(روزنامه شرق ـ 1395/12/10 ـ شماره 2815 ـ صفحه 19)
در جریان برگزاری مراسم، هرگاه چهرهای از سالن خارج میشد، مسیر را تا رسیدن به در خروجی، با خبرنگاران حاضر در محل طی میکرد. «موسویلاری» هم دقایقی پس از انجام سخنرانیاش از سالن خارج شد تا پاسخگوی خبرنگاران باشد. یکی از سؤالات مطرحشده از او درباره بحثهای اخیر ارتباط اصلاحطلبان با رهبری بود. او در پاسخ به این سؤال «شرق» که «اخیرا فایل صوتی از آقای کریمیقدوسی منتشر شده که ایشان مدعی شدهاند که رهبری آقای خاتمی را به حضور نپذیرفتهاند»، گفت: «من فقط میدانم که آقای کریمیقدوسی سخنگوی رهبری نیست». او در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه «این موضوع در چه مرحلهای قرار دارد» هم گفت: «همیشه ارتباط بوده و هست.» پیشازاین هم چهرههای اصلاحطلب بر لزوم تقویت ارتباط اصلاحطلبان با رهبری تأکید کرده بودند. موسویلاری در سخنرانی خود در این مراسم هم با طرح این پرسش که برای سال ۹۶ چه باید بکنیم که گام سوم قاطعتر و مستحکمتر باشد، گفت: «در ۹۶ با دو انتخابات که یکی لایههای زیرین جامعه با آن درگیر است که انتخابات شوراها و دیگری ریاستجمهوری که تکلیف مشخص است و یک کاندیدا مطرح است، مواجه هستیم؛ اما انتخابات شوراها چون بسیاری از نیروها میآیند و موج اجتماعی ایجاد میشود، برای ما یک برکت است». او همچنین گفت که «در سال ۹۲ همه خواستههای گروهی و جناحی خود را کنار گذاشتند و وقتی همفکری و همراهی شد و مردم نیز حمایت کردند، نتیجه این شد که دولت معتدلی روی کار بیاید. در سال ۹۴ گام دوم را برداشتیم و این گام دوم نشان میدهد که ما عقبنشینی نکردیم و از حرکت سال ۹۲ پشیمان نیستیم».
عارف: به عملکرد برخی وزرا انتقاد داریم
در این مراسم، سخنرانان دیگری هم بودند؛ تعدادی از نمایندگان بودند که نسبت به عملکرد برخی وزرا انتقاد داشتند؛ اما تنها به صورت کلی بیان کردند. این صحبتها را «محمدرضا عارف»، رئيس فراکسیون امید هم در سخنانش تکرار کرد. او که سخنران پایانی مراسم بود، گفت: «گلایههای جدی از برخی از وزرا داریم؛ اما هرگز این گلایهها را رسانهای نکرده و امروز هم چنین نمیکنیم». عارف همچنین گفت: «در سال گذشته انتخابات در ایام فاطمیه بود و معمولا اصلاحطلبان شور و نشاط جلساتشان سوت و کف است؛ اما در این ایام مردم حرمت ایام را نگه داشتند و با حمایت از این جریان حماسه هفتم اسفند را رقم زدند. این همراهی و درک و شعور عزیزانی که ما را مورد حمایت خود قرار دادند، جای تقدیر دارد».
به گزارش «ایلنا» او گفت: «خدمت به این مردم افتخاری است و افتخار میکنیم در خانه ملت پاسخگوی مطالبات بحق مردم باشیم. در شرایطی که قبل از خرداد ۹۲ کشور با مشکلاتی مواجه بود، خواست عمومی مردم و ظرفیت گفتمان اصلاحات جریان را به این نتیجه رساند و اتفاقی که در خرداد ۹۲ رخ داد، ظرفیت این گفتمان بود و طبیعی بود که در این گفتمان استمرار مسیر ادامه یابد و اقدامات خود را در این چارچوب ادامه دهیم». عارف ادامه داد: «قصد داشتیم رویکردی را که از خرداد ۹۲ آغاز کردیم، ادامه دهیم و بگوییم این اتفاق شانس نبود». او با بیان اینکه عرف تحزب در همه جای دنیا تصاحب قدرت و پیروزی است، گفت: «یک بار دیگر اتفاقی که در خرداد ۹۲ شاهد بودیم، در سال ۹۴ نیز ادامه یافت و این مسیر صرفا مربوط به انتخابات تهران نبود و در بسیاری از شهرستانها نیز اتفاق افتاد». رئيس شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه هیچ راهی جز ادامه مسیر نداریم، گفت: «هنوز هم اگر لازم باشد، باید از مطالبات حزبی و شخصی خود دست برداریم». او ادامه داد: «ما منکر این نیستیم که مطالبات حزبی ضرورت و حق است؛ اما هنوز باید از این مطالبات برای هدف بزرگتر بگذریم».
رئيس فراکسیون امید افزود: «هنگامی که برای حضور در انتخابات خدمت یک بزرگی رسیدم، گفتم نمیگویم کاری میکنم؛ اما مطمئنا سنگی دیگر در چاه نمیاندازم؛ چراکه در کشورهای جهان سوم خیلی اوقات همین که سنگ در چاه نیندازیم، گام مؤثری برداشتهایم».
او با اشاره به اینکه در برنامه «برجا» در مجلس دست برادری به سمت تمام نمایندگان و فراکسیونهای مختلف دراز کرده و این مسیر را ادامه میدهیم و پای تعهدمان به مجلس میایستیم، گفت: «باید گام سوم را با قدرت برداریم. هم جوانان و هم نخبگان و هم نیروهای حزبی و تشکلها گلایههایی دارند. باید همه این مسائل را جبران کنیم و پوشش دهیم اما امروز فرصت گلایه نیست. امروز نوبت کار است».
ارائه گزارش لغو سخنرانی مطهری به دادسرای ویژه روحانیت
«علی مطهری»، نایبرئيس مجلس و عضو فراکسیون امید هم در حاشیه این مراسم به «ایلنا» درباره آخرین وضعیت گزارش مجلس درباره لغو سخنرانیاش در مشهد اعلام کرد: «تهیه گزارش به اتمام رسیده و به کمیسیون ارائه شده، اما اینکه در صحن قرائت شود یا خیر هنوز مشخص نیست». او گفت: «هر دو گزارش کمیسیون شوراها و وزارت کشور را به دادسرای ویژه روحانیت ارائه کردیم». مطهری در پاسخ به سؤالی درباره اینکه در دیدار یکشنبهشب با حجتالاسلام خاتمی در چه موردی صحبت کرده، گفت: «درباره مسائل روز صحبت کردم».
رفتار دولتمردان باید متناسب با ظرفیت فراکسیون امید باشد
«رضا انصاری»، نماینده مردم داراب در مجلس هم با اشاره به اینکه جریان اصلاحات باید چه رویکردی در پیش بگیرد، گفت: «به نظرم لازم است اصلاحطلبان یک کاندیدای احتیاطی کنار روحانی داشته باشند و نکته دیگر اینکه باید ببینم جریان اصلاحات به عنوان یک جریان بزرگ سیاسی، میخواهد صرفا تا درِ پاستور فعال باشد یا داخل آن نیز برویم».او گفت: «اگر پاسخ روحانی این است که اصلاحطلبان را صرفا تا درِ پاستور میخواهد، اشکالی ندارد و ما این کار را برای روحانی انجام میدهیم، اما به نظر میرسد شیوه دوم مبنی بر اینکه علاوه بر درِ پاستور پس از آن از ظرفیت اصلاحطلبان استفاده شود، شیوه بهتری است». عضو فراکسیون امید گفت: «متأسفانه نوع برخورد دولتمردان با فراکسیون امید، متناسب با ظرفیت این فراکسیون نبوده و انتظار داریم این رفتار متناسب با ظرفیت فراکسیون امید باشد. در رأی اعتماد سه وزیر پیشنهادی، افرادی در دفتر آقای واعظی بودند که برای هر سه وزیر نگران بودند، اما فراکسیون امید خالصانه به صحنه آمد و خود را نشان داد».
وکیلی: انتخابات اسفند ٩٤ در امتداد دوم خرداد بود
«محمدعلی وکیلی»، نماینده تهران که مجری برنامه هم بود، در سخنان ابتدایی خود، انتخابات هفتم اسفند ٩٤ را در ادامه دوم خرداد ۷۶ و انتخابات سال ۹۲ دانست و گفت: «بذر امیدی که در آن سالها کاشته شد جوانهاش در سال ۹۴ رویید». عضو هيئترئيسه مجلس ابراز امیدواری کرد «درخت این بذر در سال ۹۶ به بار بنشیند و مردم به صورت عینی میوه این زحمت را که اجر و صبر بسیاری از بزرگان به حساب میآید، بچشند». او با اشاره به جلسه یکشنبهشب با رئيس دولت اصلاحات گفت: «در جلسهای که در محضر ایشان بودیم در آنجا هم گفتم صبر شما باعث شد آقای روحانی برخلاف انتظارات بتوانند انتخاب شوند و پشتوانه پرهزینهای بود که باعث شد این انتخاب بسیار آسان صورت گیرد. اما نباید این آسانی باعث غفلت از هزینه گزافی که پشت سر ماست، شود».
http://www.sharghdaily.ir/News/116264
ش.د9504188