به طور کلی دو عامل توسعه نیافتگی اقتصادی، سیاسی به گونه ای فزاینده آفریقا را تبدیل به مکانی مناسب برای فعالیت گروه های تروریستی در ابعاد مختلف نموده است. مصداق عقب ماندگی اقتصادی در این قاره، فقر و نابرابری های اجتماعی است به طوریکه از هر 5 آفریقایی به طور میانگین دو نفر آن زیر خط فقر هستند و با درآمد ماهیانه کمتر از 30 دلار زندگی میکنند. یکی از مهمترین گروههای تروریستی که در حال حاضر خواهان نفوذ در شمال آفریقاست، گروه تروریستی داعش است. اما چرا داعش، شمال آفریقا را برای گسترش نفوذ خود انتخاب کرده است؟مصر، لیبی و تونس کشورهایی هستند که نشانه های ظهور داعش در آنها طی ۲ سال اخیر پدیدار شده است، نیروهای ارتش مصر و لیبی بارها با تروریست های داعش درگیر شده اند. داعش در شمال آفریقا به سیطره بر مناطق راهبری و حیاتی دریای مدیترانه و تهدید عملیات تبادل تجاری در حوزه دریای یعنی استراتژیک ترین و کوتاه ترین راه مواصلاتی میان قاره های آسیا، اروپا و آفریقا می اندیشد.علاوه براین داعش با سیطره بر حوزه دریای مدیترانه می تواند درآمدهای ترانزیت کسب کند و روند ارسال سلاح و تجهیزات مورد نیاز خود در مناطق مختلف خاورمیانه را تسهیل کند. نکته مهم دیگر که نباید از نظر دور داشت تمایل داعش برای سیطره بر کانال استراتژیک سوئز و منطقه سیناء است.عامل دیگر در طمع داعش به شمال آفریقا، تاراج منابع نفت و گاز و انرژی در خاورمیانه است و کشورهای لیبی و مصر از این قاعده مستثنی نیستند. از سوی دیگر سلاح های شیمیایی موجود در لیبی عامل مهم دیگری برای جذب داعش است. صرفنظر از موارد مذکور، ناامنی و بی ثباتی ناشی از تحولات شمال آفریقا در سال های ۲۰۱۱ به بعد در مصر، تونس و لیبی بهترین موقعیت را برای نفوذ تروریست های داعش به این کشورها فراهم کرده است. دولت های روی کار آمده در این کشورها از ثبات پایدار برخورد نیستند و فشارهای اقتصادی و مشکلات اجتماعی چنین کشورهایی مانعی بر سر راه توان امنیتی و نظامی مصر، لیبی و تونس برای مقابله با نفوذ و گسترش تروریست ها در شمال آفریقا است.

به‌رغم جار و جنجال درباره ترویج «حقوق بشر و دموکراسی» توسط دولت مورد حمایت غرب در میانمار، آنگ سانگ سوچی می‌گوید: مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی‌شناسیم. فروردین‌ماه امسال بود که به دنبال تحویل گرفتن دولت غیرنظامی از ارتش این کشور، آنگ سانگ سوچی، رهبر حزب ملی دموکراتیک میانمار به عنوان وزیر خارجه جدید این کشور انتخاب شد. وی که حزبش اکثریت پارلمانی میانمار را به‌دست آورد،‌ طبق قانون اساسی میانمار نتوانست رئیس‌جمهور شود، چرا که همسر او انگلیسی و غیرمیانماری است اما دولت حامی سوچی در میانمار به قدرت رسیده و رئیس‌جمهور این کشور هم از نزدیکان رهبر حزب ملی دموکراتیک میانمار است. نیویورک‌تایمز در گزارشی خبر داده رهبر حزب حاکم میانمار در دیدار با سفیر آمریکا حتی خواستار آن شده که آمریکا از لفظ «روهینگیا» برای خطاب قرار دادن مسلمانان میانماری استفاده نکند. این روزنامه خبر داد: «او به سفیر آمریکا توصیه کرده از لفظ روهینگیا برای توصیف جمعیت مسلمانان سرکوب شده که برای نسل‌ها در میانمار زندگی کرده‌اند، استفاده نکند». سخنگوی سوچی در این باره گفته که «دولت جدید مانند دولت نظامی قبلی میانمار، روهینگیا را به نام خطاب نخواهد کرد، چون آنها را به عنوان شهروند به رسمیت نمی‌شناسد. ما از لفظ روهینگا استفاده نخواهیم کرد».

 "جاش ارنست" سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس مطبوعاتی گفت در صورتی که مردم سفر اوباما به هیروشیما را به عنوان عذرخواهی آمریکا به دلیل حمله اتمی به این شهر تفسیر می‌کنند باید گفت که این تفسیر اشتباه است.

پیش از این کاخ سفید اعلام کرد که "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا اواخر ماه می جاری در سفری تاریخی به هیروشیمای ژاپن خواهد رفت تا نخستین رئیس جمهور آمریکا باشد که از این شهر که آمریکا در سال 1945 با بمب اتم هدف قرار داد، دیدار کند.کاخ سفید در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه 10 می آن را منتشر کرده، اعلام کرد: رئیس جمهور آمریکا به همراه "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن در سفری تاریخی از هیروشیما دیدار خواهد کرد تا بار دیگر بر پایبندی خود به پیشبرد سیاست صلح و امنیت در جهان عاری از تسلیحات اتمی تاکید کند.در این بیانیه آمده است که این سفر پس از پایان نشست سران هفت کشور صنعتی جهان که در ژاپن و در روزهای 26 الی 27 می با حضور اوباما برگزار خواهد شد، انجام می‌شود.همچنین وزارت امور خارجه ژاپن اعلام کرد که سفر رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر ژاپن به هیروشیما در روز 27 می انجام خواهد شد.