(روزنامه شرق – 1394/11/13 – شماره 2511 – صفحه 7)
روابطعمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام: آیتالله هاشمیرفسنجانی دیروز در مراسمی که بهمناسبت فرارسیدن دهه فجر و ورود امام به کشور در ترمینال شماره یک فرودگاه مهرآباد برگزار شد، همدلی و وحدت مردم را اصلیترین دلیل پیروزی انقلاب اسلامی دانست و افزود: «در انقلاب اسلامی این لطف خدا بود که دلهای مردم به هم نزدیک شد و در میان آنها، به استثنای یک اقلیت وحدت ایجاد شد. البته این اقلیت، اقلیتی بودند که گرچه دلشان با مردم بود، ولی منافعشان با مسائل دیگری گره خورده بود. نکته اساسی پیروزی انقلاب اسلامی این است که مردم با یکدیگر متحد شدند همانطور که خداوند نیز وعده داده است این اتحاد نتیجهاش پیروزی خواهد بود».
آیتالله هاشمیرفسنجانی، با تأکید بر اینکه برای پیروزی انقلاب هزینههای بسیاری کردهایم تا مردم به خیابانها آمدند و انقلاب پیروز شد، افزود: «این امام بود که مردم را با حجت و خیالی راحت به خیابانها آورد».
«هاشمی» با بیان اینکه «در آن زمان پرچمهای بسیاری برافراشته شده بود، اما دلهای همه، در یک نقطه به هم میرسید»، گفت: «آن نقطه ضد رژیم بود. هیچگاه نباید آن را فراموش کرد چراکه مسئلهای بسیار مهم است؛ تازمانیکه این نقطه را داشته باشیم، نگران سرنوشت آینده انقلاب در تاریخ نیستیم».
«هاشمی» با اشاره به اینکه مردم پس از انقلاب اسلامی دچار مشکلاتی شدند که به خاطر تفرقه بود؛ افزود: «با وجود آنکه در زندانها و پیش از انقلاب در یک نقطه در دلهایمان وحدت داشتیم، اما پس از انقلاب تفرقههایی ایجاد شد؛ آن مصائب، ترورها و گروهکها بر سر انقلاب آمد و سپس هم که جنگ شد. ما نباید این مسئله را فراموش کنیم و اگر زمانی تفرقهها عمیق شود، نباید انتظار دوام انقلاب و حتی ایران را داشته باشیم».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «متأسفانه در ده، دوازده سال گذشته دچار تفرقهای شدیم که موجب تفاوتهای بسیاری شده است، افراد و حتی برخی از روحانیونی که دستی در انقلاب نداشتند، در بهوجودآمدن این تفرقهها نقش داشتند و کار به اختلاف واقعی کشیده شده است».
هاشمیرفسنجانی ادامه داد: «دوران سختی بود و ما شاهد تحریمهای شدیدی بودیم و در شرایطی که نفت در اوج قیمت خود بود، ما نمیدانیم پول آن نفت کجا است و صرف چه اموری شده است؟ آن زمان وضعیتمان را در سطح بینالملل نیز دیدیم».
او با اشاره به دستیابی به توافق هستهای، خاطرنشان کرد: «ناظران جهانی تصور نمیکردند ایران در برابر شش کشور که ٩٠ درصد قدرت جهانی را پشتسر خود دارند، بتواند به موفقیت دست یابد. در برابر آنها یک تیم مذاکرهکننده قرار داشت که حرف حق میزد و حربهای هم پشت سر خود نداشت. این کشورها در برابر این افراد تسلیم شدند. آنها میگفتند ما میخواهیم از حقمان استفاده کنیم و به آنها گفتند ما در دوران جنگ طعم استفاده از سلاح شیمیایی علیه خود را چشیدهایم، ولی مقابلهبهمثل نکردهایم. در این شرایط و با وجود آنکه تیمهای مذاکرهکننده آنها افرادی بسیار قوی و توانمند بودند، آنها در برابر سخنان ما قانع شدند و دیدند ایران راست میگوید و سندی برای اثبات آن اتهامها علیه ما نداشتند».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «البته در کنار این سخن حق، آنها واقعیتهای دیگری را هم دیدند؛ آنها متوجه شدند که انزوای ایران به بحرانیترشدن وضعیت منطقه میانجامد. این انزوا میتوانست شرایط امروز سوریه را به سایر کشورهای منطقه تسری دهد؛ اما آنها متوجه شدند ایران میتواند با استفاده از تواناییها و امکاناتش نقطه تعادلی برای منطقه باشد».
آیتالله هاشمیرفسنجانی یادآور شد: «آنها دیده بودند ما پس از گرفتن حقمان در سازمان ملل پس از جنگ، آرام به دنبال سازندگی و بازسازی رفتیم و انتقامجو نیستیم. زمانی هم که صدام بحرانهای دیگری را آفرید ما میتوانستیم به گونهای دیگر عمل کنیم اما نکردیم و صلحجویی خودمان را نشان دادیم و پس از یکسال بعد از جنگ توانستیم خصومتهایمان را با کشورهای منطقه رفع کرده و با آنها رفاقت کنیم».
هاشمی با بیان اینکه همه تحلیلگران جهانی اعتراف کردهاند که مذاکرات هستهای یک پیروزی برای جمهوریاسلامی ایران بود، ابراز کرد: «البته آنها هم ضرر نکردند و چیزی را برای ازدستدادن نداشتند، بلکه توانستند شرایطی فراهم کنند تا با دولت قابل اعتمادی درخصوص مسائل منطقهای همکاری داشته باشند. ما اگر در مذاکرات سوریه نباشیم قطعا این مسئله به جایی نمیرسد. ما اگر در مذاکرات افغانستان نباشیم کار در شرایط کنونی باقی میماند. این ایران است که میتواند کارساز باشد».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری تخریبهای صورتگرفته توسط بعضی از جریانهای سیاسی در روزهای گذشته علیه دولت، بیان کرد:«اکنون هم آن اقلیت ابتدای انقلاب فعالیت بسیاری میکنند. آقای روحانی به اروپا رفتهاند و سفرشان آنهمه دستاورد داشته ولی این گروه در حال سمپاشی است و میگویند برجام برای تاریخ نتیجه داشت، درحالیکه نمیدانند قرارداد چیست». آیتالله هاشمیرفسنجانی اضافه کرد: «صنعت هوایی ما سالها بود که ما را سرافکنده کرده بود؛ فرسودگی ناوگان هوایی ما موجب آنهمه سقوط و تأخیر برای مردم ما شده بود؛ هواپیماهای ما را به بسیاری از جاها راه نمیدادند، ولی ما در قراردادی درست توانستیم ظرفیت جدیدی برای کشور ایجاد کنیم».
رئیس مجمع تشخیص تأکید کرد:«اکنون جای تعجب دارد که شرق و غرب برای حضور در ایران مسابقه گذاشته است. روسیه، چین و هند تا اروپا و آمریکا تمایل دارند با ایران کار کنند و این چیز کمی نیست. اکنون شرایط مناسبی ایجاد شده است که این کار توسط مردم صورت گرفت، زیرا مردم ِآگاه به پای صندوقهای رأی آمدند و دولتی که میتوانست جنگ را به کشور بکشاند تغییر داده و دولت عاقل و معتدلی را بر سر کار آوردند. یادمان باشد که امکان داشت دولت تندتری بر سر کار بیاید».
آیتالله هاشمیرفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به عدم احراز صلاحیت حجتالاسلاموالمسلمین حاج سیدحسنآقا خمینی از سوی شورای نگهبان، گفت: «صلاحیت شخصیتی را که اشبه به جدش امامخمینی است، قبول نمیکنید. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه «ما در انتخابات بندهای بیخودی جلو مردم میبندیم»، به تعداد ثبتنامکنندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت:«قبول دارم که نمیشود ١٢هزارنفر برای مجلس ثبتنام کنند و همه با هم در انتخابات به رقابت بپردازند، اما راهش این است که پیش از انتخابات قانونی بگذاریم و بگوییم کسانی که میخواهند نامزد شوند، باید یکسری شرایط از جمله تعدادی امضا از برخی علما و مردم داشته باشند و برخی از متخصصان صلاحیت آنها را تأیید کنند. نباید بگذاریم ثبتنام کنند و اصلا فرصت برای بررسی پروندهشان نداشته باشیم و پرونده آنها را بررسی نکنیم و در نهایت به آنها بگوییم که صلاحیت شما احراز نشده است. این راه و شیوه درستی نیست».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه باید بگذاریم مردم خود انتخاب کنند، اظهار کرد: «افکار عمومی کمتر از ما اشتباه میکنند و چنانچه اشتباه هم کنند خود بهزودی میفهمند و جبران میکنند».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز خشنودی بهخاطر ارتقای جایگاه ایران اسلامی در نظام بینالمللی، افزود:«قدرتها دیدند که منزویبودن ایران بهمعنای ناامنی و بیتعادلی در منطقه است و چنانچه تعادل منطقه را از دست بدهند، نتیجهای که در عراق، سوریه، یمن، افغانستان و پاکستان حاصل شد، به وجود میآید. آنها به این نتیجه رسیدند که این ایران است که میتواند تعادل منطقه را حفظ کند».
او با اشاره به نقش ایران در منطقه و تحولات آن گفت: «حضور ایران در منطقه و در مسائل مربوط به منطقه میتواند کارساز باشد. ما اگر در مذاکرات سوریه و افغانستان نباشیم کار به جایی نمیرسد».
آیتالله هاشمیرفسنجانی، با تأکید بر حمایتهای مقام معظم رهبری، تلاشهای دولت و شخص دکتر روحانی و زحمات اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران گفت: «در این شرایط ما توانستیم برای دومینبار پس از انقلاب اسلامی در مذاکرات پیروز شویم و همه دنیا نیز قبول کردند که این مذاکرات برای ایران پیروزی بیسابقهای به بار آورد. البته این مذاکرات برای طرف مقابل نیز ضرری نداشت و آنها موفق شدند با دولتی قابلاعتماد در ایران همکاری کنند که این همکاری موجب آرامش و امنیت در منطقه میشود».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به سفر اخیر رئیسجمهور به ایتالیا و فرانسه و دستاوردهای این سفر گفت: «امروز اقلیتی که همواره مزاحم بوده و هستند با وجود اینکه سفر رئیسجمهور به کشورهای اروپایی دستاوردهای بزرگی بههمراه داشته، در حال سمپاشی هستند و میگویند برجام نتیجه داد اما برای پاریس!!»
او افزود: «آنها نمیدانند که قرارداد چیست، چراکه اگر بدانند، نباید این حرفها را به زبان بیاورند».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به برخی از دستاوردهای سفر روحانی به ایتالیا و پاریس اشاره کرد و گفت: «ما بدون اینکه هزینهای صرف کنیم امکانی را فراهم کردهایم که طی آن ترابری هوایی کشور که طی سالهای اخیر با مشکلات بسیاری مواجه بود، سامان مییابد و با هزینه سرمایهگذارها علاوه بر فرودگاهها، هواپیماها و کادر ما نیز تقویت میشود». هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه ترابری هوایی ایران دارای ظرفیت بسیار بالایی است، افزود: «همانطور که در زمین، ما نقطه اساسی و چهارراه امن زمینی هستیم و راه ابریشم داریم، در ترابری هوایی نیز چهارراهی امن محسوب میشویم».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور هیأتهای مختلف تجاری و اقتصادی خارجی در ایران گفت: «ظرف چند ماه مشاهده میکنیم که شرق و غرب برای همکاری با ایران مسابقه میدهند و این اتفاق کمی نیست. اینها همه حاصل انتخابی است که مردم داشتهاند». آیتالله هاشمیرفسنجانی افزود: «مردم آگاه شدهاند و بدون هیچ هزینهای پای صندوقهای رأی رفتند و دولتی را که میتوانست با رویکارآمدن تا پای جنگ پیش برود، عوض کردند». او در پایان با یادآوری تجارب ایران برای مذاکرات سیاسی، بهویژه پس از جنگ تحمیلی، یادآور شد: «ما باید با استفاده از تجارب قبلی، قدر نعمت کنونی را بدانیم. مردم نسبت به قبل آگاهتر شدهاند و همدلی نسبی میان مردم میتواند ضامن حفظ این نقطه تعادلی کنونی باشد».
«هاشمی» سخنان خویش را با این جمله به پایان رسانید: «امیدوارم با نقطه تعادلی که در منطقه به خاطر حضور مؤثر ایران ایجاد شده است، کارها بهخوبی پیش برود».
http://www.sharghdaily.ir/News/85168
ش.د9405636