در عملیات اخیر آزادسازی فلوجه که با مشارکت نیروهای مردمی و ارتش عراق همراه شد، هجمه رسانهای و تبلیغاتی شدیدی علیه نیروهای مردمی صورت گرفت. شبکه خبری العربیه در گزارشی مدعی شد که نیروهای حشد الشعبی مساجد فلوجه را تخریب کردهاند. این شبکه علت این اقدام را بافت مسجد براساس باورهای اهل سنت دانست.
شبکه خبری الجزیره نیز مدعی شد که 60 نیروی نظامی ایران در فلوجه در حال نبرد هستند. این شبکه خبری افزود: «با توجه به حضور نیروهای ایرانی در کنار نیروهای مردمی، جنگ فلوجه عملاً به جنگ بین شیعه و سنی تبدیل شده است.»همچنین این رسانهها با انتشار برخی تصاویر از اقدام معدود افراد منتسب به نظامیان عراقی در حالی که بر روی اجساد تروریستهای تکفیری درنده داعش در حال رجزخوانی هستند، این اقدامات را «جنایت جنگی» دانسته و نهایت تلاش خود را برای مشوش کردن چهره رزمندگان ارتش و بسیج مردمی عراق به کار بستند.
در راستای این هجمه رسانهای و تبلیغاتی، اهداف مهمی در دستور کار آمریکا و همپیمانانش قرار گرفت که به برخی از آنها اشاره میشود:
۱ـ تخریب چهره حشدالشعبی: بازیگران معارض داخلی و خارجی همچون آمریکا و عربستان، درصددند تا جایی که امکان دارد حشدالشعبی بهمثابه نیروی فعال در عراق نقش ایفا نکند. برای رسیدن به این هدف نیز مهمترین کار، تخریب چهره حشدالشعبی و نشان دادن تصویری وارونه از این گروه در میان مردم عراق است. چنانچه گروه «اتحاد القوی» در بیانیهای از ربودن و آزار و اذیت اهل سنت توسط الحشد الشعبی سخن گفتند؛ اما سندی در این باره ارائه نکردند. «ثامر السبهان» سفیر عربستان در سخنانی اعلام کرد: «گروههایی از الحشد الشعبی و شخصیتهای ایرانی به دنبال نابودی شهر فلوجه، اخراج اهل سنت و تغییرات جمعیتی در این منطقه هستند.»
۲ـ جلوگیری از تبدیل شدن حشدالشعبی به الگویی شبیه حزبالله لبنان: امروز حزبالله در راستای برنامههای مقاومت، در منطقه نقش فعال دارد و نقشههای آمریکا و همپیمانانش را نقش بر آب کرده است. حشدالشعبی نیز از ابتدای تشکیل در بیشتر عملیاتهای ضد داعش شرکت داشته و توانسته موفقیتهای زیادی را در زمینه نظامی کسب کند. بنابراین واشنگتن از این واهمه دارد که حشدالشعبی به حزبالله دیگری در منطقه تبدیل شود و راه مهار محور مقاومت سختتر از گذشته شود.
۳ـ محدودسازی حشدالشعبی در عملیاتهای آتی در عراق: مرحله سوم مبارزه با حشدالشعبی مقدمهسازی برای شرکت نکردن این گروه در عملیاتهای بعدی همچون عملیات آزادسازی موصل است. اسامه النجیفی، ایران، حشد الشعبی و حکومت بغداد را به کمک پ.ک.ک متهم کرد و گفت: «ما نخواهیم گذاشت این گروه در موصل حضور داشته باشد.» وی بارها ایران را متهم و اعلام کرد ایران از زمان نادرشاه به دنبال اشغال موصل بوده است و امروز این سیاست را برای اتصال ارتباط زمینی خود از عراق به سوریه ادامه میدهد.»
علاوه بر آن بسیاری از مخالفان حشدالشعبی درصددند نیرویی شبیه حشدالشعبی در مناطق اهل سنت تشکیل دهند. این نیروها به نام حشدالوطنی برای آزادسازی موصل خود را آماده میکنند. اسامه النجیفی، از حمایت ترکیه به حشد الوطنی خبر داده است و به نظر میرسد موفقیت حشدالشعبی در آزادسازی مناطق تحت تصرف داعش و مبارزه با تروریسم امروز این گروه مورد بغض بازیگران داخلی و خارجی متعددی قرار دارد. آمریکا از تبدیل شدن حشدالشعبی به الگویی برای منطقه و همچنین نفوذ آن به بخشهای مختلف تصمیمگیری در عراق هراس دارد.