بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۴  ، 
کد خبر : ۲۹۲۸۶۵

برکسیت بزرگترین "گام رو به عقب" پس از جنگ جهانی دوم

پایگاه اینترنتی شبکه سی‌ان‌ان در مطلبی به بررسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پرداخت.
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل
به گزارش گروه بين الملل بصیرت به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ سی‌ان‌ان در مطلبی نوشت: رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا بدترین "گام رو به عقب" برای اروپا و همچنین برای تمدن غرب پس از جنگ جهانی دوم است.

پایگاه خبری این شبکه در ادامه نوشت: جنگ جهانی دوم ده‌ها میلیون تلفات نظامی و غیرنظامی در اروپا رقم زد و بخش اعظمی از این قاره را به ویرانه تبدیل کردف اما در عین حال، این جنگ دو دستاورد بسیار بزرگ برای اروپا به همراه داشت.

نخست اینکه، ترس و وحشت میلیونها شهروند اروپایی از جنگ، دولتهای اروپایی را برای جلوگیری از یک جنگ تمام عیار دیگر با یکدیگر متحد کرد و دوم اینکه، پایان جنگ آغازگر یک تلاش جمعی بزرگ برای ایجاد تشکیلات وحدت‌آفرینی بود که ابتدا جامعه اقتصادی اروپا و بعدها اتحادیه اروپا نام گرفت.

انگلیس در حالی روز پنجشنبه در همه‌پرسی برکسیت تصمیم به خروج از اتحادیه اروپا گرفت که برای سالهای طولانی، «شارل دوگل» - رئیس جمهور وقت فرانسه - شدیدا مخالف ورود این کشور به جامعه اقتصادی اروپا بود؛ چراکه او انگلیس را اسب تراوای آمریکا می‌دانست و معتقد بود که ورود این کشور به جامعه اقتصادی اروپا به منزله نفوذ آمریکا در این جامعه است.

رویکرد ضدانگلیسی شارل دو گل چنان کشورهای عضو جامعه اقتصادی اروپا را تحت تاثیر قرار داده بود که حتی تا سالها پس از حذف او از صحنه سیاسی اروپا نیز درخواست عضویت انگلیس در جامعه اقتصادی اروپا مورد پذیرش قرار نگرفت تا اینکه سرانجام پس از گذشت 12 سال، انگلیس در سال 1973 موفق به عضویت در این جامعه اروپایی شد.

این تغییر تاریخی در نوع رابطه انگلیس با سایر کشورهای اروپایی در سال 1994 با افتتاح تونل مانش میان انگلیس و فرانسه و عبور همزمان ملکه الیزابت و فرانسوا میتران رئیس جمهور وقت فرانسه از آن به نقطه اوج خود رسید و از آن زمان به بعد، روز به روز به کیفیت و اهمیت این رابطه استراتژیک اضافه شد.

اما دیوید کامرون – نخست وزیر انگلیس – در راستای یک وعده انتخاباتی نامربوط برای جمع‌آوری رای بیشتر در انتخابات سراسری 2015، تن به یک همه‌پرسی غیرضروری داد تا کشوری که به سختی وارد اتحادیه اروپا شده بود به راحتی هر چه تمام از آن خارج شود و بزرگترین دستاورد جنگ جهانی دوم و سالها تلاش برای یکپارچه‌سازی قاره اروپا را نیز با چالش مواجه کند.

سی‌ان‌ان در پایان مطلب خود نوشت: رای‌دهندگان آمریکایی باید به خوبی شباهت‌های موجود میان همه‌پرسی برکسیت و انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا را درک کنند و با شناسایی انگیزه‌های مشابهی که در کمپین حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان وجود دارند، راه را به روی تکرار فاجعه‌ای که پنجشنبه گذشته در انگلیس اتفاق افتاد، ببندند.

حزب دموکرات نیز باید نهایت تلاش خود را انجام دهد تا نژادپرستی پس از پیروزی در همه‌پرسی برکسیت نتواند به یک پیروزی دیگر در انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا دست یابد.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات