دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی - پیشرفت گفت: برنامه ششم توسعه با الگوی اسلامی - پیشرفت تطابق نداشته، پیوستهای فرهنگی در این برنامه وجود ندارد، در آن نسبت به سیاستهای کلی جمعیت سکوت شده و نفوذ در کشور را قانونی میکند.
علی کشوری بعدازظهر امروز در نشست خبری با عنوان مغایریتهای برنامه ششم توسعه با اسناد بالادستی و الگوی ایرانی - اسلامی - پیشرفت اظهار داشت: پنج نوع اشکال به لایحه برنامه ششم توسعه که دولت تقدیم مجلس کرده داریم که نخستین اشکال آن، این است که این لایحه تطابقی با الگوی اسلامی پیشرفت ندارد در حالی که قانون دولت را موظف کرده که براساس این الگو قوانین را تنظیم کند که نمونه صریح آن ماده اول و بند اول ماده 68 برنامه پنجم توسعه است اما از آن طرف آقای نوبخت مکرر میگوید ما نمیدانیم الگوی اسلامی پیشرفت چیست که این سخن درست نیست.
وی در مورد تعارض این لایحه با اسناد بالادستی نیز گفت: در برنامه ششم در مورد پیوستهای فرهنگی بندی وجود ندارد و در مورد تحول در علوم اسلامی این برنامه ساکت است. همچنین در مورد سیاستهای جمعیتی که در سالهای آینده با بحران جمعیت روبهرو هستیم سکوت اختیار شده است.
دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی - پیشرفت نوع دیگر نقد را نقدهای شکلی عنوان کرد که برنامه ششم را برنامه ندانست بلکه احکام مورد نیاز احکام اجرایی دولت است که در موارد عدیده بین سیاستگذاری و اجرای آن خلط شده است.
کشوری یکی دیگر از اشکالات وارده به لایحه برنامه ششم دولت را این نکته دانست که صدر و ذیل لایحه در برخی مادهها با هم تعارض دارد به عنوان مثال در ماده 19 که بحث تعالی فرهنگی است آماده است باید حق پخش برنامههای ورزشی به فدراسیونها پرداخت شود که باید پرسید کجای این مبحث به مفهوم تعالی فرهنگی است. یا در ماده 26 که تقویت بنیان خانواده را مطرح کرده است در ذیل آن عدالت جنسیتی مطرح شده که از فمنیست نشأت گرفته و به نظر میرسد برنامه ششم نفوذ در کشور را قانونی میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث بازگشایی شعب دانشگاههای معتبر بینالمللی در ایران اشاره کرد و افزود: اگر این موضوع پیش برود منجر به دو اتفاق میشود که نخبگان ما را دانشگاههای بینالمللی جذب خواهند کرد و عملاً نخبگان ما میشوند حلال مسائلی که غربیها دارند و این امر چیزی جز زمینهساز نفوذ فرهنگی و امنیتی نیست.
انتقاد دیگر دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی - پیشرفت به لایحه برنامه ششم این بود که تسهیل فرایند صدور مجوزها توسط وزارت فرهنگ اتفاق بیفتد که این بند جای ابهام دارد که کجای صدور مجوزها قرار است تسهیل شود چرا که آنچه از عملکرد این دولت برمیآید این است که به عنوان مثال ممیزی را حذف کنند که پایگاهی برای نفوذ خواهد شد و غفلت دولت در این زمینه به حدی است که میتوانیم لایحه برنامه ششم را یک تراژدی بدانیم.
کشوری در بخش دیگری از سخنان خود به این نکته تأکید کرد : در روح کلی برنامه ششم توسعه که توسط دولت ارائه شده نهادگرایی وجود دارد که محل تولد این نهادگرایی آمریکا است.
منبع: فارس