پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بصيرت به نقل از اقتصادنیوز، اولین گزارش وزارت اقتصاد از احصای بدهیهای دولتی منتشر شد. گزارشی که نشان میدهد رقم بدهیهای دولتی بالغ بر 150 هزار میلیارد تومان است.
به موجب آئیننامه ماده یک قانون رفع موانع تولید که در مرداد ماه سال جاری تصویب و ابلاغ شد دولت وزارت اقتصاد را موظف کرد که ظرف مدت شش ماه رقم دقیق بدهیهای دولت را تعیین کند. اکنون مدیر کل مدیریت بدهیهای وزارت اقتصاد میگوید: بدهیهای 16 استان احصا و مشخص شده که دولت بیش از 150 هزار میلیارد تومان بدهی دارد. رقمی که پیش از این وزیر اقتصاد و دارایی هم آن را اردیبهشت ماه اعلام کرد و گفت: بدهی دولت 250 هزار میلیارد تومان برآورد شده که از این میزان تاکنون 150 هزار میلیارد تومان آن شناسایی و قطعی شده است.
در همين زمينه مهدی بنانی در گفتوگو با فارس گفته است: این رقم بدهی از 16 استان کشور حاصل شده و بقیه نیز در حال پیگیری و بررسی است. به گفته بنانی تاکنون بخشی از بدهیهای مربوط به وزارت نیرو احصا شده و قسمتی دیگر از اطلاعات شرکتهای این وزارتخانه در حال پیگیری است، همچنین هنوز آمار بدهی قطعی مربوط به وزارت راه و شهرسازی تکمیل نشده است. اما رقم کل بدهیهای دولت و همه دستگاهها اواخر آذر و اوایل دی ماه جمعبندی میشود.
اما در حالی رقم بدهیهای دولت تا کنون 150 هزار میلیارد تومان برآورد شده که پیش از این، ارقام مختلفی در مورد این بدهیها منتشر شده بود.برخی بدهی دولت به پیمانکاران را اعلام میکنند، برخی بدهی دولت به بانکها را و برخی هم رقم کل بدهیها را گمانهزنی میکنند.
روحانی در گزارش 100 روزه خود به مردم لیستی بلند بالا از بدهیهای دولت به بخشهای مختلف را ارائه داده است. وی رقم بدهی دولت به بانکها را بیش از 74هزارمیلیاردتومان، بدهی دولت به صندوق تامیناجتماعی و بازنشستگی را 60 هزارمیلیارد تومان و بدهی دولت به پیمانکاران و بخشهای مختلف و خصوصی را هم حدود 55 هزارمیلیاردتومان اعلام کرد. روحانی بدون اشاره به رقم خاصی بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی را بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان ذکر کرده است. این به آن معناست که دولت 389 هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
رئیس سازمان حسابرسی اما در بیان رقم بدهیهای دولت، تنها به طلب پیمانکاران اشاره کرده و بدهیهای دولت به پیمانکاران بخش خصوصی را 94 هزار میلیارد تومان عنوان کرد. وزیر راه و شهرسازی بدهی وزارتخانه خود به پیمانکاران را پنج هزار میلیارد تومان دانسته است. وزیر نیرو اسفند ماه سال گذشته بدهی انباشته شده بخش برق را حدود ٢٤ هزار میلیارد تومان، مدیرعامل توانیر 30 هزار میلیارد تومان و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم در نشست خبری اردیبهشت ماه سال جاری خود رقم بدهیهای شرکت ملی نفت ایران را حدود 50 میلیارد دلار دانسته است.
بانک مرکزی هم چندی پیش گزارشی منتشر کرد که در آن به بدهیهای دولت به شبکه بانکی پرداخته است. بر اساس این گزارش بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی کشور در سال 93 به 100.4 هزار میلیارد تومان رسیده است.
اما در کنار بدهیهای اعلام شده غلامرضا مصباحی مقدم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از بدهی 50 هزار میلیارد تومانی دولت بابت تنخواه یارانههای نقدی به بانک مرکزی خبر داده است.
مصباحی مقدم در گفتوگو با فارس، با انتقاد از ادامه پرداخت یارانهها گفت: پرداخت یارانه موجب شده است دائما بدهی دولت به بانک مرکزی افزایش یابد و ظاهرا این بدهی از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانهها تاکنون به 50 هزار میلیارد تومان رسیده است که اثر پنج برابری بر حجم کل نقدینگی دارد. وی انتقاد کرده که دولت برای یارانهها کار جدی نکرده است و لازم است برای این مسأله برنامهریزی مشخص داشته باشد.
مصباحی مقدم گفته که یکی از دلایلی که دولت نتوانسته تورم را کاهش دهد و مدتهاست رقم تورم روی 15 تا 14 درصد مانده همین بدهیهایی است که بابت پرداخت یارانه نقدی به بانک مرکزی دارد.