پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
اين موسسه رتبه کشور را در بازپرداخت تعهدات کوتاه مدت داخلي و خارجي، B تعيين کرد. در عين حال، موسسه مذکور چشم انداز کلي اعتباري ايران را از «مثبت» به «باثبات» تغيير داده است. در این گزارش علت تغيير رتبه، ناشي از بهبود در روابط خارجي جمهوري اسلامي ايران و اثر مثبت آن بر تقویت اعتبار حاکميتي آن عنوان شده است.
با اجرای برجام رشد اقتصادی ایران افزایش می یابد
موسسه رتبهبندي بين المللي CI در این گزارش میافزاید: در هفته هاي اخير دولت امريکا و مجلس ايران برنامة جامع اقدام مشترک (برجام) را که توافق اولية آن در ماه ژوييه انجام گرفته بود را به تصويب رساندند. موسسه CI تحولات اخير را اقدام مثبتي ارزيابي مي کند که مسير را براي رفع تدريجي تحريم هاي بين المللي در کوتاهمدت و ميان مدت فراهم مي سازد.
اين توافق همچنين مسير را براي رفع توقيف دارايي هاي مالي ايران هموار، دسترسي به منابع مالي خارجي را تسهيل و تجارت و سرمایه گذاري خارجي را به طور قابل توجهي بهبود ميبخشد. در نتيجه انتظار مي رود در ميان مدت و پس از اجرايي شدن توافق انجام شده، رشد اقتصادي ايران افزايش و ريسک کشوري کاهش يابد.
در عين حال و علي رغم بهبود در روابط بين المللي ايران، ريسک ناشي از تاخير در زمان اجراي توافقنامه همچنان وجود دارد.
CIمعتقد است چشم انداز کوتاه تا ميانمدت رشد اقتصادي ايران نسبت به گذشته بهبود يافته است. انتظار مي رود فرآيند بهبود اقتصادي تداوم يابد و رشد اقتصادي در سال 2016، پس از رشد 0.8 درصدي در سال 2015، به 4 درصد برسد و پس از آن در میانمدت و با رفع تحریمها حداقل با همین سرعت رشد یابد. علاوه بر اين، برآورد ميشود نرخ تورم در سال 2016 به 11.5 درصد کاهش يابد ضمن آنکه ارزش پول ملي ايران (ريال) نيز پس از دو سال کاهش شديد به ثبات رسیده است.
حجم داراییهای خارجی ایران برابر 15 ماه واردات است
در گزارش CI سطح بدهي عمومي ايران، پايين و ميزان دارايي هاي خارجي قابل توجه ارزیابی شده است.
CI برآورد می کند که حجم دارايیهاي خارجي ايران به اندازة 15 ماه واردات و بیش از 10 برابر میزان بازپرداخت تعهدات در سال 2016 است، هر چند، ترديدهايي در خصوص نقدپذيري و در دسترس بودن اين دارايي ها وجود دارد.
پس از حدود يک دهه مازاد بودجه، دولت ايران طي سال هاي 2014 و 2015 کسري بودجه را تجربه مي کند که در حدود 2.9 درصد توليد ناخالص داخلي ارزیابی میشود.
با فرض رفع تدريجي تحريم هاي بين المللي در کوتاه مدت و ميان مدت، موسسة CI پيش بيني مي کند کسري بودجه به حدود 1 درصد در سال هاي 2016 و 2017 محدود شود.
انعطاف پذيري بودجه به دليل اتکا بيش از حد درآمدهاي دولت به صادرات نفت خام، که تحت تحريم قرار دارد و همچنين افزايش مخارج جاري دولت پايين ارزیابی شده است. در عين حال دولت به منظور تقويت بودجه و کاهش کسري آن برنامه اي براي بهبود سيستم مالياتي و افزايش درآمدهاي مالياتي بخش غيرنفتي در دست اقدام داشته و در نظر دارد يارانههاي سوخت و مواد غذايي را کاهش دهد.
عوامل ريسک سياسي داخلي نسبت به آخرين گزارش اين موسسه بدون تغيير بوده است. اين در حالي است که ريسک ژئوپليتيکي منطقه به دليل درگيري هاي عراق، سوريه و يمن در ماه هاي اخير افزايش يافته است.