‌های زورمدار و قدرتمند هم نباشد؛ لذا این تعارض می‌تواند سبب‌ساز مشکلاتی شود که دو نگاه را به وجود می‌آورد. برخی معتقدند که باید سیاست خود را در نظام بین‌الملل تغییر دهیم تا شاید مشمول تحریم قدرت‌های بزرگ قرار نگیریم و متعاقب آن با مشکلات دیگر مواجه نشویم؛ عده دیگری نیز مطرح می‌کنند که به رغم همه مشکلات و محدودیت‌ها باید سیاست خود را ادامه دهیم. این یک بحث مبنایی در سیاست اداره کشور است که می‌خواهیم بر مبنای استقلال خودمان عمل کنیم یا آن طور که دنیا تنظیم می‌کند پیش برویم که این مهم باید در جایی سیاست‌گذاری شود. بالاخره وقتی سیاست شما این است که مستقل باشید و در تحولات منطقه و نظام بین‌الملل براساس رویکرد‌های خود عمل کنید، طبیعی است که سلسله مشکلاتی هم پیش خواهد آمد؛ بنابراین نمی‌شود دولتی را مقصر دانست که چرا در دوره عملکردی‌اش چنین اتفاقاتی رخ داده است. مجموعه سیاست‌های کلی کشور را هم دولت به اصطلاح رسمی آن تعیین نمی‌کند، بلکه این سیاست از سوی مجموعه نظام تعیین می‌شود بنابراین اتفاقات نیز وجود دارد و اگر احیاناً مشکلات و رنج‌هایی هم پیش بیاید به خاطر رفتار سیاسی ماست؛ چرا که ایران می‌خواهد مستقل باشد و دنیا نیز این استقلال را برنمی‌تابد؛ بنابراین از در مقابله درمی‌آید و بازار خرید و فروش ایران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کما اینکه بخش اعظمی از دارایی‌ها و سرمایه‌های کشورمان را بلوکه کرده و پولی که برای ماست را به ما نمی‌دهند؛ لذا تا این رویه برقرار است، نمی‌توان یک دولت را برای اینکه نتوانست آن طور که باید در این راه موفق عمل کند، مقصر قلمداد کرد و گفت این دولت نمی‌تواند یا دولت بعدی می‌تواند فرقی نمی‌کند؛ چرا که این نوع رویکرد‌ها در نظام بین‌الملل نتایج طبیعی روش‌هایی که در پیش گرفته شده و ممکن است در داخل کشور نیز مشکلاتی را به وجود بیاورد. زمانی که بخواهیم انقلاب و استقلال کشور را حفظ کنیم باید این مسائل و مشکلات را تحمل کنیم. در این بین نباید کسی را مقصر بدانیم چرا که سیاست کشور اینگونه بوده است و باید بدانیم در دنیای امروز استقلال هزینه دارد.»
مطابق استدلال (مغالطه) آقای نجفقلی حبیبی طبیعتاً هیچ مدیر و مسئولی نباید درباره حوزه کاری خود و عملکردش پاسخگو باشد، چرا که او می‌تواند ادعا کند اگر قصور و تقصیر یا کاستی و ایرادی در حوزه کاری‌اش وجود دارد، هزینه تصمیم سیاسی برای استقلال کشور است؟!
این حرف صددرصد غلط در حالی است که بسیاری از تدابیر دولت و مدیران ذی‌ربط اساساً ربطی به سیاست خارجی ندارد. به عنوان مثال تولید مسکن در همه جای دنیا، یک پیشران اقتصادی است و در کشور ما مشخصاً عمده نیازمندی‌های تولید مسکن (منابع انسانی تا منابع طبیعی و مصالح ساختمانی) در کشور موجود است. اما وقتی یک وزیر و رئیس مافوق او می‌گویند کار ما تولید مسکن نیست و از آن طرف دست سوداگران برای هر نوع اختلال در بازار مسکن بازگذاشته می‌شود، طبیعی است با تورم ۷۰۰ درصدی در ۸ سال روبرو شویم.
همین طور است کوتاهی در ساخت نیروگاه‌های برق، صیانت از منابع آبی کشور و جلوگیری از هدر رفت آن، عدم حمایت از تولید گندم در داخل و تمایل عجیب به واردات از خارج، بی‌مبالاتی نسبت به واردات بی‌رویه و قاچاق، عدم رفع موانع کسب و کار بلکه سخت کردن فعالیت اقتصادی و تولید در مقایسه با سود بادآورده سوداگری و... که همگی همت مدیران را می‌طلبد.
از سوی دیگر باید یادآور شود طیف غربگرا با ادعای این که مقاومت و ایستادگی و استقلال‌طلبی هزینه‌آفرین است، ظرف ۸ سال اخیر بر دیکته‌نویسی و پیروی از زورگویی‌های آمریکا اصرار ورزیدند، اما نه تنها مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها کم نشد بلکه چند برابر گردید. ضمناً باید عنایت داشت خیلی از کشور‌ها در منطقه از آمریکا تبعیت محض کردند، اما خروجی چند ده سال استقلال‌فروشی، فقر بی‌سابقه در کشور‌هایی مثل مصر است و حال آن که اگر استقلال‌فروشی موجب رونق اقتصاد می‌شد، اکنون مصر باید سرآمد پیشرفت‌های اقتصادی در جهان‌ می‌شد!

شکاف طبقاتی رو به کاهش در دولت روحانی افزایش یافت

یک روزنامه حامی دولت نوشت افزایش شکاف طبقاتی در دولت روحانی نشانه ناکارآمدی دولت است.
آرمان با اشاره به نرخ تورم ۴۴ درصدی در هفته‌های پایانی دولت روحانی می‌نویسد: شکاف طبقاتی در حالی به دلیل سیاست‌های غلط دولت به ثبت عدد ۰/۴۰ به بالاترین نرخ ۱۶ سال اخیر رسیده که بر اساس برنامه ششم توسعه این نرخ باید به ۰/۳۴ کاهش می‌یافت. شکاف طبقاتی در طول دولت یازدهم و دوازدهم در حالی تشدید شده که رد پای سیاست‌های غلط و انفعال وزارت امور اقتصادی و دارایی به‌عنوان سکاندار اقتصادی دولت در آن بسیار چشمگیر است. از یک‌سو سیاست‌های حمایتی برای بهبود این شاخص به انجام نرسید و از سوی دیگر سیاست‌های غلط در سایر بخش‌ها و بی‌عملی وزارت اقتصاد به‌خصوص در حوزه اصلاح نظام مالیاتی منجر به بدتر شدن این شاخص شد.
یکی از راه‌های سنجش وضعیت توزیع درآمد، استفاده شاخص ضریب جینی است که عددی بین صفر و یک است؛ عدد صفر‌اشاره به برابری کامل در توزیع درآمد‌ها و عدد یک، حاکی از نابرابری کامل در توزیع درآمد‌ها یا مخارج استیکی از این نشانه‌های بی‌عدالتی می‌تواند توزیع ناهمگن درآمد و وجود اختلاف طبقاتی در بهره‌مندی از دارایی‌ها در اقتصاد باشد. به این معنی که تفاوت دهک‌های مختلف درآمدی با هم به چه میزان است. قطعاً هرچه این تفاوت درآمد‌ها بالاتر رود شاهد بی‌عدالتی بیشتری در یک اقتصاد خواهیم بود. برای به دست آوردن این تفاوت‌ها در بین دهک‌های مختلف درآمدی، معروف‌ترین و پرکاربردترین شاخص، ضریب جینی است.
بر اساس گزارش مرکز آمار اگرچه از اواسط دهه ۸۰ تا سال ۱۳۹۲ (دولت دهم) ضریب جینی به طور مستمر رو به کاهش بوده و توزیع درآمد به سمت عادلانه‌تر شدن حرکت کرده بود، اما از ابتدای دولت یازدهم تاکنون هر سال ضریب جینی بالاتر رفته که بیانگر افزایش نابرابری درآمدی و شکاف طبقاتی است. سال ۹۲ در ابتدای دولت یازدهم شاخص ضریب جینی ۰/۳۶ بود که پایین‌ترین رقم در دو دهه اخیر محسوب می‌شد؛ اما به دلیل سیاست‌های غلط اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم این نرخ در سال ۹۷ به حدود ۰/۴۰ رسید.
حسین سرآبادانی تفرشی، پژوهشگر عدالت‌پژوهی در این‌باره گفت: «وقتی ضریب جینی افزایش پیدا می‌کند یعنی سه حالت رخ داده است. اول اینکه سهم دهک‌های فقیر کاهش و سهم دهک‌های ثروتمند افزایش پیدا کرده است. دوم سهم دهک‌های اول کاهش، ولی دهک‌های بالا ثابت باشد؛ و سوم اینکه شرایط فقرا ثابت، ولی ثروتمندان ثروتمندتر شدند. متأسفانه آمار نشان می‌دهد حالت اول رخ داده یعنی سهم بیست درصد فقر جامعه در این سال‌ها همواره کاهشی و سهم بیست درصد ثروتمند همواره افزایشی بوده و متأسفانه این بدترین حالت از حالات ضریب جینی است.»
از طرفی به دلیل تغییر ماهیت بازار کالا‌های مصرفی مثل خودرو و مسکن به کالای سرمایه‌ای و از طرف دیگر همانطور که پیشتر گفته شد به دلیل آنکه اقلیتی ذی‌نفع ایجاد تورم می‌شوند، مقاومت این اقلیت که صاحبان سرمایه و نقدینگی هستند و سود خود را در انباشت دارایی می‌بینند، مانع هدایت نقدینگی به سمت بخش واقعی اقتصاد که خاصیت ضدتورمی دارد می‌شود، بنابراین رکود و بیکاری توسعه یافته و فعالیت در بخش‌های سفته‌بازانه اقتصاد، جای فعالیت در بخش‌های واقعی اقتصاد را می‌گیرد.

********************

روزنامه وطن امروز**

شرکت ناوشکن سهند در رژه دریایی روسیه

فرمانده نیروی دریایی ارتش جهت حضور در رژه سالروز نیروی دریایی ارتش روسیه عازم سن پترزبورگ شد. به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح روز گذشته عازم بندر سن‌پترزبورگ روسیه شد.
وی که به دعوت رسمی ژنرال شایگو، وزیر دفاع روسیه به این کشور سفر کرده، قرار است به عنوان میهمان ویژه در مراسم رژه سالروز نیروی دریایی روسیه شرکت کند. بر اساس این گزارش، ناوشکن بومی ایرانی سهند نیز در حال حاضر به بندر سن پترزبورگ روسیه رسیده و قرار است به عنوان نماینده نیروی دریایی ارتش در کنار ناوگان روسیه در این مراسم شرکت کند. ناوبندر مکران نیز که در قالب ناوگروه هفتاد‌و‌پنجم، ناوشکن سهند را در این مسیر طولانی پشتیبانی و همراهی کرده است به دلیل محدودیت‌های محل رژه دریایی از جمله عمق کم و بزرگی این یگان شناور، در ابتدای کانال ولگا توقف خواهد داشت و در همان محل به مراسم خواهد پیوست. گفتنی است رژه بزرگ دریایی نیروی دریایی ارتش روسیه به مناسبت سالروز تشکیل این نیرو از امروز آغاز می‌شود و نمایندگان برخی کشور‌ها نیز در آن حضور دارند.

***

ایران، آذربایجان و ارمنستان را به خویشتنداری دعوت کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی درگیری‌های مرزی پراکنده بین آذربایجان و ارمنستان، دو طرف را به خویشتنداری دعوت کرد. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته با اشاره به تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی بین نیرو‌های مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان، با ابراز تاسف از کشته و زخمی شدن افرادی از ۲ طرف، بر خویشتنداری طرفین و لزوم حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات مرزی ۲ کشور تاکید کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر لزوم عبور ۲ کشور از تنش‌ها و درگیری‌ها و ضرورت دستیابی هر چه سریع‌تر به صلح پایدار در منطقه قفقاز جنوبی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه کمک به طرفین برای دستیابی به صلح پایدار را مورد تاکید قرار داد. در جریان درگیری مرزی روز جمعه بین این ۲ کشور، یک نظامی آذربایجانی کشته و ۳ نظامی ارمنستانی مجروح شدند.

***

صفی‌الدین:
پیام امام خامنه‌ای در جنگ ۳۳ روزه روحیه ما را بالا برد

رئیس شوری اجرایی حزب‌الله لبنان گفت حمایت‌های ایران در جنگ ۳۳ روزه و پیام امام خامنه‌ای، حزب‌الله را برای پیروزی و ادامه نبرد امیدوار کرد. به گزارش تسنیم، «سیدهاشم صفی‌الدین»، رئیس شورای اجرایی جنبش حزب‌الله لبنان در پانزدهمین سالگرد جنگ ۳۳ روزه و پیروزی در برابر رژیم صهیونیستی به جزئیات، شرایط جنگ و حمایت‌های ایران و شخص رهبر معظم انقلاب از لبنانی‌ها پرداخت. رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان در بخشی از گفتگو با شبکه المنار در برنامه «پانوراما النصر» به نحوه مطلع شدن خود از پیام رهبر انقلاب به حزب‌الله و سیدحسن نصرالله پرداخت و گفت: «یک بار تلفن زنگ خورد، حاج‌قاسم با سید بزرگوار داشت صحبت می‌کرد. سید خوشحال بود و گویا مژده‌ای داشت و خیلی خوشحال بود و من متوجه این حالت ایشان شدم. سید در تماس تلفنی خیلی مأنوس و خودمانی بود و درباره مسائلی می‌پرسید و درخواست‌هایی می‌کرد. من داشتم پیش خود درباره این خوشحالی می‌پرسیدم تا اینکه سید بزرگوار گفتند رهبر بزرگوار پیامی فرستاده‌اند. این پیام پر از مژده‌ها و بشارت‌ها بود و محقق شد».
وی تأکید کرد: کمک‌های معنوی ایران و رهبر انقلاب تأثیر زیادی بر روحیه ما و رزمندگان گذاشت و مقاومت ثابت کرد توانایی زیادی دارد و در جنگ ۳۳ روزه نشان داد می‌تواند وارد جنگ رسانه‌ای و روانی با دشمن شود. وی ادامه داد: خداوند برای ما در این جنگ امکاناتی را فراهم کرد و جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین حامی ما در این جنگ بود.

***

امیر دریادار سیاری:
ارتش برای مقابله با کرونا از تجربیات دفاع‌مقدس بهره گرفت

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: در قرارگاه پدافند زیستی حضرت امام رضا (ع) آجا برای مقابله با ویروس کرونا از تجربیات ارتش در مقابله با حملات شیمیایی رژیم بعث در دوران دفاع‌مقدس استفاده کردیم. امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه با اقدامات قرارگاه زیستی ارتش کمترین آمار ابتلا به ویروس کرونا را در بین کارکنان وظیفه و پایور ارتش داشته‌ایم، تصریح کرد: تمهیدات این قرارگاه در حوزه کمک‌رسانی در سطح ملی جهت مقابله با گسترش ویروس کرونا بود؛ در این رابطه واگذاری بیمارستان‌ها، پای کار آمدن کادر درمان و فعالیت ظرفیت‌های دیگری از ارتش جمهوری اسلامی را داشتیم که از این ظرفیت‌ها ضمن مداوای بیماران در راستای غربالگری، ضدعفونی معابر، رفع آلودگی، کمک به استان‌ها، ایجاد نقاهتگاه‌ها، ایجاد ایستگاه‌های سلامت و بیمارستان‌های سیار در سطح کشور استفاده شد.
وی با اشاره به بهره‌گیری از تجربیات دوران دفاع‌مقدس در عرصه مقابله با کرونا، اضافه کرد: در حوزه پدافند زیستی از تجربیات ارتش جمهوری اسلامی ایران که در دفاع‌مقدس و مقابله با حملات شیمیایی داشتیم نیز استفاده کردیم. امیر دریادار سیاری در پایان اظهار داشت: ارتش ضمن اهتمام به خدمت به مردم، اجرای مأموریت‌های رزمی، تأمین امنیت و حفظ تمامیت ارضی کشور را در اولویت کار خود دارد و با قدرت در این مسیر گام برمی‌دارد.

********************

روزنامه خراسان**

انحراف ۷ هزار تن مرغ در شبکه توزیع

فارس - نایب رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی مرغ گوشتی کشور قیمت‌های سرسام‌آور بازار را ناشی از نبود ساز و کار مشخص در مسیر کشتارگاه تا عرضه دانست که با انحراف شدید روبه روست. حبیب اسدا... نژاد افزود: پس از کشتار مرغ، شاهد نوعی رهاشدگی هستیم و کشتارگاه‌ها می‌توانند مرغ را به هر نرخی که بخواهند عرضه کنند. وی گفت: آمار کف بازار نشان نمی‌دهد که روزانه ۷ هزار تن مرغ گم می‌شود.

بازگشت صف‌های کیلومتری برای بنزین در ونزوئلا

ایسنا - پایتخت ونزوئلا در پی افت تولید پالایشگاه‌های دولتی، بار دیگر با سهمیه بندی بنزین روبه رو شد که خودروسواران را ناچار کرده است برای پر کردن باک خودرو در صف‌های طولانی منتظر بمانند.

مصباحی مقدم: شورای پول و اعتبار به نفع شرکت‌های دولتی کار می‌کند

تسنیم - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به طرح تغییر ساختار بانک مرکزی گفت: هم اکنون شورای پول و اعتبار از بدنه دولت تشکیل شده است و به نفع شرکت‌های دولتی کار می‌کند. مصباحی مقدم گفت: استقراض خودروساز‌ها از بانک‌ها به دلیل حضور وزیر صمت در شورای پول و اعتبار است و با تغییرات ذکر شده، این شورا مستقل از دولت عمل می‌کند.

********************

روزنامه ایران**

واکنش به سفر اختصاصی نمایندگان مجلس

خبر اول اینکه، احمد علیرضابیگی نماینده مجلس برنامه سفر سه نفر از همکاران خود به کربلا با پرواز اختصاصی را تأیید کرد. پیش از این نامه‌ای در فضای مجازی منتشر شده بود که خبر از سفر امیر حسین قاضی‌زاده، محمدرضا‌پور ابراهیمی و محمدرضا رضایی به همراه اعضای خانواده آن‌ها می‌داد. هر سه نفر، اما در گفتگو‌هایی تأکید داشتند که از تشریفات و اختصاصی بودن پرواز خبر نداشته‌اند و به محض اطلاع سفر را لغو کرده‌اند. به گزارش ایلنا، احمدرضا علیرضا بیگی نماینده تبریز، اما در رشته توئیتی این سفر را تأیید کرده و نوشته: «مکاتبه با وزارت امورخارجه و سفیرمان در بغداد حکایت از رسمی بودن سفر می‌نماید که پرواز اختصاصی را هم به آن بیفزاییم اهمیت سفر را دوچندان می‌کند، ولی وقتی خبر منتشر می‌شود و به‌راحتی نمایندگان به اتفاق خانواده از کربلا منصرف و راهی مشهد می‌شوند افکار مردم دست به گریبان با فقر و تنگدستی و شرمندگی پدران نزد خانواده‌هایشان را به خسن و خسین دختران معاویه حواله می‌دهند بیانگر رسمیت داشتن رفتار فارغ از رنج و درد مردم نزد هیأت رئیسه است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.»

۱۴ مرداد کابینه رئیسی معرفی می‌شود

خبر دیگر اینکه، یک نماینده مجلس گفت: مقرر شده است که رئیس جمهور منتخب در چهاردهم مرداد ماه در حین برگزاری مراسم تحلیف، کابینه خود را به مجلس تقدیم و معرفی کند و پس از آن نمایندگان فرصت دارند تا رزومه افراد معرفی شده را مورد بررسی قرار دهند. به گزارش برنا، ذبیح‌الله اعظمی با اشاره به فضای حاکم در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیسی گفت: طبق آنچه که تاکنون در راهرو‌های مجلس بحث می‌شود احتمالاً رئیس جمهور منتخب حداقل استفاده را از نمایندگان مجلس خواهند داشت، اما حداقل سه نفر از نمایندگان مجلس در دولت آقای رئیسی به عنوان وزیر معرفی خواهند شد. وی در پاسخ به این سؤال که نمایندگانی که قرار است به دولت آقای رئیسی بروند آیا از اعضای هیأت رئیسه مجلس یا کمیسیون‌ها هستند؟ بیان کرد: افرادی که زمزمه حضورشان در کابینه رئیسی مطرح می‌شود از بین رؤسای کمیسیون‌های و هیأت رئیسه مجلس هستند.

نماینده عربستان در مراسم تحلیف حضور دارد؟

دست آخر اینکه، یک منبع آگاه با اشاره به برگزاری مراسم تحلیف سیدابراهیم رئیسی گفت: ایران از عربستان برای حضور در این مراسم دعوت کرده است و به نظر می‌رسد سعودی‌ها هم نظر موافق خود را اعلام کرده باشند. این منبع آگاه در گفتگو با اعتمادآنلاین، افزود: با توجه به حل‌وفصل تمامی موارد اختلافی دوجانبه، هر لحظه امکان اعلام بهبود روابط تهران و ریاض و بازگشایی سفارتخانه‌ها وجود دارد. در حال حاضر مذاکرات در پایتخت‌های برخی کشور‌های عربی در جریان است و بیشتر موارد اختلافی نه در مورد مناسبات ایران و عربستان، بلکه در رابطه با وضعیت کشور‌های یمن، لبنان و عراق است. این منبع آگاه با بیان اینکه احتمال می‌دهم در مراسم تحلیف آقای رئیسی اتفاقی رخ دهد، ادامه داد: طرفین در حال مذاکره هستند که در مراسم تحلیف حرکت نمادینی انجام شده و پس از آن روابط آغاز شود.

********************

روزنامه شرق**

بسته مالی دولت بایدن برای حمایت از پناه‌جویان افغان

موضوع بر سر حمایت و پشتیبانی از آن دسته از شهروندان افغان است که در دوران حضور نظامی آمریکا در افغانستان با نیرو‌های آمریکایی همکاری داشته‌اند. به گزارش دویچه‌وله، شماری از شهروندان افغان و از جمله کسانی که به‌عنوان مترجم با نیرو‌های آمریکایی مستقر در افغانستان همکاری داشتند، می‌توانند با دریافت یک روادید ویژه به پایگاه نظامی فورت لی، واقع در ایالت ویرجینیا سفر کنند. پرونده پناه‌جویی آن‌ها در این پایگاه نظامی بررسی می‌شود. گفته می‌شود که این افراد به همراه خانواده خود می‌توانند پیش از پایان ماه جاری خاک افغانستان را به مقصد آمریکا ترک کنند. خروج نیرو‌های نظامی آمریکا موجب نگرانی هزاران نفر از شهروندان افغان شده بود. آن‌ها در سایه پیشروی طالبان نگران جان و سرنوشت خود بودند. بر‌اساس اطلاعیه کاخ سفید، دولت آمریکا برای این منظور صد میلیون دلار پیش‌بینی کرده است. برای انتقال این دسته از شهروندان افغان روادید‌های ویژه پیش‌بینی شده است. دولت آمریکا اعلام کرده که در‌حال‌حاضر ۱۸ هزار پرونده پناه‌جویی این دسته از شهروندان افغان در دست بررسی است. پس از تصمیم‌گیری بر سر پرونده متقاضیان پناهندگی در پایگاه نظامی یاد‌شده، این افراد می‌توانند به نقاط دیگر آمریکا منتقل شوند.

تصویب قانون مقابله با اسلام‌گرایی از سوی پارلمان فرانسه

قانون تشدید رویکرد دولت فرانسه در قبال اسلام‌گرایی، نفرت‌پراکنی و تبلیغ خشونت در پارلمان این کشور تصویب شد. هدف از تصویب این قانون مشاجره‌برانگیز «دفاع از ارزش‌های جمهوریت» در فرانسه اعلام شده است. بر‌اساس قانون مصوبه پارلمان فرانسه برای مقابله با اسلام‌گرایی، دولت این امکان را خواهد داشت در صورت تبلیغ و ترویج خشونت و نفرت‌پراکنی مساجد و انجمن‌های اسلامی را سریع‌تر از پیش تعطیل کند. افزون بر آن، برای افرادی که به انتشار اطلاعات شخصی، خانوادگی و همچنین حرفه‌ای اشخاصی اقدام کنند که منجر به پدید‌آمدن خطری جانی برای آنان شود، مجازاتی تا سه سال زندان و جریمه‌ای ۴۵ هزار‌یورویی پیش‌بینی شده است. این قانون همچنین هدف مانع‌شدن از دخالت کشور‌های دیگر و از جمله ترکیه در مراکز اسلامی و مساجد فرانسه را دنبال می‌کند.

مخالفت با این قانون

ژرار دارمانین، وزیر کشور فرانسه، درباره تصویب این قانون گفته است: «این قانون به ما امکان می‌دهد با سوءاستفاده از مذهب برای آسیب‌رساندن به ارزش‌های جمهوریت در فرانسه مقابله کنیم». ژان کستکس، نخست‌وزیر فرانسه نیز در اظهارات خود درباره تصویب این قانون تأکید کرده است که این قانون علیه دین اسلام نیست؛ بلکه علیه اسلام‌گرایی و سوءاستفاده از اسلام است. این در حالی است که نیرو‌های چپ فرانسه و همچنین نهاد‌های حقوق‌بشری و از جمله سازمان عفو بین‌الملل تصویب این قانون را زمینه‌ساز تبعیض علیه شهروندان مسلمان ساکن فرانسه دانسته و از تصویب آن انتقاد کرده‌اند. از سوی دیگر، نیرو‌های راست‌گرا در فرانسه بر این باورند که این قانون در امر مقابله با اسلام‌گرایی پیگیر نیست و آن‌ها از جمله خواستار ممنوعیت حجاب در فرانسه شده بودند.

وزیر دفاع و خارجه آمریکا در راه آسیا

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور، دوشنبه هفته جاری به هند سفر می‌کند و در بازگشت از این سفر سه‌روزه به کویت می‌رود و با مقامات ارشد آن کشور دیدار و مذاکره خواهد کرد. به گزارش رویترز، هند از نظر مهار سیاست‌های تعرضی چین در آسیا برای واشنگتن متحد مهمی تلقی می‌شود. هم‌زمان با دیدار بلینکن از هند، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز به آسیای جنوب شرقی سفر خواهد کرد. وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در دهلی با نارندرا مودی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه هند دیدار خواهد کرد. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود خاطر‌نشان کرد که علاوه بر مسائل امنیتی که بر منافع ملی دو کشور تأثیر می‌گذارد، بلینکن درباره گرمایش زمین و واکنش به همه‌گیری ویروس کرونا با مقامات هندی گفتگو خواهد کرد. کارشناسان می‌گویند به احتمال فراوان محور اصلی مذاکرات در دهلی اقدامات گروه موسوم به «کواد» شامل آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن برای مقابله با بلندپروازی‌های چین در منطقه خواهد بود. در جلسه قبلی مقامات این گروه در ماه مارس قرار شد صنایع واکسن‌سازی هند تا پایان سال ۲۰۲۲ حداقل دو میلیارد دوز واکسن کرونا برای کشور‌های منطقه تهیه کنند؛ ولی در پی شیوع گسترده ویروس در هند در ماه‌های اخیر دولت نارندرا مودی صادرات واکسن را متوقف کرده است. بلینکن روز جمعه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «ان‌بی‌سی» گفت هند در مقابله با همه‌گیری ویروس نقش حیاتی دارد و اظهار امیدواری کرد که با کاهش بحران کرونا در آن کشور به یکی از تولید‌کنندگان اصلی واکسن در جهان بدل شود.

***********************************************

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: