(روزنامه جوان – 1395/04/21 – شماره 4856 – صفحه 15)
تا چندي پيش ميشد تاريكترين نقطه كارنامه سياه منافقين را اتحاد اين گروهك تروريستي با صدام در دوران جنگ خواند اما اين گروه حالا زير چتر حمايت كاملاً آشكار امريكا در مسير عملگي خاندان آلسعود قرار گرفته است تا به اشتباهي بزرگتر با عواقبي خطرناكتر، هم براي خود و هم براي حاميان جديد آن دست بزند. سياستمداران سعودي و امريكايي هم با شركت در ميتينگ اخير اين گروه معاند تروريست نه تنها عمق بغض خود نسبت به مردم ايران را دوباره رونمايي كردند، بلكه نشان دادند كه دچار توهمات مانند ديكتاتور سابق عراق هستند. درمانده در سوريه و عراق، اتحاد تكفيري- امريكايي اميد به منافقين ورشكستهاي بستهاند كه شايد در داخل ايران توطئهاي جديد رقم بزنند.
نشست اخير گروهك منافقين روز شنبه در پاريس علاوه بر ميزباني فرانسويها چند مهمان ويژه عربي-امريكايي داشت كه از چهرههاي شاخص ايران ستيزي به شمار ميروند: «تركي الفيصل» رئيس سابق اطلاعات عربستان، «نيوت گينگريچ» كه از او به عنوان يكي از گزينههاي جدي معاونت دونالد ترامپ نامزد جمهوريخواه امريكا ياد ميشود و سليمان وهدان، قائم مقام مجلس مصر علاوه بر اينها «ادريانوس ميلكرت» رئيس پيشين حزب كار هلند و فرستاده ويژه بان كي در عراق، جوليو ترزي وزير خارجه سابق ايتاليا هيئتهايي از كشورهاي الجزاير ( احمد غزالي نخست وزير سابق) و اردن (صالح القلاب وزير فرهنگ اسبق)، مصر (هيئت پارلماني)، مغرب، بحرين (هيئت پارلماني)، كويت، لبنان (جناح وابسته به عربستان)، يمن (جناح وابسته به عربستان)، تونس، امارات و عربستان در اين نشست حضور داشتند.
هيئت مصر يكي از رسميترين هيئتهاي عربي بود. روزنامه سعودي «الشرق الاوسط»، گزارش داد كه سليمان وهدان قائم مقام پارلمان مصر در رأس يك هيئت بلندپايه مصري در اين نشست شركت كرده و پيام مخالفت قاهره با آنچه سياستهاي مداخله جويانه ايران در منطقه ناميده شده را اعلام كرده است. وهدان در سخنراني كوتاهي كه در اين نشست داشت، بدون اشاره به اينكه ملتش تحت رژيم كودتا و ديكتاتوري نظامي روزگار ميگذرانند، از مردم! ايران خواسته به دنبال آزادي باشند و پيشگويي كرده است كه با توجه به تجمعي كه از «منافقان» ديده، صبر مردم ايران بهزودي به نتيجه ميرسد.
غيراز اينها «كن بلكول» از تحليلگران راستگراي امريكايي كه در اين نشست حضور داشته است با انتشار تصويري از گينگريچ از او به عنوان يك گزينه خوب براي پست معاونت رئيسجمهور يا وزارت خارجه امريكا ياد كرد و نوشت كه «او تهديد ايران را درك كرده است.» پايگاه «بازفيد» در خبري در مورد حضور گينگريچ در اين نشست، به سابقه منافقين در همكاري با صدام در جريان جنگ عراق و ايران اشاره كرده و نوشته است كه اين گروهك تا سال 2012 در فهرست گروههاي تروريستي امريكا قرار داشت، اما به واسطه حمايت برخي از چهرههاي سياسي مانند «رودي جولياني» شهردار سابق نيويورك، از اين فهرست خارج شد. اين پايگاه نوشته است كه گروهك منافقين به پرداخت حق سخنراني به حاميان غربياش كه در تجمعات اين نشست شركت ميكنند، معروف است. گينگريچ پيش از اين در سال 2012 هم در نشستي به ميزباني منافقين شركت و در آن سخنراني كرده بود.
فيصل و گاف درباره رجوي
تركي الفيصل، شاهزاده سعودي و رئيس سابق دستگاه اطلاعات عربستان روز شنبه در سخنراني خود در اجتماع سالانه حاميان گروهك منافقين در پاريس، از مرگ مسعود رجوي، سركرده اين گروهك تروريستي خبر داد. وي در سخنراني خود چندين بار از لفظ «فقيد» براي اشاره به رجوي استفاده كرد. پيش از اين نيز شايعاتي مبني بر فرار سركرده منافقين از عراق به عربستان، پس از حمله امريكا به اين كشور، منتشر شده بود. تركي الفيصل شنبه در نشست منافقين در پاريس مدعي شد: اخوان و حماس ابزارهاي ايران براي آشوبافكني در منطقه هستند. وي گفت كه رياض با اين گروهك هم هدف است و افزود نظام ايران بايد كنار زده شود. فيصل همچنين خطاب به منافقين به روشني تصريح كرد: «ما با شما ايستادهايم و از شما حمايت ميكنيم.» همزمان رسانههاي سعودي به پوشش زنده اين نشست پرداختند و منافقين با عنوان «اپوزيسيون ايراني» و «مبارزان آزادي» ياد كردند. اما نگاهي به سندي كه در جريان افشاي هزاران فايل وزارت خارجه عربستان از سوي سايت ويكيليكس در دسترس عموم قرار گرفت، نشان ميدهد كه رياض به نفرت مردم ايران از اين گروه و ناكارآمدي آنها اذعان دارد.
در اين سند كه در سال 2012 نوشته شده است، استخبارات عربستان از منافقين با عنوان گروهي كه هيچكس در ايران آن را قبول ندارد، ياد كرده است. سرويس اطلاعاتي عربستان تأكيد كرده كه نداشتن مقبوليت اين گروهك در ايران موجب شده تا منافقين نفوذي در ايران نداشته باشند. در سند همچنين عنوان شده است كه تهران بر فعاليتهاي اين گروهك اشراف كامل اطلاعاتي دارد. «زكريا المحرمي» نويسنده معروف و برجسته عمان در صفحه توئيتر در پي اظهارات «تركي فيصل» اعلام كرد كه اين اقدام علني عربستان ميتواند آغاز مرحله جديد درگيريها بين ايران و عربستان باشد و هشدار داد: اگر اتكاي تركي فيصل در استراتژي ضدايراني خود بر گروهي مانند منافقين باشد، اين استراتژي شكست ميخورد.
روز يكشنبه يك منبع آگاه در وزارت خارجه ايران در واكنش به حضور تركي الفيصل در نشست پاريس گفت: «واماندگي سعوديها و تمسك و توسلشان به تروريستهاي شناسنامهدار در اين معركهگيري نشان ميدهد براي آنان همانطور كه در عراق و سوريه و يمن نشان دادهاند تروريسم و تروريستها ابزاري براي پيشبرد اهدافشان عليه كشورهاي مسلمان منطقه است.» همچنين حسين اميرعبداللهيان، معاون سابق عربي و آفريقاي وزارت خارجه ايران در گفتوگو با خبرنگار گروه سياست خارجي خبرگزاري فارس در خصوص اظهارات تركي الفيصل كه از مرگ مسعود رجوي سركرده گروهك تروريستي منافقين خبر داد، با بيان اينكه نبايد در روابط گسترده دستگاه امنيتي سعودي با منافقين به ويژه در سالهاي اخير ترديدي به خود راه داد، گفت: «اين اظهارات تأييد ميكند كه حمايتهاي گسترده مالي و امنيتي عربستان سعودي از تروريسم در همه اشكال آن همواره در دستور كار رياض بوده است.» وي افزود: نميتوان با استفاده ابزاري از تروريستها كشورهاي منطقه را ناامن كرد و عربستان را امن نگه داشت.»
آموزش دريايي اعراب مقابل ايران
«پائول رويز» عضو دموكرات مجلس نمايندگان امريكا طرحي را به كنگره ارائه كرده است كه هدف از آن تقويت نيروي دريايي كشورهاي عربي براي مقابله با ايران در خليج فارس، درياي عرب و درياي مديترانه اعلام شده است. اين طرح به دو كميته امور خارجي و نيروهاي مسلح مجلس نمايندگان ارائه شده است و در نوبت بررسي قرار دارد. هنوز زمان بررسي اين طرح مشخص نشده است. رويز در معرفينامه طرح، نوشته است كه هدف از اين قانون «صدور مجوز كمك و آموزش براي افزايش امنيت دريايي و آگاهي كشورهاي خارجي هممرز با خليج فارس، درياي عرب و درياي مديترانه با هدف جلوگيري و مقابله با قاچاق غيرقانوني و ديگر فعاليتهاي دريايي مربوطه ايران، از جمله انتقال غيرقانوني تسليحات توسط ايران» است.
http://javanonline.ir/fa/news/796522
ش.د9501181