▼ حرف روز
به این پرچم بنگرید!
شب تاسوعای حسینی است. امشب متعلق به عزای پر از غم حضرت ابوالفضل العباس(ع) است.
بالای یکی از سر درهای حرم باصفای قمر بنیهاشم(ع) نوشته شده است: «السَّلامُ عَلَیْکَ یا مَن مَضَی عَلَی بَصِیرَهٍ مِنْ أَمْرِه»، بالای در بعدی نگاشته شده است: «السلام علیک یا من وفی ببیعته»
بعد از واقعه عاشورا، لشکریان عمرسعد، وسایل غارت شده شهدای کربلا را به مجلس یزید بردند. در میان آن وسایل، پرچم بزرگی بود. یزید، وزیران و مشاوران، همه نسبت به این پرچم بهت زده بودند. همه جای چوبه پرچم آسیب دیده بود و تنها جای یک دست بر روی چوبه آن سالم بود. یزید از روی حیرت و تعجب پرسید: «این پرچم را چه کسی حمل میکرده است؟» گفتند: «عباسبنعلی»(ع). یزید از روی تحیر و تعجب سه بار برخاست و نشست. رو به حاضران کرد و گفت: به این پرچم بنگرید که بر اثر صدمهها و ضربهها، هیچ جایش سالم نمانده است، جز جای دست علمدار! این نشان از وفاداری علمداری دارد که تحت هیچ شرایطی، علم را رها نکرده است. ولایتمداری قمر بنیهاشم در تمامی مأموریتهایی که بر عهده داشت، اعم از علمداری، سقایی و حافظ جان اباعبدالله بودن الگوی همگان، به ویژه در شرایط سخت و دشوار امروز جامعه ماست. یاد شهید رئیسی عزیز به خیر، در دعاهایش از خدا میخواست سرباز ولایتی از جنس سرباز ولایت ابوالفضل(ع) برای امام حسین(ع) باشد. رضایت رهبر معظم انقلاب از رئیسجمهور شهید و حکمرانی درسایه اخلاقش، نمره قبولی بالایی است که تمجیدهای صورت پذیرفته پیامهای روشنی برای الگوگیری همه مسئولان به همراه دارد.
عدم تفسیر به رأی بیانات رهبری، درک و عمل بهنگام نسبت به امر ولی و هزینه نکردن ولی فقیه برای طرحهای خسارتبار، نکات تأمل برانگیزی است که رعایت نکردن آنها در برخی دولتها، آسیبهای جبرانناپذیری را به بار آورده است. رئیسجمهور منتخب طی این شبها و روزها، برنامههای پرحجم و پر کاری را داشته وخواهد داشت. در این برنامهها، طرح سیاستها و تدابیر رهبری در قلم و زبان رئیسجمهور منتخب پررنگ و زبانزد عام و خاص شده است. طبیعی است آنچه در اولین گام، این قلم و زبان را میتواند ضمانت و صداقت بخشد، عمل و رفتار ایشان در وزن و چارچوب توصیههای رهبری خواهد بود: «با خداوند خودتان عهد کنید که اگر موفق شدید، کارگزاران خود را از کسانی قرار ندهید که ذرهای با انقلاب زاویه دارند.»
حسین عباسیان
▼ گزارش روز
سقوط سیاست در آمریکا
انتخابات ریاستجمهوری ایران تمام شد. چهار مؤلفه برجسته انتخابات، یعنی «مشارکت»، «رقابت»، «سلامت» و «امنیت» در کنار دقت نظر و سرعت عمل ماحصل تشکیلدهنده انتخابات ریاستجمهوری زودهنگام امسال بود؛ اما در آن سوی دنیا در ایالات متحده آمریکا قرار است چند ماه دیگر در ۱۵ آبان ماه انتخابات ریاستجمهوری برگزار شود. حواشی گوناگون این انتخابات سبب شده است تا گزارههایی مبنی بر سقوط سیاست در ایالات متحده بیش از پیش به چشم بیاید.
۱ـ گزاره اول به خود نامزدهای انتخاباتی از سوی دو حزب اصلی ایالات متحده، یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ مربوط میشود. دونالد ترامپ که محکومیت قضایی دارد و اتهامات بسیاری در دادگاههای گوناگون، همانند اتهامات اخلاقی و سیاسی و امنیتی دارد و در مقابل جو بایدنی که رفتارهای پارکینسونی او و گیجی مثالزدنیاش به سوژه طنز همه مردم دنیا تبدیل شده است. ادبیات سخیف هر دو رئیسجمهور در اظهار نظرهای رسانهای خود در کنار رفتارهای ضد دیپلماتیک آنها سبب شده است این دو نامزد به ضعیفترین نامزدهای ریاستجمهوری تاریخ ایالات متحده تبدیل شوند.
۲ـ گزاره دوم مربوط است به دو حزب جمهوریخواه و دموکرات که در عرصه سیاسی آمریکا فعال هستند؛ دعواهای درون حزبی این دو بسیار بالا گرفته است و هم اکنون نه حزب دموکرات روی نامزدی جو بایدن مصمم و مصر است و نه حزب جمهوریخواه نسبت به شایستگیهای دونالد ترامپ برای به دست گرفتن قدرت اطمینان دارد.
۳ـ گزاره سوم مربوط میشود به عملکرد و کارنامه سیاسی هر دو حزب و جریان سیاسی؛ به واقع جمهوریخواهان با آتشافروزی در خاورمیانه شناخته میشود و دموکراتها با فعال کردن بحرانهای اوکراین و سرزمینهای اشغالی. جنگ ناتمام آمریکا در عراق، حمله بیهدف و بدون دستاورد آمریکا به افغانستان، به وجود آوردن داعش و ادامه جنگ نیابتی در غرب آسیا و هم اکنون حمایت از ادامه جنگ اوکراین و روسیه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی باعث شده است که عملاً دولت فدرال رزرو عملکرد و کارنامه کاملاً مردود و غیر قابل دفاعی داشته باشد.
۴ـ گزاره آخر هم مربوط میشود به ناتوانی دولت فدرال رزرو برای برگزاری ایمن و مناسب انتخابات در سراسر ایالات متحده؛ ماجرای تیراندازی و قصد ترور دونالد جی ترامپ در جریان سخنرانیاش در کمپین انتخاباتی خود در ایالت پنسیلوانیا و شهر باتلر که به فوت یک نفر از تماشاگران این مراسم منجر شده و دو نفر دیگر را نیز به شدت مجروح کرده است، نشان میدهد عنصر قوامدهنده انتخاباتها که همان امنیت انتخابات است، در کشوری که ادعای تأمین امنیت داخلی آمریکا را به نحو بسیار عالی دارد، کاملاً مخدوش و در ابهام است. نتیجه آنکه زوال سیستم آمریکایی امروز بیش از هر زمان دیگری نمود و بروز پیدا کرده و سیاست در ایالات متحده در حال سقوط است.
رامین نصیری
▼ خبر ویژه
چه کسی به ترامپ شلیک کرده است؟
رسانههای آمریکایی از شنیده شدن صدای شلیک هنگام سخنرانی دونالد ترامپ در ایالت پنسیلوانیا و سپس به زمین خوردن ترامپ خبر دادند. شبکه «سیانان» خبر داد، مأموران سرویس مخفی آمریکا، دونالد ترامپ را پس از اینکه در تجمعی در پنسیلوانیا روی زمین افتاد، بهسرعت از صحنه خارج کردند. پیش از سقوط ترامپ چند صدای شلیک شنیده شد. سپس مأموران به او کمک کردند بایستد و صورتش خونی بود. پسر ترامپ نیز در شبکه اجتماعی ایکس، این حادثه را تروریستی خوانده است. به گفته اداره پلیس باتلر، او «مارک ویولت» نام دارد که از اعضای سازمان چپ افراطی «آنتیفا» است. او پیش از این کار در صفحه یوتیوب خود با انتشار ویدئویی گفته بود: «عدالت در راه است». دادستان منطقه «باتلر» نیز به شبکه سیانان گفت، فرد ضارب با سلاح تک تیرانداز و از ساختمانی مقابل جایگاه سخنرانی ترامپ شلیک کرده است. این فرد با شلیک تک تیرانداز سرویس مخفی آمریکا کشته شده است.
▼ اخبار
محمد الضیف اظهارات کذب تو را به سخره میگیرد
«خلیل الحیه» نایب رئیس جنبش حماس در غزه گفت: «نتانیاهو امیدوار بود در سخنرانی نکبتبار خود پیروزی دروغین خود را اعلام کند؛ اما ما تأکید میکنیم که ادعاهای اشغالگران و نتانیاهو کذب و پوچ است.» الحیه افزود: «ما به نتانیاهو میگوییم محمد الضیف اکنون سخن تو را میشنود و اظهارات کذب تو را به سخره میگیرد.» وی با بیان اینکه نتانیاهو به دنبال برهم زدن محاسبات و در تنگنا قرار دادن میانجیگران و تضمینکنندگان طرح پیشنهادی آتشبس است، اظهار داشت: «ما از روی اعتقاد و نه تحت فشار انعطاف زیادی در مذاکرات از خود نشان دادیم؛ اما نتانیاهو به دنبال توافق و بازگرداندن اسرا نیست.» این عضو ارشد حماس تصریح کرد: «همه گزینهها پیش روی ما قرار دارد، ما طبق خواسته و برنامه نتانیاهو عمل نخواهیم کرد.» الحیه با بیان اینکه ما منتظر میانجیگران هستیم تا پاسخ ما را بعد از ارائه رویکرد جدید انتقال دهند، اظهار داشت: «رفتار نتانیاهو رفتار فردی بحرانزده است که به گوشهای رانده شده است.»
۷۹ ضربه وزارت اطلاعات به تروریستها
وزارت اطلاعات در بیانیهای اعلام کرد: «واحد ضدّتروریسم این وزارتخانه از اول خرداد تا ۱۵ تیر ۷۹ ضربه به تروریستها در رویارویی مستقیم با آنها داشته است.» در بخشی از این بیانیه آمده است: «در سلسله عملیات انجام شده، علاوه بر شناسایی و بازداشت تروریستهای تازه وارد، تعدادی از عناصر سابقهدار، که برای هدایت عملیات یا انجام عملیات انتحاری وارد کشور شده بودند نیز شناسایی و بازداشت شدند. از مهمترین دستاوردهای اخیر، دستیابی و انتقال یکی از عناصر اصلی طراح و هادی عملیات تروریستی کرمان به نام «عبدالله کویته» به داخل کشور بود. اطلاعات دریافتی از این تروریست در کشف بسیاری از توطئههای تکفیریها، شناسایی دیگر عناصر اصلی و اماکن اختفای آنها در منطقه، نقش بسزایی ایفا کرده و همچنان مورد بهرهبرداری است؛ اما این پایان پیگیریهای مربوط به فاجعه تروریستی کرمان نیست و آن پرونده همچنان مفتوح است.»
غرب میز مذاکره را ترک کرده است
نمایندگی دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین اعلام کرد، این کشور خواهان بازگشت غرب به توافق هستهای ایران است و آینده این توافق به اقدامات غرب بستگی دارد. «رومان اوستینوف» به خبرگزاری «تاس» گفت: «در رابطه با این موضوع، من به فرآیندهای سیاسی در ایران نگاه نمیکنم؛ بلکه در عوض از موضع مشارکتکنندههای اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) و آمریکا در برجام باید نگریست.» وی تأکید کرد: «آنها از مذاکرات و بازگشت به توافق هستهای طفره میروند. تا جایی که من به یاد دارم، مقامات بلند پایه آمریکایی به تازگی گفتهاند که آنها به دنبال انتخابات در ایران، گفتوگوها را از سر نمیگیرند.» این دیپلمات روس خاطر نشان کرد: «در همین حال، طرف ایرانی، روسیه و چین بارها اعلام کردند که آماده بازگشت به توافق هستند. در ماه ژوئن، سه کشور یک بیانیه سهجانبه داشتند که بر حمایت آنها از توافق هستهای و آمادگی برای از سرگیری مذاکرات تأکید داشت.»
سهمخواهان به میدان آمدند!
یک روزنامه اصلاحطلب با اذعان به اینکه دولت چهاردهم با خطر درونی نیروهای سهمخواه روبهروست، تأکید کرد، این سهم خواهان سابقه عملکرد و مواضعشان در دولتهای خاتمی و بهویژه روحانی، چندان مثبت نیست. روزنامه «هممیهن» در مطلبی نوشت: «آنچه در شرایط کنونی و در محافل و مباحث درونی نیروهای حامی رئیسجمهور منتخب بیشتر مایه نگرانی شده، تردیدهایی است که درباره سازکار تشکیل دولت و همکاران رئیسجمهور وجود دارد و این نگرانی را شکل میدهد که مجموعه فشارهای بیرونی و مناسبات درونی، به سمتی رود که نیروهای کارآمد، توانمند و باورمند به توسعه و تغییر حاشیهنشین شوند و کابینهای فاقد توان کافی برای تغییر وضع موجود شکل گیرد.» این روزنامه در باره این افراد اضافه میکند: «اینها در پی منافع شخصی یا باندی خود هستند و در روزگار عسرت و سختی نیز عموماً کنار مینشینند.»
▼ اخبار کوتاه
◄ معاون سیاسی دفتر عقیدتیـ سیاسی فرمانده کل قوا گفت: «گرفتاری در بنبست غزه و بلاتکلیفی در برابر حزبالله لبنان موجب بروز اختلافات شدید در کابینه رژیم صهیونیستی شده است.» «سردار سناییراد» در گفتوگویی درباره اظهارات وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی علیه ایران اظهار داشت: «این تهدید، خطر رژیم صهیونیستی را برای صلح و امنیت در منطقه و جهان نشان میدهد. اینگونه تهدیدات، صرفاً نوعی قدرتنمایی برای روحیه دادن به سربازان مستأصل در جبهههای مختلف درگیری در فلسطین است؛ لذا جای اعتنا ندارد.»
◄ «دوندالد ترامپ» نامزد اصلی جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مدعی شد، شکست «کاملا هریس» معاون ریاستجمهوری آمریکا و یکی از نامزدهای احتمالی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری نسبت به «جو بایدن» نامزد اصلی دموکراتها راحتتر است. وی در اینباره گفت: «فکر میکنم کاملا در خیلی از زمینهها نسبت به بایدن سادهتر و آسانتر است؛ اما تا زمانی که او (بایدن) عرصه رقابت را ترک نکند، ما به افراد دیگر زیاد فکر نمیکنیم.»
◄ سخنگوی وزارت امور خارجه، اظهارات غیر مستند وزیر دادگستری و بیانیه دفتر ریاستجمهوری آرژانتین مبنی بر متهمسازی و نیز ادعای دخالت اتباع جمهوری اسلامی ایران در انفجار ساختمان «آمیا» را محکوم کرد. «ناصر کنعانی» افزود: «کشف حقیقت و حل قطعی این پرونده تنها با فاصله گرفتن طرفهای ذیربط کشور آرژانتین از اغراض سیاسی و عدم تأثیرپذیری آنان از اعمال نفوذ و دخالت طرفهای ثالث امکانپذیر است.»
◄ جنبش حماس در بیانیهای از تماس تلفنی «اسماعیل هنیه» با مصر، قطر، ترکیه و عمان خبر داد و گفت: «وی در این تماسها خواستار فشار بر آمریکا برای توقف جنایات رژیم اشغالگر در غزه شد.» ارتش رژیم صهیونیستی ظهر روز گذشته با حمله به چادر آوارگان فلسطینی در جنوب غرب منطقه «خان یونس» (جنوب غزه) بیش از ۳۰۰ فلسطینی را شهید و زخمی کرد؛ در این جنایت از ۵ بمب یک تنی استفاده شده بود.
◄ «احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد در واکنش به انتشار گزارش جدید بانک جهانی از اقتصاد ایران، در فضای مجازی نوشت: «گزارش ۲۰۲۴ بانک جهانی برای ایران در پایان دولت شهید رئیسی منتشر شد: رشد پایدار میان تنشهای ژئوپلیتیک منطقه؛ رشد اقتصادی بالای ۵ درصد؛ کاهش بیکاری به ۷/۶ درصد؛ کاهش ۶/۵ میلیون نفری فقر؛ کاهش نابرابری (ضریب جینی) به ۳۴/۰ با امید به تداوم روندهای بهبود در دولت آینده.»
◄ حزبالله لبنان در دو حمله موشکی به شمال فلسطین اشغالی ۱۰ صهیونیست، از جمله چهار نظامی را زخمی کرد. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، در حمله موشکی حزبالله لبنان به شهرک یهودینشین کریات شمونه در شمال سرزمینهای اشغالی شش اسرائیلی زخمی شدند.