حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در نشست مشترک سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب با موضوع غزه، که در ریاض، پایتخت عربستان برگزار شد، جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در هفتههای اخیر را سبب شرم تاریخی برای اخلاق و قانون و انسانیت دانست و ضمن تأکید بر نقش اصلی آمریکا در این جنایات و همچنین یادآوری مسئولیت کشورهای عربی و اسلامی در قبال مسئله فلسطین و مردم مظلوم غزه، 10 راهکار و پیشنهاد فوری برای تصمیمگیری قاطع به نفع ملت فلسطین، از جمله «توقف کشتار مردم غزه»، «رفع کامل محاصره انسانی غزه»، «خروج فوری نظامی رژیم صهیونیستی از این منطقه»، «قطع هرگونه ارتباط سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی»، «تشکیل یک دادگاه بینالمللی برای تعقیب و مجازات سران جنایتکار صهیونیست و آمریکا»، «تأسیس یک صندوق ویژه برای بازسازی فوری غزه با تقبل کشورهای اسلامی» و «اعزام کاروان کشتیهای حامل کمکهای انساندوستانه به مردم فلسطین از کشورهای اسلامی» را در این اجلاس مطرح کرد که به قرار زیر است:
اولین و فوریترین اقدام، توقف کشتار مردم غزه و پایان حملات کور علیه غیرنظامیان به ویژه حمله به بیمارستانها، مدارس و اردوگاهها و مراکز امدادرسانی است. نباید اجازه داد رژیم صهیونیستی و حامیان آن، با طرح مفاهیم انحرافی، همچون «وقفه بشردوستانه» صرفاً به دنبال فرار از فشار افکار عمومی و ایجاد وقفههای تاکتیکی برای ارتکاب جنایات بیشتر باشند. باید همه ابزارها برای وادارسازی آمریکا و دشمن صهیونیستی به پذیرش توقف فوری ماشین کشتار مردم فعال شود. ما کشورهای اسلامی باید بدانیم که اگر مقاومت مردم غزه و کرانه باختری در برابر تجاوزات و توسعهطلبی صهیونیستها نبود و اگر مقاومت لبنان در مقابل اشغالگری و تجاوزات رژیم نبود، امروز بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی، درگیر چنین جنگی با صهیونیستها بودند.
دوم، رفع کامل محاصره انسانی غزه و بازگشایی فوری و بدون قید و شرط گذرگاه رفح با همکاری برادران مصری برای امدادرسانی و ورود غذا و دارو به غزه. ارسال کمکهای انساندوستانه باید مورد اتفاق سران محترم کشورهای اسلامی در این اجلاس قرار گیرد و برای عملیاتی کردن آن کمیته اجرایی تشکیل شود. عبور قطرهچکانی کمکها به هیچ وجه قابل قبول نیست. گذرگاههای منتهی به غزه باید باز شوند. اِعمال فشار آمریکا و غربیها هیچ حجتی برای بستن مرزها نیست.
سوم، خروج فوری نظامی رژیم صهیونیستی از غزه. زمین و حکومت غزه متعلق به فلسطینیان و حاکمیت منتخب مردم فلسطین بوده و هست؛ نه گماردههایی که تحت اشراف آمریکا و صهیونیسم عمل کنند. در اینجا لازم میدانم همه کشورها از جمله کشورهای اسلامی برای عدم توجه به هر گونه طرح آمریکایی ـ صهیونیستی با عنوان مشارکت در تأمین امنیت مرزی مناطق اشغالی و فلسطینی که در نهایت کمک یا دفاع یا توجیه اشغالگری است، هوشیار باشند.
چهارم، قطع هرگونه ارتباط سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی. در این راستا، تحریم تجاری علیه رژیم صهیونیستی، به ویژه در حوزه انرژی باید در اولویت قرار گیرد. همچنین، از جنبشهای مردمی در تحریم کالاهای صهیونیستی حمایت و پشتیبانی شود.
پنجم، دولتهای اسلامی باید ارتش رژیم متجاوز و اشغالگر را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کنند.
ششم، تشکیل یک دادگاه بینالمللی برای تعقیب و مجازات سران جنایتکار صهیونیست و آمریکا با اولویت مقامات دستاندرکار در نسلکشی و جنایت علیه بشریت در جنگ اخیر.
هفتم، تأسیس یک صندوق ویژه برای بازسازی فوری غزه با تقبل کشورهای اسلامی در این اجلاس.
هشتم، اعزام کاروانهای حامل کمکهای انساندوستانه به مردم فلسطین از کشورهای مختلف اسلامی.
نهم، نامگذاری روز جنایت صهیونیستها و بمباران بیمارستان المعمدانی به عنوان روز نسلکشی و جنایت علیه بشریت.
و اما دهمین اقدام، در صورت تداوم جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و تداوم مدیریت آمریکایی در این جنگ نابرابر، کشورهای اسلامی با تسلیح مردم فلسطین، آنها را در مبارزه با اشغالگرِ جنگافروز کمک کنند.
اینها همه راهکارهای فوری و کوتاهمدت است؛ اما راه حل پایدار، آنچه امام خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی مطرح کردند و امروز در سازمان ملل ثبت شده است، تشکیل دولت واحد فلسطینی از بحر تا نهر بر مبنای اصل دموکراتیک «هر فلسطینی یک رأی اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی» است که جمهوری اسلامی قاطعانه از این نگاه حمایت خواهد کرد.