تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۶  ، 
کد خبر : ۲۹۲۹۷۵
تأثیر دوستی ترکیه و عربستان با اسرائیل بر اوضاع فلسطین

«عادی سازی» مقدمه ای بر «فراموش سازی»

در حالی که ترکیه و عربستان در پی عادی سازی رابطه با اسرائیل هستند، مصائب مردم غزه بعد از جنگ 51 روزه همچنان ادامه دارد و در سایه اقدامات تروریست های تکفیری، جنایات رژیم اسرائیل در حالی فراموشی است و صهیونیست ها از موقعیت ممتازی برای توسعه طرح های خود برخوردارند
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل/حمزه عالمی
در حالی امسال به استقبال روز قدس می رویم که فلسطینیان کرانه باختری و نوار غزه، همچنان با مصائب بعد از جنگ 51 روزه غزه دست و پنچه نرم می کنند و نه تنها وضعیت آن ها بهبود نیافته است، بلکه در مقابل، رژیم اسرائیل در سایه اقدامات گروه های تروریستی در منطقه توانسته است، ضعف های خود در جنگ 51 روزه غزه و مشکلات بعد از آن را جبران کند و فشارهای خود را بر فلسطینیان افزایش دهد. رژیم اسرائیل در سال 2012 جنگ هشت روزه ای را علیه غزه آغاز کرد، اما موفقیت اندکی داشت. در این جنگ نابرابر، برای اوّلین بار فلسطینیان توانستند تل‌آویو و برخی دیگر از مناطق مهم یهودی‌نشین را در فلسطین اشغالی هدف موشک قرار دهند و قلب رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورند. این جنگ میلیون‌ها یهودی را در اراضی اشغالی مستأصل و در پناهگاه‌ها زندانی کرد.
اسرائیل در سال 2014 اما حملات شدیدتر و طولانی مدتی را علیه غزه ترتیب داد و 51 روز غزه را تحت این حملات خانمان سوز قرار داد، اما به اعتراف جهانیان صهیونیست ها نتوانستند به اهداف خود دست یابند. جنبش حماس در بیانیه ای که به مناسبت آتش بس در این جنگ منتشر کرد، درباره مختصات این جنگ نوشت: «در برابر دیدگان جامعه جهانی، این جنگ خصمانه و ظالمانه به ملت فلسطین در نوار غزه تحمیل شد. اشغالگران صهیونیست، این جنگ را با بمباران هوایی، زمینی و دریایی آغاز کردند و در طول 51 روز حمله، از بمب ها و سلاح های غیر متعارف بین المللی استفاده نمودند و در طول جنگ، خانه ها، مدارس، مساجد، اراضی زراعی و برج های مسکونی را هدف قرار دادند و کشتارهای هولناکی را علیه شهروندان بی پناه انجام دادند به طوری که برخی خانواده ها را به طور کامل از بین بردند. بیش از 2100 تن در این جنگ به شهادت رسیدند و افزون بر 11000 نفر نیز زخمی شدند که بیشتر آنان را کودکان، زنان و سالخوردگان تشکیل می دهند. ... مقاومت ارتش عبری را زمینگیر کرد، برخی از نظامیانش را به هلاکت رساند و شماری دیگر را زخمی و اسیر ساخت. مقاومت با همکاری ملت فلسطین در نوار غزه حماسه پایداری، قهرمانی و فداکاری را خلق کرد و بار دیگر دروغین بودن ادعای ارتش شکست ناپذیر را از بین برد و طرح های دسیسه چینان و رویاهای کسانی که آرزوی نابودی ملت فلسطین و پروژه مقاومت را در سر داشتند، ویران کرد تا به این ترتیب، پیروزی در نبرد «العصف المأکول» را محقق سازد. »

«عادی سازی» مقدمه ای بر «فراموش سازی»

بعد از این جنگ، رژیم اسرائیل و یهودیان ساکن سرزمین های اشغالی دچار وضعیت بسیار سختی شدند. رژیم صهیونیستی بر اثر حمله به غزه و پاسخ موشکی گروه های فلسطینی از نظر اقتصادی - اجتماعی با مشکلات فراوانی مواجه شد. افزایش بیماری‌های افسردگی، دیابت و مشکلات روحی و روانی و همچنین فلج شدن اقتصادی، متلاشی شدن گردشگری و فرار صهیونیست ها از شهرک های نزدیک نوار غزه برای یافتن مناطق امن‌ تر از جمله پیامدهای روانی حمله وحشیانه صهیونیست ها به غزه بود.
علاوه بر این بیش از ۷۰ درصد ساکنان جنوب فلسطین اشغالی که هم مرز با نوار غزه و در تیررَس موشک های مقاومت فلسطین قرار داشتند به فکر مهاجرت به شمال فلسطین اشغالی افتادند، چرا که از نظر آن ها شمال رژیم صهیونیستی امن تر از قسمت های جنوبی بود. همچنین موج مهاجرت معکوس از سرزمین های اشغالی و خروج از این مناطق به سوی اروپا سرعت گرفت.
با این وجود طی سال های اخیر در سایه فرصت هایی که اقدامات تروریستی گروه های تکفیری در منطقه برای اسرائیل فراهم کرده اند، رژیم اسرائیل توانسته است خود را در موقعیت بهتری نسبت به سال 2014 قرار دهد. در این میان عادی سازی روابط با اسرائیل که این روزها توسط ترکیه و عربستان دنبال می شود، بیش از پیش می تواند بر بهبود موقعیت صهیونیست ها و در نتیجه افزایش فشار آنان بر فلسطینیان بیفزاید. در واقع عادی سازی روابط با اسرائیل توسط ترکیه و عربستان، مقدمه ای بر فراموش سازی جنایات اسرائیل در طول سال های قبل و به ویژه فراموش سازی اشغال سرزمین های فلسطینی است.
طی هفته جاری ترکیه روابط خود با اسرائیل را از سر گرفت، در حالی که یکی از شرایط مهم آنکارا مبنی بر لغو محاصره دریایی غزه را اسرائیل نپذیرفته و تنها پرداخت غرامت به قربانیان کشتی مرمره و عذرخواهی از آنکارا را اجرا کرده است. همچنین عربستان سعودی چند سال است که دیدارهای محرمانه خود با سران صهیونیست را افزایش داده و طی سال جاری برخی از این دیدارها، از جمله دیدار و مناظره علنی ترکی الفیصل رئیس سابق سازمان اطلاعات رژیم سعودی با یعقوب عمیدور مشاور سابق امنیت داخلی رژیم صهیونیستی بود که در رسانه‌های منطقه‌ای و بین المللی بازتاب گسترده‌ای داشت.
بنابراین عادی سازی رابطه با اسرائیل به جدّ در دستور کار ریاض و آنکاراست و این در حالی است که مردم غزه همچنان در وضعیت بسیار بدی زندگی می کنند و رژیم اسرائیل هیچ گونه تعهدی به اجرای مفاد آتش بس جنگ 51 روزه ندارد.
زمستان سال قبل احمد یوسف از رهبران حماس گفت:  اوضاع در نوار غزه بسیار وخیم است و درها به روی مردم بسته است. آینده این نسل از دست می رود و هیچ راه حلی در زمینه آموزش و یا درمان وجود ندارد. همچنین بازگشایی جزئی گذرگاه های غزه از آثار محاصره شدید این منطقه نکاسته و اوضاع ساکنان غزه همچنان وخیم است . به گزارش واحد مركزي خبر،‌ شبکه الجزیره درباره غزه اعلام کرد: کالاهای مصرفی که وارد غزه شده کافی نیست ، تهیه غذا برای کودکان بسیار دشوار است و مردم برای تهیه نیازهای خود با مشکل روبرویند. سخنگوی آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل هم خاطرنشان کرد: مشکلات غزه آنقدر گسترده است که با ورود چند کامیون شامل کمک ها یا باز شدن محدود گذرگاه ها برطرف نخواهد شد.

«عادی سازی» مقدمه ای بر «فراموش سازی»

در این شرایط گسترش روابط ترکیه و برخی کشورهای عربی با اسرائیل، سبب فراموش شدن وخامت حال فلسطینیان می شود و زمینه افزایش فشار اسرائیل بر آن ها را فراهم می کند. صهیونیست ها هم اکنون طرح هایی را در دستور کار دارند که گام مهمی در توسعه اشغالگری آن ها محسوب می شود. آنان طرح های توسعه شهرک سازی را چند برابر کرده اند و سال 2016 را فرصت مناسبی برای اجرایی کردن این طرح می دانند. در فروردین ماه امسال «ولید عساف» رئیس کمیته مقابله با ساخت دیوار حایل و شهرک سازی وابسته به سازمان «آزادی‌بخش فلسطین»، از تشدید روند تخریب منازل فلسطینیان در کرانه باختری خبر داد. عساف تأکید کرد که روند ویرانگری‌های ارتش اسرائیل در کرانه باختری و قدس اشغالی از آغاز سال جاری تاکنون 400 درصد نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است. به نقل از پایگاه خبری تحلیلی شفاف، یک سازمان غیر دولتی اسرائیل اعلام کرد تعداد طرح‌های شهرک‌سازی این رژیم در کرانه غربی در سه ماهه اول سال 2016 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سه برابر شده است.
این در حالی است که سازمان ملل و بسیاری از کشورهای جهان این شهرک‌های اسرائیلی را غیرقانونی می‌دانند، چرا که این شهرک‌ها در مناطق اشغال شده به دست اسرائیل در جنگ 1967 ساخته شده و براساس کنوانسیون ژنو، هرگونه ساخت و ساز در مناطق اشغال شده ممنوع است.
علاوه بر این صهیونیست ها تلاش های خود علیه مسجد الاقصی را افزایش داده اند و حملات آن ها به قبله اول مسلمین بعد از سال 2014، افزایش زیادی یافته است، تا جایی که شکل گیری انتفاضه کنونی، یعنی انتفاضه مسجدالاقصی به سبب همین اقدامات است.
مجموعه این شرایط ایجاب می کند که مسلمانان جهان در روز قدس امسال، حقوق حقه فلسطینیان را فریاد کنند و مانع از فراموش سازی آرمان فلسطین توسط برخی دولت های سازشکار منطقه شوند./

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات