تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸  ، 
کد خبر : ۲۹۰۲۲۵
دليلي بر عدم كانديداتوري خبرگان وجود ندارد

تصميم تاريخي سیدحسن

پایگاه بصیرت / علی زمانی
(روزنامه آرمان - 1394/09/18 - شماره 2922 - صفحه 2)

دبير اجرايي حزب اعتدال و توسعه گفت: سيدحسن خميني دعوت اين حزب را براي كانديداتوري در انتخابات مجلس خبرگان رد نكرده است. مرتضي بانك درباره فعاليت‌هاي انتخاباتي حزب اعتدال و توسعه هم تاکید کرد: حزب اعتدال و توسعه ۱۶سال و قبل از اين دولت تشكيل شده است. حزبي كه از دكتر روحاني دعوت كرد براي انتخابات رياست‌جمهوري وارد عرصه شود. در اين برهه نيز از آقاي سيدحسن خميني براي مجلس خبرگان دعوت كرده تا در مجلس خبرگان كانديدا شود، كه خوشبختانه ايشان هم رد نكردند. اميدوارم كه ايشان حضور جدي داشته باشند. آنچه از سوي بانك بيان شد اگر چه اتفاق مبارك و ميموني است اما بسياري از يادگار امام انتظاري جز حضور در مجلس خبرگان ندارند تا با ميراثي كه از پدربزرگ به او رسيده عطر اعتدال را بيش از گذشته در اين مجلس بپراكند.

در دوره‌هاي اخير مجلس خبرگان شخصيت‌ها و گروه‌هاي مختلف از طريق نامه يا ديدار از سيدحسن خميني درخواست مي‌كردند تا با حضور در انتخابات مجلس خبرگان و راي مطمئن و بالايي كه مردم به او خواهند داد بر يكي از كرسي‌هاي اين مجلس بنشيند تا آنچه از پدربزرگش امام خميني آموخته است را به ديگر اعضاي اين مجلس منتقل کند تا در تصميم‌سازي‌ها لحاظ شود. در انتخابات‌هاي قبلي مجلس خبرگان شايد سيدحسن خمینی سياست را در انتخابات داراي سهم بيشتري از دانش و علم مي‌دانست كه البته اين موضوع با روح مجلس خبرگان در تضاد است بنابراين از حضور در آن خودداري مي‌كرد اما اين‌بار اطمينان زيادي به او داده شد كه جايگاه علمي او دچار خدشه نخواهد شد و سياست در سايه علم و فقه باقي مي‌ماند لذا معيارهاي انديشيدن به حضور در اين مجلس را تغيير داد و نوعي ديگر به مساله حضورش پرداخت.

دعوت شخصيت‌ها از يادگار امام

از جمله شخصيت‌هايي كه حضور سيد حسن خميني در مجلس خبرگان را مفيد مي‌داند علي مطهري است كه مي‌گويد: «موافق حضور ايشان (سيد حسن خميني) هستم. قطعا اگر ايشان احساس وظيفه كنند خواهند آمد و نيازي به توصيه ما نيست. با توجه به اينكه مجلس خبرگان وقت زيادي از افراد نمي‌گيرد خوب است مجتهدان خوشفكر وارد شوند و از كار علمي‌شان هم باز نمي‌مانند.» از سوي ديگر محسن غرويان بيش از سايرين پيگير اين حضور است و ملاقات‌هايي براي راضي كردن يادگار امام با او داشته است. وی مي‌گويد: «معتقدم ۸۰ تا ۹۰درصد سيدحسن خميني در انتخابات خبرگان شركت مي‌كند؛ آقاي ناطق‌نوري هم همواره در محضر امام و يار و ياور رهبري بوده‌اند. خوب است كه در انتخابات مجلس خبرگان هم شركت داشته باشند و احتمال مي‌دهم ايشان هم به اين نتيجه برسند و مسئوليت سياسي و اجتماعي خودشان را انجام دهند.»

از سوي ديگر حسين مرعشي فعال سياسي معتقد است كه سيدحسن خميني در انتخابات مجلس خبرگان شركت مي‌كند و اين حضور براي جامعه لازم است. وزير سپاه در دوران دفاع مقدس شايد بهتر بتواند حضور سيدحسن خميني در مجلس خبرگان را تشريح كند چنانكه محسن رفيقدوست گفته است: «من با مرحوم پدر حاج حسن آقا خيلي رفاقت داشتم. اوایل ارتحال سيداحمد آقا، حاج حسن‌آقا به من مي‌گفت كه پدرم راجع به شما خيلي حرف مي‌زد. پس از رحلت امام خميني، حضرت آيت‌ا... خامنه‌اي به منزل امام رفتند و مرحوم سيداحمد آقا گفتند، آقاي خامنه‌اي، من از اين به بعد، يكي از مريدان شما هستم. اگر ارتباط امروز حاج حسن آقا و رهبري همين گونه باشد، به نظرم افتخاري براي ملت ايران است كه حسن‌آقا به خبرگان ورود كند.»

البته بي‌شمار دعوت حضوري و غير حضوري از يادگار امام براي ورود به مجلس خبرگان شده است كه در اينجا به چند نمونه آن اشاره شد. پس از اين دعوت‌ها بود كه آيت‌ا... سيدحسن خميني به بررسي موضوع پرداخت و حتي ديدار اخير او با آيت‌ا... جوادي‌آملي از منظر مشورت براي حضور در مجلس خبرگان ارزيابي شد. اكنون او در شرايط تاريخي ويژه‌ای قرار دارد تا به‌عنوان پرچمدار بيت امام وارد عرصه انتخابات شود. در اين مقطع نمي‌توان دليلي براي عدم‌حضور سيدحسن خميني در انتخابات مجلس خبرگان متصور شد چراكه موانعي كه در گذشته مانع حضور او بود ديگر وجود ندارد و فضا براي اين حضور مهياتر از هميشه است. در نظرسنجی معتبری هم که اخیرا صورت گرفته آیت‌ا... سیدحسن خمینی در صدر است. به هر حال ۱۰روز آینده این تصمیم تاریخی عیان خواهد شد.

http://www.armandaily.ir/fa/Main/Detail/136755

ش.د9404730

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات