شهروندی میگوید: «برای سفر عمره طلاهایم را که هزینه جهیزیهام بود و آن را پسانداز کرده بودم، فروختم.» اما رئیس سازمان حج و زیارت که برای برطرف شدن مشکلات پروازی عمره به عربستان سفر کرده بود، به جای آنکه خبری در این باره بدهد، تفاهمنامه حج تمتع ۱۴۰۳ را امضاء کرد.
در حالی که از حدود ۹ سال قبل ۶ میلیون نفر یعنی از هر ۱۵ ایرانی یک نفر چشمانتظار اعزام به سرزمین وحی و انجام اعمال عمره مفرده است، همچنان مشکلاتی بین دو کشور است که به گفته یک منبع مطلع «مشکلات پروازی و امور اقتصادی مانع از تشرف زائران به عمره است، نه مسایل سیاسی.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی پیشتر از اعزام زائران ایرانی به عمره مفرده تا پیش از پایان آذر خبر داده بود، اما به دلیل استقبال نکردن متقاضیان، اعزامها به ۱۳ دی موکول شد که شب قبل از اعزام به زائران اطلاع دادند پروازها لغو شده و اعزامی صورت نمیگیرد. این تاریخ به ۱۷ و سپس به ۲۳ دی موکول شد، تا اینکه رئیس سازمان حج و زیارت، سیدعباس حسینی در شامگاه ۱۷ دی به عربستان رفت تا مشکل اعزامها به عربستان را حل کند، اما بدون اعلام خبری در این باره، وبگاه رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از امضاء تفاهمنامه حج تمتع ۱۴۰۳ خبر داد.
در این نشست، دو طرف درباره موضوعات مربوط به حج، مانند تعداد حجاج و عوامل اجرایی، خدمات مشاعر مقدسه، رمی جمرات، انتقال دارو و خدمات پزشکی حج، تسهیلات مورد نظر در امور اجرایی و عملیاتی حج، همچنین پیگیری حقوق خانواده شهدای منا و مجروحین حادثه مسجدالحرام و... گفتوگو کردند.