خداوند در سوره «اسراء» سابقه بنیاسرائیل را تبیین میفرماید. بررسی قرآنی و توجه به داستانهایی که در این کتاب آسمانی درباره این موجودات شرور و ستمگر و جنایات این قوم بیان شده است، میتواند چهره غیرانسانی و وحشیانه رژیم صهیونیستی را برای بشریت و مخصوصاً نسل فعلی جهان و جوانان امروز روشن کند. در این مطلب، به چند نکته کلیدی و رسای قرآن درباره این قوم شرور اشاره میکنیم:
۱- اعلام و اخبار به جهان و مردم به فتنهانگیزی این قوم «وَ قَضَیْنَا إِلَى بَنِی إِسْرَائِیلَ فِی الْکِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِی الْأَرْضِ مَرَّتَیْنِ»؛ ما به بنیاسرائیل در کتاب (تورات) اعلام کردیم که دو بار در زمین فساد خواهید کرد، و برتریجویی بزرگی خواهید نمود. (اسراء/۴) این قوم قبلاً دو مرتبه بهخاطر روحیه استکباری و خود برتربینی «وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا کَبِیرا» مرتکب فساد روی زمین شدند؛
۲- خداوند افسادگری و برتری خواهیهای این گروه را با «لام» قسم و «تأکید ثقیله» که نشانه حتمیت افسادگری آنهاست، بیان میکند.
۳- افساد آنها عام است. هم افساد عمومی، هم سیاسی، هم حکومتی و نیز برتریطلبی؛ در کل، همه فسادها را شامل میشود. درواقع فساد آنها از نوع «فساد فرعونی» است. چون «إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِی الْأَرْضِ»؛ همانا فرعون در زمین (مصر) تکبر و گردنکشی آغاز کرد و میان اهل آن سرزمین تفرقه و اختلاف افکند... (قصص/۴)
۴- مرکز افساد آنها در سرزمین فلسطین و اطراف آن است.
۵- در گذشته دو مرتبه افساد کردند و خداوند بهدست اقوامی آنها را سخت مجازات کرده است. این قوم یک مرتبه بهدست «بخت نصر» و یک مرتبه بهوسیله «رومیان» مجازات شدند.
۶- خداوند یک اصل کلی را بیان میفرماید که هر زمانی، در هر مکانی، به افسادگری و طغیان دست بزنند، براساس روایات به دست مردانی صالح ریشهکن خواهند شد. «وَ إِنْ عُدتُمْ عُدْنَا» چه بسا این کار به دست عباد صالحی که «أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ» هستند، انجام بگیرد. خداوند میفرماید: «دو مرتبه بهخاطر افسادگری مجازات شدید و اگر باز هم مرتکب افساد شوید مجازات خواهید شد.»
۷- یهودیان مؤمن و متعهد به «تورات» با یهودیان متجاوز و دارای روحیه استکباری متفاوتند. سوره آلعمران، آیه ۱۱۳ گروه متعهد به تورات را معرفی میکند. «لَیْسُوا سَوَاءً مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ أُمَّةٌ قَائِمَةٌ یَتْلُونَ آیَاتِ اللَّهِ آنَاءَ اللَّیْلِ وَ هُمْ یَسْجُدُونَ؛ یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ یُسَارِعُونَ فِی الْخَیْرَاتِ وَ أُولَئِکَ مِنَ الصَّالِحِینَ»؛ آنها همه یکسان نیستند. از اهل کتاب، جمعیتی هستند که (به حق و ایمان) قیام میکنند و پیوسته در اوقات شب، آیات خدا را میخوانند، درحالی که سجده مینمایند. به خدا و روز دیگر ایمان میآورند، امر به معروف و نهی از منکر میکنند و در انجام کارهای نیک، پیشی میگیرند و آنها از صالحانند. (آلعمران/۱۱۳ و ۱۱۴)
۸- کسانی را بر شما مسلط میکنیم (در صورت طغیانگری) که شما را از درون خانهها و شهرهایتان بیرون بکشند و مجازات کنند. «فَجَاسُوا خِلَالَ الدِّیَارِ»؛
۹- آتش جنگ دشمن از سوی خداوند و مردان مقاوم خاموش خواهد شد. «کُلَّمَا أَوْقَدُوا نَارًا لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ». پیغمبر اکرم (ص) میفرمایند: «الاسلام یَعلو وَ لا یُعلی عَلیهِ» (من لا یحضره، ج۶، ص۲۵۰)