صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۹  ، 
کد خبر : ۲۸۸۹۳۸

کشتی‌هایی که ایران‌هراسی بار می‌زنند

حربه «ایران به عنوان یک تهدید اتمی» پس از برجام از دست آمریکایی‌ها خارج شده اما آنها با ادعاهایی مانند توقیف کشتی‌های پر از سلاح ایرانی در آب‌های آزاد، به‌دنبال زدن برچسب جدید «تهدید منطقه‌ای» بر ایران هستند.
 آمریکا هفته گذشته در بیانیه‌ای مدعی شد که دو کشتی نظامی نیروی دریایی این کشور در اقیانوس هند، یک محموله سلاح از ایران شامل اسلحه‌‌های گوناگون و آرپی‌جی و موشک‌انداز را توقیف و مصادره کردند که به احتمال زیاد مقصد آن حوثی‌های یمن است.
نکته جالب در این بیانیه منتشر شده توسط نیروی دریایی آمریکا این است که اعلام کرده‌اند: «کشتی‌ که این سلاح‌ها را حمل می‌کرده، متعلق به کشوری نبوده و به خدمه آن اجازه داده شده پس از تحویل سلاح‌ها آن را ترک کنند».

در حالی که نه مالکیت کشتی مشخص گردیده و نه هویت خدمه کشتی اعلام شده، اما در ادامه بیانیه و برای زدن اتهامات بیشتر به ایران، به خبر دو هفته پیش مبنی بر توقیف یک کشتی دیگر حامل سلاح توسط نیروی دریایی استرالیا که راهی سومالی بود نیز استناد شده است. وزارت دفاع استرالیا نیز در آن مقطع اعلام کرد که این کشتی رسما متعلق به کشوری نبوده اما "ظاهرا" حرکت خود را از ایران آغاز کرده است. 

اما به ظاهر آمریکایی‌ها پیام رئیس جمهور سومالی را در رابطه با کشف این سلاح‌ها توسط نیروی دریایی استرالی نشنیده بودند یا نخواستند که بشنوند: «این یک خبر خوب است که کشتی حامل سلاح‌های غیر قانونی برای عناصر ضد صلح (گروه تروریستی الشباب وابسته به القاعده) کشف شد». "عمر عبدالرزاق" وزیر امنیت سومالی نیز گفت که: «صد درصد یقین دارد این سلاح‌ها برای گروه تروریستی الشباب قاچاق شده است».

از طرفی دیگر آمریکایی‌ها فراموش کرده‌اند که می‌تواند مبدا حرکت هر کشتی را به راحتی توسط ماهواره‌های خود پیدا کند و نیازی به این همه هیاهوی رسانه‌ای و دادن بیانیه نیست.

پیش از این نیز در مواردی جمهوری اسلامی متهم به ارسال سلاح به یمن شده که ایران این اتهامات را رد کرده است. آمریکایی‌ها و رژِم صهیونیستی همواره به دنبال اجرای عملیات پرچم دروغین (False flag operations) هستند تا بتوانند به منافع خود از پروژه "ایران‌هراسی" برسند.

عملیات پرچم دروغین

پرچم دروغین به عملیات‌هایی گفته می‌شود که توسط نهادهای نظامی، شبه‌نظامی، اطلاعاتی یا سیاسی به گونه‌ای انجام می‌شود که این تصور به وجود آید که گروه‌ها یا کشورهای دیگری این عملیات‌ها را انجام داده‌اند. برای مثال استفاده نیروهای یک طرف درگیر در جنگ از پرچم و لباس نظامی طرف مقابل برای حمله و قتل عام ساکنان یک روستا و سپس متهم کردن آن طرف به انجام این کشتار نمونه‌ای از عملیات پرچم دروغین محسوب می‌شود. هدف از انجام عملیات پرچم دروغین مخفی نگه داشتن هویت مرتکبین اصلی و یا بدنام کردن طرف مقابل و ایجاد بهانه‌ای برای حمله به او است.

یکی از این عملیات‌ها علیه ایران برمی‌گردد به اوایل سال 2014 پیش از دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران در وین که رژیم صهیونیستی مدعی توقیف یک کشتی حامل سلاح‌های ایرانی در حال حرکت به سمت غزه بوده که در آن ایام به ابزاری برای فضاسازی و تبلیغات شدید علیه ایران و گروه‌های فلسطینی در غزه تبدیل شد. 

چند هفته بعد مشخص گردید که مقصد این کشتی که در دریای سرخ توقیف شده، صحرای سینا در مصر بوده است. رویترز در این رابطه و در مصاحبه با منابع آگاه گزارش داد که «یکی از اهداف رژیم اسرائیل از پنهان کردن مقصد واقعی کشتی مذکور، جلوگیری از ایجاد بحران برای دولت نظامی مصر بوده که با گروه‌های شورشی در سینا در حال نزاع است. از سوی دیگر، مقامات اسرائیلی به این طریق توانسته‌اند بار دیگر توجه بین‌المللی را به سمت گروه‌های منازع خود در غزه منحرف کنند».

یکی از این منابع مذکور نیز گفت: «اگر اسرائیلی‌ها می‌خواستند بگویند که سلاح‌ها به سمت سینا می‌رفته، باید اظهار می‌داشتند که قرار بوده این سلاح‌ها به دست چه کسی برسد». وی می‌افزاید: «در این صورت، توجه بین‌المللی به سمت گروه‌های شورشی که در صحرای سینا با دولت مصر مبارزه می‌کنند، معطوف ‌می‌شد». 

اهداف آمریکا از عملیات پرچم دروغین

معرفی خطر همیشگی ایران حتی پس از برجام؛ این بار خطر منطقه‌ای 

تاریخ آمریکا‌ نشان داده که این کشور برای کسب منافع خود علاقه زیادی به تکرار رفتار متخاصمانه با کشورهای مختلفی مانند ایران دارد؛ توافق‌هسته‌ای اخیر گروه 1+5 با ایران و اجرای برجام، به اذعان نهادهای بین‌المللی مشخص کرد که ایران یک "تهدید اتمی" نیست، اما آمریکایی‌ها بعد از برجام همچنان به دنبال چسباندن یک برچسب جدید "تهدید" بر ایران به بهانه‌های مختلف هستند. اکنون معرفی ایران به عنوان یک تهدید برای کشورهای منطقه به‌صورت جدی تر از گذشته در دستور کار دولت آمریکا است.

ترساندن کشورهای حاشیه خلیج فارس از ایران و همچنین در بعد جهانی معرفی ایران به عنوان کشوری خطرناک برای امنیت بین‌الملل، اجرای پروژه "ایران‌هراسی" توسط آمریکا است که بیانیه اخیر مبنی بر توقیف یک کشتی ایرانی پر از اسلحه نیز در همین راستا تعریف می‌شود. این موضوع در حالی است که حمایت‌های اطلاعاتی و تسلیحاتی آمریکا به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار گروه‌های تروریستی مانند داعش قرار می‌گیرد.

فروش اسلحه بیشتر به اعراب

انبار مهمات کشورهای عربی مانند عربستان و امارات که خریداران اصلی تسلیحات از آمریکا هستند، به‌واسطه جنگ یمن و سوریه به شدت کاهش یافته است و اگر درگیری‌ها اعراب در منطقه متوقف نشود، این برای آمریکایی‌ها یعنی فرصت! یعنی افزودن به شعله‌های جنگ توسط آمریکا با معرفی خطر ایران برای این کشورها که مثلا برای حوثی‌های یمن اسلحه می‌فرستد، موجب می‌شود که کشورهای عربی مانند عربستان و امارات برای ارتقای نظامی و همچنین خالی نبودن انبار خود به خرید تسلیحات بشتر از آمریکایی‌ها روی بیاورند و این یعنی یک برد کامل؛ به عبارت دیگر دولت آمریکا هم به‌واسطه هزینه‌تراشی برای اعراب به پول فراوانی می‌رسد و هم به تضعیف موقعیت ایران در منطقه به عنوان یک دشمن قدیمی کمک کرده است.

بسترسازی برای بازدید سرزده از کشتی‌های ایرانی

آمریکا از گذشته به‌دنبال نشان دادن اقتدار نظامی خود در جهان در برابر ایرانی‌ها بوده مانند بازرسی‌های سرزده از کشتی‌های ایرانی در آب‌های بین‌المللی که البته با توجه به حمایت نیروی دریایی ارتش و سپاه از کشتی‌های ایرانی تا کنون موفق به رسیدن این خواسته خود نشده است؛ اما آمریکایی‌ها با انتشار این اخبار به دنبال بسترسازی برای این موضوع هستند که باید نماینده ایران در سازمان ملل به دلیل اتهامات بی‌سند علیه ایران، از آمریکا شکایت کند.
منبع: مشرق
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات