بین الملل >>  سیاست خارجی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۲  ، 
کد خبر : ۳۵۸۴۲۰

هشدار باقری به اسرائیل: مقیاس پاسخ ایران در ثانیه خواهد بود

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در برنامه‌ای تلویزیونی تاکید کرد: در صورت خطای مجدد رژیم صهیونیستی مقیاس پاسخ ایران در ثانیه خواهد بود.

 علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری تاکید کرد: صهیونیست ها یک خطای راهبردی که در جنایت دمشق کردند این است که یک مشروعیت برای آزمون جدی توامندی نظامی و دفاعی ایران را فراهم کردند. اگر آنان این کار را اتجام نمی‌دادند این شرایط فراهم نمی‌شد و خطای خودشان را اگر عقلانیتی در رژیم صهیونیستی باشد نباید با یک خطای دیگر تکرار کنند.

وی افزود: در صورت تکرار خطای دیگر  باید انتظار داشته باشند که ضربه ای سخت تر، سریعتر و فوری‌تر  خواهند خورد. باید بدانند که 12 روز مهلت نخواهند داشت. پاسخی که دریافت می‌کنند مقیاس و سنجش آن روز و ساعت نیست بلکه ثانیه خواهد بود. 

باقری گفت این اقتداری است که ایران اکنون به آن رسیده است. ایران وقتی که تصمیم گرفت برای منافع ملی صهیونیست ها را ادب کند، برنامه برای شیطنت های بعدی آنان داشت. لذا فضاسازی آنان برای اینکه شیطنتشان در عرصه دیگر ادامه پیدا کند، باید بدانند وقتی که به سفارت ایران در دمشق که در حکم خاک ایران است چنین خطایی مرتکب می‌شوند و پاسخ دندان شکن دریاف می‌کنند، اگر به سرزمین ایران چشم بد داشته باشند قاعدتا پاسخ سهمگین‌تر دریافت خواهند کرد.

علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان امشب در گفتگوی ویژه خبری در خصوص اقدامات دستگاه سیاست خارجی در این دو هفته اخیر گفت: اتفاقی که در 13 فروردین در دمشق رخ داد، در بستر یک اتفاقی بود که از آن هفت ماه می‌گذرد. رژیم صهیونیستی در طول هفت ماه گذشته هیچ جنایتی در ذهن بشریت نبود که مرتکب نشود. لذا این رژیم بعد از ناکامی ها تلاش کرد تا صحنه رویارویی را عوض کند و هم قدرت خودش را که نتوانسته در مقابل مردم غزه به اثبات برساند، در عرصه دیگر جبران کند. 

وی افزود: از ابتدا ایران حکیمانه با این موضوع برخورد کرد. اولین اقدامی که انجام شد، این بود که از سازوکارهای بین المللی استفاده کنیم و بتوانیم قدرت بازدارندگی خود را اعاده کنیم.  ما در تعامل با کشورهای مختلف در سطوح گوناگون‌ این مسئله را پیگیری کردیم.

باقری درباره جلسه شورای امنیت درباره تجاوز به سفارت ایران گفت: از جمله نشست های معدودی بود که کشورهای مختلف حمایت خودشان را از ایران و علیه تجاوز صهیونیست ها بروز دادند. اما متاسفانه قدرت های بزرگ با رهبری آمریکا اجازه ندادند که این مسیر ادامه پیدا کند. حتی شرایطی که شورای امنیت یک بیانیه صادر کند فراهم نکردند. 

وی با اشاره به تلاش های دیپلماتیک ایران بعد از به نتیجه نرسیدن در نشست شورای امنیت گفت: ما تلاش ها را در سطوح دوجانبه ادامه دادیم. تعاملات خود را ادامه دادیم اما پاسخ روشنی به دست نیاوردیم. لذا آن مشروعیتی که برای اقدام متقابل در چارچوب مفاد منشور ملل متحد، ما تمامی راه ها امتحان کردیم و بعد از آنکه به نتیجه نرسیدیم از توان نظامی خود در یک چارچوب حساب شده و هدفمند و مشروع استفاده کردیم.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ادامه داد: این مسیری که از 13 فروردین امسال تا زمان عملیات طی شد، یک نوع هم افزایی میان دستگاه های کشور بود و یک هماهنگی موفق از این هم افزایی بود که توانست نتیجه درخشانی را حاصل کند.

باقری درباره پیام های آمریکا و رفتار آمریکایی ها گفت: اولا ما رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسیم. دوم پدرخوانده رژیم صهیونیستی آمریکاست و خود انان اذعان داشتند اگر حمایت های آمریکا نبود چیزی از صهیونیست ها باقی نمی‌ماند. طبیعی بود که طرف پیام های ما آمریکایی ها باشند.  

وی افزود: ما به دنبال تنش نیستیم و از همه ظرفیت های خودمان استفاده کردیم تا تنش در منطقه تسری پیدا نکند. اما در عین حال ما نمی‌گذاریم امنیت و حاکمیت ملی مان مخدوش شود. این یک اصل است. تمام چارچوب ها بر این اساس است. اما اگر رژیم نخواهد رعایت نکند ما قاعدتا بر اساس منافع خود تصمیم می‌گیریم.  

باقری تصریح کرد: اگر هر کسی و به هر نحوی بخواهد رژیم را حمایت کند ما منافع او را هدف می‌گیریم.  

وی در خصوص رفتار رژیم صهیونیستی گفت: صهیونیست ها تلاش داشتند هزینه بی ثباتی را ایران پرداخت کند، اما اقدامی که در عملیات وعده صادق محقق شد، هزینه دیوانگی را باید خود دیوانه بدهد.  اگر بخواهند خارج از چارچوب های بین المللی اقدامی انجام دهند، قطعا ایران ساکت نخواهد نشست. واکنش ما در عملیات وعده صادق دفاع از ثبات در منطقه بود و این پیام را دادیم که هرکسی بخواهد ثبات را مخدوش کند باید هزینه دهد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در اشاره به جلسه شب گذشته شورای امنیت گفت: کشورهایی که از ایران دفاع کردند، آنان منطق داشتند. منطق انان تین بود که ثبات در منطقه یک اصل است و وقتی که صهیونیست ها در ثبات اخلال ایجاد می‌کنند نباید به آنان پاداش داد. 

وی افزود: نکته دیگر که مهم است این است که اتفاق غرور افرین بر اساس توانمندی های ایرانی بود و این برای دشمنان ما هشدار دهنده است. صهیونیست ها یک خطای راهبردی که در جنایت دمشق کردند این است که یک مشروعیت برای آزمون جدی توامندی نظامی و دفاعی ایران را فراهم کردند. اگر آنان این کار را اتجام نمی‌دادند این شرایط فراهم نمی‌شد و خطای خودشان را اگر عقلانیتی در رژیم صهیونیستی باشد نباید با یک خطای دیگر تکرار کنند.

باقری تصریح کرد: در صورت تکرار خطای دیگر  باید انتظار داشته باشند که ضربه ای سخت تر، سریعتر و فوری‌تر  خواهند خورد. باید بدانند که 12 روز مهلت نخواهند داشت. پاسخی که دریافت می‌کنند مقیاس و سنجش آن روز و ساعت نیست بلکه ثانیه خواهد بود. 

وی اظهار داشت: این اقتداری است که ایران اکنون به آن رسیده است. ایران وقتی که تصمیم گرفت برای منافع ملی صهیونیست ها را ادب کند، برنامه برای شیطنت های بعدی آنان داشت. لذا فضاسازی آنان برای اینکه شیطنتشان در عرصه دیگر ادامه پیدا کند، باید بدانند وقتی که به سفارت ایران در دمشق که در حکم خاک ایران است چنین خطایی مرتکب می‌شوند و پاسخ دندان شکن دریافت می‌کنند، اگر به سرزمین ایران چشم بد داشته باشند قاعدتا پاسخ سهمگین‌تر دریافت خواهند کرد.

معاون سیاسی وزیر خارجه درباره چگونگی محقق شدن منافع ایران گفت: در عرصه سیاست خارجی در دولت یک سرفصل با عنوان سیاست همسایگی داریم. این سیاست اعلامی دولت بوده و است و حضرت آقا این سسیاست را مورد تاکید قرار دادند. در چارچوب این سیاست ما تعامل بهم پیوسته ای را ایجاد کردیم و امروز یک سرمایه ارزشمند برای ایران جهت مواجه شدن به دشمن منطقه است.

وی افزود: این تحکیم پیوندهای ایران با کشورهای منطقه فضای جدیدی را ایجاد کرد و شرایط بعد از عملیات تحکیم کننده نقش ایران در ثبات منطقه ای است.

باقری با اشاره به اینکه همه در منطقه تاکید داشتند که ثبات باید حفظ شود، گفت: راه حل ثبات در منطقه این است که عامل بی ثباتی باید سر جایش بنشیند و همه تاکید داشتند که رژیم صهیونیستی است که عامل بی ثباتی است. لذا یه زمانی که اینان دنبال ترویج مصنوعی مشروعیت بخشی و طرح ابراهیم بودند اما امروز همه در این جبهه قرار گرفتند که صهیونیست ها مخل امنیت منطقه هستند.

وی در خصوص واکنش کشورهای منطقه بعد از عملیات صادق گفت:  اقدامی که ایران انجام داد برای منطقه نشان دهنده این است که کشوری مانند ایران هم قدرت و اراده دارد که اجازه ندهد به مخل منطقه تا امنیت را مختل کند. اینجا ایران تکیه گاه کشورهای منطقه است و اطمینان پیدا می‌کنند که کشوری مانند ایران وجود دارد و اجازه بی ثباتی نمی‌دهد.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات