پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
سال 96 را مقام معظم رهبری بنام اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال نامگذاری نمودند. توجه به ترمیم اقتصاد ملی و تقویت آن در مقابل هجمه های اقتصادی دشمن که معظم له از آن با عنوان جنگ اقتصادی یاد نمودند، نیازمند عزم ملی و اتحاد کلمه مردم و مسئولان است، لذا نامگذاری سال با عنوان اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال داری پیام های زیادی است که به چند نمونه اشاره می شود:
1- این نامگذاری، نه تنها نقشه راه کشور را برای یکسال آتی مشخص می کند، بلکه رویه ای است که به عنوان نیاز اساسی کشور در سالهای مختلف باید رویه ثابت باشد. کما اینکه معظم له بارها فرمودند که اقتصاد مقاومتی تنها برای مشکلات امروز اقتصادی کشور نیست بلکه نسخه ای است قوام بخش برای قوام بخشی به اقتصاد بومی و ملی در تمام دوران ها و جلوگیری از تضعیف آن در برابر هجمه های اقتصاد بیگانه.
2- نکته دیگر برگزاری انتخابات در سال جاری است. انتخاب شعار سال با تعیین دو رویکرد اشتغال و تولید داخلی در واقع عرصه ای را به وجود آورده است تا هم دولت کنونی عملکرد خود را در تحقق این دو مولفه از اقتصاد مقاومتی برای مردم ارائه دهد و نامزد های انتخابات نیز برنامه های عملی خود را در این زمینه بیان نمایند. که این مسئله از دو نظر دارای اهمیت است ، اول آنکه از سیاسی کردن فضای انتخابات جلوگیری می کند و رقابت را به سمت یک رقابت واقعی سوق می دهد و دوم آنکه فرصت قضاوت درست را در خصوص برنامه ها و عملکرد های مختلف به مردم می دهد
3- مقام معظم رهبری در پیام نوروزی در خصوص تکرار ناگذاری به اقتصاد مقاومتی، ضمن بیان اهمیت مسئله اقتصاد ، اقتصاد مقاومتی را کلیتی بیان نمودند که دارای زیر شاخه های مهم است همچون اشتغال و تولید ملی . ایشان فرمودند :
«اقتصاد مقاومتی یک مجموعه است؛ این مجموعه اگر فقط در زیر نام اقتصاد مقاومتی مورد توجّه قرار بگیرد، ممکن است چندان منشأ اثر نباشد؛ من علاج را در این میبینم که این مجموعه را به نقاط مهم تقسیم کنیم و برای هر نقطهی کلیدی و مهمّی یک فصلی از زمان را قرار بدهیم، و از مسئولین و افراد شاخص و از آحاد مردم بخواهیم که همهی همّت خود را بر روی آن نقاط کلیدی متمرکز کنند؛ به نظر من علاج در این است که این نقطهی کلیدی را امسال درست شناسایی کنیم. به اعتقاد من این نقطهی کلیدی عبارت است از تولید، تولید داخلی؛ و اشتغال و عمدتاً اشتغال جوانان؛ اینها آن نقاط کلیدی اصلی است. اگر ما توانستیم روی این دو نقطه متمرکز بشویم و کارها را بر این اساس برنامهریزی و دستهبندی بکنیم، تصوّر این است که کار بهمیزان زیادی جلو خواهد رفت و موفّقیّتهای چشمگیر و محسوسی پیش خواهد آمد. من در سخنرانی انشاءالله خصوصیّاتی را که بر این دو نقطهی کلیدی و اساسی مترتّب است توضیح خواهم داد؛ لذا من شعار امسال را «اقتصاد مقاومتی: تولید – اشتغال» قرار میدهم؛ یعنی اقتصاد مقاومتی عنوان کلّی است، بعد تولید و اشتغال؛ این مجموع نقاطی است که بایستی همه بر روی آن متمرکز بشوند. مطالبهی من و مطالبهی مردم از مسئولین عزیز و محترم این است که بر روی این دو نقطه متمرکز بشوند و کارها را با برنامهریزی انجام بدهند و انشاءالله در پایان سال نتایج آن را بتوانند به مردم گزارش کنند.»
تاکید بر اشتغال و تولید داخلی ناشی از خلا هایی است که باعث تضعیف اقتصاد ملی شده و در تضاد با روند مقاوم سازی اقتصاد است. بنابراین لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی و ترمیم مشکلات کشور حرکت در مسیر تولید اشتغال و تقویت تولید ملی است .
در بحث تحقق اشتغال و تقویت تولید داخلی رهبر معظم انقلاب نمود و تاثیر عینی آن را مد نظر قرار دادند و با اشاره به آمارهایی که به صورت رسمی بیان می شود فرمودند: «آمارهای رسمی انسان را قانع نمیکند به اینکه حرکت عمومی به سمت رفع مشکلات اقتصادی است.» بنابراین اقدام مؤثر در عرصه اقتصاد مقاومتی ،اشتغال و حمایت از تولید می بایست عینی باشد و دادن آمار و ارقام نمی تواند به تنهایی نشانه رشد و حرکت در این عرصه باشد.
4- مطالبه گری مردم یکی از مواردی است که مقام معظم رهبری در کنار تلاش مسئولان در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی لازم دانستند . ایشان فرمودند : «اوّلاً چون در محضر ملّت ایران این حرفها دارد گفته میشود، مسئولین محترم به این توجّه کنند و روی آن تکیه کنند، ثانیاً افکار عمومی مردم هم در همین جهت مطالبهگر باشد؛ مطالبات مردم هدایت بشود به این سمتی که مورد توجّه و مورد تعرّضِ امروز ما است». روحیه مطالبه گری پاسخگویی را به دنبال دارد . لذا روحیه مطالبه گری و حساسیت نسبت به اجرای اقتصاد مقاومتی باعث می شود که دولت های مختلف نسبت به اجرای آن تلاش بیشتری داشته باشند ،ضمن اینکه گسترش روحیه مطالبه گری باعث نهادینه شدن بیش از پیش فرهنگ اقتصاد مقاومتی است و در حقیقت سال جاری از نگاه مردم، سال عمل و پاسخگویی مسئولین به ملت است.