(روزنامه جمهوري اسلامي ـ 1394/10/16 ـ شماره 10496 ـ صفحه 6)
این روزها صدای پای داعشیها در پاکستان بیشتر از هر زمان دیگر در گذشته به گوش میرسد. با وجود انکار دولت، رسانههای این کشور چند روزی است که به نقل از منابع موثق، بطور مداوم اخبار و گزارشهای مختلف مربوط به دستگیری عوامل داعش در پاکستان و یارگیری داعش در این کشور منتشر میکنند و مقالهها و سرمقالههای زیادی در روزنامههای پاکستان، به حضور داعش در این کشور پرداختهاند.
روزنامه اردو زبان "جنگ" که از معتبرترین روزنامههای پاکستان است، در مقالهای با عنوان "داعش، پدیدهای نگران کننده" نوشت: با وجود اینکه دولت حضور داعش در کشور را رد میکند اما اطلاعات نگرانکنندهای در خصوص پیوستن پاکستانیها به این گروه وجود دارد و به تازگی 20 پاکستانی از جمله چند زن، به این گروه تروریستی خطرناک ملحق شدند و خود را به سوریه رساندهاند تا در کنار داعشیها در سوریه قرار گیرند.
در این مقاله آمده است: گفته میشود گروهی از پاکستانیهایی که به داعش ملحق شده اند، جزو کسانی هستند که از گروهی موسوم به "جماعت الدعوه" جدا شدهاند. همچنین دستگیری 9 نفر وابسته به داعش در شهر سیالکوت پاکستان نشان دهنده این است که داعش پس از خاورمیانه و آسیای میانه، اکنون در حال نفوذ در دیگر کشورهای آسیایی چون پاکستان است.
«جنگ» در این مقاله نوشته است: حضور عوامل گروه تروریستی داعش حتی درآمریکا، انگلیس و چند کشور غربی دیگر به اثبات رسیده است. اما پاکستان مدتها است که گرفتار گروههای افراطی و تروریستی نظیر طالبان است و در صورتی که داعش نیز در این کشور نفوذ کند، اوضاع بسیار سنگین و خطرناک خواهد شد. به همین دلیل دولت باید بطور فوری از آن جلوگیری کند. به نظر میرسد عناصر و عوامل داعش در پاکستان فعلا سرگرم شستشوی مغزی مردم در این کشور هستند و به مرحله اقدامات عملی نرسیدهاند. باید پیش از این که این مسئله از کنترل خارج شود، آن را متوقف کرد. برای این منظور باید دستورکار جدیدی تعیین شود.
روزنامه "نوای وقت" نیز در یکی از گزارشهای خود با عنوان "فعالیتهای داعش در لاهور" مینویسد: با وجود دستگیری افراد وابسته به داعش در پاکستان، قاضی خلیلالله سخنگوی وزارت خارجه، حضور داعش در این کشور را رد کرد و این اقدام سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، به معنای تکذیب واقعیتها است.
نوای وقت مینویسد: نهادهای امنیتی و انتظامی پاکستان عملا حضور داعش در این کشور را تایید کردهاند. با این وجود دولت اصرار بر تکذیب آن دارد. دولت باید چشمان خود را باز کند و دایره فعالیتهای مربوط به "طرح ملی مبارزه با تروریسم" را که سال گذشته تصویب شد، گسترش دهد و معضل حضور داعش در پاکستان را پیش از آن که این گروه تروریستی بتواند در این کشور ریشه بدواند، از بین ببرد.
همچنین، در روزهای اخیر روزنامه اردو زبان "دنیا" با استناد به یک نامه مربوط به وزارت امور داخلی ایالت پنجاب پاکستان گزارش داد: داعش پایههای حضور خود در پاکستان را محکم کرده و حتی فردی به نام "عامر منصور" به عنوان سرکرده این گروه تروریستی در شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان تعیین شده است. وزارت امور داخلی ایالت پنجاب این نامه را به افسران ارشد پلیس تمام مناطق این ایالت ارسال کرده است.
در این گزارش آمده است: گروه تروریستی داعش در حال یارگیری از میان جوانان پاکستانی است و اکنون حدود 40 تا 50 نفر از اعضای جدید این گروه در ایالت خیبرپختونخوا و بخشهای مختلف مناطق قبایلی مستقر هستند.
دنیا نوشت: داعش برای یارگیری خود در این مناطق، جذب مهاجران افغان را در اولویت قرار داده و پس از شناسایی و جذب آنان، این افراد را به داخل خاک افغانستان منتقل میکند و آنان را تحت آموزشهای نظامی و جنگی قرار میدهد. داعش ماهیانه مبلغ 30 تا 50 هزار روپیه (300 تا 500 دلار) به هر جوان پاکستانی که عضو این گروه میشود، دستمزد میدهد.
با این وجود، مقامات رسمی پاکستان مدعی هستند که شواهد کافی دال بر وجود رد پای داعش در پاکستان وجود ندارد. ارتش پاکستان هم بارها اعلام کرده است که حتی اجازه ورود سایه داعش را هم به این کشور نخواهد داد.
http://jomhourieslami.net/?newsid=76028
ش.د9405094