صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷  ، 
کد خبر : ۳۶۲۳۳۸

نشریه اخبار و تحلیل‌ها چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): هیچ وقت نباید امت اسلامی و جامعه‌ اسلامی ماجرای عاشورا را به عنوان یک درس، به عنوان یک عبرت، به عنوان یک پرچم هدایت از نظر دور بدارد. قطعاً اسلام، زنده‌ به عاشورا و به حسین‌بن‌علی(علیه‌السلام) است.(۱۳۹۱/۹/۱)

نشریه اخبار و تحلیل‌ها WORD

نشریه اخبار و تحلیل‌ها PDF

 
 
▼ حرف روز
آیا رژیم صهیونیستی به لبنان حمله می‌کند؟
گذشت بیش از نه ماه از جنگ غزه و سردرگمی رژیم جعلی صهیونیستی در این جنگ سبب شده است تا بعضاً گزاره‌هایی بعید در رسانه‌ها و صحبت‌های مقامات این رژیم مطرح شود. یکی از این گزاره‌ها، طرح حمله همه‌جانبه به لبنان و نابودی حزب‌الله از سوی رژیم صهیونیستی است؛ اما آیا این اتفاق خواهد افتاد؟
پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» عملاً هفت جبهه اصلی در برابر رژیم صهیونیستی گشوده شد. به اذعان همگان، در همه این هفت جبهه عملاً فقط پنج درصد از توان نظامی جبهه مقاومت به میدان آمده است؛ در حالی که در مقابل، رژیم صهیونیستی از تمام توان نظامی و اطلاعاتی خود بهره‌مند است. از سوی دیگر، انجام مستمر و بدون توقف بیش از هزار عملیات موفق نظامی در شمال سرزمین‌های اشغالی و جنوب لبنان از سوی حزب‌الله در این مدت سبب شده است عملاً تا عمق پانزده کیلومتری سرزمین‌های اشغالی خالی از سکنه و کاملاً ناامن شود. بنابراین، یکی از آرزوها و خواسته‌های اصلی یهودیت افراطی در سرزمین‌های اشغالی حمله به حزب‌الله و نابودی آن است؛ اما اگر واقعاً رژیم صهیونیستی توانایی آن را داشت، لحظه‌ای تردید به خود راه نمی‌داد.
از سوی دیگر، اختلافات به وجود آمده در حزب لیکود و اعتراضات گسترده شهرک‌نشینان نسبت به عملکرد کابینه مستقر سبب شده است به نوعی استیصال و سردرگمی فزاینده در میان مقامات حاکم بر سرزمین‌های اشغالی مشهودتر از همیشه باشد. بنابراین، دادن وعده حمله به حزب‌الله و نابودی آن به عنوان یک مسکّن در برابر خواسته‌های شهرک‌نشینان است و مصرف داخلی دارد، نه توان اجرایی.
همچنین، پیامدهای گسترده شروع چنین جنگی برای رژیم صهیونیستی بسیار زیاد است. فعال شدن همه جبهه‌های مقاومت علیه این رژیم جدای از اینکه ممکن است حتی پای ایران، پاکستان، یمن و... را به صورت مستقیم به جنگ باز کند، امکانات بسیار بالای موشکی و پهپادی حزب‌الله را نیز به صورت صد درصدی به میدان خواهد آورد و به واقع میزان خسارات و آسیب‌هایی که ممکن است متوجه رژیم صهیونیستی شود، به مراتب بسیار بیشتر از خسارات طوفان‌الاقصی خواهد بود.
نکته آخر اینکه شروع جنگ و باز کردن یک جبهه دیگر اگر چه امروز آرزو و خواسته یا حتی شاید ضرورت نتانیاهو و رژیم صهیونیستی برای ادامه حیات و نشان دادن قدرت پوشالی خود برآورد می‌شود، اما وقوع آن هر چند ممکن است، ولی بسیار بعید و دور از انتظار است؛ چراکه نه اقتصاد، نه روحیه سربازان، نه اجماع جهانی و نه توان نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به میزانی است که خود را وارد چنین اشتباه حیاتی و استراتژیکی کند.    
رامین نصیری
 
 
▼ گزارش روز
چالش اقتصاد سیاسی ایران
اقتصاد و سیاست پیوند دیرینه‌ای با هم دارند و اولین ارتباط آن را باید همزمان با شکل‌گیری اجتماعات بشری جست‌وجو کرد. البته تأثیر متقابل این دو بر یکدیگر متوازن نیست؛ امروزه تأثیر سیاست بر اقتصاد بسیار بیشتر از تأثیر اقتصاد بر سیاست است و سطح تأثیرگذاری نیز بسیار گسترده شده است. در سطح کلان تحولات جهانی جهت‌دهنده اقتصاد است، جنگ روسیه و اوکراین، شکل‌گیری ائتلاف‌ها و اتحادها و همچنین تقابل‌ها، تغییرات سیاسی در سران قدرت‌های بزرگ و... نمونه‌هایی از تأثیر سیاست بر اقتصاد کلان است؛ در سطح میانه دولتمردان در هر کشوری متناسب با سیاست خود، جهت‌گیری‌های اقتصادی یک کشور را مشخص می‌کنند. برای نمونه، سیاست‌های جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در آمریکا تأثیرات متفاوتی بر اقتصاد آمریکا دارد. در ایران نیز سیاست دولتمردان ایران بر اقتصاد گسترده است؛ سیاست نگاه به غرب در اقتصاد در مقابل نگاه به شرق و توازن‌گرایی در سیاست خارجی تأثیرات وسیعی بر اقتصاد کشور دارد. در سطح خرد حوزه تأثیر مستقیم نیست، سیاست از طریق تغییر مدیران اقتصادی در لایه‌های مدیریتی کشور بر اقتصاد تأثیرات بزرگی می‌گذارد.
اما در ایران امروز از یک طرف سیاست نگاه به غرب که در دولت یازدهم و دوازدهم دنبال شد، به بن‌بست رسید، فروش نفت ما به حداقل ممکن رسید، تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران وضع شد تا حدی که سوخت هواپیمای وزیر امور خارجه کشورمان را هم نمی‌دادند، گستره تحریم‌ها به دارو و درمان هم رسید و ده‌ها واقعیت دیگر که مجال پرداختن به آنها نیست و از طرف دیگر در دولت سیزدهم با تغییر نگرش سیاسی دولت و توزان‌گرایی در سیاست خارجی و همچنین تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، همسایگان و منطقه، کشور در مسیر حل مسئله قرار گرفت. فروش نفت ما رکورد چند ساله را شکست، بخشی از اموال بلوکه شده ایران آزاد شد، حجم تجارت خارجی ما رشد کم نظیری یافت، رکود اقتصادی جای خود را به رشد اقتصادی داد، اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی در دستور کار دولت قرار گرفت و صدها اقدام ریز و کلان دولت در این مسیر. اما چالش اساسی اینجاست که در انتخابات اخیر فردی پیروز شد که در حلقه اطرافیان و نزدیکان او و پشتوانه‌ها فکری و مشاوران او غلبه تفکر نوع اول وجود دارد.
از این موضوع می‌توان نتیجه گرفت، مردم ایران در انتخابات خود با وجود داشتن دغدغه‌های اقتصادی با رویکرد سیاسی رأی داده‌اند و نه اقتصادی! ولی آیا می‌توان دیدگاه‌های اقتصادی یک جریان را از آن جدا کرد؟ به نظر می‌رسد چالش اساسی اقتصاد سیاسی ایران این مسئله باشد که دولت چهاردهم با اقتصاد چه خواهد کرد؟ آیا مسیر شکست خورده نگاه به غرب را دنبال خواهد کرد یا از تیم اقتصادی که نگاه به غرب دارد، می‌خواهد که برخلاف گرایش‌های فکری خود، سیاست توزان‌گرایی و نگاه به شرق را دنبال کند؟    
علی کارگر
 
 
▼ خبر ویژه
انهدام تیم تروریستی در شمال غرب ایران
روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) از انهدام تیم تروریستی با تلاش رزمندگان این قرارگاه در مرزهای شمال غرب کشور خبر داد. در اطلاعیه‌ای آمده است: «با رصد دقیق و اشراف اطلاعاتی رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) نیروی زمینی سپاه بامداد سه‌شنبه یک تیم تروریستی ضد انقلاب قصد ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران از مرزهای شمال غرب کشور را داشت که در کمین نیروهای این قرارگاه گرفتار شده و متلاشی شد. در این درگیری تعدادی از اعضای این تیم تروریستی کشته و زخمی شده و تجهیزات آنان توسط رزمندگان اسلام ضبط شد.» در اطلاعیه قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) ضمن هشدار مجدد به عناصر سرسپرده استکبار جهانی، اعلام شده است: «با هوشیاری رزمندگان غیور این قرارگاه، کوچک‌ترین اقدام علیه امنیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران با پاسخ قاطع و محکم مواجه خواهد شد.»
 
 
▼ اخبار 
توهین بی‌بی‌سی به منتخب ملت ایران!
شبکه دولتی انگلیس می‌گوید: «بعد از گذشت بیش از ۲۴ ساعت از اعلام پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، هنوز هیچ‌یک از رهبران یا مقام‌های وزارت‌ خارجه کشورهای غربی برای او پیام تبریکی ارسال نکرده‌اند. اگرچه این وضعیت شبیه به سه سال پیش و پیروزی ابراهیم رئیسی است، اما هیچ شباهتی به سال ۱۳۹۲ و رئیس‌جمهور شدن حسن روحانی ندارد.» وبگاه بی‌بی‌سی فارسی با «خیمه‌شب‌بازی خواندن انتخاب پزشکیان» و توهین به ملت ایران، نوشت: «در آن سال وقتی که حسن روحانی با وعده تغییر به ریاست‌جمهوری رسید، علاوه‌ بر کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزرای خارجه آلمان و ایتالیا پیروزی‌اش را تبریک گفتند و وزارت ‌خارجه‌ فرانسه نیز در بیانیه‌ای به سوی دولت او دست دوستی دراز کرد.» گفتنی است، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در واکنش به انتخابات در ایران در توهینی آشکار با بیان اینکه «انتخابات ایران، آزاد نیست» اظهار داشته است: «این انتخابات به تغییر قابل‌توجهی در رویکرد ما در قبال ایران منجر نخواهد شد. نگرانی‌های ما درباره ایران تغییری نکرده است.»
 
ایران جوانان معترض آمریکایی را پشتیبانی می‎کند!
رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا که مسئول جامعه اطلاعاتی این کشور است، در بیانیه‌ای درباره آنچه افزایش تلاش‌های ایران برای تضعیف اعتماد به «نهادهای دموکراتیک» ایالات متحده خوانده شده، هشدار داده است. «آوریل هاینس» در این بیانیه از شهروندان آمریکایی خواسته است «هوشیار» باشند. در این بیانیه آمده است: «ایران در زمینه تلاش‌ها برای نفوذ خارجی به نحو فزاینده‌ای ستیزه‌جویانه عمل می‌کند و در تلاش برای ایجاد اختلاف و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک ماست.» وی در این بیانیه مدعی شده است: «کنشگران حکومت ایران در هفته‌های گذشته به دنبال بهره‌برداری از تظاهرات‌ها در آمریکا علیه جنگ در غزه بوده‌اند. شاهد بوده‌ایم عده‌ای از کنشگران مرتبط با حکومت ایران که خودشان را فعالان فضای مجازی جا زده‌اند به دنبال تحریک به تظاهرات و حتی ارائه حمایت‌های مالی از تظاهرات‌کنندگان بوده‌اند.» هاینس از آمریکایی‌ها خواسته است، هنگام فعالیت در فضای مجازی «هوشیار» باشند؛ چرا که ممکن است به صورت ناخواسته وارد تعامل با «عوامل خارجی» شوند.
 
۴ هزار موشک نقطه‌زن در حیفا فرود می‎آیند
رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند در صورت وقوع جنگ علیه لبنان، حزب‌الله قادر است روزانه ۴ هزار موشک نقطه‌زن به سمت حیفا شلیک کند. این رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند، بیش از ۷۰ درصد از منطقه الجلیل در اثر حملات حزب‌الله لبنان آسیب دیده است. همچنین نیمی از ساکنان شهرک کریات شمونه از بیم موشک‌های حزب‌الله از بازگشت به خانه‌های خود خودداری می‌کنند. در همین زمینه، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، به نقل از «یونا یهاف»، شهردار حیفا اعلام کرد: «ما در برابر خطری واقعی قرار داریم، حزب‌الله ما را نابود می‌کند؛ در حالی که کابینه نتانیاهو توجهی به مناطق شمالی ندارد.» وی افزود: «اگر حزب‌الله در جنگ ۳۳ روزه (ژوئیه ۲۰۰۶) توانست حدود ۲۰۰ موشک غیر نقطه‌زن به سمت حیفا شلیک کند، اکنون می‌تواند روزانه ۴ هزار موشک نقطه‌زن به سمت ما شلیک کند، و این ما را در برابر یک رویداد کاملاً متفاوت قرار می‌دهد.»
 
عملیات وعده صادق تکرارپذیر است
رئیس دفتر فرماندهی معظم کل قوا گفت: «ما قبل و ابتدای انقلاب متکی به خارج و نیازمند بودیم، ولی با تدبیر حضرت آقا در سال ۱۳۵۸، به سوی خودکفایی رفتیم و از شرایطی که متکی به بیگانگان بودیم، امروز به جایی رسیده‌ایم که قدرت‌های بزرگ و دیگر کشورها دست نیاز به‌سمت ما دراز کرده‌اند.» «سردار محمد شیرازی» در ادامه با اشاره به توان نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «هم‌اکنون در نقطه‌ای هستیم که با اقتدار می‌توانیم عملیات‌هایی مانند وعده صادق را انجام دهیم و بخشی از توانمندی‌های‌مان را به رخ جهانیان بکشانیم.» وی درباره عملیات وعده صادق تصریح کرد: «این عملیات اثر عمیقی بر جوانان جهان و بر افکار عمومی بالاخص قدرت‌های استکباری داشت.»
 
 
▼ اخبار کوتاه
◄ نظرسنجی یک مرکز مشاوره در میامی فلوریدا نشان می‌دهد، جو بایدن در مقابل دونالد ترامپ از شانس کمتری برای ورود به کاخ سفید برخوردار است؛ ولی همچنان شانس ورود گزینه‌های دیگری از حزب دموکرات به رقابت‌های انتخاباتی وجود دارد. براساس جدیدترین نظرسنجی مرکز مشاوره‌ای بندیکسن و آماندی (Bendixen & Amandi) «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور اکنون با ۴۲ درصد به ۴۱ درصد از ترامپ جلوتر است. «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه اسبق و نامزد سال ۲۰۱۶ انتخابات ریاست‌جمهوری، گزینه‌های جدی دموکرات‌ها برای جانشینی بایدن هستند.
 
◄ «مهدی چمران» رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با هفت‌ساله‌شدن دوره شورای ششم با توجه به برگزاری انتخابات پیش از موعد ریاست‌جمهوری گفت: «این موضوع درخواست شوراهای سراسر کشور است و قرار است در قالب طرحی از سوی شورای‌عالی استان‌ها به مجلس شورای اسلامی ارسال شود و در صورت تأیید مجلس شورای ششم در سراسر کشور، هفت‌ساله خواهد شد.» چمران خاطرنشان کرد: «البته این مسئله در گذشته نیز اتفاق افتاده است، به‌طوری که در یکی از ادوار شوراها زمان آن از چهار سال به شش سال افزایش یافت.»
 
◄ «فیصل‌بن‌فرحان» وزیر خارجه عربستان اعلام کرد، جنگ کنونی در نوار غزه مؤید لزوم حل و فصل مسئله فلسطین است. بن‌فرحان با تأکید مجدد بر موضع عربستان در قبال مسئله فلسطین، گفت: «برپایی کشور مستقل و دارای حق حاکمیت فلسطین از اولویت‌های ما به شمار می‌رود.» وی با اشاره به اینکه لازم است قوانین نظام بین‌الملل با «هرج و مرج سیاسی» مقابله کنند، گفت: «جنگ در نوار غزه باید متوقف شود؛ بدون وجود کشور فلسطین، امنیتی در منطقه نخواهد بود.»
 
◄ شبکه خبری «آروتز شوع» گزارش داد، به دنبال حملات راکتی حزب‌الله لبنان به بلندی‌های جولان، دو نفر کشته شدند. ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده است، نزدیک به ۴۰ راکت به سمت بلندی‌های جولان شلیک شد. حملات اخیر راکتی حزب‌الله لبنان به سمت سرزمین‌های اشغالی در حالی است که امروز رژیم صهیونیستی «یاسر نمر قرنبش» یکی از محافظان سابق سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله را در یک حمله تروریستی به شهادت رساند.
 
◄ دبیر کل حزب‌الله خاطر نشان کرد: «جبهه‌های پشتیبانی از غزه در لبنان، عراق و یمن و حامیان اصلی، مانند سوریه و ایران، یک تصویر شادی‌بخش ارائه می‌کنند، ولی مواضع کشورهای عربی و اسلامی در قبال غزه مایه اندوه است.» سیدحسن نصرالله با بیان اینکه ارتش رژیم صهیونیستی، بی‌اخلاق‌ترین ارتش دنیاست، تأکید کرد: «زمانی که یک نفر از ما شهید می‌شود یا به جنگ تهدید می‌شویم، نمی‌ترسیم و دست از مسئولیت خود برنمی‌داریم.»
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات