روزنامه کیهان **
روزنامه دولت: حق با منتقدان بود اروپاییها دوباره بدعهدی کردند
روزنامه دولتی ایران نوشت پیشبینی کارشناسان درباره بدعهدی شرکتهای اروپایی درست از آب درآمده است(!)
این روزنامه که یکی از پرخاشکنندگان به صاحبنظران منتقد بوده و همواره وضعیت گل و بلبل از توافق با آمریکا و اروپا را به نمایش گذاشته است، اکنون با یک جاخالی دادن هنرمندانه مینویسد:
«کلاف سردرگم تحریمها، این عبارتی است که برای قراردادهای اقتصادی ایران با شرکتهایی چون توتال، بوئینگ و پژو و ... میتوان تفسیر کرد. قرار بود، شرکتهای اروپایی که زمانی از ایران رفته بودند با برگشت دوباره خود گذشته را جبران کنند و با هیچ تحریمی از ایران نروند اما کوچکترین تلنگر باعث شد تا همان شرکتها برای خروج از ایران پا پیش بگذارند و این موضوع به شرکتهایی که در کشورمان سرمایهگذاری کرده بودند هم سرایت پیدا کرد.»
ایران میافزاید: «قبل از تحقق برجام کارشناسان بر سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی تاکید کردند و یادآور شدند اگر سرمایهگذاری از طرف خارجی صورت گیرد دیگر شرکتها ایران را ترک نخواهند کرد، چراکه منافعشان به خطر میافتد. اما گذشت زمان و تحریم مجدد ایران نشان داد که سرمایهگذاری آنها هم مانعی برای خروج از ایران نیست. چراکه شرکتهای اروپایی منافعشان در آمریکا است و حاضر نیستند شریک دیرینه خود را از دست بدهند. از طرفی برخی از کارشناسان هم یادآور شده بودند که وزارتخانهها و شرکتها نباید با مجموعههایی وارد مذاکره شوند که زمانی از ایران رفته بودند و به تحریمها دامن زدند. این مجموعهها نمیتوانند شریک خوبی باشند. بدین جهت پیشبینی دوم کارشناسان این روزها درست از آب درآمده است. چرا که بدعهدی از سوی مجموعههایی صورت گرفت که پیش از برجام از کشورمان رفته بودند. شرکت پژو که با عذرخواهی برگشت و مدیر ارشد آن گفت برای جبران به ایران بازگشتهایم، چند وقتی است که در مورد چگونگی همکاریهای غیرمستقیم با شرکتهای ایرانخودرو و سایپا مذاکره میکند. آنها میگویند سرمایهگذاری را متوقف میکنیم.»
ایران همچنین با اشاره به بدعهدی شرکت فرانسوی توتال نوشت: حال سؤال مهم اینجاست که با توجه به اینکه توتال مناقصههای فاز 11 را برگزار کرده بود، اگر از قرارداد خارج شود، تکلیف مناقصهها چه خواهد شد؟
معاون وزیر اقتصاد از سرنوشت برجام خبر ندارد؟!
معاون وزیر اقتصاد بدون درس گرفتن از سرنوشت عبرتآموز برجام میگوید FATF یک «سازوکار بینالمللی» است و باید عضو آن شویم.»
ندیمی بوشهری معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر اقتصاد گفته است: نمایندگان مجلس شورا به عنوان افراد قانونگذار در کشور حق دارند که برای عضویت در FATF نگرانی داشته باشند.
وی درعین حال افزود: نمیتوانیم FATF را نادیده بگیریم و بگوییم که عضو آن نمیشویم زیرا FATF یک سازوکار بینالمللی است و اگر میخواهیم با بانکهای دنیا کار کنیم، ناگزیر هستیم خود را با شرایط آن تطبیق دهیم.
سخنان معاون وزیر اقتصاد در موجه جلوه دادن FATF به عنوان «سازوکار بینالمللی» درحالی است که اخیرا حمید بعیدینژاد عضو تیم مذاکرات برجام در اظهاراتی دیرهنگام گفت: آمریکا با نقض برجام در حال نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است و اگر یک نظام بینالملل قانونمند وجود داشت اکنون بایستی آمریکا به شورای امنیت احضار میشد و شورای امنیت آن را محکوم، تنبیه و حتی تحریم میکرد.
به عبارت دیگر، نوع سازوکارهای بینالمللی نظیر FATF و یا قطعنامه شورای امنیت درتایید توافق برجام، صرفا سازوکارهایی برای ایجاد محدودیت و نقض حقوق کشورهاست اما کمترین الزامی برای رژیمهای مستکبر و بدعهدی نظیر آمریکا و برخی کشورهای اروپایی ایجاد نمیکند.
به نظر میرسد لازم است آقای ندیمی بوشهری حتما باید سری به آقای بعیدینژاد در لندن بزند و از او پرسوجو کند که سرنوشت اعتماد به سازوکارهای نظم جنگلی غرب، صرفا با دستانی خالی یا انبوهی امتیازات واگذار شده است. این سؤال از معاون وزیر اقتصاد مطرح است که با وجود زیر پا گذاشته شدن توافق برجام - که FATF ادامه و زیرمجموعه آن است - انجام تعهدات FATF چه ضرورتی دارد و آیا چیزی جز تکرار خسارتهای برجام بر آن مترتب است؟!
دولت بازار مسکن را رها کرده همانگونه که بازار ارز رها شده بود
واقعیتهای بازار مسکن، برخلاف ادعاهای دولت درباره مهار تورم و تکرقمی کردن آن است.
نویسنده روزنامه آفتاب یزد ضمن مرور برخی واقعیتهای تلخ بازار مسکن و قیمتهای افسارگسیخته آن نوشت: رفته بودم از خودپردازی پول بگیرم فردی گفت نمیدانید امروز چه سودی کردم. هیجان زده بود. گفتم چی شده گفت در منطقه غرب تهران در شهرک ژاندارمری یک آپارتمان خریده بودم به قیمت 600 میلیون تومان، وقتی که روز امضای قرارداد به دفترخانه رفتم، یکی آن را با 120 میلیون تومان افزایش از من خرید. من هم دیدم چه سودی از این بالاتر و فروختم. الان تا دیر نشده باید بروم یک جایی را سریع تهیه کنم.
با استاد جوانی که تازه در یکی از دانشگاههای دولتی مشغول به کار شده صحبت میکردم میگفت من آپارتمانی در میانه شهر از انقلاب به پائین با 50 میلیون تومان پیش و مبلغی نقد اجاره کردهام. امسال میگوید بلند شو. من نمیدانم چه کنم با این تورم دیگر جایی پیدا نمیکنم. گفتم معمولا دانشگاهها به استادان وام میدهند گفت آری ولی حدود صد میلیون تومان، با آن چه میشود کرد و بازپرداختش!
دولت چرا فکری نمیکند آیا میخواهد همانند بازار ارز کار به بحران بکشد و آنگاه وارد شود و یا باید علاج واقعه را قبل از وقوع بکند!
دیدیم که در بازار ارز هم زمانی دولت وارد شد که هم خود دولت و هم بسیاری دیگر میگفتند که خیلی زودتر از اینها باید اقدام میشد. رشد 30 درصدی در زمین و مسکن و بلکه بیشتر، سر به کجا میزند. دولت و حتی اتحادیهها چه اطلاعاتی دارند و چه ارزیابی برای آینده میکنند.
مشکل اصلی اقتصاد خانوار در کشور ما در این است که بخش اعظمی از سبد خانوار را هزینه مسکن تشکیل میدهد و هر چند شما به حقوق کمدرآمدها اضافه کنید با این تورم و به ویژه در بخش مسکن هیچ دردی را که دوا نمیکند بماند بلکه دردهای زیادتری را تولید میکند. انبوهسازان و یا لوکسسازان و حتی تا اندازهای مسکن مهر هم تاکنون دردی را از مردم محروم حل نکرده است.
نداشتن برنامه جامع برای مسکن و نبود الگوی مناسب و ارزان در این زمینه و فکر نکردن به خانههای کوچک با حداقل امکانات در کنار خانههای اجتماعی از مسائلی است که هنوز کمتر به فکر آن افتادهایم.
نتایج وارونه 5 سال تدبیر دولت از تشدید رکود تا افزایش تورم
یک روزنامه حامی دولت میگوید؛ دولت پس از آنکه با سیاستهای ضدتورمی، موجب رکود و زمین خوردن کارخانهها شد، اکنون در برابر رشد تورم واکنش نشان نمیدهد.
روزنامه جهانصنعت با بیان اینکه دولت در حال زیر پا گذاشتن سیاستهای ضدتورمی خویش است مینویسد: کار سختی نیست اگر بخواهیم با چند محاسبه آماری پی به این موضوع ببریم که تورم نقطه به نقطه در اردیبهشت سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل چیزی حدود ۲۲ درصد افزایش داشته است. چنین برآوردی نشان میدهد که شاخصهای قیمتی در اردیبهشتماه با افزایشهایی همراه بوده است که تاثیر مستقیم آن را میتوان در قدرت خرید اقشار مختلف جامعه به وضوح مشاهده کرد.
اگر کمی دقیق شویم متوجه میشویم که در طول دوره چهار ساله دولت تدبیر و امید، اغلب فعالیتهای تولیدی در کشور فدای سیاستهای ضدتورمی دولت شد و سایه رکودهای عمیق و گسترده روز به روز بیشتر و سنگینتر شد.
اما نکته جالب این است که هر بار دولت به دفاع از سیاستهایش برمیخیزد زیر بار اشتباهاتش برای اعمال سیاستهای ضد تورمی نمیرود. حتی در طول یک سالی که از عمر دولت دوازدهم هم میگذرد، هنوز دولت نتوانسته سیاستی در راستای فعالیت مجدد بنگاههای تولیدی در پیش بگیرد و بتواند بار دیگر اقتصاد را وارد مسیر توسعه کند.
اما به نظر میرسد که دولت بنا ندارد از سیاستهایی که بر اقتصاد کشور اعمال میکند کوتاه بیاید و هر بار که کارشناسان و اقتصاددانان دست به انتقاد از سیاستهای دولتی میزنند، بیانیهای برای دفاع از سیاستهای چندسالهاش صادر میکند و تلاشش برای رساندن تورم از ۴۰ به ۱۰ درصد را تکرار میکند.
دولت گویی یادش رفته که در این چند سال و با همین سیاست ضدتورمی چه میزان از بنگاههای تولیدی از ریل توسعه خارج شدند و توانی برای ادامه فعالیتهای تولیدی در اقتصاد باقی نمانده است. جالبتر این است که دولت در حال رها کردن فنر تورم است.
با این اوصاف به نظر میرسد دولت تدبیر و امید حتی اگر دستاوردی داشته، اکنون در حال زیرپا گذاشتن تنها دستاوردش در زمینه کاهش تورم است آن هم در سالی که قرار است بخش عمدهای از بودجه به سیاستهای اشتغالی و رفع فقر مطلق اختصاص یابد. زمانی که دولتی به دنبال اجرای سیاستهای کنترل تورم و افزایش اشتغال است، باید به دنبال ارائه راهکارهایی باشد تا بتواند موانع موجود بر سر راه تولیدات صنعتی و کشاورزی را بردارد و تلاش کند تا بازدهی نسبی این بخشها به جای اینکه به سمت تجارت پول و ارز حرکت کند، به سمت فعالیتهای تولیدی هدایت شود.
سلبریتیهای گرامی! فقط در انتخابات به شما نیاز داشتیم
یک روزنامه اجارهای که در ایام انتخابات ریاست جمهوری از سلبریتیها به عنوان چهرههای روشنفکر و جریانساز اجتماعی بهرهبرداری میکرد، اکنون همانها را پوپولیست(عوامفریب و تودهگرا) میخواند!
در حالی که برخی هنرمندان و سلبریتیها طی هفتههای اخیر نسبت به رای دادن به روحانی ابراز پشیمانی کرده و در مهمانی او شرکت نکردند، روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «در مذمت پوپولیسم سلبریتی» نوشت: «این روزها شبکههای اجتماعی بیش از هر زمان دیگری صحنه نمایش نزاع بیفرجام میان برخی سلبریتیها و تعدادی از فعالان سیاسی و اجتماعی و تودههای مردم شده است.
از حیث جامعهشناختی اما از آنجا که نمیتوان در شرایط فعلی بسیاری از اقدامات این بخش از جامعه را به مثابه نوعی از کنشگری عقلانی، هدفمند و سیستماتیک در نظر گرفت، نمیتوان آینده خوبی نیز از منظر اصلاح اجتماعی و آگاهیبخشی به جامعه برای آن متصور شد.
چنین اقداماتی میتواند حتی در بلندمدت به کاهش اعتبار اعضای تاثیرگذار جامعه از جمله هنرمندان، ورزشکاران و دیگر سلبریتیهای معروف منجر شود.
به بیانی دیگر، ایجاد گسست میان تودههای مردم با برخی فعالان موثر جامعه و حتی منتقدین و روشنفکران معتبر میتواند نتایج نامطلوبی را به همراه داشته باشد که از جمله مهمترین آن، ایجاد حس بیاعتمادی و بیتفاوتی در شهروندان و به ویژه جوانان خواهد بود. متاسفانه آنچه امروز مشاهده میشود، به نوعی نشان میدهد که تعدادی از مشاهیر جامعه به دلایل مختلفی در دام سطحینگری و درگیرودار نزاعهای بینتیجه و بدفرجام گرفتار شدهاند! موضوعی که علاوه بر زوال سرمایههای اجتماعی میتواند به فرصتسوزی در استفاده موثر از ظرفیتها و منابع اجتماعی و سیاسی منجر شود.
اکنون بزرگترین نقد ممکن به عملکرد برخی سلبریتیهای جامعه، گرایش خواسته یا ناخواسته ایشان به پوپولیزم است. موضوعی که میتواند حتی در میانمدت زمینهساز بسیاری از بحرانهای فرهنگی و اجتماعی شود. درواقع کار ویژه اینگونه افراد در جامعه باید به آمادگی و حضور فعال و موثر در مراحل گذار و تحول نظام فکری شهروندان خلاصه شود. چرا که پوپولیزم آفتی است که میتواند در بازه زمانی کوتاهی همه دستاوردهای مربوط به اصلاحات اجتماعی را از میان ببرد. اسارت سلبریتیها در دام پوپولیزم و سطحینگری علاوه بر کاهش میزان اثربخشی ایشان، به افزایش نزاع و درگیری بیفرجام در جامعه نیز منجر میشود.
ذکر این نکته مهم است که سلبریتیها باید به این مسئله توجه داشته باشند که ایشان گروهی خودمرجع نیستند. از این رو اثرگذاری اجتماعی و سیاسی ایشان زمانی امکانپذیر خواهد بود که در خط روشنفکری اصیل و حقیقی جامعه فعالیت داشته باشند، در غیر اینصورت خطر گسترش پوپولیزم و اخلال در مسیر تحول در جامعه همچنان وجود خواهد داشت.»
یادآور میشود عملی نشدن وعدههای اقتصادی روحانی و دروغ از آب درآمدن برخی از این وعدهها مورد اعتراض شدید مردم شده و به تبع آن، اعلام برائت سلبریتیها را نیز به دنبال داشته است.
سرانجام بازی فریبکارانه اصلاحطلبان درباره ائتلاف با «اصولگرایان معتدل»
مصطفی کواکبیان میگوید کارت لاریجانی دربین اصلاحطلبان سوخت.
عضو فراکسیون امید به روزنامه آرمان گفته است: فراکسیون امید خوداتکایی و خودباوری خود را از دست داده است. بنده در همان ابتدای روز رایگیری عنوان کردم ما در دو سال گذشته آرزوی رسیدن چنین روزی را داشتیم. ما از قبل با آقای عارف و اعضای فراکسیون امید صحبت کرده بودیم که اگر آقای عارف قصد حضور در انتخابات هیئترئیسه را ندارد، بنده قصد کاندیداتوری دارم. با این وجود در روزهای قبل از رایگیری به من اعلام شد که آقای عارف در انتخابات هیئترئیسه شرکت خواهند کرد. به همین دلیل نیز من کنارهگیری کردم. در سال دوم مجلس نیز بنده به شدت با ائتلاف مخالف بودم. آقای عارف نیز نه خودشان قصد داشتند در انتخابات هیئترئیسه شرکت کنند و نه اجازه دادند شخص دیگری شرکت کند. این در حالی بود که در سال دوم فراکسیون امید و فراکسیون مستقلین آقای لاریجانی را به عنوان کاندیدای مشترک خود معرفی کردند. به نظر من این یک تصمیم کاملا اشتباه بود و بنده به هیچ عنوان با این تصمیم موافق نبودم. به هر حال فراکسیون امید برای خود هویت و هدفگذاری مستقلی دارد که با فراکسیونهای دیگر مجلس متفاوت است.
وی میافزاید: به نظر من تأثیر 40 نماینده منسجم اصلاحطلب در مجلس هشتم به مراتب از 120 نماینده غیرمنسجم مجلس دهم بیشتر است.
وی درباره انتخابات هیئت رئیسه مجلس گفت: آقای لاریجانی در وضعیتی قرار داشت که یک طرف آن اصلاحطلبان بودند و یک طرف آن اصولگرایان و به همین دلیل اگر هر کدام از این طرفها کنار میرفتند، توازن به وجود آمده از بین میرفت. ایشان به دنبال این است که هم محبوبالقلوب اصلاحطلبان باشد و هم محبوبالقلوب اصولگرایان. با این وجود فایده انتخابات هیئت رئیسه اخیر این بود که به نظر میرسد کارت ایشان در بین اصلاحطلبان سوخت و اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدند که نباید در انتخابات ریاست جمهوری آینده به فکر گزینهای به جز گزینه تشکیلاتی خود باشند.
نوع معامله اصلاحطلبان با لاریجانی در انتخابات مجلس و تلاش برای کشیدن زیر پای او در حالی است که همین طیف پیاپی به طیفی از اصولگرایان که آنها را معتدل میخوانند، پیغام دادهاند که بیایید با هم باشیم و ائتلاف کنیم اما ماجرای مواجهه آنها با لاریجانی نشان داد که نمیتوان روی دوستیشان کمترین حسابی باز کرد. افراطیون مدعی اصلاحات رفتارهای مشابه را با کسانی چون هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری، عارف (و حتی خاتمی در دوره اصلاحات) داشتهاند.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
* یکی از مشاوران اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا در کتاب خاطرات خود که اخیراً منتشر شده نوشت در سفر به عربستان چمدانهای پر از جواهر هدیه گرفتیم. بن رودز، در کتاب «جهان آنگونه که هست» نوشت هنگامی که در سال 1388 وارد عربستان شدیم پس از نشستن هواپیما، ما را به مجتمعی متعلق به پادشاه بردند. زمانی که در واحد خودم را باز کردم یک چمدان بزرگ دیدم که داخلش پر از جواهر بود. در چمدان «رودز» یک جفت دستبند نقره، یک ساعت مردانه، یک خودکار نقره و جواهرات الماس شامل گوشواره، انگشتر، گردنبند بود. وی افزود به یاد ندارم ارزش این جواهرات چقدر بود اما تقریباً دهها هزار دلار میشد.
* دولت محلی سین کیانگ در غرب چین، روزهداری را برای مردم این ایالت ممنوع اعلام کرده است. مردم این ایالت که مسلمان و از قوم ترک اویغور هستند، در انجام فرائض دینی اهتمام زیادی دارند و در مقابل این ممنوعیت مقاومت میکنند. دولت ترکیه که با مردم ترکستان شرقی (سین کیانگ) پیوند قومی دارد، با احضار سفیر چین در آنکارا به این ممنوعیت اعتراض کرده و از دولت مرکزی چین خواستار لغو آن شده است. منطقه ترکستان شرقی در سال 1328 تحت سلطه دولت چین قرار گرفت و به عنوان ایالت جدید ضمیمه خاک این کشور شد و نام سین کیانگ که به معنای «سرزمین جدید» است روی آن گذاشته شد. مرکز ایالت سین کیانگ، شهر ارومچی است و شهر معروف کاشغر یکی از شهرهای همین ایالت است.
* نفوذ جریان انحرافی وهابیت در الجزایر، شخصیتهای دینی این کشور را به واکنش واداشته است. شیخ فارس مسدور، استاد دانشگاه و امام جماعت با اشاره به گسترش جریان وهابیت در این کشور، گفت این جریان مغز جوانان را شستشو داده و آنها را به سمت مبارزه با ملت خود سوق میدهد و صدها هزار نفر از مردم الجزائر قربانی این جریان افراطی شدهاند. رئیس شورای اسلامی الجزائر نیز شیوه جریان وهابیت برای نفوذ در افکار مردم را شبیه روش یهودیان دانست که همواره خود را محور حق میپندارند. در همین حال، وزیر امور دینی الجزائر نیز با راه اندازی سایت فتوای الکترونیکی به مقابله با هرج و مرج در صدور فتواها و مقابله با عاملان فتنه پرداخت.
*********************************
روزنامه خراسان**
دستور روحانی به دستگاه ها برای اجرای ابلاغیه احمدی نژاد
بر اساس ابلاغیه جدید رئیس جمهور به همه وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، با اشاره به تاکیدات ماده 39 قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر الزام دستگاه های اجرایی به صرفه جویی و بهره برداری مناسب از ساختمان ها و مجموعه های مربوط و نیز جلوگیری از تشریفات زاید و هزینه های غیر ضرور، تاکید شده تا ابلاغ ضوابط جدید به کارگیری فضاها و ملزومات اداری، ابلاغیه اول تیرماه سال 1390 رئیس جمهور سابق در این زمینه، ملاک عمل دستگاه ها خواهد بود.
هشدار صریح به ادارات دولتی که پول نقد می گیرند
پس از وصول گزارشاتی مبنی بر دریافت وجوه نقد توسط برخی دستگاه های اجرایی برای فروش اسناد حضور در مزایده ها و مناقصات، یک نهاد نظارتی با ارسال بخشنامه ای خطاب به مدیران این دستگاه ها هشدار داده با توجه به الزامات اصل 53 قانون اساسی مبنی بر واریز همه دریافتی های دولتی به خزانه کل کشور، ادامه این رویه باعث تشکیل پرونده و درخواست برای انفصال مسئولان مربوط از خدمات دولتی به مدت یک تا 5 سال خواهد شد.
**عبدا... ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب تأکید کرد: در سال 1400 شاید شرایط اجتماعی به گونه ای باشد که چهره جدیدی از بین اصولگرایان عاقل و معتدل مثل آقایان ناطق و لاریجانی رأی بیاورد. / نامه نیوز
**یحیی آل اسحاق عضو شورای مرکزی جمنا با بیان این که یکی از اهداف جمنا این است که اختلافات میان جریانات حاضر در خط انقلاب را جمع و اولویت بندی کند، افزود: جمنای این دوره دنبال پررنگ کردن انسجام ملی میان جریانات انقلاب در چارچوب نظام و ولایت فقیه است. / خبرآنلاین
**علی باقری معاون سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان این که برخی میخواستند برای برجام که توانمندی هستهای ما را گرفت، در داخل کشور جشن برگزار کنند، اظهار کرد: نُرمهای بینالمللی به این معنا، ما را از استقلال دور میکند. / فارس
*********************************
روزنامه ایران**
مرکل: برای حفظ برجام باید به آب و آتش زد
صدراعظم آلمان در آستانه نشست وزیران خارجه سه کشور اروپایی با نمایندگانی از ایران با توجه به یکجانبهگرایی امریکا در نقض برجام تأکید کرد که باید برای حفظ توافق هستهای ایران به آب و آتش زد. به گزارش مهر به نقل از تلویزیون آلمان، وزیران خارجه سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس قرار است فردا با نمایندگانی از ایران با هدف بررسی راهکارهای لازم بهمنظور حفظ توافق هستهای ۲۰۱۵ دیدار و گفتوگو کنند. آنگلا مرکل در سخنانی در آستانه این نشست گفت: باید توافق هستهای با ایران پابرجا بماند و برای این منظور باید به آب و آتش زد، زیرا این توافق متضمن امنیت و ثبات است.وی تأکید کرد: تا زمانی که ایران به توافق هستهای پایبند باشد، اروپا نیز به تعهدات خود عمل میکند.این در حالی است که کاخ سفید هم روز جمعه در بیانیهای مدعی شد: در حاشیه نشست گروه هفت در کانادا، سران امریکا و فرانسه درباره نیاز به گفتوگو درباره ابعاد فعالیتهای ایران در خاورمیانه از جمله سوریه اتفاق نظر دارند.به گزارش ایلنا بر اساس این بیانیه دو طرف درباره تجارت، موضوع ایران و دیدار آتی ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کرهشمالی مذاکره کردند.
مسئولیت جدید به شمخانی برای رفع حصر
یک عضو کمیته رفع حصر فراکسیون امید مجلس، گفت: اگر رفع حصر نشود، باید این موضوع را بهصورت جدی از سران قوا، شورای عالی امنیت ملی و رهبر معظم انقلاب بخواهیم.قاسم میرزایی نیکو با اشاره به صحبتهایی مبنی بر رفع حصر تا پایان ماه رمضـــــان، به اعتماد آنلاین گفت: نوع دعوتی که برای جلسه افطاری رهبر انقلاب شد و برای افراد زیادی دعوتنامه فرستاده شد، نشان میدهد که فضا بهبود پیداکرده و شرایط بیرونی و مسائل مختلف هم دومین عامل تأثیرگذار برای رفع حصر است. او تأکید کرد: اقداماتی نیز به آقای شمخانی محول شده و ایشان باید انجام دهد که همه این موارد میطلبد که رفع حصر انجام شود.
تکذیب وساطت آیتالله شاهرودی برای مرتضوی
یک مقام آگاه در دفتر آیتالله شاهرودی شایعه درخواست رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای آزادی سعید مرتضوی را تکذیب کرد. این منبع آگاه به تسنیم گفت که آیتالله هاشمی شاهرودی به هیچ وجه درخواستی مبنی بر عفو یا آزادی سعید مرتضوی نداشتند.
تعیین وقت پرونده جدید نازنین زاغری
پرونده جدید نازنین زاغری تعیین وقت شد. حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی در گفتوگو با تسنیم گفت: تا جایی که اطلاع دارم، این پرونده تعیین وقت شده؛ اما اطلاع ندارم دادگاه چه تاریخی را برای برگزاری جلسه در نظر گرفته است. او افزود: کیفرخواست برای زاغری هم ارسال شده است.
نشست مشترک روسیه، ایران، سوریه و عراق در بغداد
سرلشکر سعد العلاق، مدیر اطلاعات نظامی عراق با رؤسای هیأتهای ایرانی، روسی و سوری در مرکز تبادل اطلاعات چهار جانبه در بغداد گرد هم آمدند تا راههای هماهنگی و همکاری در خدمت به منافع مشترک را بررسی کنند. به گزارش تابناک به نقل از روسیا الیوم، العلاق با ابراز اطمینان از تحکیم روابط بین این چهار کشور در چارچوب تحقق منافع مشترک و تقویت امنیت ملی، ادامه هماهنگی و همکاری مشترک پس از نابودی گروه تروریستی داعش را خواستار شد. در این نشست، مسائل امنیتی مهم برای چهار کشور عراق، ایران، روسیه و سوریه و نیز مسائل منطقهای و بینالمللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و حاضران در خصوص راههای توسعه فعالیت مرکز تبادل اطلاعات مشترک و تقویت امنیت در آینده گفتوگو کردند.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
تکذیب درخواست آزادی مرتضوی از سوی آیتالله هاشمیشاهرودی
یک مقام آگاه اعلام کرد: آیتالله هاشمیشاهرودی به هیچوجه درخواستی مبنی بر عفو یا آزادی سعید مرتضوی نداشته است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، به دنبال انتشار شایعات و اخبار جعلی در ارتباط با درخواست آزادی سعید مرتضوی از سوی آیتالله هاشمیشاهرودی، یک مقام آگاه در این باره اعلام کرد: آیتالله هاشمیشاهرودی به هیچوجه درخواستی مبنی بر عفو یا آزادی سعید مرتضوی نداشته است.
وی ادامه داد: جعل اخبار و انتشار اطلاعات غلط و جهتدار تخریبی شیوه نخنمای رسانهای است که در پیشگاه ملت بزرگ ایران و طیفها و گروههای فعال متعهد سیاسی و اجتماعی راه به جایی نخواهد برد.
برخی دولتها کشور را به سمت پذیرش سلطه جهانی سوق دادند
تحلیلگر مسائل بینالمللی گفت: برخی دولتهایی که پس از انقلاب بر سر کار آمدند کوشیدند کشور را به سمت پذیرش سلطه جهانی سوق دهند. به گزارش فارس، منوچهر محمدی در نشست «شنبههای انقلاب» با موضوع استقلال ملی و اقتدار بینالمللی گفت: مهمترین و نخستین شعار انقلاب اسلامی، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود و اهمیت انتخاب استقلال به عنوان شعار از این جهت بود که دولتهای مستقل در ایران از 200 سال قبل تا آن زمان برای تحقق این مهم نتوانسته بودند گامهای مؤثری بردارند. تحلیلگر مسائل سیاسی و بینالمللی در ادامه گفت: در بین ملتهای مستقل 2 دسته دولت داریم؛ یکی آنها که نظام سلطه را به عنوان یک واقعیت پذیرفتند مانند کشور هند و دیگر مانند جمهوری اسلامی ایران که استقلال خود را حفظ میکنند. وی افزود: این سخن که بدون آمریکاییها نمیتوانید کاری کنید و اینکه آمریکا کدخداست یا اینکه یک بمب میتواند سیستم نظامی ما را نابود کند نتیجه برجامی است که به دست ما دادند و به دنبال آن خواستههای دیگری را هم میخواهند به ما تحمیل کنند و همه اینها شبیه قراردادها و تفاهماتی است که در زمان پهلوی اول و دوم منعقد شد اما به لطف خدا در رسیدن به اهداف شومشان علیه ایران موفق نمیشوند.
غنیسازی ۱۹۰ هزار سو برخلاف برجام نیست
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعتقاد دارد فرمان رهبر انقلاب برای انجام مقدمات غنیسازی در راستای رسیدن به 190 هزار سو موجب خواهد شد تیم مذاکرهکننده کشورمان با دست پر بر سر میز مذاکرات با اروپاییها حاضر شود. سیدحسین نقویحسینی در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به اینکه اروپاییها هماکنون اعلام میکنند در برجام میمانند از این رو ایران نیز ملزم به رعایت مفاد توافقنامه برجام است، ادامه داد: در واقع طرفهای اروپایی و آمریکا به دنبال ضرر کردن ایران و نرسیدن کشورمان به منافع حاصل از برجام هستند. نماینده مردم ورامین در مجلس ضمن تاکید بر اینکه ایران اسلامی در حوزه هستهای پیشرفت خواهد کرد و توطئه پیشبینیشده غربیها را خنثی خواهد کرد، اظهار کرد: بنابراین صدور دستور فراهم کردن مقدمات غنیسازی در راستای رسیدن به 190 هزار سو یکی از ابزارهای خنثیسازی توطئه غربیهاست، البته باید یادآور شد این مهم بر اساس ظرفیتهای این توافقنامه بوده و در واقع برخلاف برجام نیست زیرا ایران هیچگاه برخلاف تعهدات بینالمللی اقدام نخواهد کرد.
اعتراض جامعه مدرسین به لاریجانی درباره الحاق ایران به «CFT»
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در تماس تلفنی با رئیس مجلس شورای اسلامی، مراتب اعتراض شدید خود را نسبت به تلاش برای تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم اعلام کرد. آنگونه که خبرگزاری مهر گزارش داده، پس از این اعتراض قرار بر این بود شامگاه شنبه جلسه اضطراری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با حضور لاریجانی برای بررسی این موضوع تشکیل شود. جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از لاریجانی خواسته است با حضور در این جلسه علت تلاش مجلس برای تصویب این لایحه را تشریح کند.
***************************************