ولخرجیهای فراوان خاندان پهلوی و درباریان که همگی از بیتالمال و کیسه ملت ایران بخشیده میشود، به صورت خاص به مهمانان غربی اختصاص داشت. در میان انواع و اقسام هدایایی که به خارجیها داده میشد، چند قلم بیش از سایر موارد به چشم میخورد که نویسنده کتاب «هدایای دربار پهلوی به بیگانگان به روایت اسناد» که در مرکز بررسی اسناد تاریخی منتشر شده است، به برخی از آنها اشاره دارد:
«یکی از اقلام گرانبهای صادراتی ایران خاویار است که به دلیل هزینه بالا و مقدار کم آن از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. این محصول ارزشمند در دوره پهلوی به صورت کاملاً انحصاری در اختیار «هوشنگ دولو» رئیس شیلات ایران که از دوستان گرمابه و گلستان شاه بود، قرار داشت. از آنجایی که منافع شخصی در رژیم پهلوی همواره بر منافع ملی اولویت داشت، لذا این کالای گرانقیمت به ابزاری برای دلجویی و تفقد از دوستان خارجی شاه تبدیل شده بود و به هر مناسبتی شاه و فرح مقداری از آن را برای دوستان خصوصیشان ارسال میکردند. در میان کسانی که مرتب برای آنها خاویار ارسال میشد، میتوان به خانوادههای سلطنتی، رؤسای جمهور و دوستان شخصی شاه اشاره کرد. سند زیر نمونهای از صدها سندی است که به این موضوع اشاره دارند: «یک بسته محتوی چهار کیلو خاویار که از طرف قرینالشرف اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیا حضرت شهبانوی ایران به مناسبت سال نو میلادی به عنوان اعلیحضرت پادشاه و علیا حضرت ملکه اسپانیا اهدا گردیده با کوریه سیاسی وزارت امور خارجه ارسال گردید...»
همچنین باید یادآور شد «انبار تشریفات شاهنشاهی» مختص به هدایای دربار بود. از جمله اقلام این انبار باید به سکهها، مدالها و ظروف طلایی و نقرهای اشاره کرد. این ظروف که منقوش به آرم «شیر و خورشید» بودند، برای اهدا به خارجیها تهیه میشدند. سکهها و مدال های طلا به فراوانی ضرب و به هر مناسبتی برای تقدیم به خارجیها به سراسر جهان ارسال میشدند. این سکهها که منقّش به تصاویری از خانواده سلطنتی بودند، به ویژه از سوی فرح با گشادهدستی خاصی به نزدیکان رژیم تقدیم میشدند.
در کنار این مسکوکات و ظروف زرین باید به جواهراتی، از قبیل گردنبند و سایر زیورآلات اشاره کرد که برای خارجیهایی که جایگاه بالاتری داشتند، تهیه میشدند. هزینه خرید این جواهرات بسیار بالا بود و چندین طلافروشی وظیفه تهیه سفارشات انبار شاهی را در داخل و خارج از کشور بر عهده داشتند.»