پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه آرمان – 1396/03/31 – شماره 3349 – صفحه 3)
در یکی از نقاط شمالی تهران دفتر یک تشکل سیاسی و البته روحانی قرار دارد، تشکلی که اکثر اعضای آن از یاران امام(ره) و حاضران در صف نخست مبارزه بر علیه رژیم گذشته هستند، روحانیونی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سبب اعتمادی که به آنها بود، در جایگاههای مهم مدیریتی کشور حضور داشتند و نکته قابل تامل آنکه هیچگاه خود را سهمخواه انقلاب ندانستند؛ یعنی هر جا که لازم بود، خود را متعهد به حضور در جایگاه مدیریتی میدانستند و زمانی که دیگر نیازی به این حضور نبود، بدون کوچکترین گلایهای سکوت میکردند. نام این تشکل مجمع روحانیون مبارز است که اهداف و نیات آن در همان صفحه نخست سایت این تشکل هویداست. با مرور این سایت، مطالبی درباره قدردانی مجمع روحانیون از حضور مردم در مناسبتهای ملی و انقلابی، بررسی معیارهای اخلاقی از نگاه ائمه و بزرگان و... مشاهده میشود.
حضور در مقاطع مهم
در سالهایی که هدایت جریان اصلاحات بر عهده این تشکل بود، استراتژی خاصی پیگیری میشد، بدین معنا که اگر رئیس دولت عضو مجمع روحانیون بود، اعضای این تشکل وظیفه تبلیغی برای خود قائل بودند. بهعبارتی به دلیل جدید بودن گفتمان دولت اصلاحات و نیاز به آشنایی بیشتر جامعه با مفاهیم این گفتمان، اعضای مجمع روحانیون با حضور در مراسم و مناسبتهای مختلف فضا را برای تشریح اهداف جریان اصلاحات و مشترکات آن با گفتمان مدنظر امام خمینی(ره) و انقلاب آماده میکردند. البته اصلیترین موضوعی که در این میان نباید به فراموشی سپرده شود، لیدری این جریان بود. بیتردید ایفای نقش تاثیرگذار در مواقع مهم کشور نیازمند یک سازماندهی منسجم و متحد است که سازماندهی چنین ساختاری نیازمند شخصیتی قدرتمند و باتجربه است. آیتا... موسوی خوئینیها در دهه 70 این مسئولیت را پذیرفت.
او هدایتگر دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در جریان اشغال سفارت آمریکا و از یاران نزدیک امام(ره) بود. سپس بر کرسی نایبرئیسی دوره اول مجلس تکیه زد و علاوه بر آن عضو شورای سرپرستی صداوسیما در سال 59 شد. از دیگر مناصب موسوی خوئینیها میتوان به دادستانی کل کشور، ریاست سازمان حج، نمایندگی در دوره اول مجلس خبرگان رهبری، نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی و عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی اشاره کرد. پس از رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی تنها مدتی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و دیگر بر کرسیهای انتخابی و انتصابی حضور پیدا نکرد.
همین موضوع سبب شد تا او با فراغ بال بیشتری به برنامهریزی برای راهنمایی اقشار مختلف بهویژه دانشجویان در جهت حرکت در مسیر امام(ره) بپردازد. موسوی خوئینیها آگاه بود که هدایت جامعه در مسیر اصلاحات تبعاتی برای او خواهد داشت، چنان که بارها مورد هجمه گروههای موسوم به گروه فشار قرار گرفت و القابی به او داده شد که نشان از میزان خشم دلواپسان دهه 70 و نیمه اول دهه 80 از تفکرات موسوی خوئینیها داشت، اما مرد صبور اصلاحات سعی کرد تا با سکوت خود مانع بر هم زدن آرامش جامعه از سوی دلواپسان شود و حتی در 8 سال دولتهای نهم و دهم بهرغم تمام هجمههایی که به او شد، سعی داشت تا جوانان را از تندروی بر حذر دارد.
تشکیلات جدید
8 سال گذشت و موسوی خوئینیها در آن سالها تنها در محافل خصوصی و جمعهای کوچکی که اخبار آن رسانهای نمیشد، سخن میگفت و مسیر مدنظر امام(ره) برای جامعه را یادآوری میکرد که همان مسیر اعتدال و میانهروی بود. او تمایلی نداشت با علنی کردن اظهاراتش بهانهای به دست مخالفان راه امام(ره) بدهد تا بتوانند دیدگاههای انحرافی خودشان را به نام آنچه امام خمینی (ره) برای جامعه تبیین کرده بود، بیان کنند. اما با روی کار آمدن دولت حسن روحانی ورق برگشت و موسوی خوئینیها به عرصه علنی بازگشت.
در میانه سال 95 بود که آرمان نوشت: «يكي از اعضاي مجمع روحانيون ديدار اين تشكل با روحاني را تكذيب كرد، اما در عين حال ديدار موسوي خوئينيها با روحاني را رد نكرد و به «آرمان» گفت: «ديدار موسوي خوئينيها با روحاني در قالب مجمع روحانيون نبوده، بلكه ديداري شخصي بوده است.» نبايد غافل بود كه ريشه روحاني و موسوي خوئينيها مشترك است و هر دو شخصيت عضو جامعه روحانيت بودند و پس از انشعاب، روحاني در جامعه روحانيت ماند و موسوي خوئينيها، مجمع روحانيون را سامان داد.
اکنون اما این با هم بودنها علنی شده است.» نخستین بار خبر دیدار روحانی و موسوی خوئیتیها را «آرمان» در سال گذشته منتشر کرد و اکنون باز هم «آرمان» از اخبار منتشرشده در حاشیه یکی از مراسم افطاری خبردار شد که قرار است تشکیلاتی به مدیریت موسوی خوئینیها برای همراهی با دولت و همچنین انسجامبخشی به گروههای سیاسی اصلاحطلب و میانهرو تشکیل شود که البته این تشکیلات در ابتدا به شکل غیررسمی و هفتگی جلساتی خواهد داشت.
نشانه بارز آغاز فعالیت جدید موسوی خوئینیها را در پاسخ تلگرامی اخیر او به یک سوال میتوان یافت که در بخشی از آن آمده است: «من از انتخابات ریاستجمهوری شروع میکنم که بیش از ۴۱میلیون نفر پای صندوقهای رأی آمدند و مقام معظم رهبری گفتند که من از تکتک آنان تشکر میکنم و این رأیها را رأی به نظام دانستند. اصلاحطلبان هم در میان همان ۴۱میلیون نفر بودند، پس نهتنها از نظام عبور نکردهاند، بلکه آن را تایید کردهاند و با توجه به تعداد آرای نامزد پیروزشان، نتیجه میگیریم که اصلاحطلبان بیشتر از دیگران به نظام رأی دادهاند.» این جملات، یعنی تاکید موسوی خوئینیها بر عملکرد اصلاحطلبان در چارچوب نظام، پاسخ محکم به آنانی است که سعی داشتند اصلاحطلبان را خارج از دایره نظام و انقلاب معرفی کنند. در بخشهای دیگر این متن تلگرامی هم به مخالفان اصلاحات پاسخهایی داده شده است. اکنون باید منتظر نتایج جلسات این تشکیلات تازه ماند.
http://www.armandaily.ir/fa/news/main/189270
ش.د9602216