تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۴  ، 
کد خبر : ۳۰۸۰۲۸

سيدعلي خميني: امام يک منتقد آرمان‌گرا و پيشران بود

(روزنامه شرق ـ 1396/09/14 ـ شماره 3027 ـ صفحه 3)

جماران: سيدعلي خميني در ديدار دانشجويان مسئول کانون‌هاي خط امام در دانشگاه‌هاي سراسر کشور که در شهر قم و در بيت بنيان‌گذار جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، ضمن بيان ويژگي‌هاي حضرت امام خميني(ره) گفت: وقتي درباره امام راحل صحبت مي‌کنيم، از يک طرف با شخص امام و از طرف ديگر با شخصيت امام روبه‌رو هستيم. شخص امام انساني بود که يک آغازي داشت و يک پاياني و امروز هم در پيشگاه خدا حاضر است. اين شخص را وقتي انسان زندگي‌اش را نگاه مي‌کند، مي‌بيند که يک انسان بسيار بزرگ و موفق و از بعضي از جهات کم‌نظير و بي‌نظير بوده است.

سيدعلي خميني با توجه‌دادن نسل جوان به بررسي و رصد تحولات انقلاب‌هاي منطقه به منظور درک نقش رهبري منحصربه‌فرد حضرت امام خميني(ره)، گفت: ما و کشور ايران با مشکلاتي به مراتب سخت‌تر از مشکلاتي که بقيه کشورها داشتند روبه‌رو بوديم. يعني ما هم در شمال کشور، هم در جنوب کشور، هم در شرق کشور و هم در غرب کشور غائله داشتيم. تمام اينها هر کدامش، مي‌توانست فاجعه‌اي باشد که يک قسمتي از کشور برود. اما اين انسان بزرگ با همراهي مردم توانست انقلابي را به‌وجود آورد و با کمک مردم نظامي را سامان بخشد که امروز در تمام منطقه کشوري از ما مستحکم‌تر، سرپاتر، مطمئن‌تر و قدرتمندتر موجود نيست.

يادگار امام راحل با جمع‌بندي سخنان خود در بخش نخست پيرامون «شخص امام» گفت: هر کسي که بخواهد تاريخ را مطالعه کند، نمي‌تواند تاريخ ايران را بنگارد بدون اينکه يک شخصيت عظيم مثل امام را در آن لحاظ نکند. اين انسان، انسان بسيار بزرگي بوده است. اما آنچه براي ما باقي است، شخصيت امام است.

يادگار امام بخش دوم سخنانش را به شخصيت امام اختصاص داده و افزود: شخصيت امام مؤلفه‌ها و خصوصياتي دارد. اينکه ما مي‌گوييم امام در جامعه ما زنده است؛ يعني ما هنوز خود را مقيد مي‌دانيم نسبت به شخصيت امام، نسبت به آن مؤلفه‌هاي اساسي و ارکان اصلي که در انديشه حضرت امام بوده است.

حجت‌الاسلام سيدعلي خميني با تأکيد بر اينکه نام امام و شخصيت امام در حکم آن پرچمي است که ما راه را گم نکنيم؛ افزود: نام امام پرچم است. ما براي اينکه ببينيم چقدر در اين مسير هستيم، بايد شخصيت امام را بشناسيم و به شخصيت امام نزديک شويم.

سيدعلي خميني با بيان اينکه شخصيت امام ارکان و مؤلفه‌هايي دارد، اسلام، لزوم تأثيرگذاري اجتماعي و آرمان‌گرايي را از ارکان اصلي انديشه امام دانست و گفت: امام هميشه منتقد وضع موجود بودند. امام يک منتقد آرمان‌گراي پيشران بود. انسان وقتي به زندگي امام نگاه مي‌کند، تعجب مي‌کند که هر روز يک موضوع جديد ابداع مي‌فرمودند. حکومت و جامعه را به پيش مي‌راندند. اگر ما به عنوان خط امام احساس کرديم که جامعه در جلوي ما حرکت مي‌کند و ما داريم مي‌دويم تا به جامعه برسيم، بدانيم خيلي از راه امام دور هستيم. امام هميشه کيلومترها جلوتر در حال حرکت بود و بقيه را به دنبال خود به حرکت در‌مي‌آورد. او با تأکيد بر اينکه امام همواره در حال توليد حرف نو و حل مشکلات حکومت با ابداع‌هاي جديد خود بودند، گفت: هر کس دم از انقلابي‌گري بزند و دم از امام بزند ولي در عمل ببيند که از جامعه عقب افتاده است، بداند که در راه امام نيست. امام پيشران بود و دائم توليد داشت.

سيدعلي خميني ادامه داد: ما بايد منتقد وضع موجود باشيم و نه مدافع آن، چون ما تا آرمان فاصله داريم. اگر هميشه از وضع موجود دفاع کنيم، جامعه از ما عبور خواهد کرد.

يادگار امام راحل در جمع‌بندي اين بخش از سخنان خود گفت: پرچم نقد را رها نکنيد. ما منتقد وضع موجود هستيم؛ ما دنبال آرمان‌ها هستيم و به سمت آنها حرکت مي‌کنيم. اينکه رهبري فرمودند «هرجا انقلابي عمل کرديم، موفق شديم» به خاطر اين است که انقلابي‌بودن يعني پيشراني و پيشتازي. گفتمان توليد کنيم. حرف نو توليد کنيم. امام سال به سال حرف نو و جبهه تازه توليد مي‌کردند. کسي که در حيطه انديشه امام مي‌خواهد فعاليت کند، بايد هميشه پيشران و منتقد وضع موجود باشد. منتقدي که اصول را قبول دارد و پشتوانه او به اصول اسلام و انقلاب است اما وضع موجود را نمي‌پسندد.

http://www.sharghdaily.ir/News/147571

ش.د9604031

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات