به گزارش گروه بین الملل بصیرت به نقل از خبرگزاری فارس، «کریستینا فرناندز» رئیس جمهور آرژانتین چهارشنبه (24 سپتامبر) سخنانی در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل ایراد کرد که به دلیل اهمیت آن از یک سو و انتقاد صریحی که به سیاست های آمریکا و غرب و رژیم اشغالگر قدس داشت از سوی شبکه های خبری غرب بایکوت شد و در برخی موارد اظهارات وی به صورت تحریف شده در سایت های مختلف بازتاب یافت.
بنابر اهمیت اظهارات ایراد شده، خبرگزاری فارس متن اصلی این سخنرانی را که در سایت رسمی ریاست جمهوری آرژانتین به زبان اسپانیایی منتشر شده است را بازتاب می دهد.
کریستینا فرناندز رئیس جمهور آرژانتین در ابتدای این سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل کشور متبوعش به همراه ایالات متحده آمریکا را از جمله کشورهایی از قاره آمریکا برشمرد که هدف حملات وحشیانه تروریستها قرار گرفتند.
چرا پس از تفاهم با ایران برای حل پرونده آمیا شیطانهای داخلی و خارجی فعال شدند؟
وی در ادامه با بیان اینکه در سال 1992 سفارت اسرائیل در «بوینس آیرس» پایتخت آرژانتین و در سال 1994 مرکز یهودیان آمیا منفجر شد، گفت: از آن زمان سوالات زیادی در ذهن من ایجاد شد زیرا پس از انفجار مذکور همه در آرژانتین بر این باور بودند که حزب الله مسئول انفجار آمیا میباشد، امروز حزب الله یکی از احزاب لبنان میباشد؛ در سال 2006 سیستم قضایی کشور من با پیشنهاد «کریشنر» رئیس جمهور سابق آرژانتین، برای تحقیق اساسی راجع به حادثه آمیا، گروه دادستانی ویژه ای تشکیل داد.
رئیس جمهور آرژانتین اضافه کرد: 20 سال پیش قبل از مشخص شدن قطعی مقصرین و پس از تحقیقات دادستانی ویژه، قاضی پرونده تصمیم گرفت این جرم را به 8 شهروند ایرانی ساکن تهران نسبت دهد، از آن پس من و «کریشنر» و در هر یک از مجمعهای برگزار شده در سازمان ملل از جمهوری اسلامی ایران درخواست کردیم که برای پرسش از متهمین با ما همکاری کند. علاوه بر این راههای جایگزین دیگری مثل (پرونده «لاکربی») پیشنهادی مبنی بر حضور یک کشور سوم برای قضاوت در این مورد را مطرح کردیم.
وی گفت:در نهایت در سال 2012 وزیر امور خارجه ایران به ما پیشنهاد برگزاری یک نشست 2جانبه را داد و از آن پس – در سال 2013- تفاهم نامهای برای همکاری قضایی بین طرفین تنها با هدف اینکه شهروندان تهران اظهارات خود را در مقابل قاضی بیان کنند امضا شد، زیرا در سیستم قضایی کشور من محکوم کردن فرد غایب امکانپذیر نیست، متهم باید مورد سوال قرار گیرد و سپس در مورد او حکم صادر شود و این امر باعث اجرای درست قانون اساسی و حقوق اولیه افراد می شود.
فرناندز اظهار داشت که پس از امضای این تفاهمنامه بسیاری از سازمانهای اجتماعی آرژانتین که طی این روند با ما همراه بودند ما را به توافق با ایران متهم کردند و در واقع این موضوع در ما شکی در مورد هدف واقعی جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد که آیا ایران واقعا به دنبال همکاری با آرژانتین است یا به دنبال ایجاد نوعی اختلاف بین ما و اسرائیل میباشد.
وی با بیان اینکه علاوه بر این عوامل صندوق کرکس با کنگره آمریکا لابی کردند، افزود: آنها در سایتهای اینترنتی صندوق کرکس عکس های من و آقای احمدینژاد را گذاشتند که در آنها ایران را دولت تروریست اسلامی معرفی کردند که تا سال گذشته نیز این عکسها موجود بود و امضای تفاهمنامه همکاری قضایی ما را با چنین دولتی محکوم کردند.
ارتباط ما با ایران را محکوم اما خود به دنبال رابطه با ایران هستند
رئیس جمهور آرژانتین با اشاره به دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا در هتل «والدورف آستوریا» اظهار داشت: ما متوجه شدیم که طی هفته اخیر «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا در هتلی با هدف بررسی مشکل داعش با همتای ایرانی خود یعنی آقای ظریف نشستی داشتهاند، ما از این موضوع ناراضی نبودیم اما تعجب کردیم. مذاکره و گفت وگوی بین ملتها همیشه خوب است اما چطور است که مذاکره دوستانه ما (با ایرانی ها) مذاکره با تروریستها تلقی میشود اما برای خودشان مشکلی نیست؟.
به دلیل حمایت از فلسطین از سوی داعش تهدید شدم
وی ادامه داد: من این موضوع را برای شما روشن میکنم که من هم مورد تهدید داعش قرار گرفتهام و علت این امر دوستی من با پاپ فرانسیسکو و به رسمیت شناختن فلسطین و اسرائیل برای داشتن یک زندگی مسالمت آمیز است.
راه اصلی مبارزه با تروریسم همسویی با ملت سوریه است
فرناندز با بیان اینکه سال گذشته اعضای گروه جی 20 در «سن پترزبورگ» روسیه این موضوع را مطرح کردند که بزرگترین تهدید خود دولت سوریه است و مبارزان برای آزادی در واقع با این تهدید مبارزه می کنند، افزود: اما حالا مشخص شده که بسیاری از آنها در حال حاضر اعضای گروه داعش را تشکیل میدهند. بنابراین چه کسانی این مخالفان را تغذیه میکنند و سلاح در اختیار آنها میگذارند؟ کشور من کشوری نیست که سلاح تولید کند و فقط خریدار انرژی است.
به گفته وی راه اصلی شناسایی تروریسم و مبارزه با آن اینگونه نیست بلکه باید آنچه که واقعا در یک ملت رخ میدهد بررسی شود تا در نهایت بتوان با ابزارهای مناسب به طور جدی با تروریسم مبارزه کرد.
مبارزه به شکل فعلی با داعش به خلق تروریسم جدید منحر می شود
رئیس جمهور آرژانتین همچنین گفت: هیچ جای تعجب نیست که در سال آینده داعش محو شده باشد و گروهک دیگری با نام عجیب جدیدی ظهور پیدا کند زیرا با اقدامات خشونت آمیزتر و متخاصمانهتر به جز اینکه عمق بیشتری به ماجرا بدهیم کار دیگری از پیش نخواهیم برد.
«کریستینا فرناندز» همچنین طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل که در روز چهارشنبه (24 سپتامبر) ایراد شد، با بیان اینکه کشور من به عنوان تنها کشور همراه با آمریکا در قاره آمریکا تاکنون شاهد 2 حمله تروریستی بوده است، گفت که یکی از آنها در سفارت اسرائیل در سال 1992 و دیگری در مقر آمیا در سال 1994 اتفاق افتاده است. امسال بیستمین سالگرد انفجار آمیا محسوب میشود.
وی افزود: من امروز قاطعانه در مقابل بسیاری از خانوادههای قربانیان این حادثه که ما را همیشه در این راه یاری کردند با اطمینان میگویم که دولت «نستور کرشنر» بیشترین تلاش را برای یافتن مقصران این انفجار داشته است نه فقط به این دلیل که تمام فایلهای اطلاعات کشور را جهت بررسی باز کرد یا کمیتهای مخصوص برای تحقیقات آن ایجاد کرد بلکه به این دلیل که در سال 2006 زمانی که دادگاه آرژانتین چندتن از ایرانیان را در این انفجار مقصر دانست «نستور کرشنر» و بعد من جرأت ارائه پیشنهاد برگزاری مذاکرات و افزایش سطح همکاری برای حل آن را به ایران دادیم.
وی همچنین یادآور شد که این درخواست در سالهای 2007، 2008، 2009، 2010، 2011 نیز از جانب دولت آرژانتین تکرار شد تا در نهایت مورد موافقت ایران قرار گرفت. (زیرا تا قبل از آن حتی نمیتوانستیم این اقدام را در دستور کار خود قرار دهیم)
رئیس جمهور آرژانتین همچنین توضیح داد که پس از موافقت ایران و برگزاری جلسهای 2 جانبه بر سر همکاری 2 کشور در جهت یافتن عاملان این حادثه تفاهم نامهای امضا شد. این تفاهم نامه امضا شد تا مظنونان ایرانی که در تهران زندگی میکنند بتوانند در دادگاه حضور یافته و سخنان خود را بیان کنند.
پس از تفاهم با ایران موسسات یهودی علیه ما دست بکار شدند
وی با طرح این پرسش که بعد از امضای این تفاهمنامه چه اتفاقی افتاد؟ گفت: خوب به نظر میرسد شیاطین داخلی و خارجی از زنجیر رها شدند. مؤسسات یهودی که طی این سالها همیشه ما را همراهی می کردند ناگهان پس از این تصمیم بر علیه آرژانتین جبهه گرفته و پس از این تفاهمنامه ما را متهم به همدستی با ایران کردند.
فرنادز اظهار داشت: همین اتفاق بار دیگر زمانی افتاد که صندوق کرکس با تشکیل لابی در کنگره آمریکا اعلام کرد که ما و ایران در این مسئله شریک هستیم در حالی که مانند الان جمهوری اسلامی ایران نمی گفتند بلکه آن را جمهوری تروریستی ایران خطاب میکردند.
این لابی را تشکیل دادند و این سخنان را به همراه عکسهای من و آقای احمدینژاد در سایتها منتشر کردند و حالا امروز میبینیم که وزیر امور خارجه آمریکا و ایران در هتل «والدورف آستوریا» با هم به مذاکره و گفت وگو می پردازند.ما به این موضوع انتقادی نداریم چرا که دولت آرژانتین طرفدار هرگونه مذاکرات است.
کسانی که دیروز ایران را تروریست خواندند داعش را آزادی خواه لقب دادند
وی ادامه داد: سؤال امروز ما این است که کسانی که ایران را تروریست خطاب میکردند (من از یک سال گذشته سخن می گویم نه از یک قرن پیش) امروز چه میگویند؟ کسانی که در سال گذشته بسیاری از افرادی را که امروز تشکیل دهنده داعش هستند را آزادی خواه و مبارز علیه دولت بشار اسد خطاب می کردند!.
مفهوم تروریسم و دوست و دشمن دائما از سوی قدرتهای بزرگ در حال تغییراست
وی ادامه داد: من فکر میکنم که ما با مشکل دیگری در برابر ناامنی و جبهه تروریسم روبرو شدیم و آن این است که از جانب قدرتهای دنیا مفهوم دوست و دشمن و تروریست و ضد تروریست به راحتی تغییر می کند.
فرناندز ادامه داد: مشکل اینجاست که ما باید به خوبی مفهوم همه آن ها را به موقع تشخیص دهیم. ما نمیتوانیم برای حل مشکلات و کاهش قدرت (برخی کشورها)، دنباله رو سیاستهای بینالمللی یا موقعیتهای جغرافیایی سیاسی آنها باشیم.
سازمان ملل فلسطین را به عنوان دولتی واحد به رسمیت بشناسد
وی با بیان اینکه من این سخنان را به عنوان یک شبه نظامی علیه تروریسم بین المللی اعلام میکنم، تصریح کرد: من از جانب داعش تهدیداتی را دریافت کردم که به 2 دلیل بود. یکی برای نزدیکیام به پاپ فرانسیسکو و دیگری برای به رسمیت شناختن اسرائیل و فلسطین در منطقه که به عقیده من امری ضروری بود. من باز هم این نکته را اعلام میکنم و از سازمان ملل درخواست میکنم تا فلسطین را به عنوان دولتی واحد به رسمیت بشناسد.
وی در ادامه به مواضع حمایتی خود از فلسطینی ها و محکومیت جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین پافشاری کرد و اضافه نمود: حالا به سراغ حل برخی از گرههای کور موجود در منطقه خاورمیانه می رویم که فراتر از یک عدد به شمار میرود.به رسمیت شناخته شدن فلسطین و حق اسرائیل برای زندگی در مرزهایش یکی از همین گرههای کور است.بله، اما فلسطین هم حق زندگی داشته و اسرائیل نباید با سوءاستفاده از قدرت باعث کشته شدن صدها کودک و زن گردد،اقدامی که همچنان از سوی ما مورد محکومیت قرار دارد.
برای رهایی از دست لاشخورهای اقتصادی به برابری نیاز داریم
رئیس جمهور آرژانتین خاطرنشان کرد: مسلم است که جهان در زمان وجود کرکسهای اقتصادی و جنگ طلبان دنیا برای فراهم کردن امنیت بیشتر به کبوتران صلح، احترام متقابل به حقوق بینالمللی و برابری بیشتری نیاز دارد. ما اگر خواهان مبارزه با تروریسم هستیم باید برای صلح تلاش کنیم. مبارزه با تروریسم همزمان با نواختن زنگ جنگ و خونریزی تحقق نمییابد.
داعش، القاعده و طالبان سلاح های خود را از کجا می آورند؟
وی در پایان تأکید کرد که مشکلات مطرح شده در سازمان ملل در سال گذشته مربوط به همان سال بود و مشکل امروز بدتر است چراکه مسئلهای که سال گذشته باید سعی در نابودی آن میداشتیم امسال به فکر آن هستیم. امروز داعش و فردا نوبت به القاعده خواهد رسید. سؤال من این است که القاعده و طالبان از کجا به وجود آمده اند؟ سلاح های خود را از کجا می آورند؟ منابع آن ها کجاست؟ کشور من سلاح تولید نمیکند، چه کشورهایی به آنها سلاح می فروشد؟
رئیس جمهور آرژانتین ادامه داد: بعد از این موضوع افرادی ظاهر شدند که قصد ایجاد بهار عربی را داشتهاند که در نهایت هم توانستند فضایی کمی بهتر از پاییز یا زمستان را ایجاد کنند.
من به همه چیز مشکوک و بد بین هستم
وی با بیان اینکه در حال حاضر، داعش به عنوان جنین جدید تروریسم که این روزها در تلویزیون میتوان سربریدن مردم را به وسیله آنها دید ظاهر شده است، یادآور شد: تصاویری که هرکسی با دیدنش پرسش هایی چون «چرا؟ چگونه؟ اینها از کجا آمده اند؟» در ذهنش تداعی میشود. پس به من اجازه دهید تا بعد از دیدن همه این اتفاق ها به همه چیز مشکوک و بدبین شوم. صحنه هایی که به صورت سریال وار در تلویزیون می بینم حقایق کوچکی است که اکنون در جهان در حال وقوع میباشد.