تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸  ، 
کد خبر : ۲۹۶۱۹۸

آل‌سعود چگونه به جهان دروغ می‌گوید؟

(روزنامه جمهوري اسلامي – 1395/07/10 – شماره 10702 – صفحه 12)

بعداز سخنان « محمد بن نایف» ولیعهد سعودی در نشست ویژه پناهجویان و مهاجران در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل و ادعای دروغین استقبال سعودی از دو و نیم میلیون آواره سوری، این سخنان حتی با اعتراض شدید برخی مخالفان نظام سوریه مواجه شد.

روزنامه لبنانی السفیر برای افشای دروغگوئی آل سعود به جهان نوشت: ادعای بن نایف در حالی صورت گرفته است که سعودی‌ها برای استقبال از آوارگان سوری سختگیری‌های زیادی اعمال کرده اند، به طور مثال کار در موسسه‌های سعودی را به وجود ضامن منوط کرده وهمچنین آواره سوری باید تضمین بدهد که از عهده تامین مخارج اسکان و هزینه‌های زندگی خود بر می‌آید.

بیشتر سوری‌هایی که درعربستان بسر می‌برند به عنوان کارگر و با قراردادهای واضح، صریح و از راه‌های قانونی وارد این کشور شده‌اند و بیشتر آنها پیش از اینکه مساله آوارگان پدید آید درعربستان زندگی می‌کرده‌اند.

برخی سوری‌ها با هدف زیارت وارد عربستان شده و سپس به اقامت در این کشور تصمیم گرفته و در ازای هر شش ماه تمدید اقامت خود بیش از 500 دلار به حکومت سعودی پرداخت می‌کنند. اینها علاوه بر مخارج دیگری است که دارند و درعین حال هیچ شغلی نیز در آنجا ندارند.

بیشتر سوری‌ها به خاطر هزینه‌های تجدید اقامت و پاسپورت و مالیات‌ها ترجیح داده سعودی را ترک و به اروپا مهاجرت کنند.

حکومت سعودی برای اتباع کشورهای دیگر که هزینه‌های مربوطه را پرداخت نمی‌کنند مجازات‌هایی در نظر گرفته است و از ورود مجدد آنها به این کشور جلوگیری می‌کند.

السفیر تاکید کرد: به طور کلی سعودی کشوری نیست که با کارگران رفتار دوستانه‌ای داشته باشد و کارگران به خاطر شرایط دشوار کاری از زندگی آرام و باثباتی ندارند و سازمان‌های بین‌المللی مربوط به امور کارگران از نظام بیمه در سعودی انتقاد کرده‌اند.

اما در رابطه با آوارگان، سعودی جزو کشورهای استقبال‌کننده از آوارگان به شمار نمی‌آید، اصلا آواره سوری در خاک سعودی وجود ندارد و این کشور حتی اگر آواره‌ای در آن باشد به آن کمکی نمی‌کند.

بن نایف ادعا کرد که دو و نیم میلیون آواره سوری در سعودی حضور دارند، این رقمی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و بدون دقت کافی از کنار آن عبور کرد، به ویژه اینکه بدانیم ترکیه به دلایل مختلف درهای خود را بر روی آوارگان سوری باز کرده و بیشترین تعداد از آنها را پذیرفته است.

حدود 3 میلیون آواره سوری در ترکیه هستند، با این حساب چطور امکان دارد تعداد آواره‌های سوری موجود در سعودی تقریبا با تعداد سوری‌های موجود در ترکیه برابری کند؟

این روزنامه لبنانی نوشت:با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که تعداد سوری‌های مقیم سعودی چه به عنوان کارگر و یا به عنوان زائر، از چند صدهزار نفر فراتر نمی‌رود.

آمار و ارقام موسسه‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل نشان می‌دهد که تعداد آوارگان سوری در ترکیه نزدیک به سه میلیون نفر، در لبنان یک و نیم میلیون و در اردن حدود 700 هزار نفر است و همچنین در داخل سوریه، سازمان ملل تعداد آوارگان را حدود 7 و نیم میلیون نفر برآورد کرده است. مجموع همه این آوارگان به 12 میلیون و 500 هزار نفر بالغ می‌شود.

به این آمار باید ساکنان غیرآواره در مناطق تحت سیطره نظام سوریه را هم که حدود 7 میلیون نفر برآورد می‌شود، اضافه کرد.

در مورد ساکنان مناطق خارج از سیطره نظام سوریه آمار دقیقی وجود ندارد اما تنها در بخش‌های شرقی حلب که مساحت آن از چند کیلومتر فراتر نمی‌رود احتمال وجود 200 هزار آواره وجود دارد (که البته تردیدهای زیادی در صحت این آمار وجود دارد).

بنابراین ساکنان مناطق خارج از سیطره نظام سوریه حداقل دو میلیون نفر تخمین زده می‌شود.

اگر به این آمار، سوری‌های موجود در مصر و کشورهای اروپایی را نیز اضافه کنیم که تعدادشان به حدود یک میلیون نفر می‌رسد، مجموع عدد نهایی 23 میلیون نفر به دست می‌آید.

طبق آخرین آمارگیری سوریه که در سال 2010 میلادی(89ش) انجام شده، جمعیت سوریه 23 میلیون نفر بوده است.

اگر از این میزان افراد کشته شده در جنگ را کسر کنیم و درصد خطایی نیز برای آمارهای بین‌المللی در نظر بگیریم، تعداد سوری‌های مقیم سعودی در خوشبینانه‌ترین حالت و بالاترین نسبت به یک میلیون نفر می‌رسد، با این حساب، بن نایف یک و نیم میلیون نفر باقیمانده را از کجا آورده است؟

با دقت بیشتر در خصوص آمار و ارقام منتشر شده درباره سوریه می‌توان به این حقیقت آشکار دست یابیم که این آمار متداول در رسانه‌ها اگر به صورت دقیق از همه مناطق حضور آوارگان سوری تهیه شده باشد، مجموع آنها بیشتر از جمعیت سوریه قبل از شروع جنگ خواهد بود!

السفیر خاطرنشان کرد: نتیجه اینکه عده‌ای در عرصه بین الملل به دنبال تجارت بر سر درد و رنج‌های مردم سوریه هستند و این مردم به عدد و رقم‌هایی تبدیل شده‌اند که برای بهره برداری‌های سیاسی و شیون و زاری سردادن در محافل بین‌المللی از آن بهره‌برداری می‌کنند.

این روزنامه لبنانی تصریح کرد: اما در واقع، سوری‌ها قربانیانی بیش نیستند که در این معادله دیوارشان از همه کوتاه‌تر است، یک بررسی ساده در آمار و رقم‌های اعلام شده از سوی کشورهای مختلف از جمله سعودی نشان می‌دهد که بیشتر کشورها به جای سود رسانی به سوری‌ها به دنبال بهره‌برداری از این آمارها هستند.

http://jomhourieslami.net/?newsid=108033

ش.د9502283

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات