تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۵:۰۸  ، 
کد خبر : ۲۶۲۴۶۹

مروري بر سفرهاي استاني رهبر معظم انقلاب از آغاز تاكنون


سفر رهبر انقلاب اسلامي حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، به استان خراسان شمالي، بهانه‌اي شد تا سفرهاي ايشان را از سال 69 تاكنون بررسي كنيم. سفرهايي كه هر چند دير به دير اتفاق مي‌افتد، اما همان هم نور اميدي است بر شب‌هاي تار مستضعفان.

اين سفرها همواره بركات فراواني براي رشد و پيشرفت كشور، آشنايي با مسائل و مشكلات مناطق كشور و همچنين افزايش روحيه و دلگرمي مردم در اقصي نقاط كشور داشته است. بي‌ترديد يكي از موضوعاتي كه موجب خوشحالي مردم در استان‌هاي ديگر مي‌شود، بررسي مشكلات و مسائل آنان آن هم از نزديك از سوي رهبر انقلاب اسلامي است. امري كه با هر سفر رئيس‌جمهور محترم، انجام مي‌شود، اما زماني كه اين امر از سوي رهبر انقلاب اسلامي انجام مي‌شود، مسئله دو چندان بيش‌تر نمود يافته و دلگرمي و دلخوشي مردم نسبت به مسئولان اين نظام بيش‌تر مي‌شود.

سفرهای نوروزی به شهر مقدس مشهد

رهبر معظم انقلاب همه ساله در ایام نوروز با حضور در شهر مقدس مشهد وزیارت مضجع شریف رضوی بیانات مهم و ارزشمندی در مورد مسایل روز جهان و کشور در جمع زایران حرم مطهر امام هشتم(ع) بیان می فرمایند.

سال 1369 ـ استان ایلام

یکی از اولین سفرهای رهبر معظم انقلاب به استان های کشور سفر ایشان به استان محروم و جنگ زده ایلام بود که در تاریخ 12 دی ماه سال 69 صورت گرفت.

ایشان در جمع مردم ایلام در مسجد علی بن ابیطالب(ع) این شهر فرمودند:«امروز به‌ بركت‌ فداكاري‌ ملت‌ ايران‌، ملتهاي‌ ديگر بيدار شده‌اند و ملتهاي‌ مسلمان‌ به‌ خود آمده‌اند. آن‌ شعله‌ي‌ مقدس‌ و روحيه‌ي‌ انقلابي‌ اي‌ كه‌ امام‌(رضوان‌الله‌ تعالي‌عليه‌) در اين‌ كشور به‌ وجود آوردند و شما مردم‌ لبيك‌ گفتيد و پاي‌ آن‌ ايستاديد، امروز در سرتاسر دنياي‌ اسلام‌، دلهاي‌ مسلمين‌ عالم‌ را گرم‌ كرده‌ و به‌ خود جذب‌ نموده‌ است‌«.

دیدار با خانواده معظم شهدا، ایثارگران و همچنین اهالی روستای جعفرآباد ایلام از جمله برنامه های سفر معظم له به این استان بود.

سال 1370ـ استان لرستان

رهبر معظم انقلاب در دومین سفر استانی خود در 30 مرداد سال70 وارد خرم آباد شدند و بعد از استقبال پرشور مردم این استان در اولين روز ديدارشان در جمع مردم خرم آباد بر رفع محروميت از اين استان تأكيد كرده و فرمودند: «بايد تلاش شود ظرف چند سال آينده، استان لرستان از محروميت خارج شود».

ایشان در ادامه‌‌‌‌ی اين سفر، در اجتماع خانواده‌‌‌‌های شهدا، مفقودين، جانبازان و آزادگان، ضمن بیاناتی با تأكيد بر اين نكته كه دشمن در مقابل ملت ما ناتوان است و مردم باید با حفظ ايمان و وحدت همچنان در صحنه مبارزه پابرجا بمانند، فرمودند: «امروز ملت ايران با گذراندن سال‌‌‌‌های سخت و جنگ و مشكلات ناشی از آن وارد مبارزه‌‌‌‌ای جديد به نام مبارزه برای سازندگی كشور شده است.»

معظم له همچنین با علما و روحانيون اين استان ديدار كردند و در جمع آنها فرمودند: «روحانيون به علت روحانی بودنشان بيش از ديگران وظيفه دارند كه از حكومت اسلامی دفاع كنند». رهبر معظم انقلاب همچنین در این سفر با سفر به مناطق صعب العبور استان لرستان با عشایر استان دیدار كردند. ایشان در دیدار با عشایر پاپی منطقه، از رشادت‌‌‌‌های آنها در راه حفظ نظام و انقلاب به نیكی یاد كردند؛ رهبر انقلاب پیش از حضور در جمع عشایر، با حضور بر مزار شهدای عشایر استان لرستان، به مقام شامخ آنها ادای احترام كردند.

سال 1370ـ استان بوشهر

سومین سفر آیت الله العظمی خامنه ای به استان بوشهر بود که در تاریخ 11 دی ماه سال 70 اتفاق افتاد؛ ایشان در دیدار با اجتماع عظیم مردم بوشهر فرمودند: «آنچه ما از بوشهر و همه‏ى شهرهاى اين استان به ياد داريم، حاكى از شجاعت و مقاومت و حضور در صحنه‏هاى خطر و شركت بسيجى در صفوف رزمندگان - چه در دريا و چه در خشكى - است. اين از بركت تدين و دلبستگى شما به اسلام و قرآن و تعاليم مقدس اسلام است».

سال 1370 ـ شهر قم

سفر به قم همواره در نزد رهبر معظم انقلاب جایگاه ویژه ای داشته و ایشان در مدت رهبری خود بارها به این استان سفر نموده که اولین آن در 30 بهمن ماه سال 70 بود که ایشان به شهر مقدس قم سفر نمودند و با استقبال پرشور و بی نظیر مردم قم و علما مواجه شدند ایشان در این سفر با تاکید بر ضرورت تحول در حوزه های علمیه تاکید کردند: «امروز حوزه‌ى علميه مثل گذشته جدا از مسائل و حوادث عالم نيست؛ امروز حوزه‌ى علميه حقيقتى است كه با همه‌ى دنيا - مستقيم و غيرمستقيم - مرتبط است؛ بنابراين، سخن از حوزه‌ى علميه، بى‌شك با مسائل جارى جهان اسلام هم مرتبط است».

سال 1371 ـ  استان چهارمحال و بختیاری

سفر به شهرکرد و سایر شهرهای استان چهارمحال و بختیاری در 15 مهرماه سال 71 صورت گرفت که ایشان در جمع مردم خونگرم این استان فرمودند: «استان چهارمحال و بختيارى، استانى مستعدّ است. هم استعداد طبيعى دارد و هم استعداد فرهنگى. از لحاظ استعداد طبيعى، معادن زيرزمينى اين استان، متنوّع و قابل توجّه است. آب، امكانات دامدارى و مراتع اين استان، باارزش است. از لحاظ استعداد فرهنگى و انسانى، جوانان اين استان بااستعدادند. در ميدانهاى علم و دانش و ادب و فرهنگ و هنر، مردمانى هستند كه على‏رغم محروميتهايى كه در طول زمان - چه در دوران خانها و چه در دوران ستمشاهى - بر آنها تحميل شده است، اين استان از لحاظ نيروى فرهنگى و انسانى، خود را نشان داده است».

سال 1372 ـ شهر نوشهر

رهبر معظم انقلاب پس از حضور در پایگاه دریایی نوشهر در جمع مردم نوشهر با بیان اینکه این یک سفر نظامی است و انشاالله در فرصت مناسب به دیدار مردم خطه شمال خواهند آمد فرمودند: «خدا را شكر مى‏كنم كه ارتباط شخصى خودم را با آحاد مردم و با طبقات محروم و مستضعف و خانواده‏هاى شهدا حفظ كرده‏ام و نگذاشته‏ام اشتغالات زياد، اين ارتباطات را قطع كند. به فضل الهى توفيق پيدا كرده‏ام بسيارى از حرفهاى مردم را از زبان خودشان بشنوم. لذا، آنچه را كه مى‏گويم ناشى از چيزى است كه از اعماق ايمان مردم درك و لمس و مشاهده مى‏كنم. اين مردم، اسلام را انتخاب كرده‏اند؛ اسلام را وسيله‏اى براى اصلاح امور دين و دنيا دانسته‏اند و دشمن، البته نمى‏خواهد بگذارد».

سال 1372ـ استان آذربایجان شرقی

ولی امر مسلمین در تاریخ 5 مرداد سال 72 در میان خیل عظیم مردم مشتاق تبریز و سایر شهرهای استان آذربایجان شرقی وارد این استان شدند و در پایان سفر خود با بیان اینکه این سفر یکی از شيرين‏ترين و به‏يادماندنى‏ترين سفرهاست ادامه دادند: «مردم تبريز و بعضى جاهاى ديگرى كه رفتيم، چنان محبّت و اخلاص و شور و هيجان انقلابى از خود نشان دادند كه براى همه افراد كه شاهد و ناظر، شگفت‏آور و تحسين‏برانگيز بود. من به نقاط مختلفى از كشور سفر كرده‏ام و سفر مى‏كنم. در همه جا هم با محبّت و استقبال گرم و پرشور مردم روبه‏رو هستم. لكن آنچه كه در تبريز مشاهده كرديم، با بقيه مناطق، متفاوت بود. برخورد بسيار محبّت‏آميز و پرشور و مخلصانه مردم كه ناشى از علاقه آنان به انقلاب و اسلام و نظام جمهورى اسلامى است، براى ما شگفت‏آور و فوق‏العاده بود. مردم، از مرد و زن و پير و جوان، در اين چند روز ما را مشمول محبّتهاى صادقانه و صميمانه خودشان كردند. البته جاهاى ديگر هم كه رفتيم همين‏طور بود. من نسبت به مردم تبريز و آذربايجان، علاقه ديرينه‏اى دارم و آنچه كه مشاهده كردم، تا حدود زيادى مسبوق به سابقه بود. از اوّلِ انقلاب تاكنون، هر وقت با مردم تبريز مواجه شديم - هم من و هم هر يك از عناصر انقلاب - در آنها روحيه‏اى بسيار مؤمنانه و پرشور، همراه با اظهار عمل و فكر در جهت انقلاب مشاهده كرديم».

ایشان همچنین در شهرهای مختلف این استان حضور یافته و همچنین در صبحگاه مشترک نیروهای مسلح در پادگان لشگر 21 حمزه آذربایجان شرکت کردند و در سخنانی بر ایمان و لیاقت، به عنوان دو معیار پیشرفت و ارزش در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی تأکید کردند.

معظم له همچنین در روز 8 مرداد و در آخرین روز حضور خود با اساتید و فرهنگیان و ادبای آذربایجان، ملاقات داشتند و هنرمندان، شعرا، روشنفکران، سینماگران، دانشمندان و اساتید دانشگاهی را به بسیج عمومی برای مقابله هوشمندانه با تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام فراخواندند.

سال 1373 ـ استان کهکیلویه و بویراحمد

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 17 خرداد ماه سال 73 وارد یاسوج شده و مورد استقبال گرم مردم این شهر و سایر شهرهای این استان قرار گرفتند.

ایشان در سخنان خود در جمع مردم یاسوج فرمودند: «نظام جمهورى اسلامى، براى عشاير ارزش قائل است و عشاير را به عنوان يكى از برجسته‌ترين قشرهاى كشور مى‌شناسند كه هم در كار سازندگى و هم در كار دفاع از كشور، سهيمند. نظام، قدرِ اين جوانان غيور و اين مردان و زنان بااخلاص و مؤمن را مى‌داند».

سال 1374 ـ استان مازندران

رهبر معظم انقلاب در تاریخ 22 مهرماه سال 74 وارد شهر ساری شدند و در بیاناتی در جمع مردم مازندران گفتند: قدر اين ايمان خالص و صميمى؛ اين معنويّت و صميّمیتى را كه در خطّه، نسبت به ارزشهاى انقلاب هست، بدانيد.

ایشان در جمع مردم با تاکید بر معنویت در جامعه ادامه دادند: «بعضی جاهاى دنيا رونق اقتصادى و رفاه مادّى تا حدودى دارند؛ اما معنويّت ندارند. وقتى معنويّت در جامعه وجود ندارد، رفاه اقتصادى هم فايده‏اى نمى‏بخشد؛ تبعيض را برطرف نمى‏كند، عدالت اجتماعى به وجود نمى‏آورد، گرسنگى را ريشه‏كن نمى‏كند و فساد را از بين نمى‏برد. رونق اقتصادى كه همه چيز يك كشور نيست».

موضوع تحريم اقتصادی، جهاد علمی، حيات طيبه، روشنفكری، عدالت اجتماعی، عدالت و پیشرفت، نوآوری و شكوفایی و وعده‌های الهی از دیگر محورهای بیانات معظم له در جمع مردم ساری بود.

سال 1375 ـ استان آذربایجان غربی

رهبر معظم انقلاب در روز 27 شهریور سال 75 وارد شهر ارومیه شدند و در جمع مردم این شهر فرمودند:« مردم اين منطقه، با اين که خيلي سختيها ديدند و با وجود تحريکات دشمنان، توانستند اوّلاً با شجاعت و با مقاومت و ايستادگي، دشمنان را بيرون کنند، ثانياً - و از اين بالاتر - همان برادري گذشته را، باز هم در بين خودشان بر قرار کردند. گروههاي مسلمانان با يکديگر متّحد شدند و تحت تأثير تحريک دشمن قرار نگرفتند و جنگ شيعه و سنّي، جنگ ترک و کرد، جنگ مسلمان و مسيحي به راه نينداختند. اين رشد مردم اين استان را نشان مي‏دهد. من هميشه در دلم، اين رشد مردم استان را تحسين کرده‏ام. اين يکي از سوابق مردم اين استان است».

دیدار با مردم شهرهای مختلف این استان و دیدار با خانواده معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان و همچنین بانوان استان بخشی دیگر از برنامه های معظم له در این استان بود.

سال 1375 ـ استان خوزستان

رهبر فرزانه انقلاب در تاریخ 18 اسفندماه سال 75 وارد اهواز شدند و مورد استقبال کم نظیر مردم قرار گرفته و سپس در جمع آنان با بیان اینکه من روزي را در اين شهر ديدم که در هر ساعتي، صدها گلوله خمپاره، از لوله‏هاي خمپاره‏انداز دشمن - که در نزديکي اهواز موضع گرفته بود - بر سر اين خيابانها فرو مي‏ريخت، فرمودند: «  امروز من مي‏خواهم در مقابل شما مردم عزيز اهواز و برادران و خواهراني که از شهرهاي ديگر اين استان در اين جا اجتماع کرده‏ايد و يا از روستاها و مناطق عشاير نشين از سرتاسر اين استان به اين جا آمده‏ايد، اين مطلب را بگويم که به برکت اسلام، ملت ايران هشت سال جنگ خونبار تحميلي را با قدرت گذراند و اجازه نداد که دشمنان ايران و اسلام و نظام جمهوري اسلامي - که يک جبهه متحد در سرتاسر دنياي استکبار را تشکيل مي‏دادند - بتوانند يک وجب از خاک اين ملت و از خانه مقدس اين امّت بزرگ و شجاع و سرافراز را تصرّف کنند و بعد از گذشتن آن هشت سال دشوار، توانست با سرعت و جديّت و مهارتي تحسين برانگيز، ويرانيهاي جنگ را ترميم کند؛ بلکه کشور را هم بسازد. اين، از برکت اسلام است».

ایشان با تاکید بر وحدت ادامه دادند:« من امروز در مقابل شما عزيزانم، مردم شجاع و مؤمن و بااخلاص منطقه خوزستان و شهر اهواز و ديگر شهرهاي اين استان - که بخشي از ملت بزرگ ايران هستيد - مي‏خواهم بگويم که جمعبندي هشت سال جنگ و هشت سال تلاشِ بعد از جنگ اين است که اگر ملت ايران متّحد باشد - آن چنان که هست - اگر پايبند به احکام اسلام باشد - آن چنان که هست - اگر همّت بر سازندگي کشور بگمارد - که گمارده است - هيچ قدرت و نيرويي، حتّي نيروي متّحد استکبار و استعمار در سرتاسر عالم هم نخواهد توانست به اين ملت شجاع و مقاوم و با ايمان و مصمّم و کارآمد و به اين کشور و اين نظام مقدّس، کوچکترين خدشه و ضربه‏اي وارد کند».

سال 1376 ـ شهر کرج

ولی امر مسلمین جهان در تاریخ 24 مهرماه سال 76 وارد شهر کرج شدند و در جمع پرشور و عظیم مردم این کلانشهر با اشاره به جایگاه مردم این شهر در تاریخ انقلاب فرمودند: «از همان لحظات حسّاسي که انقلاب اسلامي پيروز مي‏شد و دشمن با چنگ و دندان سعي مي‏کرد در مقابل انقلاب، موجودي خود را حفظ کند، شهر کرج و مردم کرج و جوانانِ آن روز کرج، نقش خود را ايفا کردند. در اين‏جا بود که مردم شنيدند قرار است از منطقه‏اي تانکهاي نظامي به سمت تهران سرازير شود، تا از پادگانهايي که در تهران در دست مردم قرار گرفته است، دفاع کند و پادگانها را از دست مردم خارج نمايد. مردم کرج اعلان آمادگي کردند که در مقابل آن تانکها بايستند و مانع شوند که تهران مورد حمله قرار گيرد. شايد همين اعلام آمادگي، مشکل را از تهران دفع کرد. اين اوّلين قدمي بود که اين شهر بيدار و جوان و سرزنده در انقلاب برداشت».

سال 1376 ـ استان هرمزگان

آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 28 بهمن ماه سال 76 وارد شهر بندرعباس شدند و پس از عبور از مسیر ازدحام استقبال مردمی در جمع مردم این شهر فرمودند: «شاید در ميان شهرهاى كشورمان، غير از بندرعبّاس، شهرى نداشته باشيم كه تاريخچه بناى آن همراه با مبارزه قهرمانانه مردمى با خارجيان باشد و اساساً شهر بر اين اساس شكل گرفته باشد. اگر هم باشد، بسيار معدود است».

ایشان ادامه دادند: « این استان، دو هزار شهيد، تعداد بى‏شمارى ايثارگر و جوانان بسيجى داشته است؛ بخصوص غوّاصانى كه در هر جا كه بودند، نشان دادند كه جوانان مؤمن و فداكار و علاقه‏مندى هستند. امروز هم ايثارگران اين خطّه، جزو ايثارگران پرشور و مؤمن و صادقى هستند كه حركات آنها، تلاش آنها، دلسوزى و علاقه‏مندى آنها، از چشم مردم و مسؤولان پنهان نيست. نظام جمهورى اسلامى با اين ديد، با اين استان و با اين مردم رفتار كرد؛ مردمى علاقه‏مند و صادق، سربازان حقيقى اسلام و قرآن و نظام جمهورى اسلامى».

سال 1377ـ شهر آمل

رهبر معظم انقلاب در سفر یک روزه به شهر آمل در روز 21 خرداد سال 77 در جمع مردم این شهر فرمودند: « شهر شما هم در گذشته و هم در دوران انقلاب، شهر درخشانى بوده است؛ تاريخ درخشانى پشت سر اين مردم مؤمن و خونگرم است. مردم شهر آمل در گذشته - در دورانى كه شمشير مبارزان در سرتاسر دنياى آن روز پيش مى‏رفت - در مقابل شمشيرها تسليم نشدند؛ اما پيام حقّ و حقيقت را از خاندان پيامبر، با عاطفه و محبّت و عشقى كه به آن خاندان داشتند، دريافت كردند».

سال 1379 ـ استان اردبیل

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در روز 3 مرداد ماه سال 79 وارد شهر اردبیل شدند و در بیاناتی در جمع پرشور مردم این استان فرمودند: «خدا را شکر مي‏کنيم که سلسله ديانت و شجاعت مردم و قوّت معنوي اين مردم، در کنار سلسله پيشرفت علم و تقوا در طول زمان در اين سرزمين امتداد پيدا کرده است».

ایشان در دیدار با جوانان استان اردبیل نیز فرمودند: « درست است كه انقلاب اسلامى ايران رژيم پهلوى را از بين برد، اما اين مبارزه، فقط مبارزه با رژيم پهلوى نبود؛ مبارزه با حضور امريكا و با سلطه و نفوذ امريكاييها بود كه تا مغز استخوان اين ملت نفوذ كرده بودند. لذا از اوّل هم همه دنيا فهميدند كه در صف مقدّم دشمنان اين نظام و اين انقلاب، امريكاست».

سال 1379ـ استان قم

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در روز 14 مهرماه سال 79 برای دومین بار به شهر مقدس قم وارد شدند و در دیدارهای مختلف که با اقشار مختلف مردم، مراجع و خانواده معظم شهدا داشتند بیاناتی ایراد فرمودند.

ایشان در جمع پرشور مردم قم در حرم مطهر حضرت معصومه(س) فرمودند: «در اين شهر عزيز، سه نقطه برجسته در ميان اين همه نقاط روشن، چشم را به خود جلب مى‏كند: اوّل، حرم مطهّر و مضجع شريف حضرت فاطمه معصومه عليها سلام است؛ آن بزرگوارى كه اين سرچشمه جوشان و خروشان نخستين بار از كنار مرقد او جوشيد و بركاتش به همه عالم و بخصوص به دنياى اسلام رسيد. دوم، علم و فقاهت و حديث است كه اين شهر پرچمدار آن بوده است؛ حوزه علميه‏اى كه از هزار و دويست سال قبل تا امروز در اين شهر مقدّس هميشه پابرجا و برپا بوده است. علماى بزرگ، فقهاى بزرگ، فلاسفه باارزش، محدّثان عالى‏مقام و مؤلّفان عالى‏قدر از اين شهر برخاستند يا به اين شهر پناه آوردند و در زير پرتو مطهّر پاره تن امامت و ولايت - يعنى حضرت معصومه عليها سلام - اقامت گزيدند. نقطه سوم، برجستگى شما مردم مؤمن و شجاع و آگاه و زمان‏شناس اين شهر است».

ایشان همچنین در تبیین مفهوم استقلال فرمودند: «معنی استقلال چيست؟ براي يک ملت، استقلال چه مفهوم و چه ارزشي دارد؟ استقلال، يعني اين‏که يک ملت بتواند بر سرنوشت خود مسلّط باشد؛ بيگانگان دست دراز نکنند و سرنوشت او را خائنانه و مغرضانه رقم نزنند. اين معناي استقلال است. اگر از ملتي استقلال او گرفته شد؛ يعني اگر بيگانگان - که يقيناً دلسوز او نيستند - بر سرنوشت او مسلّط شدند، دو چيز را از دست مي‏دهد: اوّل، عزّت نفس خود را، افتخارات خود را، احساس هويّت خود را؛ دوم، منافع خود را. دشمني که بر سرنوشت يک ملت مسلّط شود، دلسوز آن ملت نيست و منافع آن ملت براي او اهميت ندارد. آن‏که مي‏آيد يک ملت را مسخّر سرپنجه قدرت خود مي‏کند، در درجه اوّل - در حقيقت، در اوّل و آخر - به فکر منافع خود است. آنچه براي او کمترين اهميتي ندارد، منافع آن ملتي است که استقلال خود را از دست داده است. ما در اين زمينه نمونه‏هاي فراواني در قرن نوزدهم و سپس به دنبال آن در قرن بيستم، داريم».

سال 1379 ـ استان مرکزی

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در تاریخ 24 آبان سال 79 وارد شهر اراک شدند و پس از استقبال باشکوه مردم این استان از ایشان فرمودند:« ظهور شخصيتها و مردان بزرگ از اين خطّه، نشان‌دهنده‌ى حقيقتى است و آن حقيقت اين‌كه اين منطقه از لحاظ استعداد انسانى، يك منطقه‌ى ممتاز و كم‌نظير است. از همين شهر بود كه مرحوم آيةاللَّه حائرى - مؤسّس حوزه‌ى علميه‌ى قم - به قم سفر كرد و در قم ساكن شد. مردى كه جاذبه‌ى اراك او را از نجف و سامرا به اين شهر كشانده و سالها در اين شهر بساط علم و تحقيق و روحانيت گسترده بود، از شهر اراك به قم رفت و حوزه‌ى قم را تأسيس كرد. با اين حساب، شهر شما مادر حوزه‌ى علميه‌ى قم است».

ایشان در مورد شرایط این شهر گفتند: «امروز اراك و ساوه از بزرگترين مجموعه‌هاى صنعتى كشورند. با اين‌كه اراك در صنعت توانسته است پيشرو باشد، اما از لحاظ كشاورزى و دامدارى هم عقب نمانده است. گندم مازاد و لبنيات توليدشده‌ى شما، هداياى اين استان به مردم كشور است. شخصيتهاى انسانى شما، استعدادهاى برجسته‌ى اين استان، فرآورده‌هاى طبيعى اين استان، همه حكايت از اين مى‌كند كه خداوند متعال در اين مجموعه‌ى انسانى كه در اين بخشِ كشور تمركز يافته است، از الطاف و تفضّلات خود چيز بسيار زيادى به وديعه نهاده است».

سال 1380ـ استان گیلان

رهبر معظم انقلاب در تاریخ 2 اردیبهشت ماه سال 80 وارد شهر رشت شدند و در ورزشگاه شهید عضدی این شهر در بیاناتی فرمودند:« گیلان موقعيتى ممتاز نه فقط از لحاظ اقليمى و جغرافيايى، بلكه از لحاظ تاريخى و انسانى دارد. هر چه در مدّ نگاه خود به اين سرزمين دقّت مى‏كنيم، نشانه‏هاى عظمت بيشترى را در آن مى‏بينيم. گيلان سرزمينى نابغه‏پرور است. علماى بزرگ، فقيهان، فيلسوفان، شاعران و اديبان، صنعتگران و دانشمندان، مردان و زنانِ از خود گذشته شجاعِ در تجربه‏هاى گوناگون اين كشور، سرتاسر تاريخ اين خطّه عزيز و پُربركت را انباشته‏اند. از لحاظ اعتقادات مذهبى، اين منطقه پُربركت و پُرطراوت، يكى از نخستين مناطق كشور ماست كه دروازه‏هاى ناگشودنى خود را بر روى خاندان پيغمبر و آل على گشود».

ایشان همچنین از شهرهای مختلف گیلان از جمله فومن، انزلی و شهرهای دیگر بازدید نموده و بیاناتی در جمع اقشار مختلف مردم ایراد کردند.

سال1380 ـ استان اصفهان

آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 8 آبان ماه سال 80 وارد شهر اصفهان شدند و در بیاناتی در میدان امام این شهر خطاب به خیل انبوه مستقبلین  فرمودند: «جنگ هشت ساله و دوره دفاع مقدّس، نام اصفهان را در سرلوحه افتخارات انساني خود دارد. فقط هم دوره دفاع مقدّس نيست؛ شهداي اصفهاني و نام‏آوران جانباخته از اين مردم، در ميدانهاي مختلف اين فداکاريها را کرده‏اند؛ شهيد آيةالله مدرّس در يک ميدان، شهيد آيةالله بهشتي در يک ميدان و شهيد خرّازي و شهيد همّت و امثال اين عزيزان در ميدان ديگر. اين شهداي نامدار - که فهرست طولاني ستارگان شهيد اين شهر و اين استان را نمي‏شود به اين آساني فراهم کرد - آن‏چنان نام اصفهان را ابدي ساختند و در شمار برجسته‏ترين مناطق کشورمان از لحاظ جهاد شجاعانه ثبت کردند که هيچ نقطه ديگري در اين جهت، با اين شهر و اين استان رقابت نمي‏کند.هنر و صنعت اين شهر هم زبانزد همه و در برخي از بخشها، در دنيا يگانه و نمونه است. امروز اصفهان بحمدالله مرکز عمده‏اي از مراکز صنايع کشور است؛ ديروز هم اين‏طور بود، آينده هم اين‏طور خواهد بود».

سال 1380ـ شهرهای کاشان، آران و بیدگل

مقام معظم رهبری در تاریخ 20 آبان سال 80 وارد شهر کاشان شدند و در بیاناتی در جمع مردم مومن این شهر فرمودند: « من به جوانِ امروز نمي‏گويم بنشين به نام گذشتگان افتخار کن؛ اما به جوان اهل کاشان مي‏گويم تو بازمانده آن سلسله پُرافتخار دانش و معرفتي. آنها در زمان خود توانستند فقط شخص خود يا شهر کاشان و بلکه دانش را به مرحله بالايي برسانند. امروز هم جوان کاشاني، دانشجوي اهل کاشان، طلبه اهل کاشان، صنعتگر اهل کاشان، زن و مرد بااستعداد اهل کاشان، بايد همان خط و همان راه و همان سلسله تمام‏نشدني معرفت و دانش و استعداد را دنبال کند.

ایشان همچنین دیداری جداگانه با خانواده معظم شهدا و ایثارگران دفاع مقدس داشتند.

سال 1381 ـ سفر به مناطق عملیاتی جنوب

رهبر معظم انقلاب در روز 9 فروردین سال 81 در سفری به دوکوهه در پادگان این منطقه در جمع شرکت کنندگان در راهیان نور و در سالی که به نام سال "عزت و افتخار حسینی" نامگذاری شده بود فرمودند: « همه بدانند تهديد دشمنان اين ملت و کشور - چه تهديد نظامي و چه تهديد سياسي - براي اين کشور چندان حائز اهميت نيست و براي اين ملت تهديد واقعي به حساب نمي‏آيد. اين ملت يک ملت شجاع است که طعم عزّت و استقلال را چشيده است».

ایشان همچنین با تاکید ویژه بر مبارزه با فساد در کشور ادامه دادند: «در مورد برخورد با فساد دو گرايش افراطي و تفريطي هست. بعضيها وقتي صحبت از مبارزه با فساد مي‏شود، تصوّر مي‏کنند که مبارزه با فساد، يک بهانه سياسي براي برخورد با اين و آن است؛ اين غلط است. مبارزه با فساد، مبارزه با فساد است! در هر جامعه‏اي اگر نقطه فاسد، شناسايي، کنترل و قلع و قمع شد، فساد متوقّف مي‏ماند، والّا رشد پيدا مي‏کند. فرق نظام اسلامي و نظام صالح با نظامهاي فاسدي که در مقابل گسترش فساد بي‏دفاعند، اين است که در اين‏جا مسؤولان اصلي کشور و دلسوزانِ جامعه، برخوردار از صلاحند؛ برنامه و رفتار کشور، برنامه صلاح است. البته آدم فاسد هم پيدا مي‏شود، منتها بايد با او برخورد شود. بعضي تصوّر مي‏کنند که مبارزه با فساد يک حرکت سياسي است؛ اين تصوّر غلطي است. مبارزه با فساد حرکت سياسي نيست؛ يک حرکت حقيقي و کاري لازم است. بعضي هم در نقطه مقابل، از آن طرف افراط مي‏کنند؛ يعني وقتي گفته مي‏شود «فساد» خيال مي‏کنند همه‏جا را فساد گرفته است؛ خير، اين چنين نيست. آنچه که ما را برمي‏انگيزد، وجود فساد، ولو در يک بخش، در يک گوشه و به وسيله افراد معدودي است. ما مي‏دانيم اگر با اين پديده مبارزه نشود، فساد نهادينه و ريشه‏دار مي‏شود و در آن صورت قلع و قمعش مشکل مي‏گردد».

سال 1381 ـ استان سیستان و بلوچستان

رهبر معظم انقلاب در تاریخ 4 اسفند سال 81 وارد زاهدان شدند و پس از سپری نمودن استقبال پرشور مردم این استان در جمع آنان با بیان اینکه این استان برای شخص من استان خاطره هاست فرمودند: « وقتی به گذشته ذهنِ خود كه مراجعه مى‏كنم، يادگارهاى ذهنى فراوان از اين استان به‏صورت پى‏درپى در طول ساليان، موجود است. اگرچه اين خاطره‏ها برخى ناهنجاريها و تلخيها را دارد؛ اما شيرينى آنها بيشتر است».

ایشان سپس ادامه دادند: «من زاهدان و مردم آن را كشف كردم و از مرد و زن، سيستانى و بلوچ، يزدى و بيرجندى و كرمانى و ساير اقوامى كه در اين استان هستند، محبّتها ديدم و آنها را شناختم. در سال 1356 كه بار ديگر در حال تبعيد به زاهدان و از آن‏جا به ايرانشهر آمدم، اين آشنايى به من كمك كرد تا بتوانم به اعماق دل پُرمحبّت و گرم مردم اين استان راه پيدا كنم».

سال 1382ـ استان زنجان

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 21 مهرماه سال 82 وارد شهر زنجان شدند و در اجتماع پرشور مردم این شهر با تشكر صميمانه از محبت بی شائبه و ابراز احساسات عميق مردم زنجان نسبت به اسلام و انقلاب تاكيد كردند: «آنچه امروز در زنجان ظهور يافت نمونه ای از "عزم و اراده" و قدرت معنوی ملت پولادين ايران است كه با تمام وجود از عزت و شرف و استقلال و آزادی وانقلاب اسلامی خود دفاع می كند».

سال 1382 ـ استان قزوین

رهبر فرزانه انقلاب در تاریخ 25 آذرماه سال 82 به منظور سفری چهارروزه  وارد قزوین شدند و در جمع  پرشور مردم قزوین به تبیین تفاوت‌های دموكراسی غربی و مردم‌سالاری دینی پرداختند. ایشان فرمودند: «مشروعیت نظام اسلامی بر پایه‌ی تقوا و عدالت متكّی است، اما اگر رأی مردم نباشد، نظام مقبولیت و كارآیی ندارد. به همین دلیل رأی مردم و انتخابات در نظام مردم‌سالاری دینی بسیار مهم است».

در ادامه، حضرت ‌آیت‌الله العظمی‌ خامنه‌ای‌، با تأكید بر لزوم تبعیت همه مسئولان و آحاد مردم از قوانین افزودند: «رهبری نیز در برابر قانون مثل دیگر آحاد مردم است و ولایت مطلقه فقیه كه در قانون اساسی آمده به معنای مطلق‌العنان بودن رهبری نیست».

سال 1383 ـ استان همدان

رهبر معظم انقلاب در تاریخ 15 تیرماه سال 83 وارد شهر همدان شدند و در جمع مردم این شهر فرمودند: «جایگاه علمى اين شهر جزو نمونه‏هاى كم‏نظير در ميان شهرهاى كشور ماست. از اين شهر تعداد بى‏شمارى دانشمند برخاسته‏اند - چه فقيه، چه فيلسوف، چه عارف، چه اديب، چه رياضيدان، چه اخترشناس، چه طبيب، چه هنرمند، چه شاعر، چه خطاط، چه سياستمدار، چه مورخ - اين تعداد متنوع از شخصيتها و چهره‏هاى علمى، كم‏نظير است. نامهاى معروفى كه به نام همدان شناخته شده‏اند، كم نيستند؛ از قبيل عين‏القضات همدانى، بديع‏الزمان همدانى، رشيدالدين فضل‏اللَّه همدانى، باباطاهر عريان و شخصيتهاى بسيار ديگر؛ كه اگر كسى بخواهد فهرست اين نامها را بخواند، شايد يك ساعت به طول بينجامد».

ایشان در ادامه فرمودند: «جهت دوم، نقش‏آفرينىِ مردم همدان و شهر همدان در تاريخ معاصر ماست؛ چه در دوران نزديك به انقلاب، و چه در دوران انقلاب. نام سيدجمال‏الدين اسدآبادى در همه‏ى دنياى اسلام و فراتر از آن، به عظمت برده مى‏شود. سيدمحمد طباطبايى - يكى از دو رهبر مشروطه در تهران - همدانى است. در دوران انقلاب، شهداى نامدارى از اين خطه برخاسته‏اند؛ شهيد مفتح، شهيد قدوسى، شهيد حيدرى، شهيد مدنى - كه ايشان اگرچه همدانى نبود، اما همدانى‏ها او را از خود مى‏دانند».

دیدار معظم له با علما و روحانیت، خانواده معظم شهدا و ایثارگران، اعضای بسیج و پرسنل اداره کل اطلاعات، جوانان و بسیجیان و دانشجویان و شرکت در مراسم مشترک نیروهای مسلح در پایگاه هوایی شهید نوژه همدان از دیگر برنامه های معظم له در این استان بود.

سال 1384ـ استان کرمان

رهبر فرزانه انقلاب در تاریخ 11 اردیبهشت سال 84 وارد شهر کرمان شدند و در جمع مردم این شهر فرمودند:« نسل‏هاى گوناگون كرمانى تجربه‏ها و معارف گذشته را نسل به نسل و دست به دست منتقل كرده‏اند. كرمانى، با ادب، با ظرفيت، با تحمل، با ايمان و با پختگى همراه است و مى‏تواند مسائل اساسى را خوب درك و تحليل كند. در طول دوران مبارزه،بعد از پيروزى و در طول دوران انقلاب و جنگ تحميلى، كرمان توانست شخصيت بارز خود را در ميدان‏هاى گوناگون نشان دهد. سرداران بزرگ، فدائيان راه اسلام و شهيدان عالى‏مقام و نام‏آور و پُرافتخار، برجسته‏ترين چهره‏هاى اين استان شده‏اند؛ جوان‏هايى كه از خاك برآمدند و در افلاك درخشيدند؛ نام‏هايى كه هرگز از ياد مردم ايران نخواهد رفت. در صحنه‏ى علم و تدبير و سياست، شهيد عزيزمان، مرحوم باهنر، چهره‏ى فراموش نشدنىِ اين استان است».

دیدار با خانواده شهدا، فرهیختگان، کارکنان مجتمع مس سرچشمه، دانشجویان و اساتید و مردم شهرهای جیرفت، زرند، بم از دیگر برنامه های معظم له در این استان بود.

سال 1385 ـ استان سمنان

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 17 آبان ماه سال 85 در میان استقبال انبوه مردم کویردل سمنان وارد این شهر شدند و در جمع آنان فرمودند:« استان پهناور سمنان استعدادهاى فراوانى دارد؛ از بعضى از اين استعدادها استفاده شده و از بعضى استفاده نشده است. در اين استان، غير از استعداد و ظرفيت عظيم انسانى، استعدادهاى صنعتى، استعدادهاى معدنى - كه در اين استان معادنى هست كه هنوز دست‏نخورده است و بايد به آنها رسيدگى شود و از آنها به نفع مردم استان و كشور بهره‏بردارى بشود - حتّى استعدادهاى كشاورزى - با اينكه اين استان جزو استانهاى كم‏آب است، در عين حال، در همان بخش از زمين، خاك حاصلخيز و امكانات كشاورزى خوبى دارد؛ همين حالا هم طبق گزارش، با همه‏ى اين محدوديتها، اين استان صادركننده‏ى محصولات دامدارى، گوشت و محصولات باغى به خارج اين استان است، كه اين نشان‏دهنده‏ى تواناييهاى طبيعى و انسانى اين استان است - استعداد گردشگرى، شهركهاى صنعتى و تنوع اقليمى وجود دارد، و همان‏طور كه گفتيم از همه‏ى اينها بالاتر، داراى مردمِ صبور، سختكوش، علاقه‏مند، مؤمن و با سطح هوشى بالاست. اين استان مى‏تواند آينده‏اى به‏مراتب بهتر از امروز داشته باشد؛ همچنانى كه امروز اين استان نسبت به آنچه كه قبل از انقلاب بود، بسيار بهتر و پيشرفته‏تر است و روزبه‏روز هم بايد ان‏شاءاللَّه اين روند ادامه پيدا كند».

ایشان در مورد حق مسلم ایران در دستیابی به انرژی هسته ای نیز فرمودند:« امروز شما ببينيد در همين قضيه‏ى انرژى هسته‏اى - كه سعى مى‏كنند در دنيا جنجال كنند - وضعيت دنيا نسبت به ما چيست؛ بخصوص وضعيت كشورهاى آسيا و خاورميانه و كشورهاى اسلامى. حالا امريكاييها مثل هميشه دهانشان را باز مى‏كنند، چشمشان را مى‏بندند و هر چه به دهنشان مى‏آيد، مى‏گويند: دنيا با غنى‏سازى ايران مخالف است(!) نه، شماييد كه دنيا را نمى‏شناسيد؛ دنيا را نمى‏بينيد».

دیدار با مردم گرمسار و شاهرود و همچنین دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران، اساتید دانشگاه و دانشجویان و روحانیت از دیگر برنامه های معظم له بود.

سال 1386ـ استان یزد

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 12 دی ماه وارد شهر یزد شدند و در جمع باشکوه مردم این شهر فرمودند:« شهر يزد همانطورى كه اشاره كردم، شهر علم است. نام آوردن از علماى يزد در رشته‏هاى مختلف علوم، بخصوص علوم دينى، ساعتها وقت ميبرد كه انسان فقط اسم اينها را بياورد و ياد مختصرى از آنها بكند. اين فقط مربوط به گذشته نيست. زمان خود ما، در دوران تحصيلات دينى خود ما، در دوران فعاليتهاى اجتماعى خود ما، در همين استان، علماى برجسته، شخصيتهاى برجسته، چهره‏هاى درخشان بودند».

ایشان در مورد ویژگی های جامعه اسلامی بیان نمودند:«جامعه‏ى اسلامى آن جامعه‏اى است كه در او عدالت به نحو كامل استقرار داشته باشد؛ اخلاق اسلامى به صورت گسترده در ميان مردم وجود داشته باشد؛ مردمان همان ترازى را به دست بياورند كه پيامبران الهى ميخواستند اين تراز ساخته بشود در ميان جامعه‏ى اسلامى؛ قدرتمند، شجاع، عزيز، برخوردار از مواهب زندگى و در عين حال عبد خدا؛ تسليم اراده‏ى پروردگار. آزادى حقيقى براى يك ملت و براى يك انسان اين است كه اراده‏ى خودش را، همت خودش را، نيرو و توان خودش را به كار بيندازد براى بهروزى خود و آن بهروزى را در عبوديت خدا و بندگى خدا ببيند. ما دنبال اين هستيم».

دیدار با مردم ابرکوه و نخبگان دانشگاهی یزد از دیگر برنامه های معظم له بود.

سال 1387 ـ استان فارس

رهبر معظم انقلاب در تاریخ 11 اردیبهشت وارد شهر شیراز شده و در جمع صدها هزار نفری مردم این شهر فرمودند: «شيراز در طول قرنهاى گذشته، استعداد انسانى خود را تقريباً در همه‏ى زمينه‏هاى علمى به اثبات رسانده است؛ همچنين در زمينه‏هاى اجتماعى و دينى و آن چيزى كه به سرنوشت ملتها مربوط مى‏شودهم - يعنى تصميم و عزم ملى - استان فارس و شهر شيراز يك تاريخ برازنده و برجسته‏اى دارند. هرچه انسان به تاريخ شما بيشتر دقت مى‏كند، اوج فرزانگى اين مرز و بوم و مردم اين منطقه را بيشتر درمى‏يابد؛ از جنبه‏ى دينى - كه من باز هم روى اين مسئله تأكيد خواهم كرد - مرقد جناب احمدبن‏موسى و برادران بزرگوارش و ديگر امامزاده‏هاى خاندان پيغمبر، يك نشانه‏ى بسيار مهمى است».

ایشان  ادامه دادند: «در باب ادبيات و هنر، سعدى و حافظ دو گوهر درخشان بر پيشانى زبان فارسى و ادبيات فارسى هستند؛ اين چيزى نيست كه كسى بخواهد آن را معرفى كند. در دانشهاى مختلف هم شخصيتهاى عظيمى از اين استان برخاسته‏اند كه هر كدامى در دوره‏ى خود و عصر خود يگانه بوده‏اند: چه در فلسفه، چه در فقه، چه در ادبيات و نحو، چه در هنر، چه در تفسير و لغت، چه در رشته‏هايى مانند ستاره‏شناسى و فيزيك و پزشكى».

دیدار با اقشار مختلف مردم از جمله عشایر نورآباد ممسنی، بسیجیان، اساتید و دانشگاهیان، جانبازان،ایثارگران و خانواده شهدا، دیدار با معلمان و شرکت در مراسم نظامی مشترک یگان های نیروهای مسلح از دیگر برنامه های این سفر 9 روزه معظم له بود.

سال 1388ـ استان کردستان

سفر رهبر فرزانه انقلاب به استان کردستان که در روز 22 اردیبهشت آغاز شد؛ ایشان در جمع باشکوه مردم سنندج که پس از استقبال از معظم له در میدان آزادی این شهر تجمع کرده بودند، گفتند: «عزيزان من! اين را همه بدانند؛ نظام اسلامى تنوع اقوام را در كشور بزرگ و سرفرازمان يك فرصت ميداند. سنتهاى مختلف، آداب و عادات مختلف و استعدادهاى گوناگون و متنوع، يك فرصت است كه اجزاء گوناگون اين ملت بتوانند يكديگر را تكميل كنند: با مراودات درست و با همزيستى و اتحاد كامل. براى ملت ما اين يك افتخار است كه چنين نگاهى به مسئله‏ى تنوع اقوام دارد. علت هم اين است كه اسلام منبع الهام اين نظام است و در اين نگاه اسلامى، بين نژادهاى مختلف و زبانهاى مختلف - ولو از ملتهاى گوناگون - تفاوتى نيست، چه برسد به اقوام مختلف در ميان يك ملت. نگاه اسلام اين است و نگاه نظام اسلامى هم اين است».

ایشان ادامه دادند: «شما نگاه كنيد ببينيد آن كسانى كه ميخواهند وحدت ملت ايران را به هم بزنند، كى‏ها هستند؟ بدانيد كه اينها عوامل دشمنند؛ يا خودشان از متن دشمن دارند حرف ميزنند، يا سرانگشت دشمنند؛ برو برگرد ندارد. آن كسى كه نداى تفرقه‏ى بين شيعه و سنى را سر ميدهد و به بهانه‏ى مذهب، ميخواهد وحدت ملى را به هم بزند، چه شيعه باشد و چه سنى، مزدور دشمن است؛ چه بداند، چه نداند».

حضور در جمع مردم سقز، بیجار و مریوان و دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و روحانیون، طلاب تشیع و تسنن، برگزیدگان و سران و معتمدان عشایر و شرکت در مراسم مشترک نیروهای مسلح از دیگر برنامه های معظم له در مدت اقامت یک هفته ای در این استان بود.

سال 1388 ـ شهرهای چالوس و نوشهر

ولی امر مسلمین در سفری یک روزه در تاریخ 15 مهرماه سال 88 در جمع مردم دو شهر چالوس و نوشهر در حالی که نعمت الهی از آسمان فرومیریخت فرمودند:« مردم مازندران عموماً در قضاياى گوناگون مربوط به اسلام و انقلاب، آزمايشى از خود نشان دادند كه به نظر من در يك محاسبه‌ى منصفانه كم‌نظير بود. علت هم اين است كه آن سرمايه‌گذارى حجيم دشمنان اخلاق و اسلام قبل از پيروزى انقلاب و در دوران طاغوت، بر روى اين منطقه از همه جا بيشتر بود. آنهائى كه هواى مطلوب، منظره‌ى زيبا و كم‌نظير اين استان و دريا و جنگل آنها را به اين سمت و به تصاحب در اين منطقه وادار ميكرد، نميخواستند مردم اين استان بخصوص، اين مناطق بسيار حساس، پايبند دين و اخلاق باشند؛ چون ميدانستند كه دين و اخلاق، بزرگترين مانع و معارض دست‌اندازى و ستمگرى و طغيانگرى است».

شرکت در مراسم یگان دریایی نوشهر از دیگر برنامه های این سفریکروزه بود.

سال 1389 ـ استان قم

رهبر معظم انقلاب در تاریخ 27 مهرماه سال 89 برای حضوری ده روزه وارد شهر مقدس قم شدند و در بیاناتی مهم و تاریخی در میدان آستانه قم که مملو از صدها هزار مشتاق زیارت ایشان شده بود، نسبت به ، اهتمام به رفع عوامل مشكل‌ساز برای مردم، پاسخگويی روحانيت به شبهات و نيازهای فكری جوانان ، تلاش جوانان برای بصيرت‌افزايی و شناخت دشمن، تلاش مسئولان و دستگاه‌های قم در همكاری و هم‌افزايی به جای اختلاف، توجه‌ به طرح دشمن برای ترويج اسلام منهای روحانيت و اسلام منهای سياست، جبران عقب‌ماندگی‌های متراكم شده از دوران طاغوت در قم، حركت شتابنده حوزه در توليد علم، حل كردن مشكل آب قم، حل كردن مشكل آب كشاورزی قم ، حمايت از صنايع دستی قم، رعايت شاخصه‌های وحدت به صورت عملی، رعايت نمادهای اسلامی و انقلابی در معماری قم، ضرورت هماهنگی دستگاه‌های دولتی،ضرورت همبستگی مردم با قوای سه‌گانه به‌خصوص دولت و  معرفی نقش روحانيون، نکاتی ایراد فرمودند.

ایشان همچنین در جمع طلاب، فضلا و علمای حوزه علمیه و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه در دیدارهای متفاوت و مختلف بر استمرار تحول حوزه های علمیه تاکید فرمودند؛ ایشان در بخشی از این بیانات مهم و ماندگار خود تاکید کردند: «حوزه‌ى علميه، بخصوص حوزه‌ى علميه‌ى قم مادر اين نظام است؛ به وجود آورنده و مولد اين انقلاب و اين حركت عظيم است. يك مادر چگونه ميتواند از زاده‌ى خود، از فرزند خود غافل بماند، نسبت به او بى‌تفاوت باشد، در هنگام لازم از او دفاع نكند؟ ممكن نيست. بنابراين نسبت بين حوزه‌هاى علميه و نظام جمهورى اسلامى، نسبت حمايت متقابل است. نظام از حوزه‌ها حمايت ميكند، حوزه‌ها از نظام حمايت ميكنند؛ همكارى ميكنند، به يكديگر كمك ميكنند».

ایشان در ادامه با اشاره به ضرورت استقلال حوزه های علمیه افزودند: «اما در اينجا هم مراقب باشيد يك مغالطه‌ى ديگرى به وجود نيايد؛ استقلال حوزه‌ها به معناى عدم حمايت نظام از حوزه و حوزه از نظام تلقى نشود؛ يك عده‌اى اين را ميخواهند. بعضى‌ها ميخواهند به عنوان استقلال و به نام استقلال، رابطه‌ى حوزه را با نظام قطع كنند؛ اين نميشود. وابستگى غير از حمايت است، غير از همكارى است. نظام به حوزه مديون است؛ بايد به حوزه‌ها كمك كند. البته معيشت طلاب به صورت سنت معمول و بسيار پرمعنا و پررمز و راز بايد به وسيله‌ى مردم اداره شود؛ مردم بيايند وجوهات شرعى‌شان را بدهند؛ اين اعتقاد من است».

ایشان در ادامه گفتند: «مسئله‌ى مهم ديگرى كه مطرح است و در آن باب بايد سخن روشن به ميان بيايد، مسئله‌ى تحول در حوزه‌هاست. چند سال است كه مسئله‌ى تحول در حوزه‌هاى علميه، بخصوص در حوزه‌ى مباركه‌ى علميه‌ى قم مطرح است. اين تحول يعنى چه؟ حوزه ميخواهد چه كار كند كه اسمش تحول باشد؟ اگر تحول را به معناى تغيير خطوط اصلى حوزه‌ها بدانيم - مثل تغيير متد اجتهاد - قطعاً اين يك انحراف است. تحول است، اما تحول به سمت سقوط. شيوه‌ى اجتهادى كه امروز در حوزه‌هاى علميه رائج است و علماى دين به آن متكى هستند، يكى از قوى‌ترين و منطقى‌ترين شيوه‌هاى اجتهاد است؛ اجتهاد متكى به يقين و علم، با اتكاى به وحى؛ يعنى از ظن به دور است و استنباط ما استنباط علمى و يقينى است. اين ظنون خاصه‌اى هم كه وجود دارد، همه‌ى اينها حجيتش بايد يقينى و قطعى باشد. حتّى اعتبار اصول عمليه‌اى كه ما در فقه از آن استفاده ميكنيم، بايد اعتبار جزمى و قطعى باشد. تا وقتى كه از دليل قطعى به معتبر بودن اين اصل عملى - استصحاب يا برائت يا اشتغال، هر كدام در مجارى خودشان - جزم پيدا نكنيم، نميتوانيم از اين اصل استفاده كنيم. بنابراين يا بى‌واسطه يا بواسطه، همه‌ى شيوه‌هاى استنباط ما در فقه منتهى ميشود به قطع و يقين».

معظم له افزودند: «امروز حوزه نبايد در صحنه‌هاى متعدد فلسفى و فقهى و كلامى در دنيا غائب باشد. اين همه سؤال در دنيا و در مسائل گوناگون مطرح است؛ پاسخ حوزه چيست؟ نه بايد غائب باشد، نه بايد منفعل باشد؛ هر دو ضرر دارد. فكر نو لازم است، پاسخ به نيازهاى نوبه‌نو لازم است كه دارد مثل سيل در دنيا مطرح ميشود؛ بايد شما برايش جواب فراهم كنيد».

رهبر فرزانه انقلاب در این سفر مهم و تاریخی همچنین دیدارهای جداگانه ای با طلاب و فضلای خارجی حوزه علمیه قم، خانواده معظم شهیدان و ایثارگران، اساتید و دانشجویان، بسیجیان و جوانان داشتند.

سال 1390ـ شهر بندرعباس

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در سفری یک روز در تاریخ اول مرداد ماه سال90 در جمع کادر نظامی  پايگاه نیروی دريائی ارتش در بندرعباس حضور یافتند و نکاتی در مورد اقتدار نظامی، بیداری اسلامی، منافع ملی و همت مضاعف و كار مضاعف بیان فرمودند.

سال 1390ـ استان کرمانشاه

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در تاریخ 20 مهرماه سال 90 وارد شهر کرمانشاه شدند و در اجتماع پرشور مردم این استان فرمودند: «همه‌ى دنيا بداند، دشمنان غربى ما بدانند كه اين نظام به خاطر حضور مردم، يك نظامِ داراى استحكام و اقتدار است. سياستگذاران غربى، اينجا را اشتباه نكنند با بعضى از كشورهائى كه انقلاب كردند، بعد هم همان جورى كه غرب مايل بود راهشان را تغيير بدهد، تغيير دادند. اينجا مردمند. اينجا بافت عمومى كشور - يعنى مردم در بخشهاى مختلف كشور و از طبقات مختلف - در اين انقلاب ذى‌سهمند، ذى‌نظرند، اراده و عزم آنها تأثير ميگذارد. اگر يك مسئولى هم بخواهد كجروى كند، بخواهد حركت ديگرى در قبال حركت انقلاب به راه بيندازد، مردم او را حذف ميكنند. اين آن چيزى است كه همه‌ى مردم دنيا و سياستگذاران كشورهاى گوناگون بايد اين را بدانند؛ و البته ميدانند، اين را احساس هم كردند. امثال همين حضور مردمىِ امروز شما، به نظام استحكام و اقتدار بخشيده است؛ كه من واقعاً لازم است هم تشكر كنم از اين حضور گرم و صميمانه‌ى شما در اين خيابانها، و هم معذرت‌خواهى كنم».

ایشان ادامه دادند: «هر جائى كه مسئولين كشور توانائى‌هاى مردم را شناختند و به كار گرفتند، ما موفق شديم. هر جائى كه ناكامى هست، به خاطر اين است كه ما نتوانستيم حضور مردم را در آن عرصه تأمين كنيم. ما مسائل حل نشده كم نداريم. در همه‌ى مسائل گوناگون كشور، مسئولين بايد بتوانند با مهارت، با دقت، با ابتكار، راه‌هائى را براى حضور مردم پيدا كنند - همچنان كه در عرصه‌ى بسيار دشوارِ جنگ اين اتفاق افتاد، راه باز شد؛ كسانى توانستند راه را باز كنند - تا هر جوانى، هر پيرى، هر مردى، هر زنى كه بخواهد در اين كار بزرگ شركت كند، راه برايش باز باشد. در زمينه‌هاى گوناگون هم ميشود، در اقتصاد هم ميشود. اقتصاد كشور، توليد كشور ميتواند به وسيله‌ى همت مردم، با پول مردم، با ابتكارهاى مردم، با انگيزه‌هاى مردم، چندين برابر شكوفائى پيدا كند. سياستهاى اصل 44 را كه ما تدوين كرديم، بر اساس همين نكته بود. براى آينده‌ى كشور، هدفهائى مشخص شده است. ما اين دهه را «دهه‌ى پيشرفت و عدالت» ناميديم؛ ما سياستهاى اصل 44 را تدوين كرديم؛ ما چشم‌انداز بيست‌ساله را تدوين كرديم؛ سياستهاى برنامه‌هاى پنج‌ساله را تدوين كرديم و ميكنيم. همه‌ى اين سياستگذارى‌ها بر اساس واقع‌بينى است. اينجور نيست كه يك عده‌اى نشسته باشند و با توهمات خودشان سياست پنج‌ساله يا چشم‌انداز بيست‌ساله بنويسند؛ نه، اين با واقعيتها تطبيق ميكند؛ متكى به واقعيتهاى كشور است».

سال 1391 ـ استان آذربايجان شرقي

رهبر معظم انقلاب اسلامي در 26 مردادماه، به صورت سرزده از مناطق زلزله‌زده آذربايجان شرقي بازديد كردند. حضرت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي، رهبر انقلاب در جمع مردم زلزله‌زده آذربايجان شرقي، هدف اصلي از سفر به اين مناطق را ابراز همدردي با مردم داغدار و عرض تسليت بيان فرمودند و تاكيد كردند: ملت ايران با مردم مناطق زلزله‌زده همدرد و همدل هستند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تصريح كردند: ملت ايران، مردمي يكپارچه و متحد هستند و همين اتحاد و يكپارچگي موجب قدرت و نيرومندي آنها شده است.

رهبر معظم انقلاب با توصيه مردم به صبر و بردباري يادآور شدند: اگر ساكنان مناطق زلزله‌زده با يكديگر همكاري و همدلي داشته باشند، اين حادثه ناگوار مي‌تواند به سكوي پرش و دگرگوني چهره اين منطقه تبديل شود. البته مسئولان براي بازسازي و مقاوم‌سازي مناطق زلزله‌زده وظايف سنگيني دارند و مردم اين مناطق نيز بايد به مسئولان براي انجام اين وظايف سنگني كمك كنند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۴
حسین وردی پناه
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
3
12
عالی بود سلامتی رهبر معظم مستدام باد
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات