بین الملل >>  سیاست خارجی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴  ، 
کد خبر : ۳۴۹۴۷۲

امیرعبداللهیان در اسلام‌آباد و کراچی و تحکیم روابط دو همسایه

 پس از آنکه یک رسانه‌ پاکستانی از سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به پاکستان خبر داد و ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز تأیید کرد که برنامه‌ریزی‌ها برای انجام این سفر در حال انجام است، چهارشنبه شب ۱۱ مرداد ماه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی و در پاسخ به دعوت «بلاول بوتو زرداری» همتای پاکستانی وارد اسلام‌آباد شد. نخستین سفر دوجانبه رئیس دستگاه دیپلماسی به کشور همسایه جنوب شرقی. قبل از او هم تیم‌های اقتصادی به ریاست «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه برای انجام مذاکرات با همتایان خود در اسلام‌آباد حضور داشتند.

 

آنگونه که امیرعبداللهیان در بدو ورود به اسلام‌آباد در جمع خبرنگاران اعلام کرد در این سفر درباره موضوعات سیاسی، اقتصادی،‌ مرزی و گردشگری گفت‌وگو خواهد شد و با توجه به مشترکات فراوان بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان،  فصل جدیدی از مناسبات دو کشور در دولت جدید رئیسی و نخست‌وزیر پاکستان در پی دیدار اخیرشان در منطقه پیشین - مند پایه گذاری شده است.

دعوت از آیت‌الله رئیسی به پاکستان و گفت‌وگو درباره زمان این سفر از جمله مواردی بود که امیرعبداللهیان به آن اشاره کرد.

این نخستین سفر دوجانبه رئیس دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم به پاکستان بود. البته امیرعبداللهیان آذر ۱۴۰۰ و برای شرکت در نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی درباره اوضاع افغانستان به اسلام‌آباد سفر و در حاشیه این نشست با برخی مقامات پاکستان از جمله عمران خان نخست‌وزیر پیشین این کشور دیدار و گفت‌وگو کرده بود. 

آخرین تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان هم در ۳۱ تیر ماه سال جاری و بعد از هتک حرمت قرآن کریم در سوئد و همچنین دانمارک صورت گرفت. دو وزیر خارجه در این گفت‌وگو تأکید کردند که آزادی بیان نباید سایر آزادی‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد و این دست از اقدامات با منزلت انسانی و حقوق بشر در تضاد است. 

حسین امیر عبداللهیان همچنین در صفحه خود در شبکه مجازی ایکس (توئیتر سابق) درباره این سفر نوشت: در چارچوب توسعه‌ سیاست همسایگی به همراه تعدادی از همکارانم به پاکستان سفر کردیم. در این سفر آخرین وضعیت مناسبات رو به‌ پیشرفت دوجانبه، همکاری‌های اقتصادی، مسائل جهان اسلام و دغدغه‌های امنیتی مشترک از جمله اوضاع افغانستان را با مقامات عالی پاکستان مورد بررسی قرار خواهیم داد.

دیدارهای وزیر امور خارجه از صبح پنجشنبه ۱۲ مرداد ماه با حضور در محل وزارت امور خارجه پاکستان و کاشتن نهاد دوستی به همراه همتای پاکستانی آغاز شد. وزرای خارجه پس از  گفت‌وگو و شرکت در مراسم ضیافت ناهار بلاول بوتو زرداری، به میان خبرنگاران آمدند و به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداختند.

 

وزیر امور خارجه در دیدار با همتای پاکستانی گفت: در سال‌های اخیر و در دولت سیزدهم حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

* امضای سند برنامه راهبردی همکاری‌های تجاری پنج ساله

در پایان مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، سند برنامه راهبردی همکار‌های تجاری پنج ساله بین دو کشور برای سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ به امضا رسید. همچنین سند سومین جلسه کمیته مشترک سرمایه گذاری ایران و پاکستان و پروتکل همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور توسط مقامات ذیربط، در حضور وزرای امور خارجه ایران و پاکستان امضا شد.

 

وزیر خارجه پاکستان در نشست خبری با همتای ایرانی درباره امضای سند برنامه راهبردی تجاری بین دو کشور، یادآور شد: می‌خواهیم به هدف خودمان که ارتقای سطح مبادلات تجاری به پنج میلیارد دلار است، بعد از این دوره پنج ساله دست یابیم.

بلاول بوتو زردای که خرداد ۱۴۰۱ سفری به تهران داشته بود در این نشست به آن سفر اشاره کرد و گفت: ۱۵ ماه پیش، یکی از اولین سفرهای خارجی من در ژوئن ۲۰۲۲ به ایران انجام شد و زمانی به آن دوران نگاه می‌کنم با افتخار و رضایت از آن دوره یاد می‌کنم. چون پیشرفت خوبی در روابط دوجانبه داشتیم و در روزهای پایانی دولت جاری پاکستان نیز شاهد سفر آقای امیرعبداللهیان هستم.

 

در دولت سیزدهم دو بار هم شاهد سفر «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه سابق پاکستان به تهران بودیم. یک بار شهریور ۱۴۰۰ و در سفر منطقه‌ای و به منظور گفت‌وگو در خصوص اوضاع افغانستان و بار دوم در آبان ۱۴۰۰ برای شرکت در دومین نشست وزرای خارجه همسایه افغانستان.

امیدواری به افتتاح پنج بازارچه مرزی دیگر بین ایران و پاکستان تا پایان سالجاری میلادی، توافق درباره تبادل زندانیان و آزادی ماهیگیران و لنج‌های آنها و محکومیت هتک حرمت قرآن کریم از دیگر موضوعاتی بود که وزیر خارجه پاکستان در این نشست خبری به آنها اشاره کرد. بلاول بوتو زرداری همچنین با بیان اینکه شاهد همگرایی بسیار خوبی بین ایران و پاکستان هستیم، گفت: به اعتقاد ما صلح و ثبات در منطقه به نفع کل منطقه خواهد بود و معتقدیم مرزهای دو کشور باید به سمبل ثبات و صلح تبدیل شود.

 

* خط لوله صلح

امیرعبداللهیان هم در این نشست خبری به خط لوله گاز (خط لوله صلح) بین ایران و پاکستان اشاره کرد و گفت: تکمیل خط لوله گاز را در راستای منافع دو ملت می‌دانیم. آمادگی داریم این خط لوله هر چه زودتر مراحل اجرایی و نهایی خود را پشت سر بگذارد. در خصوص وجود برخی موانع و مشکلات مالی و بانکی و راهکارهای آن در چارچوب حقوق بین الملل گفت‌وگو کردیم. 

به گزارش فارس، وزیر خارجه گفت: در جریان سفر سال گذشته بوتو به تهران توافقات مهمی را برای ایجاد بازارچه‌ها و گذرگاه‌ها و مناطق جدید آزاد مرزی با یکدیگر داشتیم. آماده ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد در نقطه مرزی ریمدان هستیم. 

وی با اشاره به افتتاح بازارچه مرزی پیشین-مند با حضور نخست‌وزیر پاکستان و رئیس جمهور ایران که در اردیبهشت ماه سالجاری صورت گرفت، یادآور شد: دو طرف مصمم هستیم از امنیتی ماندن مرزها فاصله بگیریم و مرزهای دو کشور را به مرزهای اقتصادی، تجاری و رفت و آمدهای گسترده استانی و ملی تبدیل کنیم.

حمایت از مردم افغانستان و اینکه ثبات و امنیت پایدار در افغانستان را در راستای ثبات سیاسی در این کشور قلمداد می‌کنیم و امنیت و پیشرفت پاکستان را امنیت و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم، از دیگر مواردی بود که امیرعبداللهیان در این نشست خبری به آن اشاره کرد و بار دیگر تأکید کرد که ایران جنگ را راه‌حل اوکراین نمی‌داند و ضمن ابراز نگرانی از تسلیح بیشتر اوکراین توسط آمریکا و برخی از کشورهای غربی، یادآور شد: تسلیح طرفین جنگ نتیجه‌ای جز کشتار و ویرانی بیشتر نخواهد داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارهایش با مقامات پاکستان با «شهباز شریف» نخست‌وزیر این کشور دیدار و گزارشی از مباحثات و توافقات انجام شده در مذاکرات هیأت‌های رسمی دو کشور در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیتی و مرزی به ویژه در موضوعات بانکی، تهاتر و خط انتقال گاز ارائه و بر اراده قاطع جمهوری اسلامی ایران در اجرای توافقات به عمل آمده در این سفر و توافقات پیشین تأکید کرد.

 

نخست وزیر پاکستان در این ملاقات بار دیگر بر دعوت از رئیس جمهور اسلامی ایران برای سفر به اسلام‌آباد، ابراز امیدواری کرد بعد از تحولات مربوط به انتخابات پاکستان، رئیس جمهور ایران اولین رئیس دولتی باشد که به پاکستان سفر می‌کند. 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین عصر روز پنجشنبه ۱۲ مرداد ماه با  «محمدصادق سنجرانی» رئیس مجلس سنای این کشور دیدار کرد و گفت: هیچ محدودیتی برای گسترش همه جانبه روابط با پاکستان نداریم. 

رئیس مجلس سنای پاکستان در این دیدار ایران را کشوری مقتدر و برخوردار از منابع غنی انسانی و طبیعی خواند و افزود: پاکستان خواستار اقتدار هر چه بیشتر جمهوری اسلامی ایران است. سنجرانی همچنین از گشایش اخیر در روابط بین ایران و عربستان ابراز خرسندی کرده و از سوی پارلمان و ملت پاکستان به دو کشور تبریک گفت و دعوت از محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به پاکستان را تجدید کرد.

«راجا پرویز اشرف» رئیس مجلس ملی پاکستان هم از دیگر مقام‌های این کشور بود که امیرعبداللهیان عصر پنجشنبه ۱۲ مرداد ماه با وی دیدار کرد. رئیس مجلس ملی پاکستان در این دیدار بر گسترش همکاری‌ها با ایران تأکید و از قالیباف برای سفر به پاکستان دعوت کرد. 

وزیر امور خارجه در دیدار با راجا پرویز اشرف عنوان کرد: مجلس ملی پاکستان می‌تواند نقش مهمی در حمایت از دولت این کشور برای تکمیل پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان داشته باشد. وی همچنین آمادگی ایران برای خرید دام زنده از پاکستان را اعلام کرد.

 

آخرین برنامه ملاقات وزیر خارجه در اسلام‌آباد با ژنرال «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان بود که چندی قبل به تهران سفر و با امیرعبداللهیان در محل وزارت امور خارجه دیدار کرده بود.

فرمانده ارتش پاکستان ۲۵ تیر ماه ۱۴۰۲ در محل وزارت امور خارجه با حسین امیرعبداللهیان دیدار کرد. در این دیدار درباره گسترش هر چه بیشتر روابط اقتصادی، مقابله با گروه‌های تروریستی و افزایش همکاری‌های مرزی گفت‌‌وگو شد. یک روز بعد ۲۶ تیر ماه ناصر کنعانی در نشست هفتگی با خبرنگاران این سفر را در استمرار همکاری‌های سازنده دو کشور برشمرد و افزود: طرفین بر ضرورت تقویت همکاری‌های دفاعی و نظامی مبتنی بر منافع مشترک و تقویت همکاری‌ها با هدف تامین امنیت برای دو کشور و تقویت فضای امنیتی در طول مرزهای طولانی مشترک بین دو کشور تأکید دارند.

 

عاصم منیر در دیدار امیرعبداللهیان در اسلام‌آباد خطاب به وی گفت: مبارزه ما با تروریسم جدی است. ما امنیت ایران را امنیت خود می‌دانیم و در همکاری با کشور برادر، جمهوری اسلامی ایران، در عرصه مبارزه با تروریسم کاملا جدی هستیم. در این ملاقات که با ضیافت شام فرمانده ارتش پاکستان به افتخار وزیر امور خارجه ادامه یافت، طیف گسترده‌ای از موضوعات مختلف از جمله تحولات افغانستان مورد بحث قرار گرفت.

* سفر به کراچی

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران صبح جمعه نیز در ادامه سفرش به پاکستان به شهر بندری کراچی رفت و پس از ورود به شهر کراچی و برگزاری مراسم استقبال رسمی در فرودگاه، با حضور در محل آرامگاه محمدعلی جناح بنیانگذار فقید پاکستان، با اهدای گل و قرائت سوره حمد، نسبت به وی ادای احترام کرد.وی همچنین دفتر یادبود در این محل را امضا کرد.

 

شرکت در مراسم نامگذاری رسمی خیابان امام خمینی (ره) در شهر کراچی و به همراه مقامات ارشد پاکستانی و پرده‌برداری از لوح یادبود این خیابان از دیگر برنامه‌های حضور امیرعبداللهیان در کراچی بود.

 

وی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: روز جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ در جریان دیدار رسمی از کشور دوست و برادر پاکستان، در کراچی - مهمترین مرکز اقتصادی پاکستان- بلواری مهم در این شهر به نام امام خمینی مزین و پرده‌برداری شد.زنده باد پاکستان، پاینده باد ایران

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین روز جمعه ۱۳ مرداد ماه در نشست فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین ایران و پاکستان در شهر کراچی حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

سند همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و اتاق بازرگانی کراچی هم در حضور وزیر امور خارجه و مقامات ایالتی سند پاکستان در این نشست به امضا رسید.

* اول همسایگان

امیرعبداللهیان در سخنان خود در این نشست با اشاره به اهمیت بالای پاکستان برای ایران به عنوان یک کشور همسایه و مسلمان و با بیان اینکه جمهوری اسلامی‌ایران با الهام از اصل طلایی سیاست خارجی خود تحت عنوان «اول همسایگان» و همچنین بر مبنای راهبرد توسعه روابط با کشورهای اسلامی، ارتقای مناسبات خود با پاکستان را در اولویت قرار داده است، افزود: در این زمینه، رهبری عالیقدر جمهوری اسلامی ایران نیز بارها حمایت کامل خود را از گسترش روابط با این همسایه مسلمان اعلام داشته‌اند. ایشان ارتباط ملت‌های ایران و پاکستان را ارتباطی قلبی و عمیق دانسته و همواره بر استحکام و تقویت هرچه بیشتر روابط دو کشور تأکید کرده‌اند. 

وی به وجود بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک زمینی و اشتراکات فراوان تاریخی، فرهنگی و دینی دو کشور اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر، اقدامات مهمی برای گسترش روابط دو کشور شامل همکاری اقتصادی به عمل آمده است. به عنوان مثال با همکاری طرفین، دو پایانه مرزی جدید در منطقه «ریمدان-گَبد» و «پیشین- مند» ایجاد شده است.همچنین، یادداشت تفاهم همکاری برای ایجاد ۶ بازارچه مرزی مشترک به امضا رسیده است. موقعیت جغرافیایی دو بندر چابهار (در ایران) و گوادر (در پاکستان) از دیگر ظرفیت‌هایی است که می‌تواند در راستای افزایش همکاری‌های اقتصادی دوجانبه و منطقه‌ای دو کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

 

امیرعبداللهیان با بیان اینکه اقتصادهای ایران و پاکستان مکمل یکدیگر هستند، گفت: به عنوان مثال پاکستان می‌تواند تامین کننده نیازهای ایران در بخش کشاورزی باشد و ایران می‌تواند نیاز پاکستان به انرژی را پوشش دهد. به این دلیل، خط لوله گاز ایران-پاکستان (IP) که ارزان‌ترین و امن‌ترین راه تامین گاز برای پاکستان است، بر اساس توافق قبلی دو کشور، توسط دولت ایران تا نزدیکی مرز پاکستان کشیده شده و نهایی شدن آن مستلزم اقدام طرف پاکستانی بر اساس توافقنامه مربوطه است. 

وی افزود: با توجه به روابط عمیق فرهنگی، دینی و تاریخی و همچنین موهبت همسایگی دو کشور، مردم ایران و پاکستان همواره در کنار یکدیگر قرار داشته و دوستی آنها همیشگی خواهد بود. اما بهره‌گیری کامل از این پیوندهای مشترک و همچنین ظرفیت‌های جغرافیایی و اقتصادهای مکمل،نیازمند اهتمام جدی و همه جانبه مسؤولان بخش‌های دولتی و خصوصی است و تلاش‌های دیپلماتیک برای ترسیم و اجرایی کردن نقشه راه توسعه همه‌جانبه روابط اقتصادی و تجاری، بر مبنای خواست و اراده دو ملت و در جهت منافع آنها، تداوم خواهد داشت. امیدواریم با افزایش همکاری‌ها بین دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان، ارتقای روزافزون همکاری‌های اقتصادی و تجاری دوجانبه را شاهد باشیم.

امیرعبداللهیان در آخرین مرحله از سفر رسمی سه روزه خود، امشب (جمعه) ۱۳ مرداد ماه در شهر کراچی مرکز ایالت سند پاکستان با بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرد. در این ملاقات دو وزیر خارجه نتایج به دست آمده در جریان سفر وزیر امور خارجه ایران را مورد ارزیابی قرار دادند.

 

وزیر امور خارجه ایران ضمن ابراز خرسندی از نتایج دیدارهای خود با همتای پاکستانی و سایر مقامات عالی رتبه پاکستان، گفت‌وگوهای هیأت‌های دو کشور در طول این سفر را ثمربخش توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره خیرخواه دولت و ملت پاکستان بوده و خواهد بود.

وی با ابراز رضایتمندی از روند مناسبات دو کشور در سال‌های اخیر تأکید کرد: این روابط در مسیر درستی قرار گرفته است.

وزیر امور خارجه پاکستان نیز در این دیدار نتایج سفر وزیر امور خارجه ایران و گفت‌وگوهای وی با مقامات عالیرتبه پاکستانی را موفقیت آمیز ارزیابی و تأکید کرد: این سفر موفق‌ترین سفری بوده که در طول تصدی وی بر وزارت امور خارجه پاکستان از سوی وزیر امور خارجه یک کشور خارجی به پاکستان صورت گرفته است.موفقیت‌هایی که در طول چند ماهه اخیر در روابط دو کشور داشته‌ایم نسبت به تمامی چندین سال گذشته چشمگیرتر و موثرتر بوده است و در واقع ما پایه‌های گسترش هر چه بیشتر روابط را بنا نهاده‌ایم.

دو وزیر خارجه در پایان این دیدار، در ضیافت شام «سید مراد علی شاه» سروزیر ایالت سند به افتخار امیرعبداللهیان و هیأت همراه حضور یافتند.

به گزارش فارس، در دولت سیزدهم و در مرداد ماه سالی که گذشت (۱۴۰۱) نیز بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان در اسلام‌آباد برگزار و چهار یادداشت تفاهم در راستای گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌‌های مختلف امضا شد. علاوه بر این، شاهد برگزاری نشست گفت‌وگوهای مشورتی سیاسی بین ایران و پاکستان بودیم و دوازدهمین دور نشست گفت‌وگوهای مشورتی سیاسی ایران و پاکستان هم ۲۷ خردادماه سال جاری با حضور علی باقری معاون  سیاسی وزیر امور خارجه و «اسد مجیدخان» قائم مقام وزارت امور خارجه پاکستان در تهران برگزار شد. این مقام پاکستانی همچنین با امیرعبداللهیان دیدار و در این ملاقات دعوت بلاول بوتو زرداری از امیرعبداللهیان برای سفر به پاکستان را تسلیم کرد. 

بعد از آن هم شاهد برگزاری نشست کمیسیون مشترک کنسولی بین دو کشور بعد از هشت سال وقفه بودیم و در همین راستا ششمین کمیسیون مشترک کنسولی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان هم ۲۶ تیر ۱۴۰۲ به ریاست «علیرضا بیکدلی» معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه و «سید علی مرتضی» قائم مقام وزیر کشور پاکستان در تهران برگزار شد. 

* گام بعدی ارتقای روابط به پنج میلیارد یورو

امیرعبداللهیان پس از بازگشت به تهران در صفحه اینستاگرامش نوشت: پس از پایان سفر به کشور دوست و برادر پاکستان، به تهران برگشتم. این سفر به منظور تسریع در روند اجرای توافقات گذشته، تمرکز بر همکاری‌های اقتصادی و تجاری، برنامه‌ریزی برای تحول در افق‌‌ آینده، پیگیری اسناد همکاری امضا شده و بررسی دغدغه‌های مشترک سیاسی و امنیتی دو کشور، در چارچوب توسعه‌ سیاست همسایگی انجام شد. در اولین برنامه و قبل از آغاز گفت‌وگوها با برادرم آقای بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان، نهالی به نشانه‌ دوستی میان دو کشور غرس کردیم و توفیق و سربلندی ملت‌های ایران و پاکستان را از خداوند متعال مسئلت کردیم.

وی افزود: اگرچه حجم تبادلات تجاری دوجانبه در ۲۰ ماه اخیر به میزان خوبی رشد داشته است، اما رضایت‌بخش نیست و گام بعدی ما ارتقا به حجم پنج میلیارد یورو است. لذا به منظور افزایش و تعمیق همکاری‌ها، در پایان نشست هیأت‌های عالی اقصادی دو کشور، به ریاست معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه آقای دکتر صفری، سند برنامه راهبردی همکاری‌های تجاری پنج‌ ساله بین ایران و پاکستان را به همراه وزیر امور خارجه این کشور، امضا کردیم. جلسه‌ ارزشمندی نیز با آقای شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان داشتم که در این ملاقات ضمن دریافت دعوت رسمی دولت پاکستان از آقای دکتر رئیسی، در خصوص مذاکرات هیأت‌های رسمی دو کشور در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، گردشگری و مرزی گفت‌وگو کردیم. همچنین در اسلام‌آباد دیدارهای مفیدی با روسای مجالس ملی و سنا و فرمانده کل ارتش پاکستان داشتم.

وزیر خارجه اضافه کرد: روز جمعه نیز با تقدیم حلقه گل و احترام به آرامگاه محمدعلی جناح، بنیاگذار پاکستان و در ادامه ضمن سخنرانی در همایش فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین ایران و پاکستان، شاهد امضای سند همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان اتاق بازرگانی کشورمان و اتاق بازرگانی کراچی بودم. در جریان حضور در کراچی، به ابتکار سروزیر ایالت سند و با حضور شهردار، وزرا و مقامات ارشد ایالت سند پاکستان از لوح یادبود نامگذاری بلوار جدیدالاحداث مزین به نام امام خمینی (ره) پرده‌برداری کردیم.در پایان نیز بار دیگر با همتایم گفت‌وگو کردم و نتایج سفر را مورد ارزیابی قرار دادیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران پس از آنکه بامداد شنبه به تهران بازگشت، ظهر شنبه ۱۴ مرداد ماه نیز در تهران میزبان «علی صبری» وزیر خارجه سریلانکا بود.

 

منبع: فارس

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات