کرونا آمده است و بر شهرها سایه انداخته ، بسیاری از رفتارها و سبکزندگیهای ما را دچار چالش کرده است؛ پایگاههای بسیج که در طول این سالها در تمامی عرصهها و جبهههایی که مردم و کشور نیاز داشتند( از امنیت محله تا امنیت کشور در دفاع مقدس تا سیل و زلزله) نقش آفرینی کردهاند، حالا چکار میتواند بکنند؟
مهمترین کار در برهههای حساس اجتماعی این است که مسجد و پایگاه بسیج محل پمپاژ امید و خدمت به جامعه باشد. پیشنهادهای ذیل براساس تجربیات و ابتکارات همین روزهای پایگاههاست:
بصورت روزانه دستگیره دربهای منازل و اصناف محل توسط تیمهای سازماندهی شده بسیج ضدعفونی شود و همچنین ایستگاه اتوبوس و خودپردازها و ...
با روشهای مختلف تبلیغی و اطلاع رسانی، آموزشهای لازم در حفظ بهداشت محله به مردم داده شود.
افراد آسیب پذیر (سالمندان، جانبازان، بیمارانی که سیستم دفاعی ضعیف دارند) شناسایی شده و از آنان خواسته شود به هیچ وجه از منزل خارج نشوند و نیازهای روزمره خرید خود را با کمک نوجوان و جوانان بسیجی تأمین کنند!
راهنمایی اصناف محل در ارائه بهداشتی کالا و خدمات؛ از جمله نانواییها و سوپرمارکتها و ... و نظارت بر آن
نظارت بر توزیع اقلام حیاتی مردم و شناسایی محتکران؛ تذکر به گرانفروشها و برخورد قانونی با متخلفان؛ توزیع ماسک و ضدعفونی کنندهها میتواند با محوریت مسجد و براساس شناسنامه خانههای محله که تهیه شده است، انجام شود.
صحبت و پادرمیانی بین صاحب مغازهها و صاحبخانهها برای همراهی با مستأجران تا پایان ماجرای کرونا
راهاندازی تیمهای تولید ماسک توسط خانمها در منازل و سپس ضدعفونی کردن آنها برای ارائه به مردم
تماس تلفنی مستمر با مردم محله و ارتباط پیامکی برای پایش وضعیت بهداشتی محله
ارائه فیلم و مستند و صوت و بروشورهای معنوی و فرهنگی برای پر کردن اوقات در خانه بودن؛ فضای مجازی محله محور پر رنگ شود تا از شیوع شایعات و ترس بیجا جلوگیری شود.
ترویج صدقه روزانه برای رفع بلا از مردم
تجلیل از پرستاران ساکن در محله به عنوان نمادهای ایثار در مقطع کنونی
تهدید کرونا فرصتی است برای تقویت روابط خانوادگی و روابط بین همسایگان یک محله؛ در مقابل تهدید باید تدبیر کرد.