امام زمان(عج) یاد ما هست. یک کسی به امام رضا(ع) گفت: میشود شما یک دعایی برای زن و بچّهام بکنید؟! امام رضا(ع) فرمود: دعا نمیکنم؟! ما شما را فراموش نمیکنیم. امامان ما از کار ما، از کارهای ریز ما آگاهند. امام زمان(عج) را شریک کنیم در کارهایمان. خدا شریک کرده، گفته است: هر چی درآمد داری بیست درصدش مال امام زمان(عج). جانشین امام زمان(عج) را هم گفته خودت انتخاب کن... من این سؤال را داشتم، رفتم پهلوی یکی از علمای پیرمرد، خدا رحمتش کند. گفتم: این شرایطی که برای امام زمان(عج) میگویند، پس حالا حالاها نمیآید، برای چی به ما میگویید منتظر باشید؟! ایشان یک حدیث آورد. حدیث داریم امام زمان(عج) که میخواهد ظهور بکند، کارهایش را خدا «لَيُصْلِحُ لَهُ أَمْرَهُ فِي لَيْلَةٍ» خدا یک شبه درست میکند؛ یعنی با یک فرمول میگویی حالا حالاها نمیآید، ولی با یک فرمول حلّه. آقا شنهای طبس چند ساعته حل کرد قصّه آمریکا را؟! قارون چند دقیقه کشید رفت زیر خاک؟! فرعون چند لحظه شد غرق شد؟! ابابیل چند لحظه شد شهر را زیر و رو کرد؟! در قوم لوط چند لحظه شد شهرشان زیر و رو شد؟! مگر خدا زمان میخواهد؟! بله، این شرایط هست، اما خدا میتواند همه کارها را در هم بپیچد.
معنای انتظار چیست؟ این معنای انتظار را هم خدمتتان بگویم. من این را از مرحوم مطهّری شنیدم، توی یک سفری که در ماشین در خدمتش بودیم، ایشان هم از مرحوم راشد. راشد دانشمندی بود در زمان شاه، تو رادیو صحبت میکرد، صحبتهایش هم صحبتهای خوبی بود. مطهّری میگفت: راشد مثلش را زده. این قصّه از مطهّری، مطهّری از راشد است. بیان مرحوم راشد تو رادیو این بود که انسان زمستان که میشود به فکر این است که هوا گرم بشود، اما هیچ کس زمستان نمیلرزد و بگوید بنشینیم یخ کنیم، چه خبره تابستان خواهد آمد. بله، این هست.
شب که هست، همه چراغ روشن میکنند، منتها منتظر هستیم خورشید هم بزند، نور خورشید بشود. منتظر خورشید بودن معنایش این نیست که تاریکی بنشین، منتظر تابستان بودن معنایش این نیست که بلرزیم و یخ کنیم، منتظر خورشید هستیم، اما چراغ هم روشن میکنیم، منتظر تابستان هستیم، اما زمستان هم کرسی و بخاری و شوفاژ را داغش میکنیم، منتظر امام زمان هستیم؛ ولی باید فعّال هم باشیم و لذا در روایت داریم: «أَفْضَلُ أَعْمَال»، یعنی بهترین عمل انتظار است، وگرنه میگفت: «أفضَلُ حالات». میگوید: «أَفْضَلُ أَعْمَال»، پیداست انتظار یک عمل است و باید خودمان بسازیم.