پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه ابتكار ـ 1394/11/20 ـ شماره 3362 ـ صفحه 1)
از سوی دیگر برخی اصولگرایان تندرو با اصولگرایان معتدل و میانهرو به مرور زاویه گرفتند. در نهایت ائتلاف اصولگرایی به صحنهای تبدیل شد که «آنها باشند، ما نیستیم» و برعکس! همین موضوع باعث شد که برخی اصولگرایان معتدلتر با محوریت علی لاریجانی از بدنه اصولگرایان جدا شوند – که قرار است لیستی با عنوان رهروان ولایت برای انتخابات ارائه کنند – و برخی همچون علی مطهری نیز در لیستهای مستقل و اعتدالی حاضر شوند. چهرههای نزدیک به محمدباقر قالیباف و محسن رضایی نیز هر چند در نهایت نمایندگان خود را به شورای ائتلاف اصولگرایان فرستادند، اما هر کدام تنها یک نماینده در لیست نهایی تهران خواهند داشت که یکی از آنها هم به عنوان رزرو در لیست حضور دارد. گفته میشود در این لیست موتلفه و رهپویان به دلیل شهرت بیشتر کاندیداهای پایداری با سهم کمتر راضی به حضور در لیست شدهاند و با انتخاب تک کاندیداهایی از سایر جریانها، سعی شده است که این ائتلاف حداکثری نشان داده شود. این در حالی است که در لیست نهایی، سهم جریانهای وابسته به جامعتین، به نسبت جریان نزدیک به آیتالله مصباح یزدی به مقدار قابل توجهی کمتر است.
به اسم اصولگرایی به کام جبهه پایداری
بسیاری از کارشناسان سیاسی معتقدند کمافی سابق اصولگرایان از عدم اتحاد و وحدت رنج میبرد. بنابراین نباید به شادی و خوشحالیهای این جناح سیاسی توجه داشت. به عقیده برخی کارشناسان سیاسی اصولگرایان صورت خودشان را برای حفظ ظاهر با سیلی سرخ نگه داشتهاند. هنگامی که لیست 30 نفره اصولگرایان در استان تهران از طرف سخنگوی ائتلاف اصولگرایان اعلام رسمی شد، بسیاری را – حتی در میان اصولگرایان – با بهت و حیرت رو به رو کرد چراکه بیشترین آمار لیست منتشر شده را اعضای جبهه پایداری تشکیل میدادند و سایر گروهها یا سهم اندکی از این لیست داشتند و یا اصلا سهمی نداشتند. به گفته برخی از کارشناسان سیاسی، اصولگرایان برای انتخاب کاندیداها و ورود آنها به لیست عجله و غیر منطقی رفتار کردهاند زیرا این طیف سیاسی به راحتی میتوانست اشخاص معتدلتر و میانهروتری را برای لیست 30 نفره استان تهران انتخاب کنند. به عقیده این کارشناسان، شانس رایآوری چنین لیستی در تهران چندان زیاد نیست. در این راستا بعد از اعلام ابلاغ رسمی لیست بار دیگر شکافی دیگر از این جناح سیاسی نمایان شد به این معنا که بسیاری از فعالان و کارشناسان سیاسی اصولگرا با دیدن چنین لیست نگرانی و ناراحتی خودشان را ابراز کردند.
اعضای لیست اصولگرایان
یکشنبه شب نهمین جلسه شورای ائتلاف که به ریاست آیتالله موحدی برگزار شد. غلامعلی حدادعادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان در گفتوگو با تسنیم درباره لیست نهایی اصولگرایان در تهران در شورای مرکزی که با اجماع مورد تایید قرار گرفت، خبر داد. در این لیست احزاب و کاندیداهایی همچون؛ کاندیداهای جبهه پایداری؛ مرتضی آقاتهرانی، فاطمه آلیا، مهرداد بذرپاش، محمد سلیمانی، پرویز داوودی، محمد ناظمی اردکانی، سیدمحمود نبویان، زهره طبیبزاده نوری، لطفالله فروزنده، سیدمسعود میرکاظمی، بیژن نوباوه وطن، مرضیه وحیددستجردی. جمعیت رهپویان و جمعیت ایثارگران؛ احمد توکلی، علیرضا زاکانی، غلامعلی حدادعادل، زهره الهیان، الیاس نادران، لاله افتخاری، مجتبی رحماندوست، محمدجواد عامری شهرابی. حزب موتلفه اسلامی؛ محمدنبی حبیبی، فاطمه رهبر، یحیی آلاسحاق. جامعه روحانیت مبارز؛ غلامرضا مصباحی مقدم، سیدمحمدحسن ابوترابیفرد. سایر؛ سیدعلی قریشی، مداح اهل بیت و نزدیک به حاج منصور ارضی، حجتالله عبدالملکی، استاد دانشگاه امام صادق(ع)، اسماعیل کوثری، نزدیک به جبهه پایداری، حسین مظفر، نزدیک به محمدباقر قالیباف و مهدی وکیلپور، مشاور سابق محسن رضایی نام برد.
از بین 11 نماینده فعلی که در لیست ائتلاف نیستند
اصولگرایان در مجلس نهم تقریبا تمامی کرسیهای تهران در مجلس شورای اسلامی را کسب کردند. حال از میان نمایندگان اصولگرای فعلی تهران، تنها 19 نماینده در لیست ائتلاف حضور دارند. در این میان 4 نماینده تهران یعنی؛ محمدرضا باهنر، روحالله حسینیان، علیرضا زارعی و علیرضا مرندی در انتخابات ثبت نام نکردند. از 7 نماینده جا مانده از لیست ائتلاف، حمیدرسایی رد صلاحیت شده است. علی مطهری نیز از لیست صدای ملت و علیرضا محجوب از لیست اصلاحطلبان وارد رقابتهای انتخاباتی میشوند. حسین نجابت نیز از حوزه انتخابیه شیراز کاندیدا شده است. بر این اساس تنها تکلیف 3 نماینده فعلی تهران در مجلس شامل مهدی هاشمی، مهدی کوچک زاده و حسین طلا برای حضور در انتخابات روشن نیست.
مهدی هاشمی در گفتوگو با ایسنا در واکنش به قرار نگرفتن نامش در لیست ائتلاف اصولگرایان گفت: از آقایانی که اسم بنده را در لیست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان قرار ندادند، تقدیر و تشکر میکنم. البته بعد از قرار نگرفتن نامم در این لیست برخی دوستان بر حضور مستقل بنده اصرار داشته و برخی پیشنهادات برای حضور در لیستهای دیگر مطرح شده است که به زودی نظرم را اعلام میکنم. نماینده مردم تهران همچنین گفت که قطعا و حتما قرار نگرفتن نامم در این لیست انتخاباتی به نفعم خواهد بود. مهدی کوچکزاده دیگر نماینده اصولگرای تهران بازمانده از این لیست در گفتوگوی دیگری با ایسنا با بیان اینکه اطلاعی راجع به لیست ندارد گفت که برنامه اش برای حضور در انتخابات را خودش می داند و دلیلی برای مطرح کردن آن ندارد. حسین طلا نیز در همین رابطه گفت: تا زمان انتخابات اتفاقهای بسیاری میافتد و بعدا در این رابطه صحبت میکند. حال این که این 3 نماینده به صورت مستقل یا در لیست جداگانه در انتخابات حضور پیدا کنند و یا برای وحدت و وجود لیست واحد اصولگرایان در تهران از انتخابات انصراف میدهند موضوعی است که باید تا زمان تبلیغات انتخاباتی و حتی موعد برگزاری انتخابات منتظر آن ماند.
کنعانیمقدم: لیست اصولگرایان قابل دفاع نیست
با این حال این پرسش مطرح میشود که آیا باردیگر انشقاقی در بین نیروهای اصولگرا رخ داده است یا خیر؟ چه تعداد از لیست اعلام شده شانس رایآوری و ورود به دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را دارند؟ حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران در گفتوگو با «ابتکار» درباره ترکیب لیست اصولگرایان در استان تهران تاکید کرد: من این لیست منتشر شده را قابل دفاع نمیدانم. یعنی شخصی که این لیست را مشاهده میکند باید یک چهره واقعی از جریان اصولگرایی را در آن ببیند. چراکه چنین مسالهای آیینهای از تفکر، اندیشه، عملکرد، آمالها و آرزوی جریان اصولگرایی است. این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه لیست اصولگرایان با آن شاخصهایی که رهبر انقلاب از جریان اصولگرایی مطرح کردند مغایرت دارد، افزود: در انتخابات پیش رو دو اصل بسیار مهمی وجود دارد. دو جریان اصلی یعنی اصولگرایان و اصلاحطلبان و دیگری جریان مستقلین و اعتدالی قرار است در انتخابات حضور داشته باشند. خوشبختانه جریان اصولگرایی یک لیست را ارائه داد که این مساله برای اصولگرایان یک پیروزی محسوب میشود در حالیکه چنین اتفاقی تا به حال رخ نداده بود. دبیرکل حزب سبز ایران با اشاره به اینکه لیست منتشر شده نه تنها باعث انشقاق جریان اصولگرایی نمیشود بلکه چنین لیستی باعث مستحکمتر شدن اصولگرایان خواهد شد، اظهار کرد: لازمه پیروزی در انتخابات این است که بیشتر از یک لیست منتشر و اعلام نشود. من یک اصولگرای منتقد به عملکرد و رویکرد اصولگرایان هستم، اما اعتقاد دارم که اگر اصولگرایان یک لیست واحد و قدرتمندی را ارائه ندهند قطعا هیچ شانسی برای حضور و ورود به مجلس دهم نخواهند داشت.
اصولگرایان آشی که پایداریها پختند را میخورند
که کنعانی مقدم در این باره بیان کرد: به عقیده من، ما نباید به دنبال برنده شدن لیست باشیم چراکه لیست اصولگرایان زمانی برنده و پیروز است که مردم هم به لیست نگاه و هم از آن دفاع کنند در این صورت است که لیست برنده و پیروز میشود. به گفته وی، ما باید خط کشی را برای تعیین لیست جریان اصولگرایی که در گذشته محمود احمدینژاد آن را تعریف کرده است، قرار دهیم و بعد آن را برای مردم مشخص و معلوم کنیم. این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که چرا اکثریت لیست را اعضای جبهه پایداری تشکیل دادهاند، افزود: این جریان نزدیک به دو دوره در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و این طیف با افراد بسیاری همچون غلامعلی حدادعادل همکاری داشتهاند. بنابراین هر آشی را که آنها پختهاند باید بقیه آن را بخورند. او گفت: جبهه پایداری باید برای مردم مواضع خودش را با محمود احمدینژاد مشخص و معلوم کند، اگر مردم احساس کنند رویکرد جبهه پایداری با او متفاوت است قطعا به لیست اصولگرایان اقبال خوبی نشان میدهند، اما اگر چنین اتفاقی حاصل نشود قطعا لیست اصولگرایان با آراء خوبی مواجه نخواهد شد.
نمایندگان چند دورهای اجازه رقابت دهند
دبیرکل حزب سبز ایران یادآور شد: من بارها در جلسات حزبی، تشکیلاتی که با وزیرکشور داشتهایم گفتم که ما رقابتی را که مانند بازی صندلی باشد قبول میکنیم. وی در این باره توضیح داد: در گذشته افرادی به دور یک صندلی میچرخیدند و تا زمانی که صدای سوت را میشنیدند باید بر روی آن صندلی مینشست و آن شخص برنده میشد. در حالیکه چند دوره است که چنین رویکردی در مجلس شورای اسلامی اتفاق نیافتاده به این معنا که برخی از افراد چندین دوره به عنوان نماینده صندلیهای مجلس را اشغال کرده و حاضر نیستند از جای خود برخیزنند. بنابراین اشخاصی که دور این صندلیها میچرخند باید یکی از روی صندلی بلند شود تا فردی بتواند جای یکی از آنها بنشیند. کنعانی مقدم اضافه کرد: پیشنهاد من این است افرادی که چند دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده و هستند اجازه رقابت به دیگران هم بدهند. وی در پایان تاکید کرد: امیدوارم قانونی مبنی بر حضور نمایندگان جوان در مجلس شورای اسلامی فراهم و تصویب شود. به این معنا که افراد بیش از دوره نتوانند نماینده شوند و حداقل یک دوره برای رقابت کاندیداها با یکدیگر فاصله بیافتد.
روحالامینی: در مورد لیست صحبتی نمیکنم
عبدالحسین روحالامینی، نماینده جبهه ایستادگی و مسئول کمیته هفت نفره ائتلاف اصولگرایان نیز در این باره به «ابتکار» گفت: من در جلسات حضور داشتم و رای خودم را هم دادم. بنابراین در مورد لیست صحبتی نمیکنم و قرار است روز سهشنبه (امروز) ساعت 13:30 سخنگوی ائتلاف اصولگرایان درباره لیست اصولگرایان در یکی از خبرگزاریها صحبت کند. این چهره نزدیک به محسن رضایی در ادامه تصریح کرد: من سخنگو نیستم که بخواهم در این باره حرفی بزنم.
صیامی: میزان رایآوری لیست اصولگرایان بسیار پایین است
دلاور صیامی، دبیرکل جبهه حامیان ولایت نیز در گفتوگو با «ابتکار» درباره لیست اصولگرایان اظهار کرد: قطعا میزان رایآوری لیست اصولگرایان بسیار پایین خواهد بود. من و سایر سیاسیون اصولگرا چنین لیستی را مناسب و منطقی نمیدانیم به دلیل اینکه از این لیست تحلیل خوبی نمیتوان ارائه کرد. وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه لیست منتشر شده برای تغییر مدیریت مجلس دهم است یعنی از شواهد و قرائن پیداست که اصولگرایان با ارائه چنین لیستی قصد تغییر علی اردشیر لاریجانی از ریاست مجلس را دارند. این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه اکثر دوستان اصولگرا از لیست اعلام شده ناراحت و نگران هستند، گفت: متاسفانه سهم خواهی تعدادی از گروههای اصولگرا در لیست بر دیگر احزاب و گروههای اصولگرا غلبه کرده است. بنابراین این قبیل گروهها به هیچ عنوان از سهم خودشان برای ورود به لیست کوتاه نیامدند.
لیست جداگانه میدهیم
صیامی در ادامه تصریح کرد: من و سایر اصولگراها از چنین لیستی رضایت نداشته و نداریم به دلیل اینکه میزان و شانس رایآوری این لیست بسیار پایین است. وی با اشاره به اینکه در چند روز آینده جبهه حامیان ولایت همایشی را برای ارائه لیستی معتدل تشکیل خواهد داد، اظهار کرد: جلساتی را با بزرگان برای شرکت در این همایش ترتیب دادهایم و قطعا لیستی اجمالی متشکل از اصولگرایان ولایی و اعتدالی تشکیل خواهیم داد. دبیرکل جبهه حامیان ولایت اضافه کرد: طبق لیست اعلام شده 12 نفر از افراد را اعضای جبهه پایداری تشکیل میدهند در حالیکه حداقل رویکرد 20 نفر از آنها جبهه پایداری است. به این معنا که فکر و اندیشه 20 نفر از آنها جبهه پایداری است. به گفته او، اقبال مردم نسبت به لیست اصولگرایان پایین خواهد بود. بنابراین میزان رایآوری این لیست مناسب و قابل قبول نیست.
http://ebtekarnews.com/?newsid=34466
ش.د9405841