در «وبگاه وزارت خارجه انگلیس» در این زمینه آمده است: «مسافرت در سراسر افغانستان بسیار خطرناک است. شهروندان انگلیسی در افغانستان باید در محلی امن پناه بگیرند و تنها در صورتی که اطمینان کامل و کافی از مسافرت بیخطر دارند به سمت نقطه مورد نظر عزیمت کنند.»
بر اساس این گزارش، انگلیس پیش از پایان مهلت ۳۱ آگوست (نهم شهریور) برای خروج نظامیان خارجی از افغانستان، تعداد ۱۵ هزار تن را طی دو هفته از زمان تسلط طالبان بر کابل از این کشور خارج کرد؛ اما دولت «بوریس جانسون» به دلیل رها کردن تعدادی از انگلیسیها و همکاران افغانستانی لندن با انتقادات شدیدی مواجه شده است.
سخنگوی دفتر نخستوزیری انگلیس، با صدور بیانیهای خبر داد که لندن با طالبان برای رایزنی در خصوص چگونگی «خروج ایمن» اتباع انگلیس و همکاران افغانستانی انگلیس از افغانستان، در حال «مذاکرات مستقیم» است.
در حالی که وزیر خارجه انگلیس، عوامل اطلاعاتی این کشور را در محاسبات ارزیابی تحولات افغانستان مقصر خوانده بود، «نیک کارتر» فرمانده ستاد نیروهای مسلح انگلیس، روز یکشنبه با رد ادعای اخیر وزارت امور خارجه این کشور گفت، همه درخصوص ارزیابی راهبرد طالبان اشتباه کردند.
کارتر در مصاحبهای جنجالی گفت: «امری کاملاً محتمل بود که دولت افغانستان نمیتواند بیش از این مقاومت کند. در واقع بسیاری از ارزیابیها حاکی از این بود که دولت تا پایان سال دوام نمیآورد و ثابت شد که درست بوده است.»
«دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس هفته گذشته در پاسخ به انتقادات تند نمایندگان پارلمان درباره خروج مفتضحانه انگلیسیها از افغانستان مدعی شد، در رابطه با پیشرویهای طالبان، اطلاعات ناقصی را دریافت کرده بود و به همین دلیل، گمان نمیکرد دولت افغانستان در سال جاری میلادی سقوط کند
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس بلافاصله در واکنشی گفت: از همان ابتدا مشخص بود که بازی تمام شده و دولت افغانستان در ماه جولای سقوط میکند و راب را که هنگام سقوط کابل در تعطیلات به سر میبرد، مورد انتقاد قرار داد.
با این حال، نیک کارتر در مصاحبه روز یکشنبه گفت: «همه در مورد راهبرد طالبان اشتباه کردند. صحبتهای زیادی درباره شکست اطلاعاتی شده و حقیقت همان است که در مصاحبه یازدهم جولای به شما گفتم. اینکه چند سناریو ممکن اتفاق بیفتد و سقوط دولت یکی است آنهاست.»
کارتر افزود: «سرعت رخدادها بود که ما را غافلگیر کرد و فکر نمیکنم در آن زمان فهمیده بودیم که طالبان قرار است چکار کند. آنها واقعاً برای تصاحب شهرها نمیجنگیدند بلکه مذاکره میکردند.»
کارتر در تلاش برای کاستن از فضاحت شکست مأموریت کشورش در افغانستان گفت: «در حال حاضر آنها از چیزی رنج میبرند که ما در اصطلاح نظامی به آن پیروزی فاجعهبار میگوییم. انتظار نمیرود آنها با آن سرعتی که گمان میرفت دولت تشکیل دهند و واقعیت این است که تلاش دارند جای پایی برای خود پیدا کنند.»
او در پایان گفت: «باید صبر کنیم و ببینیم چطور پیش میرود و این را متوجه بشوند که احتمالاً نیاز به اندکی کمک دارند تا بتوانند یک کشور مدرن را به طور موثر اداره کنند و اگر درست رفتار کنند شاید کمکهایی دریافت کنند.»