تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶  ، 
کد خبر : ۲۹۱۷۱۰
اصغرزاده در مناظره با داوری در دانشگاه شیراز:

عدالت آرمان انقلابیون بود، نه شعار احمدی‌نژاد

(روزنامه شرق ـ 1395/02/11 ـ شماره 2571 ـ صفحه 3)

مناظره ابراهیم اصغرزاده و عبدالرضا داوری با عنوان «اسفند ٩٤، خرداد ٩٦»، روز چهارشنبه توسط «انجمن وفاق و توسعه دانشجویان» دانشگاه شیراز برگزار شد. ابراهیم اصغرزاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این مناظره گفت: «مردم فارس در دور اول انتخابات در هفتم اسفند ٩٤، مخالفت خود را با تندروها نشان دادند و کاری کردند کارستان» او با بیان اینکه دولت قبل برآمده از گفتمان انقلاب نبود، عنوان کرد: «کشور باید با قاعده و علم اداره شود؛ ایدئولوژی علم نیست. دولت قبل دارای گفتمان و ایدئولوژی خاص نئومنجی‌گرا بود و با توجه به این دیدگاه و اقدام‌ها، آسیبی جبران‌ناپذیر به انقلاب وارد کرد». اصغرزاده در پاسخ به صحبت‌های مطرح‌شده در این مناظره در انتقاد از برجام، گفت: «اگر برجام به نتیجه نرسیده بود، شرایط بسیار بدی فراروی کشور بود و یک لیتر نفت نمی‌توانستیم بفروشیم؛ شاید برخی نفسشان از جای گرم بلند می‌شود؛ ولی مردم نمی‌توانند در این شرایط سخت زندگی کنند». این فعال سیاسی در بخش دیگری از این مناظره در پاسخ به انتقاد یک دانشجو از قراردادهای نفتی پیشنهادی وزارت نفت در دوره پسابرجام، گفت: «این قراردادها را خوانده‌ام و معتقدم قراردادهای خوبی است و منافع کشور را تأمین می‌کند و اقدامی هوشمندانه از سوی دولت روحانی است». ابراهیم اصغرزاده درباره سخنان داوری که گفت دولت‌های نهم و دهم حامی عدالت بودند، گفت: «عدالت شعاری نیست که به‌تازگی آن را کشف کرده باشیم، بلکه عدالت آرمان انقلابیون بوده و از دیگر سو، اجرای بدون مماشات قانون، آرمان اصلاح‌طلبان بوده است».

عبدالرضا داوری، فعال سیاسی نزدیک به دولت احمدی‌نژاد نیز در واکنش به اینکه او فعال اصولگرا و اصغرزاده اصلاح‌طلب خطاب شده‌اند، گفت: «در شرایط کنونی چیزی به نام قطب‌بندی اصلاح‌طلب و اصولگرا امکان توضیح تحولات و فرایندها را ندارد. امروز از آنچه به‌عنوان دوگانه اصلاح‌طلب و اصولگرا در نیمه دوم دهه ٧٠ مطرح شد، کاملا عبور کرده‌ایم و باید ادبیات جدیدی را به صحنه آوریم. وقایع سال ٨٨ جریان اصلاح‌طلبی را تعیین‌ تکلیف کرد و با به بن‌بست‌ رسیدن گفتمان جمهوری‌خواهی در اصلاح‌طلبان، اکنون گفتمان غالب در اصلاح‌طلبی مشروطه‌خواهی است. برجام و مذاکرات هسته‌ای موجب شد جریان اصولگرا هم درون خود به تعیین‌تکلیف برسد که تلاش کند مجددا هویت جدیدی پیدا کند».

داوری در پاسخ به انتقاد اصغرزاده از احمدی‌نژاد به‌دليل کاغذپاره‌خواندن قطع‌نامه‌ها، گفت: «حضرت امام(ره) نیز در مقطعی، قطع‌نامه‌ها را صرفا کاغذ دانسته بودند». اصغرزاده نیز در پاسخ به او گفت: «ولی حضرت امام(ره) در مقطع پایانی جنگ، قطع‌نامه ٥٩٨ را پذیرفتند». داوری در ادامه به سخنان اصغرزاده درباره تصمیم دولت نهم برای کشیدن جاده بین جمکران و مشهد واکنش نشان داد و این موضوع را شایعه و نسبتی ناروا خواند.

اصولگرایان شکست خوردند؛ چون از احمدی‌نژاد دوری کردند

او با بیان اینکه گفتمان مجلس دهم متأثر از آقای هاشمی، روحانی و رئیس دولت اصلاحات شکل می‌گیرد، گفت: «دولت آقای روحانی در مجلس دهم دست برتر را خواهد داشت». داوری همچنین عنوان کرد: «چگونه می‌توان دومین رئیس دولت در جمهوری اسلامی را که از مجموعه دانشگاه به این مسئولیت رسیده، متوهم بدانیم و به‌طور قطع، این سخن جفاست».

این فعال سیاسی در ادامه با بیان اینکه پرونده هسته‌ای از دولت اصلاحات به دولت احمدی‌نژاد به ارث رسید، افزود: «پاس گل آمریکایی در پرونده هسته‌ای را دولت اصلاحات با سوءمدیریت و ناکارآمدی داد و دولت احمدی‌نژاد پرونده بحران‌زا را تحویل گرفت. امروز دو‌ میلیارد دلار از پول ایران را در آمریکا مصادره کرده‌اند و همه مقصر هستند به‌جز آمریکا، باید گفتمانی که به دنبال بزک‌کردن آمریکا است اصلاح شود». او درباره گرایش فکری خود نیز گفت: «دغدغه عدالت و استقلال کشور داریم. خیرالموجودین را در آقای احمدی‌نژاد می‌بینم و از ایشان و دولت وی حمایت می‌کنم».عبدالرضا داوری در پاسخ به سؤال دانشجویی که پرسید چرا نامزدهای اصولگرا در انتخابات مجلس دهم حاضر نشدند عکس و امضای احمدی‌نژاد را در پوستر و تبلیغات خود بیاورند، گفت: «آنها به همین دليل شکست خوردند؛ روزی که آقای حدادعادل گفت مرز اصولگرایان با انحراف است و منظورش از انحراف، آقای احمدی‌نژاد بود. همین تحلیل غلط است. خود آقای حداد عادل با صد هزار رأی در انتخابات هفتم اسفند انتخاب نشد. شخص آقای حدادعادل اگر از ديدگاه خودش با انحراف مرزبندی نمی‌کرد، اكنون در مجلس بود». این فعال سیاسی افزود: «تمام نوار جریان پیروزی جریان اصولگرا از سال ٨١ در انتخابات شورای شهر دوم، مجلس هفتم و ریاست‌جمهوری نهم، در نقاطی بود که از وزن اجتماعی آقای احمدی‌نژاد استفاده کرد و اضمحلال آن جریان از این بود که این جریان خودش را از آقای احمدی‌نژاد دور کرد».

داوری در پاسخ به انتقاد دانشجویی از صحبت‌های رئیس دولت‌های نهم و دهم که گفته بود مجلس در رأس امور نیست، گفت: «دررأس‌بودن مجلس در قانون اساسی قبل از سال ٦٨ است که نظام سیاسی کشور پارلمانی بود و بر کار نخست‌وزیر و وزرا نظارت کامل داشت و بعد از آن، نظام کشور به ریاستی تغییر یافت و دیگر مجلس مانند دوره قبل در رأس امور نیست».

http://www.sharghdaily.ir/News/91627

ش.د9500277

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات