سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور صبح امروز در "دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی" با بیان اینکه قانون اساسی همچنانی که از اسمش پیداست اساس قوانین و مقررات بین بخشهای مختلف و اساس نظام اسلامی و ساختار نظام اسلامی را به ما آموخته است، گفت: امام بزرگوار بحثی درباره حکومت اسلامی و ولایتفقیه دارند؛ قبل از امام خمینی هم بحث ولایت فقیه را بزرگان و حکما در آثارشان دارند و بعد از مرحله فقه مأثور و فقه اجتهادی، در همه نوشتههای فقهای بزرگ موضوع ولایت فقیه را میبینید .
وی افزود: ممکن است در موضوع بسط ید فقها اختلاف نظری داشته باشند اما از زمان شیخ طوسی به بعد، مسئله ولایتفقیه را مطرح کردند اما آنچنان که امام بحث کردند دیگران در این میزان بحث نکردند و میتوان گفت صاحب نظریه و دکترین ولایتفقیه امام بزرگوار ما هستند.
رئیسی با بیان اینکه با تلاش شهید بهشتی و آقایان مجلس خبرگان قانون اساسی، برای این نظریه ساختارسازی شد و نمود آن قانون اساسی است، اظهار داشت: همه نیازهای انسان معاصر که برای او فرض است، در قانون اساسی دیده شد و همه ارتباطات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و روابط داخلی و خارجی و نهادها و ساختارهای ضروری برای پیشرفت کشور در این قانون گنجانده شده است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه این سخن به معنای این نیست که نقصی نداشته باشند چرا که بههرحال ساخته دست بشر است، تصریح کرد: قانون اساسی ما جزو مترقیترین قوانین دنیاست. من سال گذشته هم این را گفتم که یکی از دوستان نزدیک نلسونماندلا که مأمور نوشتن قانون اساسی آفریقای جنوبی بود میگفت در مطالعه قوانین اساسی دنیا، قانون اساسی ایران بنظرم جز مترقیترین قوانین است؛ چراکه بین دموکراسی و آرمان جمع شده .
وی افزود: از افتخارات نظام جمهوری اسلامی این است که تمام نهادها و ساختارهای این نظام مبتنی بر رای مردم است؛ اینکه امام فرمودند میزان رای مردم است؛ یعنی رای مردم را باور داشتند؛ امروز اگر رهبر انقلاب؛ ما مسئولان را به مردم توجه میدهند یعنی مردم را باور دارند و رای مردم در شکلگیری همه نهادها تأثیر دارد.
رئیسی با بیان اینکه قانون اساسی باید بصورت یک امر جامع دیده شود و نمیتوان گزینشی نگاه کرد و قانون اساسی یعنی همه اصول آن مورد توجه مجریان دستاندرکاران باشد، گفت: حقوق اساسی اگرچه متخصصینی در دانشگاه دارد اما همه دانشجویان رشتههای مختلف اعم از حقوق، اقتصاد و رشتههای دیگر باید با قانون اساسی آشنا باشند و واحدهایی برای اطلاع سایر دانشجویان از قانون اساسی لازم است؛ قانون اساسی به رشته حقوق نباید خلاصه شود و همه فارغالتحصیلان در عرصه اجرا باید با قانون اساسی آشنا باشند.
رئیس جمهور با بیان اینکه مجموعه رفتارهای مسئولان باید با قانون اساسی منطبق باشد، خاطرنشان کرد: حمایت ما از غزه و فلسطین مبتنی بر قانون اساسی است و حمایت از مظلوم بعنوان یکی از وظایف دولت اسلامی تعیین شده است و جزو مبانی سیاست خارجی ماست و نمیتوانیم از حمایت فلسطین دست برداریم. از همان ابتدای انقلاب مسئله حمایت از فلسطین از سمت امام مطرح شد و امروز هم در دستور کار دولت قرار دارد.
وی ادامه داد: امروز پردهها در حال کنار رفتن است و حقانیت این موضع اثبات شده؛ قتل و کشتار و بیعدالتی و ظلم رژیم نژاد پرست صهیونیستی و حقانیت مردم فلسطین در تظاهراتهای مردم در جهان آشکار شد.