اقتصادی >>  اقتصادی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۰  ، 
کد خبر : ۳۲۰۲۳۹

فناوری نانوی ایرانی به کمک چین رفت/ ویروس کرونا با تکنولوژی ایرانی مهار می شود

سعید سرکار، در برنامه تلویزیونی پایش از سفارش ماسک‌های نانو ایرانی خبر داد و گفت: با شیوع ویروس کرونا در جهان، بسیاری از کشور‌ها به دنبال خرید و ذخیره ماسک هستند از این رو تقاضا برای ماسک در جهان به شدت افزایش یافته است. در حال حاضر تقاضا برای ۲۰۰ میلیون ماسک نانو ایرانی وجود دارد.
سرکار افزود: جمهوری اسلامی ایران یکی از نادر کشور‌های دارای توانمندی تولید ماسک‌های۹۵ N است، این ماسک‌ها می‌توانند ذرات باکتری و ویروس را مهار کنند. این در حالی است که ماسک‌های معمولی موجود در بازار در برابر ویروس و باکتری همانند دروازه بوده و این عوامل بیماری‌زا به راحتی از این ماسک‌ها عبور می‌کنند.
وی درباره شرایط موجود در بازار بین‌المللی ماسک‌های نانو اظهارداشت: چین یکی از تولیدکنندگان ماسک نانو است هرچند که تعدادی از تجهیزات خط تولید این ماسک‌ها را از ایران خریداری کرده است. ۸ یا ۹ سال قبل ما برای خرید تجهیزات تولید نانوالیاف به یکی از شرکت‌های اروپا مراجعه کردیم که به دلیل تحریم این دستگاه را به ما نفروختند. در نتیجه تصمیم برای ساخت این تجهیزات در داخل کشور گرفته و در نهایت این تجهیزات به تولید رسیدند. چند سال قبل یک شرکت کره‌ای که تصمیم به خرید تجهیزات تولید نانوالیاف از همان شرکت اروپایی را داشت به دلیل عملکرد مناسب و قیمت پایین‌تر، دستگاه تولید نانوالیاف ایرانی را به قیمت ۳۵۰ هزار دلار خریداری کرد در حالی که نمونه اروپا این دستگاه یک میلیون یورو قیمت داشت.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری‌نانو ادامه داد: پس از آنکه چینی‌ها متوجه شدند که کره‌ای‌ها دستگاه تولید نانوالیاف ایرانی خریداری کرده‌اند، ۱۰ دستگاه از این تجهیزات را سفارش دادند که در حال حاضر ۷ دستگاه در چین نصب شده و در حال کار است. عملکرد این تجهیزات تولید نانوالیاف به گونه‌ای است که در حال حاضر از اروپا نیز سفارش‌هایی برای خرید دریافت کرده‌ایم.
سرکار در توضیح ظرافت و دقت تولید دستگاه‌های ایرانی تولید نانو ماسک گفت: ضخامت الیاف نانو در این ماسک‌ها یک هزارم مو است.
وی از تولید ۶۴۰ محصول نانو در داخل کشور خبر داد و افزود: فناوری‌نانو در ۱۵ حوزه صنعتی وارد شده به طوری که از دارو گرفته تا کشاورزی، ساختمان، نفت و پتروشیمی، نساجی و... از این فناوری بهره‌مند هستند و ما این محصولات را به بیش از ۴۵ کشور جهان از استرالیا، چین، کره جنوبی، مالزی، اندونزی تا اروپا صادر می‌کنیم.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات