تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶  ، 
کد خبر : ۲۹۷۶۲۰

ترامپ و چالش ‌مقاومت‌هاي درون سيستمي (بخش اول)

(روزنامه اطلاعات - 1395/09/01 - شماره 26590- صفحه 12)

یک کارشناس مسائل آمریکا می‌گوید: مردم آمریکا دنبال یک تغییرات اساسی به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند، تغییراتی که زندگی شان را متحول کند.امیر علی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا پیرامون دلایل انتخاب ترامپ به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: پیروزی ترامپ قطعا اتفاقی است که در قالب پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌ها قابل تفسیر نیست و بدبینانه ترین طرفداران کلینتون هم شاید چنین شکستی را برای هیلاری کلینتون متصور نبودند.

ابوالفتح گفت: اگرچه این نتیجه غیر قابل پیش بینی بود ولی قابل درک است. اگر به این موضوع با عینک آمریکایی بنگریم می‌توانیم آنرا درک کنیم که چرا مردم آمریکا به فردی مانند دونالد ترامپ رأی دادند .ابوالفتح با اشاره به اینکه بخشی از رأی مردم به خاطر استیصالی است که نسبت به تمامی جریان‌های سیاسی و سیاستمداران شناخته شده داشته اند، گفت: مردم آمریکا به نوعی سرخوردگی از طرف حکومت برخورده اند و مشاهده می کنند که هیچ کدام از وعده‌های دو حزب دموکرات و جمهوری خواه محقق نشده است.

ابوالفتح در پاسخ به سئوالی در مورد گرایش‌های ترامپ افزود: ترامپ هر چند نامزد حزب جمهوریخواه بود اما نماینده جریان اصلی جمهوریخواهی نبود یا می توان گفت او نماینده تشکیلات حاکم بر آمریکا نبود. ترامپ فردی خارج از تشکیلات و سیستم آمریکاست و با شعارهایش مردم را به سمت خود جذب کرد. اتفاقی که در آمریکا افتاد، نشان دهنده خشم عمومی نسبت به وضع موجود است و رویگردانی از هر آنچه که به عنوان نظم مستقر وجود دارد را به شکل جدی نشان می دهد.

این کارشناس مسائل آمریکا افزود: در این جریان مشخص شد که مردم آمریکا دنبال یک تغییرات اساسی و نه لفاظی و رقابت‌های تبلیغاتی و حزبی هستند. تغییراتی که زندگی شان را به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تغیییر دهد. بحث این نیست که ترامپ این تغییرات را انجام دهد و به وعده‌هایش عمل کند، مهم این است که امیدی در بین گروه کثیری از مردم ایجاد شده است که حتی شامل دموکرات‌ها هم می شوند. دموکرات‌هایی که از زاویه تعصب حزبی به آن نگاه نمی کنند بلکه از انواع بحران‌های اجتماعی اقتصادی و فرهنگی عاصی بودند و به این دلیل به دنبال ترامپ راه افتادند.

این کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد جایگاه آمریکا بعد از سرکار آمدن ترامپ گفت: فعلا نمی توان با قاطعیت در مورد سیاست خارجی ترامپ حرف زد. هم به لحاظ شخصیتی و هم به لحاظ عملکردی، دونالد ترامپ سابقه ای در عرصه سیاست خارجی نشان نداده است و هنوز تردیدهای زیادی از لحاظ اینکه ترامپ برای تغییر سیستم چه نیتی دارد و چقدر توانایی برای عمل به آن دارد، وجود دارد.

وی افزود: تحلیل دیگری که وجود دارد این است که ترامپ فقط خواهان پیروزی در این انتخابات بود که به آن رسید و برای پیروزی به هر وسیله و شعار و ابزاری متوسل شد بدون آنکه به عواقب آن فکر کند. قاعدتا نظمی که در آمریکا شکل گرفت است یک شبه و به آنی نمی تواند تغییر کند. ابوالفتح همچنین گفت: ترامپ اگر بخواهد بر وعده‌هایش پافشاری کند از جمله اینکه یک سیاست خارجی کمتر ماجراجویانه در پیش بگیرد و مسئولیت‌های آمریکا را در عرصه سیاست خارجی کاهش دهد قطعا با مقاومت‌های درون سیستمی مواجه خواهد بود.

ابوالفتح در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ به شعارهایش می‌تواند عمل کند، گفت: ترامپ در صحنه عمل شاید بعضی شعارهایش را کنار بگذارد یا به شیوه‌های گوناگون توسط تشکیلات تعدیل شود، اما فعلا بحث موجود موضوع پیروزی در انتخابات است و اینکه شعارهایش تا چه اندازه می تواند اجرایی شود، با شناختی که نسبت به امریکا وجود دارد این تغییرات و تحولات به سرعت شکل نمی گیرد مخصوصا که تغییرات در سیاست خارجی خیلی کند تر از سیاست داخلی انجام می گیرد .

پیروزی ترامپ نشان‌دهندۀ اوج عصبانیت آمریکایی‌هاست

دکتر دیاکو حسینی، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین چشم‌انداز سیاست داخلی و خارجی آمریکا با روی کار آمدن ترامپ را مورد بررسی قرار داده است.فارغ از همۀ پرسش‌ها پیرامون سیاست داخلی و خارجی ترامپ، پرسشی است که مطرح می‌شود اینست که چگونه آمریکایی‌ها بر خلاف نظرسنجی‌ها، به ترامپ رأی دادند؟دکتر دیاکو حسینی، کارشناس مسائل استراتژیک در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین پیرامون دلایل انتخاب ترامپ گفت: پیروزی ترامپ، نشان دهنده اوج عصبانیت رأی دهندگان آمریکایی نسبت به عملکرد سیستم سیاسی آمریکا بود. با پیروزی او تنش در جامعه آمریکا به پایان نخواهد رسید. مهمترین شکاف‌ها میان طبقات اجتماعی و همینطور میان نخبگان تحصیل کرده و رای دهندگان عامی که مهمترین حامیان او هستند، بر نحوه اداره آمریکا تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. تا به همین جا، تساهل، فرهنگ دیرینه تحمل عقاید مخالف و خویشتنداری جای خود را به تنگ نظری در تفسیر و افراطی گری در تغییر جهان داده است. تاجایی که به سیاست خارجی مربوط می شود، تاثیرات جنبه‌های شخصیتی رئیس جمهوری آمریکا بسیار محدود است و عوامل بعدی به سرعت وارد عمل خواهند شد.

این کارشناس مسائل استراتژیک در ادامه افزود: ترکیب کابینه و مشاوران کلیدی رئیس جمهوری، واکنش دو قوه متعادل کننده قضایی و قانونگذاری، سهم بسیار زیادی در آینده سیاست خارجی آمریکا ایفا خواهند کرد. مشی ترامپ به ندرت با فلسفه نظم لیبرال بین المللی سازگار است و در صورت تحقق دادن شعار اول آمریکا چاره ای برای او جز دست کم گرفتن اولویت حفظ نظم لیبرال بین المللی با عناصر شناخته شده اش یعنی تجارت آزاد، ترویج دموکراسی و اشاعه ارزش‌های آمریکایی باقی نخواهد ماند.

دکتر حسینی در ادامه بیان داشت: بزرگترین تناقضی که ترامپ را گرفتار خواهد کرد، این واقعیت است که تقویت منافع آمریکا، الزام نزدیکی با ادامه حمایت از تجارت آزاد دارد. در یک نمونه، نزدیک به 40 درصد از سرمایه گذاری خارجی آمریکا که برای ادامه رشد اقتصادی آن ضروریست، به سمت اروپا سرازیر می‌شود و 35 درصد از سرمایه گذاری اروپا نیز به سوی ایالات متحده جریان دارد.

ناسیونالیسم اقتصادی یا حداقل مواجهه گزینشی با اصول تجارت آزاد، نه تنها اعتماد سرمایه گذاران و شرکای تجاری آمریکا را تضعیف می کند بلکه اعتماد به توانایی رهبری و صداقت امریکا در پاسداری از ارزش‌های مشترک را تحلیل خواهد برد. این مسئله بیشتر از آنکه آمریکا را قوی تر کند، ضعیف تر خواهد کرد.این کارشناس در ادامه اظهار داشت: در یک نمونه دیگر، اگر ترامپ طبق وعده‌های انتخاباتی خود تصمیم بگیرد که تعرفه‌های گمرکی بر روی کالاهای چینی را افزایش دهد، به طور متقابل چین نه تنها توجیه مجاب کننده ای برای سیاست‌های حمایت اقتصادی خود بدست خواهد آورد بلکه به اهرم اقتصادی برای عمل متقابل نیز مجهز خواهد شد.چین با در دست داشتن یک تریلیون دلار از بدهی‌های ایالات متحده، هرگز نمی تواند از جانب آمریکای ترامپ نادیده گرفته شود.

ترامپ در کسوت فرمانده کل قوا نمی تواند، از عهده حل این تناقض برآید که پیگیری یک انزواگرایی رقیق شده که مستلزم عدم دخالت و حضور جهانی آمریکا و درون گرایی با اولویت دادن اقتصاد ملی و امنیت داخلی است با افزایش بودجه‌های نظامی و تهدید‌های مکرر ایران سازگار نیست.هرچند در نگاه اول این تناقض، در میدان عمل گریبان دولت ترامپ را خواهد گرفت اما می تواند در آینده و در شرایط مقتضی به معنای آزاد کردن رئیس جمهوری از انتخاب‌های متنوعی باشد که با هیچکدام از شعارهای انتخاباتی او متعارض نیست. چرا باید از به خطر افتادن نظم لیبرال بین المللی نگران باشیم؟ نظم لیبرال بین المللی عبارت است از "مجموعه نرم‌ها، قواعد و نهادهایی که بر اساس برابر گرفتن کشورها به مثابه یک واحد حقوقی و حق آزادانه همراه با امنیت برای زندگی در مسیر دستیابی به ارزش‌ها و تعالی مشترک در جامعه بین المللی است".

حسینی تأکید کرد: مقصود بنده از به خطر افتادن نظم لیبرال بین المللی، عقب نشستن آمریکا در حمایت از تجارت آزاد، اصول دموکراتیک و احترام به کشورها و انسان‌هاست. به خوبی اطلاع دارم که این موارد صرفا شعارهای دلنشین هستند اما هرگز به معنای واقعی به اجرا درنیامده اند. بنابراین نگرانی من از فروپاشی این نظم لیبرال نیست بلکه پیامدهای گسیخته شدن هنجارهای محدود کننده ای است که سیاست بین الملل بدون آنها، مکان جذاب تری برای جولان دادن قدرت نظامی و رفتارهای کلاسیک برای حل و فصل اختلافات است.

حسینی بیان داشت: نگرانی بزرگتر، شامل این واقعیت است که عقب نشینی آمریکا از سنت نظام لیبرال بین المللی از دیدگاه مهمترین رقبای آن یعنی چین و روسیه به منزله شکست نظام فکری- فلسفی غرب و گشوده شدن فضای ژئوپولیتیکی به منظور به نمایش گذاشتن شیوه‌های روسی و چینی حکمرانی و همینطور مدیریت روابط بین الملل است. جایگزین نظم لیبرال بین المللی، بازسازی نظام سلسله مراتبی موازنه قدرت در جهانی است که اطمینان دارد، ایالات متحده نمی خواهد نقش "معمار نهایی" آنرا بازی کند. کشورهای ضعیف تری در مقایسه با چین و روسیه در این گشودگی در اتمسفر ژئوپولیتیکی دچار گرفتاری‌های زیادی خواهند شد. باید برای تشخیص درست تر مسیر آتی سیاست خارجی آمریکا تا زمان معرفی کابینه دولت ترامپ و مشاوران او صبر کنیم.

پیروزی ترامپ، یک انقلاب سفید بود

یک کارشناس مسائل آمریکا به خبرآنلاین گفت: پیروزی ترامپ در آمریکا نشان می دهد که یک بیداری و یک انقلاب سفید در آمریکا شکل گرفته است.فواد ایزدی با اشاره به اینکه ترامپ دو شعار اصلی در این انتخابات داشت و بر آنها تاکید می کرد، افزود: یکی از این شعارها در زمینه سیاست خارجی بود و بر نقد جنگ عراق و دیگر جنگ‌های آمریکا متمرکز بود.

او ادامه داد: ترامپ هزینه دولت‌های آمریکا چه دموکرات چه جمهوریخواه را در جنگ‌های خارجی مورد نقد قرار داده بود. جنگ‌هایی که منتقدان زیادی در آمریکا داشت و مسائل و مشکلات را در داخل آمریکا به شدت افزایش داده بود. مردم اعتقاد داشتند پول‌های زیادی باید صرف اصلاح این مشکلات شده تا مشکلات داخلی حل شود.

ایزدی ادامه داد: شعار دیگر در حوزه سیاست داخلی بود. این شعار این بود که واشنگتن و سیاست در آن فاسد است. ترامپ معتقد بود که اگر من رئیس جمهوری شوم، می روم و واشنگتن فاسد را اصلاح می کنم. نظر او این بود که میلیاردر‌ها، سیاستمدارها را خرید و فروش می کنند و خود من هم قبل از ورود به انتخابات، سیاستمدارها را می خریدم و می فروختم. از این رو ادعا می کرد که من اگر رئیس جمهوری شوم، چون می دانم سیستم چگونه کار می کند توانایی اصلاح آن را دارم.

وی با تاکید بر اینکه این پیام ترامپ در حوزه سیاست داخلی، مورد تایید اکثریت مردم قرار گرفت، افزود: به نظر می رسد نوعی بیداری را در امریکا شاهد هستیم.ایزدی با اشاره به اینکه این موضوع را در ایران هم مطرح کرده ایم که سیاست در آمریکا فاسد است و نباید به سیاستمدارهای امریکا اعتماد کرد، گفت: به نظر می رسد که این حرف‌ها از زبان ترامپ توسط مردم آمریکا پذیرفته شده است و به کاندیدایی رای دادند که این حرف‌ها را می زند.کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که وعده‌های ترامپ تا حد می تواند عملی شود، گفت: ما با این نتیجه به نوعی در آمریکا یک بیداری و انقلاب سفید را شاهد هستیم، اما اینکه ترامپ بعد از سر کار آمدن چقدر به قول‌هایش عمل کند و یا چقدر سیستم او را بتواند مدیریت کند موضوع دیگری است. دلیل پیروزی او در حقیقت سوار شدن بر موج نارضایتی مردم آمریکا بود.

ترامپ برای پیروزی از کسی کمک نگرفت

یک تحلیلگر مسائل بین المللی می‌گوید: ترامپ به تنهایی وارد میدان شده بود و مانند کلینتون از لابی‌های یهودی و عربستان استفاده نکرده بود. ترامپ به کسی متکی نبود و مثل کلینتون از ورزشکارها، بازیگران و خواننده‌ها یاری نگرفت.علی بیگدلی مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به اینکه جامعه آمریکا جزو جوامع سیال است، گفت: در برابر جوامع غیردموکراتیک که جوامع ساکنی هستند جامعه آمریکا جامعه پر فراز و نشیبی است. یعنی سخت است که دقیقا پیش بینی شود که چه کسی رئیس جمهور می شود و به قدرت می رسد. کما اینکه علیرغم پیش بینی‌ها ترامپ پیروز شد.

وی ادامه داد: در حالی که در کشورهای غیر سیال می توان به راحتی در مورد معادلات سخن گفت، اما جوامع غیر ساکن افراد را به اشتباه می اندازند و خود آمریکایی‌ها هم شاید نمی توانستند پیش بینی دقیقی داشته باشند.بیگدلی در پاسخ به سوالی دربارۀ اشتباه از آب در آمدن نظرسنجی‌ها با اشاره به اینکه جامعه آمریکا جامعه پیچیده ای است و پیش بینی آن سخت است، افزود: در مورد نظر سنجی‌های انجام شده نیز می توان گفت این نظرسنجی‌ها هم دارای مشکلاتی بوده اند و اطلاعات اشتباهی به مردم دادند و احتمال اینکه دست کاری شده باشند وجود دارد.این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه جمعیت فراوانی در آمریکا در سایه قرار داده شده بودند، افزود: همین افراد به میدان آمدند و به نفع ترامپ رأی دادند.

به هر حال این افراد در نظرسنجی‌ها مورد توجه قرار نگرفته بودند. این افراد رقم بالایی در حدود 25 میلیون نفر بودند که در سایه قرار گرفته بودند .بیگدلی افزود: ترامپ به تنهایی وارد میدان شده بود و مانند کلینتون از لابی‌های یهودی و عربستان استفاده نکرده بود. ترامپ به کسی متکی نبود و مثل کلینتون از ورزشکارها، بازیگران و خواننده‌ها استفاده نکرد و گفت که من خودم رأی خودم را بدست می آوردم که به نظر می رسد کار شگفت زده ای را انجام داد.بیگدلی این را هم خاطر نشان کرد که : به نظر می رسد که ترامپ شاید خود اطلاعاتی از اندازه آرای خود داشت و همسر او هم گفته بود هر رأیی بدست بیاید ما به آن احترام می گذرایم.

این تحلیلگر مسائل بین المللی با اشاره به حواشی پیش آمده در این انتخابات گفت: مجموعه این مسائل را وقتی کنار هم می‌گذاریم شاید آلودگی‌های خاصی که در خانواده کلینتون بود مردم را به سمت ترامپ سوق داد. گرچه ترامپ هم آلودگی‌هایی داشت ولی فساد ترامپ از جنس دیگری بود و آلودگی و فساد کلینتون از جنس فساد دولتی محسوب می شد و موضوع ایمیل‌ها این موضوع را برای مردم متصور کرد که کلینتون می خواهد از قدرت سوء استفاده کند.بیگدلی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا ترامپ می تواند جایگاه آمریکا را ارتقا دهد، گفت: یکی از دلایلی که ترامپ برنده شد این بود که نسل قدیم آمریکا معتقد بودند که آمریکا اعتبار و پرستیژ خود را از دست داده است.

برای مثال روسیه توانسته است در فضای بین المللی تحرکات بیشتری داشته و در سوریه نقش بیشتری بازی کند و آمریکا نمی‌تواند واکنشی را از خود نشان دهد.بیگدلی ادامه داد: به هر حال مردم آمریکا مردمی مغرور و خودشیفته هستند و خود را برترین قدرت جهان می‌دانند و از طرفی ترامپ اعلام می‌کرد که می‌خواهد پرستیژ آمریکا را احیا کند و آن را به جایگاه اصلی خود برگرداند. به همین خاطر بود که آن نسل جدید هم به دنبال طیف قدیمی آمریکا به ترامپ رای دادند. کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه در مورد معادلات آمریکا و ایران بعد از پیروزی ترامپ نمی توان پیش بینی خاصی کرد، افزود: از جایی که ترامپ تا به حال پیش بینی ناپذیر جلوه کرده است، از این رو باید وارد کاخ سفید شود و رئوس برنامه‌ها و تیم خودش را تشکیل دهد تا بتوان در مورد جریانات آن صحبت کرد.

چگونه دونالد ترامپ برنده ریاست جمهوری شد؟

با قطعی شدن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاید پرسش اصلی این باشد که او چطور در این انتخابات پیروز شد؟ در پاسخ باید گفت که این میلیاردر نیویورکی پیامی را مبنی بر راه‌حل‌های سریع اقتصادی به مردم داد که به مذاق بسیاری از آنها خوش آمد.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایندیپندنت انگلیس در تحلیلی درباره اینکه چگونه دونالد ترامپ به عنوان کاندیدای جمهوریخواهان توانست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به پیروزی برسد، نوشت: در یک شب سرد در شهر داونپرت در ایالت اوهایو تئاتر مشهور ادرل مملو از جمعیتی است که اغلب از سر کنجکاوی آمده‌اند تا دونالد ترامپی را که تنها از طریق نمایش‌های واقعی در تلویزیون و مناظره‌های تلویزیونی شناخته‌اند، ببینند.اریک بوون، ۵۳ساله یکی از این افراد می‌گوید: بعد از دیدن حرف‌های ترامپ در تلویزیون رای خود را از کاندیدای مستقل به کاندیدای جمهوریخواهان تغییر داده است. او هشت سال پیش در انتخابات آمریکا به باراک اوباما رای داده بود، اما این بار به حمایت از ترامپ پرداخته است.او گفت: ما نیاز به یک بیزینس‌من داریم و من فکر می‌کنم او به عنوان یک بیزینس‌من می‌تواند همه چیز را درست کند.

دو هفته بعد یک زوج در محل استادیومی در شهر پلایموس، در ایالت نیوهمپشایر با به دست گرفتن یک پلاکارد به حرف‌های دونالد ترامپ درباره شکنجه غرق مصنوعی مظنونان تروریستی، حرف‌هایش درباره چگونگی شکست دادن تد کروز در مناظره و از همه مهمتر حرف‌های او درباره کمک به افراد به حاشیه رانده شده، گوش می‌دهند.این زوج به نام توبی و وندی شاو گفتند: خسته هستند از اینکه سیاستمداران همیشه وعده تغییر همه چیز را به آنها بدهند.توبی شاو گفت: مردم از دروغ خسته شده‌اند. چند سال است که ما یک چنین سیاستمدارانی را داریم. اکنون وقت آن است که کسی بیاید که بتواند بایستد و کارهای لازم را انجام بدهد.

یک چنین صحنه‌هایی در سراسر آمریکا از زمانی که این میلیاردر نیویورکی ۱۸ماه پیش کاندیداتوری‌اش را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد، مشاهده شده است. در میان حامیان ترامپ یک سری حامیان برتری سفید پوست‌ها هستند که جذب حرف‌های دارای رنگ و لعاب نژادپرستی و اسلام‌هراسی او شده‌اند.عده دیگری از حامیان او نیز هستند که مثل طرفداران خروج از اتحادیه اروپا در انگلیس می‌خواهند مرزها بسته‌تر و مهاجرت محدودتر شود.

با این حال اطلاعات نظرسنجی‌ها و مصاحبه‌های متعدد با ده‌ها تن از حامیان ترامپ حاکی از آن هستند که جذابیت اصلی او وعده‌اش برای راه‌حل سریع برای اقتصاد آمریکاست.طبق یک نظرسنجی جدید از سوی موسسه پیو، بالغ بر ۹۰درصد از حامیان ترامپ گفته‌اند: اقتصاد در این انتخاب آنها بسیار مهم بوده است.نظرسنجی‌ها همچنین نشان می‌دهد که قدرتمندترین پایگاه حمایت از ترامپ مربوط به مردان سفید پوست بدون تحصیلات عالی است و او اغلب به منظور جذب رای دهندگان، این گروه‌ها را در ایالت‌هایی مثل اوهایو، آیووا، ویرجینیای غربی و کارولینای شمالی هدف قرار داده است.

او تلاش داشته تا تبلیغاتی ویژه برای پایگاه‌های صنعتی سابق مثل شهر یانگز تاون در ایالت اوهایو که در ۲۰سال گذشته شاهد وضعیت وخیم اقتصادی و افول جمعیت بوده‌اند، داشته باشند.ترامپ در یک آشیانه هواپیما در فرودگاه این شهر در ماه مارس ماجرایی را با این مضمون درباره تهدید مهاجران غیرقانونی به آنها گفت: مار سمی که با اجازه خود شما به خانه‌تان می‌آیند و بعد زمانیکه شما را نیش می‌زند شما آن وقت تعجب خواهید کرد.یکی از این مخاطبان شیفته ترامپ یک کهنه‌کار نظامی و کارگر سابق بخش فولاد به نام هسکل وستمورلند، ۷۹ساله است.

او به ایندیپندنت می‌گوید: من فکر می‌کنم او کارهای درست را برای آمریکا انجام خواهد داد. او قرار است کار داعش را یکسره کند. او می‌گوید دیواری را درست خواهد کرد. من فکر می‌کنم او این کار را انجام می‌دهد. یک یافته قابل توجه از یک مطالعه انجام شده توسط موسسه پیو در ماه اوت این بوده که حامیان دونالد ترامپ با اکثریت قاطع معتقد بوده‌اند که زندگی در آمریکا "برای افرادی مثل آنها" بدتر از ۵۰سال پیش شده است.

مجموع ۸۱درصد رای دهندگانی که حامی ترامپ بودند، گفتند: زندگی در آمریکا بدتر شده در حالی که ۱۱درصد این حامیان معتقد بودند زندگی آنها بهتر شده است.در مقام مقایسه اکثر حامیان هیلاری کلینتون معادل ۵۹درصد از این حامیان معتقد بودند زندگی در آمریکا نسبت به ۵۰سال پیش بهتر شده است و ۱۹درصد از آنها معتقد بودند که زندگی آنها بدتر شده و ۱۸درصد نیز معتقد بودند تغییری نکرده است.ترامپ اغلب به روی یک تلقی از عصر طلایی در آمریکا زمانی که این کشور صنایع تولیدی قدرتمند و جایگاه غالب‌تری در جهان داشت، مانور داده است.

او در ماه مه در یکی از تجمع‌هایش در ایندیانا جایی که پیروزی وی در انتخابات مقدماتی آنجا او را تبدیل به کاندیدای جمهوریخواهان کرد، خطاب به گروهی از حامیانش که دیدگاه‌های مختلفی درباره این به اصطلاح عصر طلایی داشتند، سخنرانی می‌کرد.بسیاری از این مخاطبان یکی از این دوره‌های طلایی را مربوط به دو دوره ریاست جمهوری رونالد ریگان می‌دانستند. به عنوان مثال،‌ جنت لوگان گفت: در آن زمان اقتصاد خوب، ‌ارتش قدرتمند و آمریکا مایه مباهات بود. اکنون ما داریم همه آنها را از دست می‌دهیم.البته این همه داستان را درباره کسانی که جذب دونالد ترامپ شدند، بازگو نمی‌کند.

ماه گذشته میلادی پایگاه اینترنتی ووکس گزارش داد که حامیان ترامپ لزوماً افراد بدبخت و بیچاره جهان نیستند.این گزارش تصریح کرد که طبق نظرسنجی‌های هنگام خروج در زمان انتخابات مقدماتی میزان رای دهندگان حامی ترامپ به اندازه حامیان تد کروز و تا حد چشمگیری بیشتر از حامیان کاندیداهای اصلی دموکرات‌ها یعنی هیلاری کلینتون یا برنی سندرز بوده است.یک مطالعه مهم از جانب گالوپ نیز این موضوع را تایید کرده است. در واقع سطح حمایت از ترامپ ارتباط مستقیمی با درآمد بیشتر و نه درآمد کمتر چه در میان کل مردم و چه در میان سفید پوست‌ها داشته است. طبق این مطالعه حامیان ترامپ با احتمال کمتری بیکار بوده یا از نیروی کار کنار گذاشته شده بودند.

خبرنگار ایندیپندنت برای تحقیق درباره اینکه چه کسانی پیام دونالد ترامپ را واضح‌تر از بقیه شنیده‌اند به شهر کوچک گروندی در ایالت ویرجینیا با تنها حدود ۱۰۰۰نفر جمعیت در نزدیکی مرز با کنتاکی و ویرجینیای غربی رفت. در منطقه بوچانان کانتی که شهر گروندی یکی از مراکز اصلی آن است 7/69 درصد در زمان انتخابات مقدماتی به دونالد ترامپ رای دادند که این بزرگترین پیروزی او در یک منطقه در کل آمریکا محسوب می‌شد .این منطقه زمانی قلب تپنده صنعت معدن کاری بود اما اکنون تمام آن شغل‌ها تقریبا از بین رفته و جای خود را به کارهای کم‌درآمد در رستوران‌های فست فود و فروشگاه زنجیره‌ای والمارت داده‌اند.لونی لونی یک معدن‌کار سابق گفت: به ترامپ رای می‌دهد زیرا معتقد است که او بزرگترین شانس برای این است که این منطقه بار دیگر به دوران شکوهمند کارهای پردرآمد باز گردد.او گفت: هیلاری کلینتون باید در زندان باشد. ادامه دارد...

https://www.ettelaat.com/new/index.asp?fname=2016\11\11-20\18-25-23.htm&storytitle=%CA%D1%C7%E3%81%20%E6%20%8D%C7%E1%D4%20%9D%E3%DE%C7%E6%E3%CA%9D%E5%C7%ED%20%CF%D1%E6%E4%20%D3%ED%D3%CA%E3%ED

ش.د9502713

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات