تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۶  ، 
کد خبر : ۲۹۶۳۳۴

يك فرصت تاريخي!

پایگاه بصیرت / محمدكاظم انبارلويي-anbarloee.ir

(روزنامه رسالت ـ 1395/07/17 ـ شماره 8775 ـ صفحه 1)

يك موسسه آمريكايي(1) در رابطه با اوضاع اقتصادي ايران و وضع كسب و كار ما تحقيقي انجام داده و گفته است: "يك فرصت يك تريليون دلاري براي توسعه اقتصاد ايران وجود دارد". اين موسسه فهرست دلايل خود را به شرح زير خلاصه كرده است: 1- اقتصاد ايران به دلايل مختلف فراتر از نفت و گاز است. 2- تعداد تحصيلكرده هاي ايران و مهندسان ايراني به اندازه آمريكاست. 3-نيمي از خانوارهاي ايران مصرف كننده هستند. 4- نرخ بالايي از شهرنشيني در ايران وجود دارد. 5- توليد ناخالص ملي فقط تهران به اندازه ريودوژانيرو است. 6- موقعيت استثنايي جغرافيايي دارد. 7- فرهنگ كسب و كار با پيشينه چندين قرن دارد. اگر ايران زير ساخت هاي اقتصادي خود را سامان‌ دهد و براي گذر به يك اقتصاد دانش بنيان صنايع داخلي توسعه يابد به سرعت به رشد قابل توجهي دست پيدا خواهد كرد.

مقام معظم رهبري امسال را سال اقدام و عمل در مورد سياست هاي اقتصاد مقاومتي نام نهادند، از سال 92 كه اين سياست ها ابلاغ شد كار چشمگير و دندان‌گيري انجام نشده است. دولت و مجلس اكنون در كش و قوس برنامه ششم توسعه اقتصادي هستند. امسال را بي برنامه گذرانديم و سال آينده هم اگر به همين شيب طي بشود، بودجه سال 96 بي برنامه خواهد بود، دولت نبايد به بي برنامگي متهم شود. متاسفانه داريم فرصت‌هاي تاريخي براي توسعه اقتصادي را از دست مي دهيم.

رئيس‌جمهور در سفر به قزوين خطاب به منتقدين گفت : "كشور بي دغدغه دارد مديريت مي شود چرا شكر خدا نمي كنيد." در اينكه بايد شكر خداكرد كه در سرزمين ما نعمت هاي بزرگي قرار داده كه بخشي از آن در تحقيق آن موسسه آمريكايي آمده است شكي نيست اما بايد شكر اين را هم به جا آورد كه اگر بي دغدغه كشور اداره مي شود مديون آن نعمات بدون حساب و كتاب است نه مديريت فعلي كشور!

جايگاه اقتصادي ما در منطقه و جهان اين نيست كه اكنون داريم. بايد براساس چشم انداز برنامه بيست ساله ما در سال 1404 مقام اول منطقه و در موقعيت تاثيرگذار در جهان باشيم.

آمريكايي ها در همين سال با خوش خيالي خواب براندازي كامل جمهوري اسلامي را مي بينند.آمريكايي ها با برجام مي خواهند جلوي توسعه ايران را بگيرند با آنكه قرار بود با بر جام همه تحريم هاي ايران برداشته شود اما هنوز در اروپا و آمريكا نمي توانيم يك دلار را از طريق شبكه هاي بانكي جهان جا به جا كنيم. بانك‌هاي بزرگ همچنان وضعيت خود را در موقعيت تحريم حفظ كرده اند و تكان نمي خورند.

دارايي هاي ايران همچنان بلوكه است و با خطر مصادره آمريكايي ها روبه‌رو است.

اما با اين حال خطوط نوراني ابلاغ سياست هاي اقتصاد مقاومتي تمامي راه حل هاي عبور از اين بحران ها را پيش‌بيني و طراحي كرده است.

سال 95 به ماه هاي پاياني خود نزديك مي شود. مسئولان دولتي بايد كارنامه روشني از اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي و آثار وجودي آن در اقتصاد كشور و به‌ويژه در زندگي مردم ارائه دهند تا مردم در انتخابات آينده بتوانند مسير جديد حركت اقتصادي كشور را بر حسب آنچه خود مي فهمند ريل‌گذاري كنند.

آمريكايي ها به خوبي از ظرفيت هاي عظيم جهش هاي اقتصادي اطلاع دارند. آنها از اول انقلاب مدام در سر راه پيشرفت اقتصادي ما سنگ اندازي كرده و مي كنند.

جنگ سخت و جنگ نرم گوشه اي از اين سنگ اندازي ها بود اكنون راهبرد آمريكا مخلوطي از جنگ نرم و سخت است. آنها مي خواهند ما را در دالان هاي تو در توي كنوانسيون هاي جهاني و مقررات حقوقي كه در شوراي امنيت ملي به كارگرداني خودشان ايجاد كردند وارد كنند. به اصطلاح ما را مودب به آدابي كنند كه خودشان ساز و كار آن را معين كرده اند. آنها مي خواهند آنقدر ما را در اين دالان ها ببرند و بياورند تا توسعه كشور را فراموش كنيم.

پسا بر جام كشور را وارد يك گفتگوي بي حاصل كرد كه يك طرف هرچه خواسته گرفته و طرف ديگر حالا حالاها بايد بدود و با التماس قطره چكاني، چيزي بگيرد و تازه آنچه مي گيرد فايده اي براي رشد و توسعه ندارد.

پي‌نوشت:

1- موسسه "وود مكنزي" يك گروه مشاوره و پژوهش بين المللي آمريكايي است كه داده هاي جامع و گزارش هاي تحليلي در حوزه انرژي ، معدن و فلزات را تهيه مي كند.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=241372

ش.د9502246

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات