صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹  ، 
کد خبر : ۲۶۳۳۳۱

فراروی تروریست های حاضر در سوریه تا دروازه های اروپا

رفتارهای وحشیانه و غیرعقلانی تروریست های حاضر در سوریه آنان را به خارج از مرزهای سوریه سوق می دهد و غرب از بازگشت تروریست های چشم آبی به اروپا را بی پاسخ نخواهد گذاشت.

پایگاه بصیرت؛ گروه بین الملل: با آغاز بحران در سوریه و در پی آن گسیل عناصر تروریستی از سراسر جهان به این کشور با کمک‌های اطلاعاتی غرب و لجستیکی عربستان، قطر و ترکیه شاهد اتفاقاتی در صحنه نبرد تروریست‌ها با ارتش و مردم سوریه بودیم که با هیچ منطق جنگی متعارفی انطباق ندارد. گروه‌های تروریستی استخدام شده برای جنگ با نظام سوریه از هیچ اقدامی برای پیشبرد اهداف خود چشم پوشی نکردند. از قتل و غارت و سربریدن کودکان و اعدام‌های دسته جمعی در ملاء عام تا استفاده از گازها و بمب‌های شیمیایی بر علیه مردم بی‌دفاع سوریه.این گروه‌ها که با ایدوئولوژی وهابی و تکفیری پا به عرصه نبرد نهاده بودند با پشتوانه‌های اعتقادی علمای وهابی و صدور فتاوی غیر معقول آنان از جمله صدور فتوای جهاد نکاح، عملا تمام مسایل عرفی، مذهبی، منطقی و حتی بین‌المللی را زیر پا گذاشتند و در حالی که در مقابل خواسته‌های خود سدی نمی‌دیدند، از هیچ کار غیر منطقی فروگذار نکردند.
افزایش دودستگی بین تروریست ها
رفتارهای غیرمنطقی تروریست های سلفی که غرب و اعراب مرتجع آن ها را حمایت می کنند، چندین ماه است که به اختلاف و دشمنی بین خود آنان منجر شده است. این روزها حرج و مرج درون گروه‌های تروریستی و اقدام آنان علیه یکدیگر به وضوح قابل مشاهده است. چندی پیش منابع وابسته به مخالفان سوری از اعدام سرکرده گروه ابابیل به دست اعضای دولت اسلامی عراق و شام خبر دادند. طی این اقدام عمار الواوی سرکرده گروه موسوم به لواء ابابیل و از اعضای ارتش آزاد سوریه از سوی تروریست‌های وابسته به دولت اسلامی عراق و شام بازداشت و اعدام شد.از سوی دیگر منابع وابسته به مخالفان سوری فاش کردند مذاکرات میان سرکرده‌های جبهه اسلامی و گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه که با میانجی‌گیری ترکیه انجام شده است به علت خودداری جبهه اسلامی از بازگرداندن انبارهای سلاح متعلق به ارتش آزاد به شکست انجامیده و احتمال تشدید درگیری میان طرفین وجود دارد.
از سوی دیگر در اقدامی بی سابقه ایمن الظواهری، سرکرده گروهک تروریستی القاعده، در فایل صوتی کوتاهی ابومحمد الجولانی، رهبر گروه تروریستی النصره را نماینده خود و القاعده در سوریه خواند و از ابوبکر البغدادی، فرمانده گروهک "دولت اسلامی عراق و شام" (داعش) خواست تا گروه مسلح تحت فرماندهی خود را به نام دولت اسلامی عراق خطاب کرده و عنوان «شام» را از آن حذف کند. این فایل صوتی که توسط برخی از شبکه های خبری پخش شد، نشان دهنده آن است که الظواهری از اختلافات بسیار زیاد میان این دو گروه تروریستی مطلع بوده و با این اقدام در صدد حل اختلافات آن ها بر آمده است.اما ابوبکر البغدادی رهبر «داعش» در سخنانی ضبط شده دستور ایمن الظواهری رهبر القاعده مبنی بر جدا شدن دو بخش عراقی و سوری این گروه را رد کرد و از آن تمرد کرد.اختلافات میان این دو گروه وابسته به القاعده که درگیری های سنگینی را نیز در برخی مناطق میان آن ها به همراه داشت باعث شد تا بسیاری از افراد خارجی که هسته اصلی نیروی رزمی آن ها را تشکیل می دهند، از این گروهک ها ناامید شوند و پس از شکست های سنگین از ارتش سوریه، تصمیم به خروج از این کشور بگیرند.
فرارفتن تروریست ها از مرزهای سوریه تا دروازه های اروپا
اختلاف نظرها در گروهک های تروریستی حاضر در سوریه و تمرد آنان از دستورات رهبران القاعده، برخاسته از رفتار غیرعقلانی و ابزارانگارانه این گروهک هاست. به واقع واژه "تروریست" که هدفی جز کشتار افراد بی گناه نمی شناسد، واژه ای منحصر به فرد برای این گروهک هاست. تمرد این گروه ها از دستورات رهبران القاعده گویای این است که وجه ایدئولوژیکی آنان در حال فروکش کردن است و وجه منفعت طلبی و عمل گرایی بر آنان دارد غالب می شود.چنین وضعیتی که در آن رفتارهای وحشیانه و منفعت طلبانه بر اعضای یک گروه تروریستی غالب می شود، پیامدهای بسیار خطرناکی را به دنبال دارد. از جمله این که ادامه  روند فعالیت گروه‌های تروریستی تنها منحصر به مرزهای سوریه نخواهد ماند و امکان سرایت این فعالیت‌ها به دیگر نقاط خاورمیانه و حتی اروپا وجود دارد. این گروه‌ها با پشتوانه های مالی - اطلاعاتی عربستان علاوه بر این‌که آینده سوریه و وحدت و تمامیت ارضی این کشور را به مخاطره انداخته‌اند، در عین حال ثبات و امنیت کل منطقه (غرب آسیا) را به خطر می اندازند و فراتر از این، غرب غرامت مواضع حمایت طلبانه اش را از عناصر تروریستی در سوریه پرداخت خواهد کرد و پدیده تروریسم به دروازه های قاره اروپا هم خواهد رسید، به گونه ای که این روزها اظهار ترس و نگرانی از این موضوع در کشورهای غربی از سوی سیاستمداران این کشورها مشاهده می شود
دو هفته قبل ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفت: سوریه در وضعیت کنونی تنها عرصه فعالیت افراد مسلح است و هر اندازه درگیری ها در سوریه ادامه داشته باشد، خطرات آن برای غرب نیز افزایش خواهد داشت.هیگ در سخنان خود تصریح کرد که برخی ازاین افراد مسلح با بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی مرتبط هستند.وی افزود: شاید افراد مسلح زمانی که به سوریه عزیمت می کنند، برای ما خطری نداشته باشند؛ اما اگر از این نبرد سالم بازگردند، ممکن است با ایدئولوژی خشن تر و با تجربه بیشتر در به کارگیری سلاح ها و مواد منفجره باز گردند. چند ماه قبل دو خبرنگار مجله فارین پالیسی گفتگویی با تروریست های اروپایی حاضر در سوریه ترتیب دادند. فارن پالیسی که این مصاحبه را با نام "جهاد با چشمان آبی" بدون ذکر مکان انجام آن یا نام این جنگجویان یا کشور آنها منتشر کرد، نوشت: پدیده جهادی‌های اروپایی که به سوریه سرازیر می‌شوند به شدت توجه آژانس‌های امنیتی غربی را به خود جلب کرده چراکه آن ها از این واهمه دارند که وقتی این جهاد‌ی‌ها به کشور‌های خود بازگردند چه خواهند کرد.
براساس برآورد مقام‌های اطلاعاتی اروپا و آمریکا در حال حاضر بسیاری از غربی‌ها به جای عراق، افغانستان، سومالی و یا یمن در سوریه می‌جنگند. این برآورد‌ها بین 600 تا 1000 مبارز اروپایی را تخمین می‌زنند. افراط‌گرایی مذهبی این جهادی‌ها، تجربه نظامی‌شان در سوریه و آزادی عملی که در مسافرت در اروپا و آمریکا دارند ترکیبی بالقوه مهلک است. «ماتیو اولسن» مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم در ایالات متحده به تازگی در یک کنفرانس در مورد سوریه اعلام کرد که این جهادی‌ها «‌می‌توانند به عنوان بخشی از جنبش جهادی به اروپای غربی و البته ایالات متحده بازگردند.»در واقع پس از ماه‌ها جنگ و کشته و آواره شدن بسیاری از مردم بی‌دفاع سوریه به دست تروریست‌های استخدامی غرب و ارتجاع عرب و صرف میلیاردها دلار نفتی از سوی عربستان و قطر، هم اینک غرب با پدیده جدیدی به نام تروریست‌های چشم آبی روبه‌رو است که به شدت از آن احساس خطر می‌کند و هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده شاهد اقدامات انتحاری و خرابکارانه از سوی این تروریست‌ها در اروپا و آمریکا نباشیم.
از همین رو نشانه‌های مبنی بر تمایل و ترجیح غرب بر ابقای نظام قانونی سوریه و ریاست بشار اسد بر آن در مقابل حاکم شدن گروه‌های سلفی بر سوریه هر روز بیشتر می شود. غرب می داند که ابقای نظام کنونی سوریه و حضور بشار اسد در قدرت، ثبات منطقه را بهتر تأمین می کند و در نتیجه امنیت جریان انتقال انرژی از کشورهای حوزه خلیج فارس به غرب محفوظ خواهد بود، اما همچنان گزینه براندازی نظام سوریه را روی میز دارد تا بلکه حکومت جایگزین مطلوب خود را در سوریه روی کار بیاورد، ولی تجربه سه سال درگیری در سوریه هیچ جایگزینی را کشف نکرده است. شای�� همین گزینه های متعدد غرب روی میز است که سبب سرگردانی آنان در قبال بحران سوریه و دیگر مسائل خاورمیانه شده است./

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات