صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۹  ، 
کد خبر : ۳۱۲۲۳۱

اخبار ویژه روزنامه‌ها 22 شهریور ماه

روزنامه کیهان **

18 میلیارد دلار ارز را بردند که بردند شما سرگرم عفو عمومی باشید!

عضو فراکسیون امید می‌گوید مشخص نیست کسانی که ارز 4200 تومانی یا سکه خریدند کجا رفتند.

فاطمه ذوالقدر به ایلنا گفت: فرایند پیش‌فروش سکه و همین‌طور ارز در خلأ وجود مدیریت درست، زمینه را برای سوءاستفاده و فساد اقتصادی فراهم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر این فسادها به موقع شناخته می‌شد قطعا ما شاهد این روزها نبودیم و گسترده هم نمی‌شد؛ چرا باید زمانی بگذرد و بعد کاری صورت بگیرد؟

وی ادامه داد: قیمت سکه و ارز واقعی نیست. سوءاستفاده‌هایی صورت گرفته است که متاسفانه اینگونه رفتارها ازسوی برخی جاها هم حمایت می‌شوند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چرا علیرغم دستور رئیس‌جمهور درخصوص انتشار لیست، کسانی که ارز 4هزار و 200 تومانی دریافت کرده‌اند این کار را انجام نمی‌دهند، گفت: بارها در مجلس ما در نطق‌ها و تذکراتمان گفتیم که اعلام کنند چه کسانی از ارز دولتی استفاده کرده‌اند؟ چه کسانی 10 الی 20 هزار سکه خریده‌اند؟ چه کسانی مسئول این نابسامانی هستند؟ اما متاسفانه اقدامی صورت نمی‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: درست است که افراد در چارچوب آنچه که اعلام شده است عمل کرده‌اند و ارز و سکه خریده‌اند؛ اما مشخص نیست افرادی که ارز 4هزار و 200 تومانی دریافت کرده‌اند و یا سکه خریده‌اند کجا رفته و چه کرده‌اند؟

اظهارات این نماینده درحالی است که فراکسیون امید به عنوان آلت دست پدرخوانده‌های افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی و طبق دستور آنها، موضوع سوءمدیریت اقتصادی و تولید رانت برای رانت‌جویان را به حاشیه انداخته و سرگرمی‌هایی مانند طرح عفو عمومی، کنسرت، رفع حصر سران فتنه و یا حمله به نظارت استصوابی را دنبال می‌کنند. بنابراین درست این است که این نماینده درباره حال و روز فراکسیون متبوع و امریه‌های بیرون از مجلس روشنگری کند.

توجیهات محسن هاشمی درباره مواضع ضد روحانی کارگزاران

عضو مرکزیت کارگزاران می‌گوید مسئله اصلی اقتصادی در دولت،‌ ناهماهنگی تیم روحانی است.

محسن هاشمی در گفت‌وگو با روزنامه ایران درباره بیانیه چندی پیش این حزب که با واکنش حزب اعتدال و توسعه مواجه شد،‌اظهار داشت: آنچه اتفاق افتاد، تبادل بیانیه از سوی این دو حزب نبود. بلکه ابتدا حزب کارگزاران بیانیه‌ای صادر کرد که اتفاقاً متن بسیار متینی هم بود، اما برداشت‌های غلطی از آن صورت گرفت. از سوی مقابل، نه خود حزب اعتدال و توسعه، بلکه کمیته سیاسی شاخه جوانان این حزب هم پاسخ داد که این طور به نظر رسید خود حزب نخواست به این بیانیه پاسخ دهد.

وی می‌افزاید: باید به متن بیانیه مراجعه کرد و دید آیا منظور از بیانیه، تضعیف آقای روحانی است یا تقویت آقای روحانی.

آنچه من برداشت کردم، تقویت آقای روحانی در این بیانیه منظور بود. بالاخره اتفاقاتی در کشور افتاده است و مشکلات اقتصادی پیش آمده است که حزب کارگزاران سازندگی هم به نوبه خود سعی کرده است برای عبور از این مشکلات، نظر داده و راهکار ارائه کند. بنابراین این مسئله نباید به عنوان درگیری حزبی یا عبور از آقای روحانی تعبیر شود.

محسن هاشمی در عین حال گفت: مسئله اصلی در تیم دولت، هماهنگی است. اگر تیم با هم هماهنگ نباشد، دچار مشکل خواهیم شد که اتفاقاً من معتقدم مسئله اصلی دولت آقای روحانی، نبود هماهنگی است.

تلاش محسن هاشمی برای تعدیل مواضع کارگزاران علیه دولت در حالی است که اخیراً سعید لیلاز عضو مرکزیت این حزب در مصاحبه با یورو نیوز تصریح کرد: اگر حتی چوب خشک جای روحانی بود، تاکنون با اختیاراتی که دولت از رهبری گرفته، کاری برای اقتصاد کرده بود.

در بیانیه 10 روز پیش کارگزاران نیز تصریح شده بود: «پاسخهای روحانی، نه مجلس را قانع کرد نه ملت را راضی ساخت. دولت فاقد استراتژی اقتصادی روشن است. جز اقتصاددانان آزادیخواه، طرفداران نهادگرایی هم دل خوشی از دولت ندارند. مدافعان اقتصاد اسلامی نیز در زمره منتقدان دولت قرار دارند. دولت روحانی دولتی سرگشته است. اوج این سرگشتگی را می‌توان در سیاست ارزی دولت دید. دولت می‌توانست به جای سرکوب سیستماتیک نرخ ارز، در یک شیب ملایم رو به بالا، بهای ارز را بدون کمترین تنش اجتماعی و اقتصادی طی بازه زمانی 4 ساله واقعی کند و مانع از شوک دی ماه 96 شود.

کاربست ساز و کارهای اقتضایی که منجر به تغییرات پی‌درپی در سیاست‌های ارزی دولت در بهار سال 97 شد، متأسفانه زمینه رانت‌جویی و بستر ویژه‌خواری اخلالگران اقتصادی را فراهم ساخت که لاجرم موجب سردرگمی بازار و ابهام و سرگشتگی فعالان اقتصادی کشور شد.

متأسفانه با وجود نقدها بر سازمان برنامه و بودجه،‌ در دولت دوم روحانی اصلاحی صورت نگرفت بلکه روند سازمان تثبیت شد. وزارت اقتصاد نیازمند یک اقتصاددان بود و بانک مرکزی باید فراتر از یک حسابداری یا صرافی بزرگ اداره می‌شد. فقدان استراتژی، دولت را به مجمعی از بوروکراتهای بی‌انگیزه بدل ساخته است که دولت را نه به عنوان «مغز متفکر توسعه ملی» که به عنوان یک «اداره کاغذی» تحلیل می‌کنند و تقلیل می‌دهند.

دولت خون تازه می‌خواهد. باید به قوای تازه نفس که آماده شرایط جدیدند مجال داد. مردان «بزم» را در شرایط «رزم» نمی‌توان به کار گرفت. شمشیرهای مرصع را باید به دیوار آویخت و با سلاح آخته، هوشمندانه به مقابله با شرایط جدید رفت.»

عبدی: دولت با تغییر عملکرد به مردم امید بدهد نه با حرف

عباس عبدی معتقد است دولتی که در داخل خود درگیر است نمی‌تواند به مردم امید بدهد.

وی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد درباره سخنان جهانگیری و روحانی در این زمینه تصریح کرد:

بخشي از اعتماد ناشي از كارايي و بخش ديگر از صداقت حاصل مي‌شود. اين دو ركن اساسي اعتماد است. زماني كه من فرد صادق و كارآمدي را مشاهده كنم، به او اعتماد خواهم كرد. بنابراين اگر دولت مي‌خواهد مردم اميدوار باشند، راهي جز برخورد صادقانه با مردم ندارد. مقصود من از دولت كل اركان حاكميت است.

دركنار برخورد صادقانه، دولت بايد نشان دهد كارايي لازم را دارا بوده و مي‌تواند از موانع و بحران‌هاي موجود عبور كند. دولتي كه نزديك به دو ماه بدون سخنگو است، دولتي كه چند وزارتخانه آن با سرپرست اداره مي‌شود، ‌دولتي كه در شرايط حساس كنوني سفيرش در كشور مهمي چون چين مشخص نيست، مردم به چه چيزي بايد اميدوار باشند؟ اگر دولت وظايف مرتبط با خود را به درستي انجام دهد، مردم اميدوار خواهند شد. بنابراين اينكه مدام گفته شود مردم بايد اميد داشته باشند، كافي نيست. دولت اگر كار خود را درست انجام دهد، مردم با درك و بينش واقعي خود به ادامه راه اميدوار خواهند شد.

وی می‌افزاید: اميدوار كردن مردم با سخنراني وظيفه دولت نيست. ممكن است اين وظيفه در ميان امثال من، شما و ساير رسانه‌ها احساس شود، اما واقعيت آن است كه عملكرد و نه سخن دولت ريشه اين اميدواري است.

متاسفانه ما شاهد اختلافات گسترده در دولت هستيم. در كدام دولت اين حجم از اختلافات وجود داشت؟ وزير بهداشت عليه يك وزير ديگر صحبت مي‌كند وزير راه عليه ديگري است. اين داستان در اكثر موارد ادامه دارد. آيا اين دولت اميد دارد كه حالا قصد تزريق اميد به جامعه را دارد؟ اين دولت نياز به يك‌سري تغييرات اساسي در درون خود دارد. حداقل انتظار ما از دولت آن است كه ابتدا خود را اصلاح كرده و سپس به مردم اميد دهد.

مولفه بعدي اثبات كارآمدي دولت است. راه اثبات كارآمدي و كارايي نيز روشن است. سياست‌هاي متناقض، صدور روزانه بخشنامه‌هاي مختلف و عدم پايبندي به قول و قرار‌هاي مطرح شده فقدان مدير براي كارهاي مهم با كارايي و كارآمدي در تضاد است. حداقل كاري كه دولت در شرايط فعلي بايد انجام دهد آن است كه اقتصاد را به يك گروه كارشناس و متخصص واگذار كند.

دولت چگونه به خود حق مي‌دهد روزانه درباره مسائل اقتصادي اظهارنظر كرده و تصميمات پشت پرده‌اي بگيرد كه عوارض آن منجر به وضعيت فعلي اقتصادي شود؟ و در عين حال هيچ كارشناسي اين رفتارها را تاييد نكند؟ لازمه زنده نگه داشتن اميد، صداقت، مبارزه با مشكلاتي مانند فساد و ناكارآمدي و تشكيل يك مجموعه مديران پرتحرك و مسئوليت‌پذير است. متاسفانه دولت كنوني توانايي كار كردن ندارد. اين مديران براي شرايط نرمال و عادي شايد دولت مناسبي باشند اما براي شرايط كنوني مناسب نيستند.

سردرگمی فعالان اقتصادی در قبال بسته‌های پر از خالی دولت

یک روزنامه حامی دولت نوشت، تکلیف صنعت کشور با وجود بسته‌های فراوان دولت نامعلوم است.

آرمان از قول رئیس‌کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران نوشت: اخیرا ارائه بسته برای حمایت از صنایع بسیار رایج شده است. در همین راستا، شاهدیم که از سوی تعداد زیادی از مسئولان بسته‌های مختلفی پیشنهاد و ابلاغ شده است. خود وزیر صنعت، معدن و تجارت هم پیشنهاداتی را برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط ارائه کرده و ظاهرا هفته آینده بسته حمایت از تولید می‌آید. همچنین پیشنهاد شده است که واحدهای تولیدی شش ماه تا یک‌سال از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشند. این موضوع سبب شده که من به شخصه امیدی به کارآیی این بسته‌ها نداشته باشم.

فروردین امسال بود که به دنبال التهابات ارزی اعلام شد که نرخ ارز تک‌رقمی است و خرید و فروش ارز به نرخی غیراز رقم 4200 تومان قاچاق محسوب می‌شود و بعد از آن بود که اتفاقات زیادی را در بازار شاهد بودیم. اما بعد از مدتی تصمیمات تغییر کرد و الان چند نرخ در بازار وجود دارد. در حال حاضر صنعت کشور بسیار گرفتار است و اصلا تکلیف خودش را نمی‌داند. یعنی فعالان این بخش نه می‌توانند مواد اولیه خودشان را تامین کنند و نه اینکه کارشان پیشرفتی داشته است. یعنی فعالیت صنایع ما به اصطلاح قفل شده است. ابلاغیه‌های متعددی در مورد فعالیت صنایع و تخصیص ارز به آنها صادر شد که کمکی به اوضاع آنها نکرد.

موضوع دیگری که وجود دارد این است که به صادرکنندگان اعلام شده است که می‌توانند ارزشان را از سامانه نیما دریافت کنند،‌ این در حالیست که ما نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم، چراکه بانک مربوط نمی‌تواند پول را حواله کند. یعنی همانطور که‌اشاره کردم باید تاکید کنم که همه‌چیز قفل شده است. متاسفانه ارزهای ارزان قیمت تنها به عده‌ خاصی تعلق می‌گیرد که همین موضوع انگیزه فعالان اقتصادی کشور را که بطور شفاف فعالیت می‌کنند، برای ادامه فعالیتشان در کشور کاهش می‌دهد. آنچه که بدیهی است، این است که تصمیمات غیرعلمی، غیرتخصصی و بی‌توجه به تجربیات گذشته روند عادی فعالیت صنایع ما را با‌اشکال مواجه کرده است. متاسفانه تصمیماتی که یک شبه گرفته می‌شوند، تنها به نفع عده‌ای خاص است و آنها نیز از این موقعیت‌های ویژه سوءاستفاده می‌کنند و دود این موضوع تنها به چشم فعالان قدیمی و کارآزموده صنعت کشور می‌رود. همچنین با اقداماتی که اخیرا در حوزه اقتصاد انجام شده است، میلیاردها سرمایه از کشور خارج شده است و کسی هم نمی‌داند مقصد نهایی این سرمایه‌ها کجاست و در چه جایی مصرف می‌شود و در این میان، صنعت کشور مغفول مانده است.

نشریه آمریکایی: متوهم نباشیم ایران، سوریه را ترک نمی‌کند

یک هفته‌نامه آمریکایی تصریح کرد در حالی که ایران در روزهای سخت جنگ سوریه حضور داشته، اکنون دلیلی ندارد در روزهای پیروزی سوریه را ترک کند.

نشنال اینترست نوشت: از آغاز جنگ در سوریه، ایران به عنوان حامی دولت بشار اسد ظاهر شده است و اکنون که بالاخره پایان جنگ نزدیک به نظر می‌رسد، ایالات متحده انتظار دارد که ایران نفوذ خود را در منطقه و به ویژه حضور در سوریه کاهش دهد. اما ایران از کمک به ثبات دولت‌های دوست هدفی بزرگ‌تر را دنبال می‌کند که به سادگی از آن نخواهد گذشت.

درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در رابطه با اینکه ایران بایستی نیروهای خود را از سوریه خارج کند، ‌اتفاق جدیدی نیست. ترامپ در سخنرانی خود در هشت ماه مه در رابطه با خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای ایران، مذاکره بر سر توافق جدیدی را خواستار شد که ایران در آن با محدودسازی همیشگی برنامه غنی‌سازی اورانیوم و متوقف کردن برنامه توسعه موشکی خود موافقت کند. اما به همین مسئله اکتفا نکرد و گفت ایران بایستی رفتارهای نادرستش در منطقه را نیز کاهش دهد که اشاره‌ای بود به اینکه ایران از سوریه خارج شود و به تلاش‌ها برای افزایش نفوذش در خاورمیانه پایان دهد.

خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران، تاکنون آن تأثیرگذاری‌ای که ایالات متحده خواستار آن بوده را نداشته، بلکه رهبری ایران احتمال مذاکره مجدد توافق را به کل منتفی دانسته است.

نمونه مشهود بی‌توجهی ایران به خواسته‌های رئیس‌جمهوری آمریکا را می‌توان به همین مسئله حضور ایران در سوریه اشاره کرد که همراه با پشتیبانی نظامی روسیه، سبب شده است بشار اسد کنترل بر بیشتر مناطق در سوریه را بازپس بگیرد.

اکنون که دولت بشار اسد مجدداً قدرت خود را به دست آورده، ایران به دنبال دریافت جایزه خود برای کمک به دمشق در بدترین شرایط است. در حقیقت، دولت بشار اسد بسیاری از موفقیت‌های خود را به آموزش‌های نظامی و مشاوره‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و توانایی مبارزه نیروهای حزب‌الله لبنان مدیون است. ایران نمی‌خواهد موقعیت استراتژیک خود را در سوریه که تکمیل کننده نفوذ در عراق و حمایت از حزب‌الله در لبنان است را از دست بدهد.

این یک استراتژی برای ایجاد «هلال شیعه» در قلب جهان عرب نیست. کمک‌های تهران به ثبات دولت‌های دوست در عراق، سوریه و لبنان از تمایل برای مقابله با اقدامات عربستان سعودی ناشی می‌شود. از این رو، انتظار اینکه ایران از حضور در سوریه دست بکشد رویایی متوهمانه است. در چنین شرایطی، تلاش‌های آمریکا برای متقاعد کردن روسیه به ترغیب ایران به خروج از سوریه بیهوده خواهد بود. روسیه به هیچ وجه نمی‌تواند ایران را وادار به ترک سوریه کند. این واقعیتی است که آمریکا باید یاد بگیرد با آن کنار بیاید و در تعیین استراتژی خود در نظر بگیرد؛ چرا که تلاش برای دستیابی به یک توهم، سیاست خارجی موفقی نخواهد بود.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* عربستان، امارات، بحرین و مصر با صدور بیانیه‌ای مشترک، ایران و ترکیه را به دخالت در بحران سوریه متهم کرده و مدعی شده‌اند سیاست‌های آنکارا و تهران به حل سیاسی بحران سوریه کمک نمی‌کند. به گزارش اسپوتنیک، این چهار کشور که کمیته وزارتی چهارگانه‌ای تحت عنوان «پیگیری بحران ایران و مقابله با دخالت‌های این کشور در امور کشورهای عربی» تشکیل داده‌اند در بیانیه خود، ایران و ترکیه را به دخالت مستمر در بحران سوریه متهم کرده و مدعی شده‌اند که این اقدام پیامدهای خطرناکی برای آینده سوریه، حاکمیت این کشور، امنیت و ثبات و وحدت ملی سوریه به همراه خواهد داشت. ایران و ترکیه دو کشور تضمین‌کننده آتش‌بس در سوریه هستند و با همکاری روسیه تلاش‌های زیادی برای حل سیاسی بحران سوریه انجام داده‌اند و سازمان ملل نیز به این واقعیت اعتراف کرده است.

* یک مبلغ وهابی که در انگلیس برای داعش، عضوگیری می‌کرد با گذراندن نیمی از محکومیت خود از زندان آزاد می‌شود و همین امر موجب نگرانی شدید مردم شده بطوری که خواستار فعال شدن دستگاه‌های امنیتی انگلیس برای زیر نظر گرفتن او شدند. انجم چودری، وقتی دستگیر شد، شبکه بی.بی.سی گزارش داده بود، بسیاری از افرادی که در انگلیس طی سال‌های دو یا سه سال منتهی به 1395 به دلیل اقدامات تروریستی بازداشت شده بودند، تحت تاثیر سخنرانی‌های وی قرار گرفته و جذب تروریست‌ها شده بودند. این مبلغ وهابی در این دو سال، اقدام به جذب حداقل 100 انگلیسی به داعش کرده بود. وی در زمان دستگیری به 15 توطئه تروریستی برای 20 سال قبل از آن نیز متهم بوده و به 4 سال حبس محکوم شد. دولت انگلیس روز سه‌شنبه اعلام کرد قدرتی برای جلوگیری از آزاد شدن زودهنگام این فرد ندارد!

* سر وزیر ایالت سند در جلسه ویژه «تامین امنیت ماه محرم» دستور استقرار نظامیان و به‌کارگیری تدابیر شدید امنیتی جهت جلوگیری از حوادث تروریستی صادر کرد. سیدمراد علیشاه گفت:‌ در تمام ایالت سند هزار و 996 حسینیه و امام بارگاه وجود دارد که در آن مراسم عزاداری برگزار می‌شود. سر وزیر ایالت سند افزود: طبق بررسی‌های ما از این حسینیه‌ها به طور مجموع 3 هزار و 513 دسته عزاداری خارج می‌شود که 319 دسته عزاداری با خطر شدید حمله تروریستی مواجه هستند. وی ادامه داد: هزار و 59 دسته عزاداری دارای امنیت نسبی و 2 هزار و 135 دسته عزاداری دارای امنیت کامل هستند. براساس دستور این مقام پاکستانی، 69 هزار و 545 نیروی نظامی با هدف تامین امنیت دسته‌های عزاداری و مجالس عزای حسینی فعالیت خواهند کرد. از این تعداد 17 هزار و 558 در شهر کراچی و 16 هزار و 816 نیروی نظامی در شهر حیدرآباد مستقر خواهند شد. کراچی بزرگترین شهر پاکستان در ایالت سند واقع شده و هر ساله ده‌ها میلیون تن از شیعیان پاکستانی مراسم محرم الحرام را با شوری وصف ناشدنی در این ایالت و دیگر ایالت‌های پاکستان برگزار می‌کنند.

*********************************

روزنامه خراسان**

امیری : FATF هیچ ربطی به برجام ندارد

هادی محمدی – معاون امور پارلمانی رئیس جمهور درخصوص بررسی لایحه مبارزه با پول شویی در مجلس، با بیان این که برخی از محافل، این لایحه را به برجام ارتباط می‌دهند، تصریح کرد: لایحه مربوط هیچ ربطی به برجام ندارد و برای استانداردسازی و سروسامان دادن به نظام بانکی،‌ ارتباط بانک‌های جمهوری اسلامی ایران با بانک‌ها و موسسات مالی دیگر دنیا به این لوایح نیاز است. به گزارش خراسان، حسینعلی امیری روز گذشته در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: لوایح متعددی در مجلس داریم که یکی از مهم ترین آن ها، لایحه‌ چهارم از لوایح چهار گانه درباره مقررات مالی کشور است. وی اظهار کرد: این لایحه با نظر نمایندگان مجلس، دو ماه مسکوت ماند که ان‌‌‌‌شاءا... در جلسات پاییز به نتیجه خواهد رسید و در دستور مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد. امیری با ابراز امیدواری به تصویب لایحه FATF در مجلس شورای اسلامی با توجه به ضرورت‌ها و نیاز کشور خاطرنشان کرد: زمانی که این قانون در مجلس تصویب شود و به تایید شورای نگهبان برسد، فرایند الحاق به کنوانسیون‌های جهانی شروع خواهد شد.

شکایت برخی نمایندگان مجلس از ۲ عضو فراکسیون امید

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس از شکایت برخی نمایندگان از دو عضو فراکسیون امید به هیئت نظارت بر نمایندگان خبر داد.محمدعلی پورمختار در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به نطق دو عضو فراکسیون امید در صحن علنی پارلمان اظهار کرد: عملکرد دولت به ویژه در بخش اقتصادی باعث کاهش محبوبیت دولت شده از این رو برنامه جریان اصلاحات به عنوان حامی دولت این است که به نوعی با طرح مسائل انحرافی و غیر مرتبط با مسائل اقتصادی و معیشتی از تریبون‌های مختلف مانند مجلس، اذهان مردم را به سمت و سوی دیگری منحرف کنند.وی با بیان این که طرح مسائل حاشیه‌ای از سوی این جریان برای فرار از پاسخ گویی است، افزود: هر نماینده یا جریانی در پارلمان که در شرایط فعلی اقتصادی اولویت خود را به جای بیان مسائل معیشتی بر سیاسی کاری بگذارند به حاشیه رفته است و صلاحیت نمایندگی مردم را ندارند.پورمختار تصریح کرد: جمعی از نمایندگان در پی نطق این دو نماینده نامه شکایتی را تدوین و به هیئت نظارت ارائه کردند و خواستار رسیدگی به این موضوع شدند.

*********************************

روزنامه ایران**

حکم مشایی و جوانفکر اعلام شد

خبر اول اینکه، حکم اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهوری سابق و علی اکبر جوانفکر از سوی دادگاه شعبه یک دادگاه‌های انقلاب به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین موسی غضنفرآبادی صادر شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، غلامحسین اسماعیلی، رئیس دادگستری استان تهران گفت: مشایی به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به 5 سال زندان، به اتهام توهین به مقامات به 6 ماه زندان و به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به یک سال زندان محکوم شده است. وی با بیان اینکه مجموع حکم مشایی 6.5 سال زندان است، تأکید کرد: اگر همین حکم تأیید شود، مطابق قانون اشد مجازات یعنی 5 سال زندان اجرا خواهد شد. به گفته رئیس دادگستری استان تهران، علی اکبر جوانفکر هم به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام به 4 سال حبس محکوم شده اما حکم وی قابل واخواهی است. وی گفت: رأی دادگاه در مورد مشایی قابل تجدید نظرخواهی است و در مورد جوانفکر به دلیل اینکه دادگاه به صورت غیابی برگزار شد، قابل واخواهی در همان شعبه اول دادگاه انقلاب است.

دلیل شکست‌های تاریخی ایرانیان به روایت سردار نقدی

خبر آخر اینکه ، سردار محمدرضا نقدی در سخنانی در نشست‌ هادیان سیاسی انتقاد کرده که چرا دشمنان فقط می‌گویند تاریخ 2 هزار و 500 ساله در حالی که تاریخ ما به خیلی قبل‌تر از آن برمی‌گردد؟ به گزارش ایرنا، او دلیل این موضوع را ساخت سناریویی دانست که کوروش نامی را با یهود ارتباط دهند و بگویند ایرانی‌ها با یهودیان رابطه خوبی دارند پس با صهیونیست‌ها هم باید خوب باشند. معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه همچنین با بیان اینکه تاریخ شاهنشاهی در ایران سرشار از ظلم و جنایت به مردم بوده، گفت: در تاریخ ایران هیچ گاه شاهان باسوادتر از بقیه مردم نبوده‌اند و اغلب حتی از اطرافیان خودشان نیز بی‌سوادتر بوده‌اند، نمونه‌اش رضاخان بوده است که با بی‌سوادی کامل 20 سال حکومت کرد. وی دلیل تسلط یونانیان بر ایرانی‌ها را به مدت 200 سال بعد از حمله اسکندر بی‌توجهی مردم به نظام شاهنشاهی خود به دلیل ظلم‌های فراوان آنها دانست.

نقدی همچنین گفت: محمدرضاشاه همجنس‌باز، قمارباز، زناکار و حتی قاچاقچی مواد مخدر بوده. هر کسی می‌خواسته درجه ارتشبدی بگیرد باید زنش را به حرمسرای شاه می‌فرستاد و این را مادر شاه و فرح در خاطراتش نوشته اند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

توضیح رضایی درباره عملکرد هیأت عالی نظارت

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار مطلبی در فضای مجازی به برخی انتقادات نسبت به عملکرد هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام پاسخ داد. به گزارش مهر، محسن رضایی به برخی انتقادات نسبت به عملکرد «هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام» پاسخ داد. رضایی در ابتدای این مطلب آورده است: اخیرا عده‌ای با لحن مناسب و نامناسب از هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقاد کرده و ایراد گرفته‌اند. این هیأت که از یک سال پیش در اجرای اصل ۱۱۰ قانون اساسی فعال شده است، جمعی 15 نفره از اعضای مجمعند که بر اجرای سیاست‌های کلی نظام نظارت دارند. وی تصریح کرده است: این هیأت مطابق قانون اساسی می‌تواند قوانین و مقررات مغایر با سیاست‌های کلی را برای اصلاح به مجلس و دولت برگرداند و از آنها بخواهد آن را اصلاح کنند. رضایی افزوده است: منتقدان گفته‌اند هیأت عالی نظارت، قوانین مجلس را رد کرده است، درحالی که رد قوانین مطرح نیست بلکه اصلاح و انطباق آنها با سیاست‌های کلی مورد نظر است.

اروپا انتظارات ما را برآورده نکرد

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در بحث برجام منتظر اقدامات عملی بیشتری از سوی اروپا هستیم، تاکید کرد: اگرچه اروپا اقداماتی انجام داده اما هنوز این تلاش‌ها، انتظارات ما را برآورده نکرده است و باید دید چقدر به تعهدات‌شان وفادار خواهند بود. به گزارش ایرنا، «کمال خرازی» شامگاه سه‌شنبه در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه مطالعات بین‌المللی پکن اظهار داشت: اروپا متعهد است وظایفش را در چارچوب برجام بخوبی انجام دهد و در موضع‌گیری‌‌های سیاسی از برجام حمایت کند تا این قرارداد بین‌المللی به قوت خود باقی بماند. رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران افزود: اروپا در راستای حمایت از برجام گام‌‌‌هایی مانند اجرای قانون انسداد برداشته است هرچند آنطور که باید به روشنی به تعهدات خود عمل نکرده است. خرازی تصریح کرد: مذاکرات خوبی با اروپا انجام شده است اما بسته حمایتی اروپا هنوز عملیاتی نشده است و هنوز امیدواریم در ماه‌‌های آینده این بسته به تمام اجرایی شود و بتواند تضمینی برای شرکت‌‌های اروپایی باشد. او تاکید کرد: اگر اروپا نتواند نیازهای ایران را تامین کند، ایران هم تصمیم خود را خواهد گرفت، در آن صورت وجود یا عدم برجام تفاوتی نخواهد داشت.

صدور بیانیه مشترک 4 کشور عربی علیه ایران و ترکیه

عربستان، امارات، بحرین و مصر با صدور بیانیه‌ای مشترک، ایران و ترکیه را به دخالت در بحران سوریه متهم کرده و مدعی شدند سیاست‌‌های آنکارا و تهران در راستای حل سیاسی بحران سوریه نیست. به گزارش مهر، 4 کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر با صدور بیانیه‌ای مشترک، ایران و ترکیه را به دخالت در بحران سوریه متهم کردند. این 4 کشور که کمیته وزارتی چهارگانه‌ای تحت عنوان «پیگیری بحران ایران و مقابله با دخالت‌‌های این کشور در امور کشورهای عربی» را تشکیل داده‌‌اند در بیانیه مشترک خود ایران و ترکیه را به دخالت مستمر در بحران سوریه متهم کرده و مدعی شدند این اقدام پیامدهای خطرناکی برای آینده سوریه، حاکمیت این کشور، امنیت و ثبات و وحدت ملی سوریه به همراه خواهد داشت. این کمیته چهارگانه مدعی شده است سیاست‌‌های ایران و ترکیه در راستای حل بحران سوریه از طریق راهکارهای سیاسی و بیانیه «ژنو یک» نیست. این در حالی است که ایران و ترکیه به اعتراف سازمان ملل 2 کشور تضمین‌کننده آتش‌بس در سوریه هستند و با همکاری روسیه تلاش‌‌های زیادی برای حل سیاسی بحران سوریه انجام داده‌اند.

آتش زدن سرکنسولگری ایران نتیجه سیاست‌های آمریکاست

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیانیه کاخ سفید درباره ناآرامی‌های چند روز اخیر در عراق و شهر بصره، صدور چنین بیانیه‌ای را فاقد هرگونه وجاهت، حیرت‌انگیز، تحریک‌آمیز و غیرمسؤولانه خواند و بشدت آن را محکوم کرد. قاسمی سیاست‌های تنش‌زا و اقدامات مداخله‌جویانه و دخالت‌های تجاوزکارانه دولت آمریکا را عامل و علت اصلی بی‌ثباتی، ناآرامی و ایجاد تنش و تفرقه در منطقه عنوان کرد.

***************************************

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات