در روزهای اخیرکرونا در کشور اوج گرفته و باعث ترس و نگرانی مجدد بسیاری از مردم شده است. روزهای ابتدایی که بیماری کرونا در کشور شیوع پیدا کرده بود، همه با کمک همدیگر و زحمتهای شبانه روزی کادر درمان، نیروهای جهادی و مسئولان بهداشت و درمان توانستیم با رعایت پروتکلهای بهداشتی، این بیماری منحوس قرن را کنترل کنیم؛ اما با عادی شدن روابط اجتماعی و نبود احساس خطر از سوی جامعه و همچنین برداشته شدن محدودیتها از سوی مسئولان دولتی، این بیماری مرموز دوباره به روزهای اوج خود بازگشت. ابتدای خردادماه بود که وزیر بهداشت و درمان گفته بود: «عادی شدن وضعیت خطرناک است. کرونا تمام نشده و هر لحظه ممکن است با یک خطر جدید و یک اوج جدید این بیماری مواجه شویم و کوچکترین غفلت میتواند موفقیت را از بین ببرد و اگر غفلت کنیم، دقیقه ۹۰ از ویروس کرونا گل میخوریم.»
رهبر معظم انقلاب روز 7 تیرماه در ارتباط تصویری که با رؤسای عالی قضائی داشتند، با تأکید بر اینکه ماجرای کرونا تمام نشده است و همچنان ادامه دارد، همه مردم و مسئولان را به جدی گرفتن رعایت دستورالعملهای بهداشتی و جلوگیری از شیوع مجدد ویروس کرونا فراخواندند و فرمودند: «وقتی شما که مسئول دولتی هستید، در یک اجتماع ماسک نمیزنید، این جوانی هم که در خیابان دارد راه میرود و حوصله ماسک ندارد، تشویق میشود که ماسک نزند.» پس از این تأکید رهبری بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در مجامع عمومی، تصویری از ماسک زدن ایشان در جلسات کاری منتشر شد که بازخوردهای فراوان و مثبتی داشت.
«حسینعلی شهریاری» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با ما گفت: «رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند مسئولان دولتی باید از ماسک استفاده کنند؛ اما در خیلی از دستگاههای دولتی متأسفانه کارمندان ماسک استفاده نمیکنند. دستوری را که رهبر معظم انقلاب درباره ماسک زدن در اجتماع دادهاند، شاید بتوان یک حکم حکومتی در نظر گرفت و حتما باید آن را اجرا کرد.»
وی گفت: «اقدامات بسیاری در پیشگیری از این بیماری در کشور انجام شده است. زمان شروع این بیماری متأسفانه آقای رئیسجمهور با دو هفته تأخیر، قرنطینه ها را شروع کرد که به موقع نبود و یکسری از مشکلات را از آن زمان داشتیم. بعد از مدتی رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتها، یک باره همه چیز رها شد و کارها طبق روال قبل ادامه پیدا کرد و تقریبا وضعیتی شد که مردم احساس کردند خطر بیماری برطرف شده است.» شهریاری معتقد است که این مشکلات دوطرفه هستند و مردم و مسئولان هر دو باید برای حل مشکل مانند گذشته پای کار باشند؛ وی میگوید: «هم مردم و هم مسئولان باید رعایت کنند. وقتی دولت پروتکلها را اعلام کرد، باید یکسری ضمانتهایی نیز برای انجام آن در نظر میگرفت. همه مردم باید ماسک بزنند، در حالی که بسیاری از مردم توان خرید ماسک را با این قیمتها ندارند. دولت باید ماسک ارزانقیمت یا رایگان در اختیار مردم قرار دهد. دولت نباید اجازه دهد کسی بدون ماسک از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند و باید جلوی تجمعات گرفته و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود.»
اما نکته دیگری که این نماینده استان سیستان و بلوچستان و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به آن اشاره میکند، موضوع ضعف ساختارهای دولت الکترونیک است. اعلام وضعیت مناطق مختلف کشور، موضوع دیگری است که شهریاری در این زمینه معتقد است: «وقتی مسئولان دولتی یا همکاران ما در وزارت بهداشت و درمان میگویند فلان منطقه از نظر بیماری کرونا، سفید یا زرد است، موجب گمراهی بسیاری از افراد میشود. وقتی اعلام وضعیت سفید میکنند، مردم احساس میکنند دیگر اینجا خبری از بیماری نیست؛ در حالی که با توجه به ترددهایی که انجام میشود، مشخص نیست تا چه زمانی منطقه مورد نظر سفید میماند؛ چرا که ممکن است عدهای از مردم ناقل بیماری باشند و در این شرایط مردم موارد ایمنی را رها میکنند و فکر میکنند دیگر خطری آنها را تهدید نمیکند.» خستگی و فشار زیاد به کادر درمانی کشور یکی از معضلاتی است که در این بیش از صد روز درگیری با کرونا ممکن است مشکلاتی را در این حوزه ایجاد کند. این مسئله از نظر رهبر معظم انقلاب هم دور نبود و اشارهای به آن داشتند که مردم با رعایت مسائل بهداشتی مشکلات و زحمتهای کادر درمان را بیشتر نکنند. شهریاری در این باره میگوید: «کادر بهداشت و درمان خسته شدهاند و در بیمارستانهای برخی شهرها دچار مشکل تخت و آیسییو شدهایم و اگر مردم موارد بهداشتی را رعایت نکنند، گرفتار میشویم. تعداد فوتیها سهرقمی شده و تعداد بستریها بیشتر از ترخیصیها شده است که جای نگرانی دارد و باید مراقبتهای بهداشتی را جدی بگیریم. کرونا تمام نشده است و باید از جان خود و هموطنان مراقبت کنیم.»