در آیین تجلیل از خدمات فرهنگی و هنری محمدباقر قالیباف، نشان ویژه به پاس خدمات قالیباف در حوزه فرهنگی و هنری توسط مدیرعامل خانه تئاتر اهدا شد.
به گزارش بصیرت به نقل از الف، در آیین تجلیل از خدمات فرهنگی و هنری محمدباقر قالیباف که عصر امروز با حضور حجتالاسلام سیدحسن خمینی، سردار وحید، علی مطهری و حجتالاسلام دعایی و جمعی از اساتید و هنرمندان در تالار ایوان شمس برگزار شد، اصغر هخمت مدیرعامل خانه تئاتر ایران به پاس زحمات ارائه شده از سوی آقای قالیباف شهردار سابق تهران در حوزه فرهنگی و هنری نشان ویژه به وی اهدا کرد.
وی گفت: این نشان برای مجموعه خانه تئاتر ایران اهمیت ویژهای دارد و آن را به شخص آقای قالیباف به پاس زحمات وی در حوزه فرهنگی اهدا میکنیم.
این نشان ویژه با امضای عزتالله انتظامی و اصغر همت به قالیباف داده شد.
مدیر مسئول روزنامه اطلاعات:
قالیباف نگرانیهای ما در حوزه مدیریت شهری را برطرف کرد
مدیرمسئول روزنامه اطلاعات با اشاره به توفیقات قالیباف در حوزههای مختلف گفت: حضور قالیباف در نیروی انتظامی که در آن زمان از دست رفته حساب میشد اعتبار ویژهای به آن مجموعه داد و بعدها نیز نگرانیهای ما را در حوزه مدیریت شهری برطرف کرد.
حجتالاسلام سیدمحمود دعایی خطاب به قالیباف اظهار کرد: شما حق بزرگی به کشور و انقلاب دارید و هرجا حضور داشتید منشأ تحول بودهاید.
وی تصریح کرد: حضور در نیروی هوایی سپاه و اقدامات گسترده در آن مجموعه یکی از افتخارات آقای قالیباف محسوب میشود.
مدیرمسئول روزنامه اطلاعات گفت: آقای قالیباف با حضور در نیروی انتظامی که در آن زمان از دست ما رفته بود، اعتبار ویژهای به آن داد و نیروی انتظامی را به قدرت رساند.
وی ادامه داد: در مقطعی که همه نگران تهران بودند حضور آقای قالیباف همه این دغدغهها را برطرف کرد و نشان داد که خیلی بهتر و موفقتر امیدها را میتوان شکوفا کرد.
حجتالاسلام دعایی افزود: شهردار تهران در تمامی برنامههای خود احترام خاصی را به اساتید و هنرمندان داشت و جلسات خود را به گونهای تنظیم میکرد که زمان جلسات صبحهای زود و قبل از طلوع آفتاب بود.
وی ادامه داد: آقای قالیباف علاوه بر ویژگیهایشان در حوزه کاری به مبانی و عالم به مسائل دینی بودند و از بزرگانی هستندکه خدمات ارزشمندی را به جامعه داشته اند.
حجتالاسلام دعایی گفت: آقای قالیباف زمانی که بسیاری از افراد از صحنه خارج میشدند را مورد حمایت و پناه خود قرار میداد که میتوان به مرحوم دکتر حبیبی اشاره کرد که آن زمان مورد عنایت آقای قالیباف قرار گرفتند.
مدیرمسئول روزنامه اطلاعات ادامه داد: در زمان حضور قالیباف در شهرداری تهران خانههای بسیاری از شخصیتهای ارجمند منجمله شهید بهشتی، مطهری و مرحوم جلال آل احمد به موزه تبدیل شد و در کل حضور قالیباف در شهرداری اثرگذار بوده است.
دعایی گفت: هیچ یک از مطالب ارائه شده از سوی هنرمندان، اساتید در خصوص آقای قالیباف مبالغه نیست و تمامی اینها ثبت شده و در تاریخ خواهد ماند و مردم ما حقشناس هستند.
وی در پایان خطاب به قالیباف گفت: شما هرجا که باشید منشأ اثرات هستید چرا که از بزرگان هستید و خداوند کمکتان خواهد کرد.
نصیریان: قالیباف موجب توسعه فرهنگی در کشور شده است
پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه خوشحالم خانه هنرمندان اقدامی را قبل از هر نهادی در تجلیل از آقای قالیباف برگزار کرده است، گفت: دکتر قالیباف موجب توسعه فرهنگی در کشور شده است.
علی نصیریان هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در آیین تجلیل از خدمات فرهنگی و هنری محمدباقر قالیباف که عصر امروز با حضور جمعی از هنرمندان و اساتید دانشگاه در تالار ایوان شمس برگزار شد، اظهار کرد: خوشحالم که خانه هنرمندان چنین اقدامی را قبل از هر نهاد دیگری انجام داد.
وی تصریح کرد: در این 6 دههای که کار نمایشی انجام میدهم، شهرداری ندیدم که جدای از خدمات شهری، در اندیشه فرهنگ و هنر و بُعد معنویات ولو بُعد ذوق به طور کلی با استفاده از ابزار امکان کار فرهنگی و هنری در اندیشه بوده باشد و تنها کسی که به سمت این اندیشه رفت و اقدام کرد دکتر قالیباف بوده است.
نصیریان تصریح کرد: قطعاً کسی را قبلا سراغ نداریم که موجب توسعه فرهنگی در کشور شده است، و در حال حاضر با اقدامات صورت گرفته در دوره آقای قالیباف حدود 108 تئاتر در صحنه است و هر شب برنامه اجرا میکنند.
وی بیان کرد: فرهنگ و هنر توسعه پیدا کرده است و جامعه هشیار شده است و به این حوزه نیاز دارد و این اقدامات توسط آقای قالیباف انجام شده است.
حدادعادل: تعابیری همانند شهر سوخته بیانصافی است/ قالیباف منشأ خدمات بزرگی در شهر بوده است
رئیس فرهنگستان ادب فارسی با بیان اینکه قالیباف تعریف جدیدی را از شهرداری ترسیم کرده است، گفت: متاسفانه برخیها که هنوز بر سر کار نیامدهاند تعابیری همانند شهر سوخته تهران را به کار میبرند که این بیانصافی و صحیح نیست.
غلامعلی حدادعادل ریاست فرهنگستان ادب فارسی اظهار کرد: امروز به احترام یک مدیر خدمتگذار موفق در این مکان گردآمدهایم.
وی تصریح کرد: اهالی فرهنگ و هنر معمولا کارهای اجرایی انجام نمیدهند و آنها موفقیتهای خود را مدیون مجریهایی هستند که راه را برای آنها هموار میکنند و آقای قالیباف از این جهت به اهالی هنر و فرهنگ خدمت کرده است.
رئیس فرهنگستان ادب فارسی اضافه کرد: آقای قالیباف با توجه به تجربهای که در 8 سال دفاع مقدس کسب کردند، به مدیریت نیروی انتظامی منصوب و در ادامه به مدیریت شهرداری تهران انتخاب شدند و بنده از کسانی هستم که در دو هر مقطع با وی ارتباط داشتهام و از نزدیک شاهد فعالیتهای آقای قالیباف بودهام.
حدادعادل بیان کرد: وی با مدیریت در نیروی انتظامی از بروز فاجعههایی جلوگیری کرد که چون اتفاقی نیفتاد صحبتی از آنها نمیشود.
وی ادامه داد: بسیاری با انتخاب شهردار تهران برای شهرداری مخالفت میکردند و این در حالی بود حتی کسانی که سر هیچ موضعی وحدت نداشتند هیچ وقت دلشان نمیخواست آقای قالیباف شهردار تهران شود.
رئیس فرهنگستان ادب فارسی بیان کرد: آقای قالیباف تعریف جدیدی را از شهرداری ترسیم کردند و ایشان معنای نوین شهرداری را در تهران ارائه کردند.
حدادعادل اضافه کرد: هر کسی نگاهی به شهر بیاندازد، خدمات صورت گرفته از سوی شهردار تهران را تصدیق میکند و این در حالی است که روانشناسی انسان به گونهای است که تحولات را تدریجی حس نمیکند و تحولات وقتی آهسته صورت میگیرد حس نمیشود و کاری که آقای قالیباف در تهران کردند چنین بود.
وی ادامه داد: قدرشناسی از خدمتگذاران انسانیت است و قدرناشناسی فضیلت نیست و ضدانسانیت است و تعجب میکنم در روزهایی که دوران مسئولیت آقای قالیباف در شهرداری روبه پایان بود برخیها تعابیری را از جمله شهر سوخته تهران را استفاده کردند که این موارد بیانصافی و صحیح نیست.
رئیس فرهنگستان ادب فارسی گفت: افرادی که چنین تعابیری استفاده میکنند بیماری فرهنگی دارند و عید بزرگی است.
حدادعادل گفت: کسانی که هنوز نیامدهاند میخواهند کارهای نکرده را به حساب خود بگذارند و امیدوارم دیگرانی که بر سر کار شهرداری میآیند موفق باشند و امیدوارم دوستانی که در ماههای آتی مدیریت شهر را به عهده میگیرند شهر خوبی را که از آقای قالیباف گرفتهاند خوبتر کنند و به شهردار بعدی بدهند.
وی همچنین حضور محمدباقر قالیباف در مجمع تشخیص مصلحت نظام را گرانبها دانست و گفت: حضور وی میتواند منشأ بسیاری از کارها باشد.
عسگرپور: فعالیتهای فرهنگی و هنری قالیباف مشابه ندارد
محمدمهدی عسگرپور با بیان اینکه اگر تندبادهای سیاسی نبود به راحتی میشد از شخص آقای قالیباف قدردانی کرد، گفت: فعالیتهای فرهنگی و هنری شهردار سابق تهران مشابه ندارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی عسگرپور اظهار کرد: از خانه هنرمندان بابت تقدیر و تشکر بهنگام از محمدباقر قالیباف شهردار سابق تهران تشکر می:ن.
وی تصریح کرد: اگر تندبادهای سیاسی نبود راحتتر به موضوع پرداخته میشد اما چه کنیم که تندبادهای سیاسی نمیگذارند به اصل موضوع اشاره شود.
عسگرپور بیان کرد: متاسفانه تندبادهای سیاسی باعث از بین رفتن انصافها میشود و نمیتوانیم حق مطلب را ادا کنیم.
وی به اقدامات انجام شده از سوی شهردار سابق تهران در حوزه فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: فعالیتهای آقای قالیباف در حوزه فرهنگ و هنر مشابه ندارد و در سالهای گذشته این موضوع لمس خواهد شد.
عسگرپور گفت: این حجم گسترده فعالیتهایی که در دوره آقای قالیباف انجام شده است بیبدیل است که از آن جمله میتوان به موضوع گسترش فضاهای فرهنگی و هنری اشاره کرد.
وی ادامه داد: ساخت سینمای آزادی در سالهای گذشته و در آن زمان به آن شکل برای خود یک شاخص مهم تلقی میشد و در ادامه نیز اقدامات موثری در حوزه فرهنگی صورت گرفت.
عسگرپور افزود: برخی از افراد کارهایی را انجام میدهند و بعدها توقعی از جامعه هنری و فرهنگی دارند که از امکانات هنرمندان و یا از چهرههای آنها استفاده کنند اما بنده شهادت میدهم که آقای قالیباف چنین روحیهای را نداشتند و حتی در برخی از موارد تاکید داشتند که نامشان ذکر نشود.
وی گفت: برای اجرای کارهای فرهنگی نخستین کسی که در ذهن ما حس میشد، آقای قالیباف بود چه در بحث مالی و چه در بحثهای دیگر شخص دکتر قالیباف در حوزه فرهنگی هنرمندان را حمایت میکرد.
وی افزود: ولی متاسفانه تندبادهای سیاسی باعث میشود یادمان برود که چه کسانی خدمات موثری داشتهاند و قطعا ما هنرمندان قدر این موفقیتها را مدیون آقای قالیباف هستند خواهند دانست و مخصوصا در آینده.
عسگرپور گفت: قطعا آقای قالیباف هرجا باشند منشأ خدمات موثری خواهند بود.
معاون وزیر ارشاد در مراسم تقدیر از شهردار:
هیچ شهرداری همانند قالیباف به حوزه فرهنگی توجه نکرده است
معاون هنری وزیر ارشاد با بیان اینکه در آینده بیشتر و بیشتر زحمات و کارهای آقای قالیباف به چشم خواهد خورد، گفت: هیچ شهرداری به اندازه قالیباف در حوزه فرهنگی کار نکرده است.
علی مرادخانی اظهار کرد: آقای قالیباف مردی است که توجه ویژهای را به موضوعاتی که کمتر کسی به آن توجه داشت عنایت کرد.
وی تصریح کرد: بخش هنری در بسیاری از موارد با سالهای گذشته فرق کرده است و یک امنیت برای حوزه فرهنگی شهر به وجود آمده است که شهردار سابق تهران در این زمینه اقدامات لازم را انجام داده است.
مرادخانی افزود: زمانی که شاید خیلیها اهالی هنر را تحویل نمیگرفتند تنها کسی که به آنها اهمیت میداد شخص دکتر قالیباف بود.
معاون هنری وزیر ارشاد بیان کرد: کارهایی که دکتر قالیباف طی این سالها انجام دادهاند در هیچ زمانی صورت نگرفته است و زحمات زیادی در حوزه هنری و فرهنگی کشیدهاند.
وی با بیان این جمله که قالیباف شهردار موفقی بوده است، گفت: ما در سالهای گذشته نیز شهرداران زیادی دیدهایم اما هیچ یک نتوانستند خدماتی همانند دکتر قالیباف ارائه کنند.
مرادخانی به راهاندازی موزه موسیقی به عنوان یکی از اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی در دوره قالیباف اشاره کرد و گفت: مهمانان خارجی و سفرای زیادی به این مجموعه مراجعه کردهاند و این مجموعه افتخاری برای کشور محسوب میشود چرا که آرشیو حوزه موسیقی در این مجموعه جمعآوری شده است.
معاون هنری وزیر ارشاد افزود: قطعا در آینده بیشتر و بیشتر زحمات و کارهایی که قالیباف کرده است، به چشم خواهد خورد و مشخص میشود که چه کسی در حوزه فرهنگی موثر بوده است.
قالیباف در مراسم تجلیل جمع کثیری از هنرمندان از وی:
در این مدت ۱۲ سال توفیق داشتم که جلسات رسمی و غیر رسمی زیادی در محضر مقام معظم رهبری باشم. ایشان همیشه در کنار تذکراتی که طبیعتا برای هر مدیری است، سه نکته مهم را تاکید می کردند.