(روزنامه شرق - 1394/06/07 - شماره 2383 - صفحه 6)
جماران: حجتالاسلام سید حسن خمینی در دیدار با جمعی از اصلاحطلبان استان مازندران در حرم مطهر امامخمینی(ره) با اشاره به شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»، به عنوان شعار بنیادین انقلاب اسلامی، گفت: «استقلال، همان آزادی در بعد ملی است و آزادی نیز استقلال در بعد فردی است؛ زیرا اگر کسی نتواند به دیگری زور بگوید، او آزاد است و اگر دولتی هم بخواهد مقابل دولتهای دیگر آزاد باشد، مستقل خواهد بود».
او افزود: استقلال و آزادی با یکدیگر ملازمت ندارند، زیرا ممکن است دولتی مستقل باشد، اما مردم آن آزاد نباشند که نمونه آن حکومت اتحاد جماهیر شوروی در تاریخ معاصر است.
یادگار امام با اشاره به فرازهای مختلف تاریخ ایران که نمایانگر نبود آزادی و استقلال در جامعه و حکومت ایران است، گفت: در کوتاهمدت ممکن است مردم نسبت به نبود آزادی حساس نشوند، اما در درازمدت متوجه خلأ آن خواهند شد.
او با توصیه به احزاب و مجامع سیاسی برای مطالعه تاریخ معاصر، افزود: برخی میگویند ملت ایران حافظه تاریخی ندارد؛ باید این حافظه را تقویت کنیم و دراینراستا، تاریخ ایران و دستکم ٢٠٠ سال اخیر را مطالعه کنید، زیرا ممکن است انسان برخی ادوار را فراموش کند و بخواهد دوباره آنها را تجربه کند.
سیدحسن خمینی با بیان اینکه اگر بخواهیم برخی اشتباهات تاریخی را مجددا تکرار کنیم، دچار گسست نسلی میشویم، گفت: نسلهای جدید نباید بدون مطالعه دقیق، نسلهای قبل را متهم به بیعرضگی یا سوءنیت کنند، بلکه باید بررسی کنند که برخی آرمانها و اهداف آیا اساسا در آن دوران غیرممکن بوده است یا اینکه مجریان ناتوانی داشته است؟
او با اشاره به حرکتهای مختلف تاریخی صد سال اخیر در مبارزه با استبداد، استعمار و دینگریزی موجود در کشور به عنوان سه درد تاریخی، یادآور شد: امام نسخهای برای این دردهای تاریخی نوشتند که همزمان پاسخگوی همه این دردها بود؛ ایشان استقلال، آزادی و اسلام را در قالب نظام جمهوری دنبال کردند؛ امروز هم برای ماندگاری این نسخه باید به سه رکن آن توأمان توجه کرد، زیرا فراغت از هرکدام موجب تکرار تجربههای شکستخورده قبلی خواهد شد.
یادگار امام تأکید کرد: همانطور که بارها گفتهام نباید به یک شیء کاریکاتوری نگاه کرد و باید توجه داشت اسلام کاریکاتوری، امام کاریکاتوری را هم به همراه خواهد داشت.
او گفت: اگر تناسبهای درونی یک مکتب و سیستم فکری به هم بریزد، آن مکتب دیگر مشکلگشا نخواهد بود و دردی را دوا نمیکند؛ ازهمینرو اگر تفکری در دست عدهای بد تفسیر شد، مشکل از آن فکر نیست، بلکه ایراد از تفسیرکنندگان آن است.
یادگار امام در ادامه سخنان خود با توصیه به وحدت میان گروهها، گفت: همه گروههایی که با هم کار میکنند نباید انسجام خود را ازدست بدهند؛ لذا تفرق و تشتت ایجاد نکنید و بدانید که هر حرکت سیاسی در سطح ملی، استانی و شهری احتیاج به ایثار دارد و اگر کسی ببیند که دیگری میتواند کاری را بهتر انجام دهد، بگذارد که او کار کند. او با اشاره به وصیت امام راحل به یادگار گرامیشان مرحوم حجتالاسلام حاج سیداحمد خمینی، یادآور شد: امام به ابوی ما وصیت کردند که «نمیگویم در جمهوری اسلامی کاری را قبول نکن، اگر لازم شد همه کار بکن و هر مسئولیتی را قبول کن؛ اما اگر دیگران هستند بگذار آنها انجام دهند». بنابراین، اگر روزی لازم شد که من کاری را انجام دهم در اینجا شانه خالیکردن کار غلطی است، زیرا مصلحتسنجی شخصی و عافیتطلبی با اندیشه امام و آرمانهای ما سازگار نیست.
سیدحسن خمینی گفت: وقتی عدهای جان و مال خود را در راه انقلاب فدا کردند، در صورت لزوم انسان باید در این مسیر آبرو و همه سرمایه خود را در طبق اخلاص بگذارد، ولی اگر کسانی هستند که مسئولیت را بهتر انجام دهند، بگذاریم آنها انجام دهند.
امسال چشمها به شجاعت و ایستادن بر حقوق مردم در همه عرصههاست.
همچنین به گزارش جماران، حجتالاسلام سیدحسن خمینی در دیدار با استاندار و مدیران اجرائی استان تهران در حسینیه جماران، با اشاره به فعالیتهای استانداری تهران گفت: امسال چشمها به همت، عزم و شجاعت و ایستادن بر حقوق مردم در همه عرصههاست که امید است در این مجموعه شاهد آن باشیم.
یادگار امام سپس با اشاره به اهمیت موضوع «امید» در جامعه گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت فعلی، موضوع امید است که در کلمات اخیر رهبر معظم انقلاب هم مطرح بود.
او با تقدیر از فعالیتهای دولت تدبیر و امید گفت: امید اگر تنها دستاورد دوستان ما در دولت بود، بسیار ارزشمند بود؛ چه رسد به آنکه در حوزههای مختلف کارهای بزرگی در کشور انجام گرفته است.
یادگار امام سپس به توصیه بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر بیان کارهای صورتگرفته در کشور به مردم، اشاره کرد و گفت: با نیت خودنمایی، از کارهای خود به مردم نگویید، بلکه سعی کنید نیت خود را پاک کرده و سپس سخن بگویید؛ زیرا گاهی اوقات برای گرفتارنشدن به ریا اصل عمل را کنار میگذاریم؛ درحالیکه این رویکرد غلط است و باید ضمن کنارگذاشتن ریا عمل نیک را هم انجام دهیم.
وی خطاب به حاضران در جلسه ادامه داد: انسان باید از افتادن به ورطه عجب و خودبزرگبینی پرهیز کند زیرا آغاز انحراف و اضمحلال روحی است و همچنین از ریا دوری کند؛ شما مسئولان باید نیت خود را پاک کنید و کارهای بزرگ صورتگرفته را به مردم بگویید.
او تأکید کرد: همه، سر سفره مردم نشستهایم و مسئولان اگر کاری برای آنها میکنند ادای دین به جامعه کردهاند و منّت به گردن کسی ندارند.
یادگار امام گفت: باید با انجام کار و خدمت، فرهنگ ارزشمندبودن، تلاش و کار را در جامعه گسترش داد و آن را آغشته به منت و آزار نکرد.
سیدحسن خمینی گفت: باید امید را با بیان حقایق کارهایی که در جامعه انجام شده، به مردم القا کرد و به آنها گفت وظیفه ما بوده است که این کارها را انجام دهیم و اگر جایی هم کوتاهی شده است از آنها بخواهیم که ما را ببخشایند.
http://www.sharghdaily.ir/News/71967
ش.د9402318