تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷  ، 
کد خبر : ۲۸۶۱۳۹
به احمدي‌نژاد گفتم حرفهايت را اصلاح كن و گرنه...

روایت هاشمی از نامه به رهبری

اشاره: می‌گوید: «من همان هستم و مدعیان تغییر تفکر من تغییر کرده‌اند که فکر می‌کنند من دچار تغییراتی در تفکراتم شده‌ام.» هاشمی همان هاشمی است؛ همان طلبه جوانی که نمی‌‌توانست بی‌عدالتی در رژیم گذشته را تحمل کند و کمی که با مبارزه آشنا شد دست بیعت با امام(ره) داد و او را تنها نگذاشت و از همین رو بود که سال‌ها اعتماد بنیانگذار انقلاب اسلامی به هاشمی در بسیاری از مجامع به عنوان نماد اعتماد کامل بیان می‌شود. همین اعتماد است که برخی را در مقام پاسخ به مخالفان هاشمی قوی می‌کند مثلا همین روز یکشنبه بود که آیت‌ا... حائری شیرازی با نقل خاطره‌ای گفت: «به آقای مصباح گفتم، شما که می‌گویید امام با هر کس چند دقیقه می‌نشست او را می‌شناخت، چطور همین امام، آقای هاشمی را نشناخته است. مگر همین امام نبود از آقای هاشمی تقدیر می‌کرد و ایشان را دوست می‌داشت؟!» هاشمی هنوز همان هاشمی است که در مجلس جانب همه گروه‌های سیاسی را رعایت می‌کرد. او همان هاشمی است که طرفداری از یک جناح سیاسی به او نچسبید هر چند بسیار برای این برچسب‌زنی‌ها تلاش شد. پاسخ اهانت‌کنندگان و تهمت‌زنندگان را نمی‌دهد مگر در مواقعی که به امنیت و آرامش کشور لطمه وارد شود مانند سال 88 که یکی از کاندیداها موضوعات کذبی را به وی نسبت داد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بسیار بزرگ‌تر از آن بود که پاسخ شفاهی به این ادعاها بدهد پس در خفا از او خواست تا خود را اصلاح کند و آن زمان که اصلاح نکرد؛ هاشمی نامه به مقام معظم رهبری نامه نوشت. سایت آیت‌ا... هاشمی به تازگی با انتشار مصاحبه‌ای پرده از برخی ناگفته‌ها برداشته است که در ادامه می‌خوانید.
پایگاه بصیرت / یاسمین طالقانی

(روزنامه آرمان - 1394/07/06 - شماره 2863 - صفحه 3)

* ماجرای نامه به رهبری چه بود؟

** یکی از اتهاماتی که در دهه‌های اخیر به آیت‌ا... هاشمی وارد شده به اتهام‌زنی احمدی‌نژاد به او بازمی‌گشت که به‌صورت مستقیم از صداوسیما پخش شد. اما واکنش هاشمی نه پاسخ فوری و شفاهی و نه نامه سرگشاده در ابتدای راه بود که این منش او از ابتدای انقلاب بود. او گفته است: «من دیدم که حرف بی‌سندی را می‌زند. ایشان رقیب‌های خودش را ندیده می‌گرفت و می‌گفت که رقیب من فلانی (هاشمی رفسنجانی) است و مسأله را به این طرف آورده بود که حرف ناحقی بود. من در آن انتخابات از کسی حمایت نکرده بودم که ایشان این‌گونه می‌گفت.

بعد هم حرف‌هایی زد که من در مراسم امام(ره) که ایشان را دیدم، گفتم که شما خیلی حرف‌های خلاف گفتید. خودتان اصلاح کنید و اگر اصلاح نکنید، من باید جواب بدهم.» و ماجرای کاغذی که هاشمی به احمدی‌نژاد داد اینگونه بود که خود توضیح داده است: «همان بود که می‌خواستم تذکر بدهم که این‌ها را اشتباه کردید. خیلی دوستانه گفتم. اما ایشان اصلاح نکرد و من هم نامه‌ای به رهبری نوشتم و آن را منتشر کردم. همان نامه‌ای که هر کس می‌خواست، آن را دید و بارها منتشر شده است. همان موقع من نمی‌خواستم بدون خواندن رهبری منتشر کنم، عصر که نامه تمام شد، برای ایشان فرستادم و آخرین فرصتی بود که پیش از انتخابات می‌توانستم، چون ظاهرا عصر سه‌شنبه بود، درست یادم نیست، جمعه هم انتخابات بود.

می‌خواستم قبل از انتخابات منتشر شود. برای رهبری فرستادم که اگر نظری دارند، بدهند. عصر هم با ایشان ملاقات داشتم. وقتی به ملاقات رفتم، به ایشان گفتم که شما جواب مرا ندادید. ایشان گفتند «الان که آمدی، داشتم از روی کامپیوتر می‌خواندم.» گفتم: روی آن نظری دارید؟ گفتند: «روی محتوا هیچ نظری ندارم، ولی روی زمان آن نظر دارم و اگر از من می‌پرسیدی، می‌گفتم که بعد از انتخابات باشد.» گفتم: من که پرسیدم و شما جواب ندادید و وقت هم تمام شد و رسانه‌ها فردا نمی‌توانند بنویسند و باید همین امشب بدهم که جوابم را چاپ کنند.»

* چرا نگذاشت بعد از انتخابات

** هاشمی به وقت شناسی هم معروف است یعنی پیش از سبک و سنگین کردن موضوعی از بیان آن خودداری می‌کند مثلا همین نامه را می‌توانست بعد از انتخابات منتشر کند که این کار را نکرد. او می‌گوید: گفتم اگر احمدی‌نژاد پیروز شود، خوب نیست که با انتشار این جواب دوباره دعوایی را شروع کنم، چون تمام شده بود و اگر هم شکست بخورد که این دیگر شبیه چوب زدن به مرده است و هنر این است که همین حالا که ایشان با هدف انتخاباتی گفته، من هم با همان هدف جوابش را بدهم. ایشان گفتند: «حق شما بود و من باید دفاع می‌کردم که برای بعد از انتخابات گذاشتم.» البته این کار را هم کردند و به نماز جمعه رفتند و به آن صورت مفصل گفتند.

* آگاهی از رویکرد صداوسیما

** این جوابیه هاشمی را اکثر رسانه‌های کشور منتشر کردند جز صداوسیما که البته در کم‌لطفی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سابقه‌ای طولانی دارد. «صداوسیما پیش از انتخابات و حتی یک سال قبل از انتخابات 84 دربست در اختیار آن جریان بود. به هر حال تمام دستاوردهای انقلاب را با آوردن بعضی از آدم‌هایی که بعدها مشخص شد به کدام جریان وابسته هستند، زیر سؤال می‌بردند که در همان ایام و حتی قبل از انتخابات 84 من گفته بودم که صداوسیما به خاطر دستمالی قیصریه را به آتش نکشد. احمدی‌نژاد از گروه ایثارگران بیرون آمد و عضو آنجا بود. رئیس صداوسیما هم عضو آنجا بود. اینها با هم پیمان داشتند و در صداوسیما هم هرچه می‌خواستند، انجام می‌دادند.» هاشمی البته ناگفته‌های جالبی از انتخابات سال92 دارد که تاکنون جزئیات آن را بیان نکرده بود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اکنون تعریف می‌کند که «مردم به دکتر روحانی رأی دادند. این یک واقعیت سیاسی است. البته در خصوص ردصلاحیت، بله، من می‌دانم چه شد. آنها قبل از اینکه تصمیم بگیرند که من نباشم، آقای مصلحی وزیر وقت اطلاعات با معاونانش به آنجا رفته بودند. آیین‌نامه آنها اجازه نمی‌دهد که در بحث‌های انتخاباتی کسی از خارج باشد.

با حضور مصلحی مخالفت شده بود که نباید او باشد. خیلی اصرار شده بود که گفتند پس معاونان نباشند و خود مصلحی باشد. یکی از اعضای خبرگان به من خبر داد که مصلحی در جلسه آنها گفته که ما صبح و ظهر و شب به طور مرتب آرای آقای هاشمی را رصد می‌کنیم که ساعت به ساعت بالا می‌رود و الان به 70 درصد رسیده است و در این چند روز تا انتخابات اگر همین‌طور بالا برود، ایشان از 90 درصد بالاتر می‌رود و ما مصلحت نمی‌دانیم. چون اگر ایشان بیاید، همه رشته‌های دوره‌های ما را پنبه می‌کند.» درنهایت باز هم باید تاکید کرد که هاشمی همان هاشمی 50سال پیش است و خودش هم بر این عدم تغییر تاکید دارد: «تفکراتم همین است. در مجلس که بودم، همه می‌دانند که دو طرف را حفظ می‌کردم و بلکه سه طرف را. هم نهضت‌آزادی‌ها بودند که آنها را حفظ می‌کردم و هم محافظه‌کارها و چپگراها بودند که با همه کار می‌کردم و مشکلی نداشتم و فراجناحی عمل می‌کردم.

در ریاست جمهوری هم همین کار را کردم. کابینه من معتدل‌ترین کابینه‌هاست که حداقل نصف - نصف از دو جناح بود و بعضی‌ها هم مستقل بودند. بعد از دوره ریاست جمهوری، در انتخابات دوم خرداد، بی‌طرف بی‌طرف کار کردم و فقط انتخابات را سالم برگزار کردم. شبهه دخالت دیگران بود که من جلوی آن را گرفتم و سالم برگزار کردم. البته یک جناح خوشش نمی‌آمد، ولی من برای برگزاری سالم انتخابات کمک کردم. بعد بعضی از تندروها از جناح رادیکال که مسائل خاصی با من داشتند، شروع به تخریب کردند ولی الان همان‌ها برگشتند و عوض شدند. محافظه‌کارها هم از این طرف مخالف هاشمی شدند. اینها که الان اینگونه حرف می‌زنند می‌گفتند هاشمی مخالف رهبر است. اینها عوض شدند و من عوض نشدم؛ یعنی نظر آنها نسبت به ما عوض شده است. تفکرات من مال 50 سال قبل است و هنوز محفوظ است، منتها متناسب با زمان اصلاح می‌شود.»

http://armandaily.ir/?News_Id=129193

ش.د9404099

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات