پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه شرق – 1396/09/04 – شماره 3019 – صفحه 2)
اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز با عبدالله نوری دیدار کردند. در این دیدار پس از بیان دیدگاهها، دغدغهها و سؤالات دانشجویان، عبدالله نوری به بیان سخنانی در باب وضعیت سیاسی کشور و برخی مطالب مطرحشده از سوی دانشجویان پرداخت.
عبدالله نوری در ابتدای سخنان خود با اشاره به نقش دانشگاه و دانشجویان در روند تکاملی جامعه گفت: «لازم است دانشگاهها در کنار فعالیت علمی که اصلیترین کار آنهاست، سازوکارهایی برای رسیدگی و نظارت بر امور مختلف جامعه تشکیل دهند. دانشجویان با ساماندهی کمیتههای مختلف، مسائل متفاوت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاستهای داخلی و خارجی کشور را به شکل مستمر پیگیری کنند. یکی از مسائلی که در این مقطع زمانی، دانشجویان میتوانند پیگیر آن باشند، پیگیری وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور محترم است».
عبدالله نوری در ادامه افزود: «باید توجه داشت دولت با مشکلات فراوانی هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ اجرائی و ساختاری روبهرو است؛ اما در این سو هم، جامعه باید مطالبات خود و وعدههای ریاست محترم جمهور را پیگیری کند و شما دانشجویان میتوانید با تشکیل کمیتههایی، یک فهرست از وعدهها و برنامههای انتخاباتی رئیسجمهوری و همچنین برنامههایی را که وزرا با ارائه آنها از مجلس رأی اعتماد گرفتند، تهیه و بررسی کنید که هریک از این وعدهها و برنامهها در چه وضعیتی قرار دارد و به صورت مستمر، این انتظارات را مشفقانه به دولت گوشزد کنید».
عبدالله نوری با تأکید بر اینکه دانشگاه باید با پویایی خود، جامعه را به سمت رشد و تعالی به حرکت دربیاورد، گفت: «شما باید پیوسته سؤال کنید که تحقق حقوق مردم در قانون اساسی به کجا رسید؟ وعدههای انتخاباتی درباره زنان و جوانان و اقلیتها چه شد؟ چرا ارتقای مدیریتی زنان در ایران مشکل و مانع دارد؟ امروزه نهتنها در کشورهای پیشرفتهای مانند آلمان، بلکه در کشورهای در حال توسعهای مانند سنگاپور -البته سنگاپور کشور مدرنی است و در بسیاری از شاخصها جزء ١٠ کشور اول است- هم زنان دولتها را در دست گرفتهاند و ما هنوز برای انتخاب یک وزیر زن مشکل داریم. حتی در داخل ایران هم زنان غیرایرانی میتوانند به ورزشگاهها بروند؛ اما زنان ایرانی این اجازه را ندارند! باید بپرسید که علت این مسائل چیست و مطمئن باشید که پیگیری و مطالبهگری تأثیر دارد».
عبدالله نوری با اشاره به مسائلی مانند فقدان تجربه در میان زنان یا جوانان که بهعنوان بهانهای برای استفادهنکردن از آنها مطرح میشود، بیان کرد: «در سال ١٣٦٠ ما دولتی با میانگین سنی ٣٩ سال داشتیم و هیچکدام هم تجربه یا سابقه وزارت نداشتند. طبیعتا ممکن است اشتباهاتی هم کرده باشند؛ اما امروز و بعد از گذشت ٤٠ سال از انقلاب، میتوان گفت نه جوانهایی در حد وزارت تربیت شدهاند و نه به آنها اجازه تجربهکردن میدهیم و با همین دلایل، زنان را هم از ورود به عرصههای مدیریتی منع میکنیم».
عبدالله نوری با اشاره به مخالفت برخی افراد و گروهها با بهکارگیری زنان و اقلیتها در ردههای بالای مدیریتی کشور گفت: «طبیعتا بسیاری از کسانی که به آقای روحانی رأی ندادهاند، با این وعدهها مخالف بودهاند و اگر امروز هم مخالف باشند، عجیب نیست؛ اما نمیتوان جوانان و زنان و اقلیتها را که به دلیل همین وعدهها به آقای روحانی رأی دادهاند، به خاطر تأمین نظر مخالفان، کنار گذاشت».
عبدالله نوری با بیان اینکه دانشجویان مشابه همین کمیتهها را میتوانند برای مطالبهگری از منتخبان شوراهای شهر و نمایندگان مجلس تشکیل دهند، گفت: «این یک وظیفه ملی است و در آن مسائل شخصی مطرح نیست و نباید باشد. باید بهروشنی اعلام شود که ملت، بنا بر تعهداتی که شما دادهاید، به شما رأی دادهاند و ما پیگیر آن تعهدات هستیم. این مطالبهگری مؤثر است و چنانچه مطالبات و تعهدات گوشزد نشود، دولت و منتخبان مردم در مجلس و شوراها، ممکن است تحت تأثیر صدای بلند مخالفان قرار گیرند و چه بسا دچار وادادگی هم بشوند».
عبدالله نوری همچنین با بیان اینکه قانون اساسی ما نکات مثبت بسیار زیادی دارد که دانشجویان میتوانند کمیتهای را هم برای پیگیری اجرای این اصول قانون اساسی ایجاد کنند، افزود: «در شرایط امروز که مفاسد اقتصادی و ناهنجاریهای اجتماعی به گونه نگرانکنندهای افزایش و گسترش یافته است، دانشجویان میتوانند با مطرحکردن این مسائل و پیگیری آنها به بهبود وضعیت اجتماعی و اخلاقی جامعه کمک کنند. وضعیت جامعه ما از نظر اخلاقی باید بررسی شود و ببینیم دروغ، دورویی و نفاق ما را به کجا رسانده است. در کشور آمریکا که الگوی جامعه اسلامی ما نیست، شاهد بودیم که رئیسجمهور نه به دلیل ارتباط با یک خانم، بلکه به دلیل دروغگفتن، استیضاح شد. امروز ببینیم در ایران که در دینمان، دروغ گناه کبیره است، از این نظر در جامعه و بهویژه در میان دولتمردان چه وضعیتی وجود دارد؟ در این شرایط، شما دانشجویان میتوانید یک جریان مؤثر برای رشد فضائل اخلاقی در جامعه به راه بیندازید و جامعه را هم به حرکت درآورید و در این راه، امروز فضای مجازی هم میتواند بسیار مؤثر و مفید باشد».
عبدالله نوری با اشاره به آرمانهای انقلاب گفت: «قطعا همه کسانی که در راه پیروزی انقلاب و حفظ و بقای آن سختی کشیدند و هزینههای فراوان دادند، هدفشان رسیدن کشور به وضعی بهتر و مطلوبتر بود؛ اما اگر به هر دلیل، امروز به آن نقطه مطلوبی که انتظار داشتیم، نرسیدهایم، قطعا شما دانشجویان میتوانید با احساس مسئولیت خود و با آسیبشناسی گذشته و نگاه عالمانه به آینده، تلاش کنید شرایط جامعه برای رشد فضائل اخلاقی مساعد شود».
در بخش دیگری از این دیدار، عبدالله نوری در پاسخ به سؤالی درباره موضوع حصر و اهمیت رفع آن، گفت: «ما امیدواریم حصر این عزیزان که از چهرههای دلسوز و محبوب انقلاب، امام و اکثریت مردم بوده و هستند هرچهزودتر برداشته شود. البته شنیدهها حاکی است، تلاشهایی در حال انجام است که حصر حتی به صورت تدریجی برداشته شود و امیدواریم رفع کامل حصر هر چهزودتر محقق شود. با توجه به شرایط پیچیده در منطقه و تهدیداتی که به اشکال گوناگون نسبت به کشور عزیزمان وجود دارد، وحدت و همبستگی همه نیروهای سیاسی حول محور منافع ملی و قانون اساسی، بزرگترین قدرت بازدارنده در مقابل تهدیدات است و قطعا رفع حصر و محدودیتها از جناب آقای کروبی، جناب آقای موسوی، سرکار خانم رهنورد و جناب آقای خاتمی موجب تقویت وحدت ملی خواهد بود». عبدالله نوری همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره نسبت جمهوریت و اسلامیت نظام در شرایط فعلی، گفت: «مبنای انقلاب ما، هم اسلام بوده است و هم تأمین آزادیهای مردم، اما هرچه جلوتر آمدیم، جریانهایی سعی کردند بین این دو، تقابل ایجاد کنند و امروز هم همان جریانها بهگونهای عمل میکنند که گویی هرچه بخواهیم اسلامیتر شویم، باید آزادیهای مردم محدودتر شود».
عبدالله نوری در ادامه افزود: «آنچه از پیش از انقلاب و پس از آن مکرر از سوی حضرت امام مطرح میشد، تأکید بر مشروعیتبخشی به حکومت از طریق رأی مردم بود».
عبدالله نوری در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره اینکه آیا شرکت در هر انتخاباتی، رأی به تأیید همه شرایط موجود تلقی میشود یا خیر، گفت: «اینگونه نیست. نه در ایران و نه در هیچجای دنیا، بیان چنین چیزی درست نیست، زیرا شرکت در هر انتخاباتی فقط مشارکت در همان انتخابات، با هدفی است که آن انتخابات برایش برگزار شده و معنای دیگری ندارد. در یک مقطع، درباره یک موضوع، بین چند گزینهای که معرفی شده است، به شما حق انتخاب میدهند. در این شرایط اگر رفتید و یکی از آن گزینهها را انتخاب کردید، معنایش تأیید همه شرایط و وضعیت نیست. شرکت در هر انتخاباتی مانند انتخابات مجلس، ریاستجمهوری و...، صرفا مشارکت در همان انتخابات است».
http://www.sharghdaily.ir/News/146838
ش.د9603697