کشور نیجر در سال 1960 به استقلال رسید و به سلطه دهها ساله استعمارگران فرانسوی پایان داد، این کشور در همان سال اقدام به برقراری روابط با رژیم صهیونیستی کرد؛ اما هرگز روابطش با صهیونیستها روابطی مستحکم و راهبردی نبود. در سالهای آغازین دهه 1960 کارشناسان و متخصصان صهیونیستی، به ویژه در زمینه کشاورزی وارد این کشور شدند. علاوه بر این، کارشناسان رژیم صهیونیستی صدها گروه پیشاهنگی از جوانان نیجری در قالب گروههای ملی و اجتماعی ایجاد کردند که وظیفهشان کمک به دولت در مواقع ضروری بود. در اواسط دهه 1960 سفارت نیجر در اراضی اشغالی ایجاد شد؛ اما پس از جنگ 1967 اعراب و صهیونیستها که به شکست اعراب منجر شد، بنا به درخواست ناصر از کشورهای آفریقایی، روابط نیجر و رژیم صهیونیستی به سردی گرایید؛ اما سفارت این کشور همچنان در تلآویو به فعالیتهایش ادامه میداد.
به دنبال تحکیم روابط نیجر و دولت لیبی به رهبری قذافی، رژیم صهیونیستی نارضایتی خود را از این اقدام نیجر اعلام کرد، با افزایش خصومت و درگیری بین رژیم صهیونیستی و همسایگان عرب خود و فشار لیبی بر کشورهای آفریقایی و عربی مبنی بر قطع روابط کامل با رژیم صهیونیستی دولت نیجر در اول ژانویه 1973 به طور یکجانبه روابط خود با این رژیم غاصب را به حالت تعلیق درآورد.
در سال 1967 و اوایل دهه 1970 بسیاری از کشورهای عربی ـ آفریقایی و غیر متعهد و چند کشور مستقل دیگر روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کردند، اتحادیه آفریقا نیز در اجلاس سال 1971 و 1972 از سازمان ملل درخواست کرد تا تحریمهای زیادی از جمله تحریمهای تسلیحاتی علیه این رژیم وضع کند.
در نوامبر همان سال به دنبال نیجر، اوگاندا و چاد نیز روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کردند، در 25 دسامبر 1972 رژیم صهیونیستی برای خارج شدن از فشار روانی تعطیلی سفارتخانههایش در کشورهای آفریقایی اعلام کرد: تعطیلی سفارتخانههای این رژیم در نیجر و جمهوری کنگو به دلیل کمبود منابع مالی بوده و علت دیگری ندارد.
به دنبال قطع کامل روابط نیجر با رژیم صهیونیستی، حزب پیشرو نیجر که حزب حاکم این کشور به شمار میآمد، نمایندگان رژیم صهیونیستی را عنصر نامطلوب نامید و خواستار خروج هرچه سریعتر آنها از خاک این کشور شد. این موضعگیری نیجر سبب شد تا نیجریه نیز نمایندگان رژیم صهیونیستی را از این کشور اخراج کند.
هرچند روابط رسمی و دیپلماتیک دو طرف از دهه 1970 قطع شده بود؛ اما رژیم صهیونیستی با تعدادی از کشورهای آفریقایی از جمله رژیم نژادپرست آفریقای جنوبی روابط گستردهای برقرار کرد. در این دهه نیجر مقادیر زیادی اورانیوم به لیبی و عراق فروخت.
در سال 1979 نیجر به طور رسمی اعلام کرد 258 تن سنگ اورانیوم به لیبی که از مهمترین دشمنان رژیم صهیونیستی در صحنه بینالملل به شمار میآمد، فروخته است. در سال 1981 این رقم به 1212 تن رسید. از سوی دیگر عراق نیز برای ساخت نیروگاه اوسیراک مقادیر زیادی سنگ اورانیوم از نیجر خریداری کرده بود؛ اما با حمله بمبافکنهای رژیم صهیونیستی به این نیروگاه در ژانویه 1981 تمام آرزوهای صدام برای ساخت نیروگاه اتمی به باد رفت. در دهه 1980 روابط نیجر و رژیم صهیونیستی همچنان قطع و نیجر از حامیان فلسطین در صحنه بینالملل بود.
احیای روابط و قطع مجدد
در 28 نوامبر 1996 ضمن احیای مجدد روابط نیجر و رژیم صهیونیستی، سفارتخانههای دو طرف بازگشایی شد. در این زمان علاوه بر نیجر، موریتانی نیز روابط خود را با رژیم صهیونیستی آغاز کرد. در حقیقت، پس از انعقاد قرارداد اسلو و پایان یافتن تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی و حمایت آمریکا از روند صلح فلسطین و رژیم صهیونیستی تعدادی از کشورهای آفریقایی اقدام به برقراری روابط با رژیم صهیونیستی کردند.
در آوریل 2002 و با شروع دور دوم انتفاضه مردم فلسطین، «دور اول در سال 2000 آغاز شده بود». مردم نیجر با آمدن به خیابانها علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در سرکوب فلسطینیان و سیاستهای حمایتی آمریکا از این رژیم تظاهرات کردند، به دنبال این اعتراضات دولت این کشور اعلام کرد مجدداً روابطش را با این رژیم قطع خواهد کرد. به این ترتیب، دولت نیجر اولین دولت آفریقایی بود که با حمایت از انتفاضه مردم فلسطین روابط خود را با رژیم غاصب صهیونیستی به حالت تعلیق درآورد.
در 21 آوریل 2002 دولت نیجر با محکومیت اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در سرکوب و به شهادت رساندن مردم فلسطین، آریل شارون، نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی را به نسلکشی متهم کرد. دولت نیجر اعلام کرد اقدامات وحشیانه صهیونیستها در سرکوب فلسطینیان، امنیت را در خاورمیانه به خطر خواهد انداخت.
طی چند سال اخیر روابط دیپلماتیک نیجر و رژیم صهیونیستی همچنان قطع است و هیچگونه تبادل اقتصادی و سفر مقامات بین دو طرف انجام نشده است. از سوی دیگر بر اساس تصمیم دولت نیجر هیچ فردی خارج از محدوده کشورهای غرب آفریقا بدون ویزا حق ورود به این کشور را ندارد؛ اما رژیم صهیونیستی هیچ محدودیتی از این نوع را ایجاد نکرده است و با وجود مخالفتها علیه حضور صهیونیستها در نیجر، اما رژیم صهیونیستی اشتیاق فراوانی برای حضور در این کشور دارد.