(روزنامه همدلي ـ 1396/02/10 ـ شماره 584 ـ صفحه 3)
موسوی لاری همچنین با تاکید بر اینکه خانمها نیمی از جامعه ما هستند، گفت: زنان باید جایگاه خودشان را در شوراها پیدا کنند آنان باید نیازهای جامعه را بشناسند و نباید صرفا به دنبال مطالبات زنان باشند. لیست بر اساس کلیتها، شاخصها و نمرات بسته میشود و از شاخصها فاصله نمیگیریم. بنابراین امیدواریم تا آخر هفته لیست نهایی شوند.
نایب رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تصریح کرد: قبل از سال با اجماع اعضای شورای عالی به این نتیجه رسیدیم که آقای روحانی کاندیدای اصلی ما باشند، ایشان همچنان کاندیدای اصلی هستند و هیچ تغییری در این موضوع داده نمیشود. او همچنین خاطرنشان کرد: جریان اصلاحات با گذر از شرایط پیش از سال 92 بر آن شد تا از همان سال تا به حال با نوعی برنامه مثبت به همگرایی در درون سلیقههای مختلفی که در دل جبهه اصلاحات بوده، برسد. با وجود دشواریها با تصمیمگیریهایمان در سال 92 پیروز شدیم و در سالهای 94 و 95 نیز توانستیم قدمهای دیگری بر داریم.
او ادامه داد: در سال 96 بر آنیم تا همان تجربهها را تقویت کنیم و باز نتایجی که در گذشته پیروزی ما را رقم زد را به دست آوریم. ما دو انتخابات مهم در سطح ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا داریم. مردم در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها سهیم میشوند و همین تصمیمسازیها و تصمیمگیریها در دو قالب شورای شهر و ریاست جمهوری معنا پیدا میکند.
موسوی لاری با تاکید بر ضرورت همگرایی میان اصلاحطلبان خاطرنشان کرد: یکی از موفقیتهایی که طی این مدت میتوانیم به آن تکیه کنیم، این است که جریان اصلاحاتی که معتقد به حضور در عرصه کشور است، توانسته اختلاف نظرها را به رسمیت بشناسد و در عین حال اجماعسازی میان تصمیمها انجام دهند. الان شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان سازمانی است که هم با موافقت وزارت کشور رسمیت یافته و هم از نظر همفکرانی که در آن عضویت دارند یک مرجع رسمی در میان اصلاحطلبان است.
او یادآور شد: اصلاحطلبان در ستاد آقای روحانی نقش اول را بر عهده دارند. در استانها نیز تمام کسانی که در عرصه ستادهای انتخاباتی فعالیت میکنند از دوستان اصلاحطلب هستند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ارتباط با انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز خاطرنشان کرد: تصمیممان بر این است که با همه احزاب اصلاحطلب به یک لیست واحد برسیم. این نگرانی وجود داشت که چه طور میشود همه سلیقهها را در یک لیست جمع کرد، اما حالا میبینیم که این امر تحقق مییابد. حزب اعتدال و توسعه به عنوان آخرین تشکلی که به مرجع شورای عالی پیوست، در کنار سایر احزاب اصلاحطلب برای رسیدن به موفقیت تلاش میکند.
موسوی لاری در ارتباط با ساز و کار در نظر گرفته شده برای بستن لیست واحد اصلاحطلبان اظهار کرد: تاکنون حدود 700نفر رزومه خود را برای ما ارسال کردهاند و این تعداد افراد متخصص و داوطلب برای ما سرمایه هستند و آنها را از دست نمیدهیم و در آینده از آنها استفاده خواهیم کرد. حالا قرار است از بین این تعداد 21نفر را انتخاب کنیم. برای اینکه به این نقطه برسیم، همه صحبت ما این بود که باید ضابطهگذاری شود و شاخصههایی در نظر گرفته شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: در ابتدای امر باید مشخص میکردیم که شورا چه وظایفی دارد و مشکلات و مسائلش چیست، از سوی دیگر نیز باید تعیین میکردیم که چالشها و مشکلات کلانشهرها چیست؟ با در نظر گرفتن این موارد و با توجه به وضعیت فعلی و آینده شاخصههایی را تعیین کردیم. این شاخصهها به ما میگوید که شورای شهر چگونه باید شکل بگیرد.
او در همین رابطه ادامه داد: این شاخصهها را دوستان ما با مطالعه به دست آوردند و در اختیار کارگروه 15نفره کارشناسان که بدون نگرشهای حزبی و گروهی وارد کار شدهاند قرار دادند. آنها نیز موظفاند تا همه این موارد را بررسی کنند. (روز شنبه) این کارگروه از بین تعداد رزومههایی که عرض کردم به حدود 100 نفر رسیدند، یعنی حدود 5 برابر کاندیدای واجدشرایط بیشتر از تعدادی که یک لیست نیاز دارد انتخاب شدهاند.
موسوی لاری خاطرنشان کرد: من فکر میکنم تمام این افراد نیروهای ارزندهای هستند و به عنوان سرمایههای این کشور باید مورد استفاده قرار گیرند. آنها میتوانند در آینده به عنوان مشاوران شورا و یا در ردههای مختلف شهرداری به فعالیت بپردازند، اما از آنجایی که باید 21 نفر را انتخاب کنیم مسلما عدهای از آنها برای حضور در لیست خط میخورند.
نایب رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تصریح کرد: ما میخواهیم لیستی را به دست آوریم که هم متخصص باشد و هم به سیاستگذاریها وارد باشد، شاکله اصلی شورای شهر اجتماعی است. افرادی میخواهیم که شهرسازی، عمران، حقوق، آسیب اجتماعی، حمل و نقل و ترافیک را بشناسند و برایش برنامه داشته باشند. لیست شورای عالی نهایتا لیستی جامع خواهد بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر ضرورت حفظ جایگاه زنان و جوانان در لیست شوراهای شهر و روستا گفت: باید به تدریج نسل جدید در امور مدیریتی جایگزین نسل گذشته شود. از سوی دیگر خانمها نیمی از جامعه ما هستند و به تدریج باید به جایگاه اصلی خود دست پیدا کنند. باید حضورشان آنقدر پر رنگ باشد تا بتوانند در مدیریت نیازهای جامعه شریک شوند. ما در لیست شورای عالی این دو جایگاه را در نظر گرفتهایم.
موسوی لاری در بخش دیگری از این نشست خبری در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری نیز تصریح کرد: ما برای کاندیدای اصلاحطلب در کنار آقای روحانی چند پیشنهاد دادیم، برخی دوستان به دلایلی خوششان نیامد. آقای جهانگیری پس از مشورت با آقای روحانی پذیرفتند که به عنوان کاندیدای جریان اصلاحطلب در انتخابات حضور پیدا کنند. ما از این ظرفیت در انتخابات برای طرح دیدگاههای جریان اصلاحات استفاده خواهیم کرد.
او در پاسخ به سوالی در مورد کنارهگیری روحانی به نفع جهانگیری و اینکه آیا او نامزد پوششی است، گفت: من این واژه پوششی را نمیدانم چیست و چطور استفاده شده است. جمعبندی جریان اصلاحات این بود که باید فردی برنامههای اصلاحطلبان را اعلام کند که آقای جهانگیری در اولین مواجهه و مناظره خوب از پس آن بر آمد و دیدگاههای خود را بیان کرد. همان جریانی که حامی آقای روحانی است و از آقای جهانگیری دعوت کرده است، همان جریان موضوع را مدیریت خواهد کرد که در نهایت یک نفر بماند و با هماهنگی آقای جهانگیری و روحانی این اتفاق خواهد افتاد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: مسیری از سال 92 باز شده که مسیر آرامش، توجه به اقتصاد مولد به جای اقتصاد صدقه ای و پیشرفت است. برای اینکه این مسیر مسدود نشود باید همه کمک کنیم. نهایت کاندیدای مطلوبی که وجود دارد و در حال حاضر روحانی است در عرصه میماند.
موسوی لاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی اصلاحطلبان که در شهرستانها صرفا به دلیل مسائل سیاسی و جناحی رد صلاحیت شدند، راهکار شورای عالی سیاستگذاری چیست، گفت: هنگامی که این اتفاقها را مشاهده کردیم با مجلس و اعضای فراکسیون امید رایزنیهایی را انجام دادیم. طبق قانون نظارت شوراها بر عهده مجلس است. مراجع چهارگانه کمککننده هستند نه تصمیمگیرنده، خوشبختانه شوراهای اجرایی استعلام را گرفتند و میتوان گفت قابل دفاع است، درصدی خطای انسانی وجود دارد که قابل رفع است.
وی همچنین در ارتباط با ستادهای انتخاباتی شورای عالی سیاستگذاری نیز تصریح کرد: ما در استانها شوراهای ناظر داریم. از اول هم قرار بود رویه ای که از مرکز تصمیم میگیرد و استانها مجبور به قبولش هستند را انجام ندهیم؛ بلکه نظر بر آن است تا استانها فعالیت خود را انجام دهند و ما کمکشان کنیم. ستاد روحانی در سراسر کشور شکل گرفته است و عمدتا حاضرین اصلاحطلبان هستند. یعنی بدنه اصلی را اصلاحطلبان شکل دادند.
موسوی لاری افزود: در تهران نیز دوستان ما در کنار آقای شریعتمداری که مسئول ستاد هستند، نقشهای مختلفی را در فعالیتهای ستادی عهده گرفتهاند. در شهر تهران نیز برای کمک به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها ستادی به ریاست آقای حاجی و مدیر اجرایی آقای رباطی تشکیل دادهایم.
نایب رئیس شورای عالی سیاستگذاری در پاسخ به این پرسش که آیا در حمایت از اسحاق جهانگیری نیز ستادی تشکیل خواهد شد، گفت: در تهران و شهرستانها ستادهای ما همانی است که برای روحانی تشکیل شده است. تا آنجایی که ما میدانیم جهانگیری بنا بر تشکیل ستاد انتخاباتی ندارد.
موسوی لاری تصریح کرد: در مورد سهمیه اقلیت و نمایندگان ادوار باید گفت چندین نماینده ادوار مجلس انتخاب شدهاند، ما به هیچ عنوان سهمیه جغرافیایی به کسی نمیدهیم. هنر شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان این بود که همه احزاب را جمع کرده، اما ممکن است حزبی از اول عضو شورا نبوده و اصلاحطلب هم باشد. ما نمیتوانیم راجع به آنها بحثی کنیم.
او همچنین تاکید کرد: برگزاری انتخابات باعث قوی شدن نظام میشود و برای قوی شدن نظام نیاز به مشارکت حداکثری داریم. بنابراین صاحبان رسانه باید توجه داشته باشند که زمینه این مشارکت حداکثری را فراهم کنند.
http://hamdelidaily.ir/?newsid=30087
ش.د9600457