پاكستان يك بار ديگر رنگ خون به خود گرفت. در ساعات پاياني روز دوشنبه افراد مسلح با حمله به يك مركز آموزش نظامي در محدوده كويته پاكستان جان حداقل ٦١ نفر را گرفتند كه اغلب آنها دانشجويان مدرسه افسري بودند و ١٢٠نفر ديگر را نيز زخمي كردند. نيروهاي محلي استان بلوچستان پاكستان عنوان كردند، سه تروريست با حمل اسلحه و جليقههاي انفجاري به اين كالج نظامي حمله كردند. تروريستهاي مسلح براي چند ساعت در اطراف و داخل اين كالج نظامي رفت و آمد كردند كه هر سه آنها جليقه انتحاري به تن داشتند. در اين عمليات دو نفر جليقههاي خود را منفجر كردند و يك نفر ديگر توسط نيروهاي امنيتي از پاي درآمد و اجازه انفجار جليقه انتحاري را به او ندادند. به گزارش آسوشيتد پرس درگيري ميان مهاجمان و نيروهاي امنيتي چهار ساعت به طول انجاميد و در ساعات اوليه صبح روز سهشنبه اين درگيريها به پايان رسيد. يك مقام محلي همچنين گفت ٧٠٠ دانشجوي افسري، كارآموزان و كاركنان در آكادمي پليس در هنگام حمله حضور داشتند.
خبرگزاري اعماق وابسته به داعش با انتشار عكسي از اين سه مرد، مسووليت اين حمله را رسما به عهده گرفت و اعلام كرد كه اين حمله توسط عوامل اين گروه تروريستي برنامهريزي و اجرا شده است. اين دومين عمليات تروريستي داعش در طول چندماه گذشته در كويته پاكستان است. داعش در ماه آگوست نيز در يك عمليات انتحاري در يك بيمارستان كويته علاوه بر كشتن دهها تن جان يك وكيل معروف پاكستاني را نيز گرفت.
مقامات پاكستاني پيش از اينكه داعش مسووليت اين عمليات را بر عهده بگيرد، گروه لشكر جنگوي پاكستان وابسته به طالبان را در خصوص حمله به كالج پليس مورد سرزنش قرار دادند. پس از پذيرش مسووليت اين حمله توسط داعش، يك مقام ارشد امنيتي پاكستان كه نخواست نامش فاش شود به نيويورك تايمز در اين خصوص گفت: داعش در حال برونسپاري حملات خود به لشكر جنگوي است. با اين وجود برخي خبرها حاكي از آن بود كه ميان مسوولان بر سر اينكه چه كسي اين حملات را انجام داده اختلاف بود و در ابتدا نتوانسته بودند قضاوت درستي از نوع حمله و اينكه چه كسي اين كار را انجام داده داشته باشند. با اين وجود يكي از فرماندهان داعش بامداد سهشنبه با روزنامهنگاري كه شبكه ارتباطي گستردهاي دارد، تماس گرفته و ضمن پذيرش مسووليت حمله به دانشگاه كويته تهديد كرده كه حملات مشابهي انجام خواهد شد.
اين روزنامهنگار به نقل از فرمانده داعش به خبرگزاري آلمان گفته است كه داعش به زودي كابوس دولت پاكستان خواهد شد. تحليلگران معتقدند حمله به كالج نظامي كويته نشان ميدهد، گروههاي تروريستي نيروهاي نظامي و امنيتي پاكستان را با توجه به عملياتهاي ضد تروريستي سالهاي اخير ارتش پاكستان آنها را يك تهديد جدي ميبيند و قصد دارند از اين طريق به نيروهاي امنيتي ضربه وارد كنند. با اين وجود آنگونه كه وزير كشور پاكستان اعلام كرده است، نيروهاي امنيتي در آماده باش در سراسر پاكستان به سر ميبرند و نواز شريف نخستوزير و ژنرال راحيل شريف فرمانده ارتش پاكستان بنا است به كويته پاكستان بروند. نواز شريف پس از اين واقعه در بيانيهاي تلويزيوني نيز با بازماندگان كشتهشدگان ابراز همدردي كرد و جان كربي، سخنگوي وزارت خارجه امريكا نيز در پيامي جداگانه اين اقدام تروريستي را محكوم كرد.
گفتني است بلوچستان خانه شورشيان و جدايي طلبان است و براي دهها سال است كه با دولت مركزي در نبرد هستند. تروريستهاي طالبان نيز به مانند ديگر استانهاي پاكستان در اين منطقه هممرز با افغانستان و ايران مشغول فعاليت هستند. انور الحق كاكر، سخنگوي ايالت بلوچستان پاكستان، افغانستان را براي حمله به دانشكده پليس مقصر دانست. وي افزود: تمامي عملياتهاي موفق در مرز افغانستان بوده است و تمامي سازمانهاي اطلاعاتي همسايه به طور مستقيم مسوول تروريسم در پاكستان هستند. كاكر تاكيد كرد: با توجه به جراحتهاي به وجود آمده و حجم زخمي شدهها احتمال افزايش تلفات نيز وجود دارد و ما در حال بررسي نحوه اجراي اين عمليات هستيم.
نواب صناالله زهري، وزير بلوچستان پاكستان گفت: گزارشهاي اطلاعاتي يك روز قبل نشان ميدهد كه حمله به كويته قريب الوقوع بود. او پيشنهاد داده بود كه آمادگيهاي امنيتي در شهرستان به طور كامل وجود داشته باشد و عمليات در اين كالج در ٩ مايلي كويته مركز استان بلوچستان رخ داده است. زهري تاكيد كرد: نيروهاي امنيتي در حال حاضر در حالت آمادهباش به سر ميبرند و به همين دليل مركز آموزش پليس در حومه شهرستان را هدف قرار دادند.
يكي از دانشجويان مجروح به خبرنگاران حاضر در بيمارستان گفت: ما اواخر دوشنبهشب به سمت تخت خوابهاي خود رفتيم كه ناگهان صداي تيراندازي شنيده شد. وي افزود ما به سمت پلههاي فرار رفتيم اما يكي از مهاجمان با پرتاب يك وسيله انفجاري، تركشهاي آن به سينهام برخورد نمود و مرا زخمي كرد كه به ناگاه بيهوش شدم و در تخت بيمارستان به هوش آمدم. اين دانشجو به خبرنگاران گفت كه اگر ما اسلحه به اندازه كافي داشتيم قبل از اينكه تروريستها ما را بكشند ما آنها را ميكشتيم تا اين تلفات به وجود نيايد.
با اين حال برخي ديگر از زخمي شدهها به خبرنگاران گفتند كه پس از بالا گرفتن درگيريها مجبور شدند براي اينكه زنده بمانند خطر كنند و از ديوارها و پنجرههاي خوابگاه خود را به پايين بيندازند. مقامات پليس ميگويند از آنجايي كه دانشجويان مشغول آموزش بودند سلاح به همراه نداشتند. حتي يكي از مقامات به شرط ناشناس ماندن به واشنگتنپست گفت كه بسياري از دانشجويان دوره خود را به اتمام رسانده بودند و آماده براي بازگشت به خانه بودند. گفتني است به دانشكده افسري كويته در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۸ هم حمله شده بود. مهاجمان در آن حملات خمپاره به محوطه دانشكده شليك كرده بودند و حالا پس از هشت سال اين كالج نظامي مجدد مورد حمله انتحاري قرار گرفته است.
محكوميت حمله تروريستي توسط ايران
بهرام قاسمي، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان حمله تروريستي نيمه شب دوشنبه در كويته پاكستان را بهشدت محكوم كرد. بهرام قاسمي با محكوميت اين حمله تروريستي به دانشكده آموزش نيروهاي پليس در شهر كويته ايالت بلوچستان اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران همواره بر ضرورت همكاري در برخورد با گروههاي تروريستي تاكيد كرده و آمادگي خود را براي كمك به دولت پاكستان در اين زمينه ابراز مينمايد. ايشان ضمن تسليت اين واقعه دردناك به دولت و ملت كشور دوست و برادر پاكستان، با بازماندگان و خانواده قربانيان اين كشتار ناجوانمردانه ابراز همدردي كرده و خواستار برخورد جدي و ريشهاي همگان با پديده زشت و شوم تروريسم شد.
http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=58208
ش.د9502476