تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۸۸ - ۱۰:۱۷  ، 
کد خبر : ۸۵۸۲۲

آیا مسعود رجوی را آمریکایی‌ها کشته‌اند؟!


 مسعود لواسانی
شبکه ایران - مسعود رجوی برای بیش از دو دهه رهبری سازمانی تروریستی را بر عهده داشت که بیش از 12 هزار تن از شهروندان جمهوری اسلامی و به جز آن صدها تن از مردم عراق و برخی شهروندان آمریکایی و اروپایی را به قتل رساند.

از فروردین 1382 تاکنون کسی پاسخ درستی برای این پرسش که «مسعود رجوی کجاست؟» ندارد. برخی می‌گویند وی در سلول مجاور صدام زندانی بوده و هست، برخی بر این اعتقادند که وی در نقطه‌ای از عراق در حبس خانگی است، برخی دیگر نیز هستند که ادعا می‌کنند رجوی را در قرارگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین و برخی دیگر می‌گویند او را در قرارگاه نیروهای آمریکایی در قطر دیده‌اند.
اگرچه دیروز اتحادیه اروپا نام « سازمان مجاهدین خلق ایران » یا « M.K.O » را از لیست گروه‌های تروریستی خود خارج کرد، اما هنوز کسی به سوال بالا پاسخ روشنی نداده است.
اما یک چیز واقعیت دارد؛ پس از حمله سال 2003 آمریکا به عراق و بمباران مقر مجاهدین در « معسکر خالص » یا همان پادگان « اشرف » که منجر به کشته شدن بیش از 20 تن از نیروهای این سازمان شد، دیگر تاکنون خبری از مسعود رجوی در دست نیست و هیچ تصویری نیز از وی به جای نمانده است.
در واقع از تاریخ 19 فرودین 1382 تاکنون، هیچ تصویر، ویدئو و صدایی از مسعود رجوی منتشر نشده و گفته می شود که رهبر مجاهدین خلق با انتشار پیام های کتبی با نیروهای تحت امر خود ارتباط برقرار می‌کند. پیام‌هایی کتبی که حرف و حدیث‌های فراوانی پیرامون آن وجود دارد.
هادی شمس حائری عضو سابق شورای مرکزی مجاهدین و از رهبران سازمان، در مورد این پیام‌های کتبی در نوشتاری در تارنمای ایران اینترلینک می‌نویسد:
"جعل « پیام » فقط برای جواب به سوال آزار دهنده « رجوی کجاست؟ » هست تا بگویند « رجوی هست » اما رجوی هنوز « نیست » زیرا اگر بود می‌بایست خود را نشان می‌داد تا نیروهایش او را باور کنند و حضور او بتواند اوضاع نابسامان سازمان را بسامان کند اما رجوی هنوز غایب است و ... غیبت رجوی همچنان ... فرقه را آزار می‌دهد و نه تنها مساله‌ای از سازمان حل نکرده است که ابهام را بیشتر هم کرده ... " .
این عضو سابق شورای رهبری مجاهدین در ادامه می‌افزاید: " اسامه بن لادن با همه محدودیت هایی که سرویس های جاسوسی غرب و به ویژه آمریکا برای او بوجود آورده و دائماً در تعقیب اوست هر از گاهی پیامی شفاهی و یا نوار ویدئویی بیرون می دهد. مگر رهبری مجاهدین از چه محدودیت های بیشتری از بن لادن برخوردار است که نمی تواند پیام صوتی و یا تصویری منتشر کند و در اختیار رسانه ها قرار بدهد؟ امکانات مجاهدین که کمتر از القاعده نیست ... " .
" جیمز جفری " مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک و سیاست گذاری ایالات متحده در قبال ایران در گفتگویی با " رادیو فردا " نخست به این مساله اشاره می‌کند که: " مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق از زمان سقوط صدام حسین در تلویزیون این سازمان ظاهر نشده و صدایش هم در رادیوی این سازمان شنیده نشده و هر تصویر و صدایی که از او پخش می شود از برنامه های ضبط شده مربوط به قبل از سقوط حکومت صدام حسین است ... ".
مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا در ادامه به رادیو فردا می‌گوید: " او در بازداشت ما نیست. تا آنجا که ما می دانیم او هرگز در بازداشت ما نبوده است. تا آنجا که می دانم او در اروپای غربی یا در خاورمیانه است، اما در اردوگاه اشرف نیست " .
برخی بر این اعتقادند که مسعود رجوی در جریان اشغال عراق از سوی نیروهای ائتلاف بر اساس قرارداد صلح با آمریکا - که تاکنون مفاد آن نه از سوی مجاهدین و نه ایالات متحده افشا نشده است – به حبس خانگی رفته است. اما اینان پاسخی برای این سوال ندارند که چرا در فاصله میان 19 فروردین 1382 که اردوگاه اشرف بمباران شد تا 20 اردیبهشت همان سال و در فاصله میان بمباران تا زمان عقد قرارداد صلح، که طی آن سلاح‌ها و خودروهای سنگین نظامی خود را به امریکایی‌ها تسلیم کردند، مسعود رجوی در انظار حاضر نشد؟ و در واقع ناپدید شدن وی از همین تاریخ آغاز شده است.
البته ماجرای این صلح میان مجاهدین و آمریکایی‌ها هم قابل توجه است. " میلاد آریایی " از اعضای سابق مجاهدین دراین‌باره در تحلیلی نوشت: " آمریکایی‌ها برای اینکه زهر چشمی از مجاهدین گرفته باشند قرارگاه‌های آنان در کوت و جلولا را بمباران کردند و در همان حالی که هواپیماهای B52 بر فراز اشرف در حال گشت زنی بود، " مهدی براعی " در اشرف با آمریکایی‌ها وارد مذاکره شد؛ مذاکره‌ای که چندان شکل مذاکره نداشت و آمریکایی‌ها می گفتند اگر اطاعت نکنید و تسلیم نشوید همه اشرف را بمباران می‌کنیم و این داستانی است که از آن به عنوان آتش بس با آمریکا یاد می‌کنند؛ آتش بسی که تنها طرف آتش آن ارتش آمریکا بود و به قول مسعود رجوی آنها گلوله‌ای به سمت آمریکا شلیک نکردند" .
از این پس است که "سیمای مجاهد" در هر بهار و در برخی مناسبت‌های معدود اقدام به قرائت پیام مکتوبی از مسعود رجوی - که توسط مجری تلویزیون با مریم رجوی یا پس زمینه تصویری قدیمی از وی - قرائت می‌شود، می‌نماید.
در این میان برخی دیگر اعتقاد دارند که خود سازمان مجاهدین رجوی را مخفی کرده است. علت این کار هم اینگونه مطرح می شود که با سرنگونی صدام، رجوی پایگاه حمایتی خود را از دست داده و از آنجا که دولتی شیعه در عراق سر کار آمده وی احساس خطر کرده است که ایران به او دسترسی پیدا کند.
دلیل دیگری که برای این کار مطرح می شود این است که از آنجا که اسم این سازمان در فهرست گروه های تروریستی قرار دارد آنها با در نظر گرفتن احتمال بازداشت رجوی او را مخفی کرده اند. برخی منابع نیز از مخفی شدن او در دهکده ای در سوییس و در نزدیکی مرز فرانسه خبر می دهند.
احتمال دوم این است که رجوی توسط آمریکا بازداشت شده و در پایگاه نیروهای آمریکایی در قطر به سر می برد. در صورت صحت این احتمال آمریکایی ها قصد دارند رجوی را برای روز مبادا در آب نمک بخوابانند تا هر وقت نیاز شد وی مجدداً وارد عمل شود. مستندی که این افراد برای دلیل خود ارائه می‌کنند اعلام رسمی همکاری رجوی با ارتش آمریکا است.
" سعید سلطانپور " از اعضای سابق و رده بالای کادر رهبری سازمان مجاهدین خلق که هم اکنون در تورنتو کانادا مستقر است نیز در مورد مساله غیبت مسعود رجوی در تارنمای شخصی خود می‌نویسد: " آخرین اطلاعیه ای که رجوی داد اطلاعیه ای بود در اسفند 82؛ که در آن به حملات نیروهای آمریکایی به پایگاهای سازمان -که به کشته شدن و زخمی شدن چندین مجاهد انجامید- اشاره کرده و با افتخار اعلام کرده بود که «ما حتی یک تیر هم به سمت نیروهای آمریکایی شلیک نکردیم و این علی‌رغم بمباران‌های مکرر و کشتن اعضای ما بود،‌ چون دشمن اصلی ما جمهوری اسلامی است» " .
در 18 تیر 1387 خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری "الجوار" در تیتری تحت عنوان «شایعه یا حقیقت؟» به نقل از منابع کرد از دستگیری مسعود رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین در اردن خبر داد؛ خبری که وزیر اطلاعات ایران چند روز پس از انتشار، آن را صحیح ندانست.
در برابر، اما عده ای معتقدند رجوی به دلیل ابتلا به سرطان ریه مرده و همچنین گروهی دیگر از اعضای بریده از سازمان مجاهدین که در سال‌های اخیر از اردوگاه اشرف گریخته‌اند، این مساله را مطرح می‌کنند که در جریان حمله هوایی آمریکا به پایگاه اشرف یکی از کشته شدگان این حمله " مسعود رجوی " بوده است؛ حمله‌ای که در تاریخ 19 فروردین 1387 صورت گرفت و این آخرین رشته از بمباران‌‌های صورت گرفته علیه مقرهای منافقین بود. گمانه‌ای که بیش از همه به واقعیت نزدیک است.
همانطورکه میلاد آریایی می‌گوید در مذاکره با امریکایی‌ها شخصی به جز مسعود رجوی وارد مذاکره شد این روشن است که اگر مسعود رجوی در صحنه حضور داشت دلیلی وجود نداشت که مهدی براعی به جای رهبر سازمان وارد مذاکره با آمریکایی‌ها شود.
از این گذشته وقتی عملکرد سازمان مجاهدین را در هفت سال اخیر زیر ذره بین قرار می‌دهیم با رویدادهای خارق العاده‌ای روبرو می‌شویم که جز در صورت مرگ مسعود رجوی ممکن نیست،رخ دهد. از این جمله می‌توان به گفتگوی صفوی مسئول سیاسی سازمان در بریتانیا با برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی اشاره کرد که در صورت زنده بودن رجوی اتفاقی که در این برنامه رخ داد، امکان رخداد نداشت. صفوی در این گفتگو در خطایی فاحش اسراری از سازمان را برملا کرد که تاکنون منتشر نشده بود و از جمله می‌توان به ارائه آمار طلاق‌های گروهی در سازمان اشاره کرد. محمد حسین سبحانی یکی از بریده‌های از سازمان مجاهدین و از اعضای سابق کادر رهبری سازمان که هم اکنون در سوئد به سر می‌برد در گفتگو با نگارنده با اشاره به موارد متعددی از اتفاقات رخ داده در سال‌های اخیر، شواهد حاکی از مرگ مسعود رجوی را بسیار قوی می‌داند.
سبحانی درباره وضعیت فعلی رجوی، احتمال مرگ وی را قوی‌تر‌ می‌داند. او در نشستی که در 11 ژانویه 2006 در محل کانون آوا در شهر کلن آلمان برگزار شد به صورت گذرا به این مساله اشاره کرد که مسعود رجوی از بین رفته است.
بسیاری از ناظران مسائل سازمان مجاهدین خلق بر این گمان قوی هستند که مسعود رجوی بدون شک از میان رفته است از این جمله نسرین (بتول) ابراهیمی است که یکی از آخرین افرادی است که از شورای رهبری مجاهدین در اشرف گریخت و اطلاعات، اسناد و تصاویر منحصر به فردی را برای نخستین بار از این اردوگاه خارج کرد. وی طی گفتگویی که ماه گذشته با یکی از شبکه‌های رادیویی عراق و همچنین رادیوی ملی ایالات متحده MPR در بغداد انجام داد احتمال مرگ رجوی را مطرح کرد و این احتمال را نیز جدی دانست.
همچنین " منظر. ل " از شهروندان اهوازی که به مدت سه سال از 2002 تا 2006 به عنوان مترجم فاطمه اروانی با مجاهدین همکاری می‌کرد و اینک از سازمان مجاهدین جدا شده است، نیز اعتقاد دارد " در بمباران ناحیه‌ای در شهر اشرف که محل برگزاری کنسرت‌های موسیقی سازمان بود، مسعود رجوی کشته شد" . او این اطلاع را از اروانی نقل می‌کرد که در آن دوره فرماندهی اشرف را بر عهده داشت.
علاوه بر این، شواهد فیزیکی بسیاری نیز حاکی از مرگ رجوی است؛ مکانی که او در زمان حمله هوایی هواپیماهای B52 آمریکا در آن مستقر بود کاملاً ویران شد و در تصاویری که از استقبال اعضای سازمان از « سرهنگ‌ ویدال » در هنگام ورود به اشرف وجود دارد و از سوی بتول سلطانی منتشر شده خبری از مسعود رجوی نیست. از این گذشته تا 10 ماه پس از آن، در یک بی خبری کامل، مجاهدین هیچ پیام و نامه‌ای از مسعود رجوی منتشر نکردند و در واقع این مساله نشان از سردرگمی‌ آن‌ها در مورد مرگ رجوی دارد و تنها در اسفند 1382 است که اولین پیام "مکتوب" پس از ناپدید شدن رجوی منتشر شد و تا پیش از انتشار این پیام، مجاهدین به هیچ سوالی در مورد مسعود پاسخ نمی‌دادند.
این که چرا در زمانی که مسعود رجوی در اردوگاه اشرف است "مهدی براعی" باید به استقبال آمریکایی‌ها برود و سوالاتی از این دست، از جمله مواردی است که مجاهدین برای آن پاسخی ندارند.
مسعود رجوی (1327 طبس– 1382 اشرف ) مرده است. او برای بیش از دو دهه رهبری سازمانی تروریستی را بر عهده داشت که بیش از 12 هزار تن از شهروندان جمهوری اسلامی، صدها تن ازمردم عراق و به جز آن برخی شهروندان آمریکایی و اروپایی را به قتل رساند. او همچنین به زعم خود بیش از 4 هزار تن از اعضای ارتش مجاهدین را که عمدتاً توسط زنان رهبری می شد را به کشتن داد و در آخرین مرحله از اقداماتش پیش از مرگ، دستور به عقیم سازی زنان سازمان مجاهدین خلق داد.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات