▼ حرف روز
نمایش وحدت و وفاق
بیست و دوم بهمن ۱۴۰۳ هم با حضور پرشور و کم نظیر مردم صحنه ماندگاری از نمایش پیوند امت با امام خود شد. ملت بزرگ و زمانشناس ایران با وجود هوای سرد و زمستانی در بیشتر نقاط کشور با گامهایی استوار و دلهایی مطمئن گرمابخش جشن تولد انقلاب اسلامی شدند. این حضور باشکوه و تاریخی صحنه واقعی وحدت، همدلی و وفاق بود. وحدت اقشار مختلف با سلایق و عقاید گوناگون که در صف حمایت از انقلاب اسلامی، یکدل و یک صدا بودند و وفاق واقعی بین مسئولان کشور تحت هدایتهای رهبری معظم انقلاب اسلامی که دیدهبان بصیر و راهبر شجاع انقلاب اسلامی به سمت قلههای سعادت و سربلندی است.
در این میان توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1ـ در حالی که در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی رئیس جمهور ایالات متحده دست به امضای فرمان علیه ایران میزند و در یک سیرک نمایشی با قصاب غزه از نقشههای شومش برای مردم غزه رونمایی میکند، مردم ایران که در طول 46 سال گذشته همواره نقشههای شیطان بزرگ را نقش برآب کرده و پیشقراولان حمایت از فلسطین و قدس بودهاند، با حضور خود نشان دادند که طراحیهای دشمن علیه ملت بزرگ ایران و مردم مظلوم غزه و فلسطین محکوم به شکست است.
2ـ در روزهایی که عدهای به دنبال القای اختلاف و دودستگی در بین مسئولان کشور، بهویژه در موضوع مذاکره بودند، مواضع قاطع و صریح رئیس جمهور کشورمان در جمع راهپیمایان تهرانی نشان داد که وفاق بین مسئولان و وحدت و انسجام مردم، رمز موفقیت در تداوم مسیر انقلاب اسلامی است و ایران قویتر از گذشته در برابر بدخواهان ایستاده است: «این ایران و رهبری است که با تمام توان در مقابل قلدریها ایستاده است. در ذهن و روحیات مردم این باور را میخواهند تزریق کنند که ایران ضعیف شده است و این بهترین زمان برای ضربه به ایران است، غافل از اینکه با هدایت داهیانه مقام معظم رهبری و با حضور ملت همیشه در صحنه و فداکار ایران تمام خوابها را به گور میبرند.»
3ـ حضور پرشور و فعال مردم در روز 22 بهمن در اقصی نقاط کشور یک بار دیگر حجت را بر مسئولان تمام کرد که با وجود مشکلات و فشارهای اقتصادی و نوساناتی که فشار مستقیم آن بر گُرده مردم، به ویژه اقشار متوسط و طبقات پایین جامعه است، از حمایت و پشتیبانی خود از نظام و مسئولان دست بر نمیدارند، اما این حمایت وظیفه آنها را در حل مشکلات مردم و مدیریت نابسامانیهای اقتصادی، به ویژه در آستانه سال نو سنگینتر میکند. (علی حیدری)
▼ گزارش روز
بازتاب یک حماسه
حضور پرشور مردم انقلابی ایران اسلامی در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ در رسانههای بینالمللی بازتاب گستردهای داشت. خبرگزاری روسی «ریانووستی» گزارش کرد، شهرهای ایران، از جمله تهران شاهد راهپیماییهای گسترده مردم در چهلوششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بودند. شرکتکنندگان از مناطق گوناگون پرچمهای ایران و تصاویر شهید قاسم سلیمانی را به عنوان نماد برجسته مقاومت و آیتالله «روحالله خمینی» بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران را در دست داشتند و برای برگزاری این راهپیمایی جمع شدند. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» آمریکا نوشت: «صدها هزار ایرانی در سراسر این کشور سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ این کشور را جشن گرفتند. این اولین راهپیمایی از زمان بازگشت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به کاخ سفید و شروع مجدد کارزار «فشار حداکثری» اوست که تهران را هدف قرار داده بود. مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن در دمای زیر صفر تهران شرکت کردند؛ در حالی که پرچمها و بنرهایی در محکومیت آمریکا و اسرائیل در دست داشتند.» شبکه «المسیره» یمن نوشت: «جمعیت تظاهرکنندگان در میدان آزادی تهران و بیش از ۱۴۰۰ ناحیه و شهرستان و بیش از ۳۵ هزار روستا در سرتاسر نقاط این کشور جمع شدند و با حمل تابوتهای نمادین مقامات رژیم صهیونی جنایتهای اسرائیل در غزه را محکوم کردند.» خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه نوشت: «مردم ایران در راهپیماییهای مردمی گستردهای سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را در سرتاسر کشور جشن گرفتند و ضمن تجدید عهد و پیمان با انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، پایبندی خود را به آرمانهای بنیانگذار آن حضرت امام خمینی (ره) و ادامه راه تحت رهبری جانشین ایشان،امام خامنهای اعلام کردند.» پایگاه «العربی الجدید» گزارش داد: «به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی علیه نظام پادشاهی در ایران، راهپیمایی گستردهای در شهرها و روستاهای کشور برگزار شد. شرکتکنندگان در این راهپیمایی با سر دادن شعارهایی علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی و آمریکا، خواستار مقابله قاطعانه با تهدیدها و فشارهای واشنگتن و تلآویو شدند. تظاهرکنندگان ایرانی با اعلام حمایت از موضع کشورشان در رد مذاکره با آمریکا، پرچمهای این کشور و رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند.» پایگاه «النشره» لبنان نوشت: «خلیل الحیه، عضو ارشد جنبش حماس نیز در راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تهران سخنرانی و تأکید کرد، ملت فلسطین سرزمینش را ترک نخواهد کرد و طرحهای ترامپ را با شکست مواجه خواهیم کرد.» خبرگزاری «رویترز» درمورد سخنرانی رئیس جمهوری ایران نوشت: «یک هفته پس از اعمال مجدد «فشار حداکثری» رئیس جمهور ترامپ علیه جمهوری اسلامی،مسعود پزشکیان صداقت آمریکا برای مذاکره با تهران همزمان با اعمال تحریمها را زیر سؤال برد.» وی گفت: «اگر آمریکا در مذاکرات صادق بود، چرا ما را تحریم کرد؟ این اسرائیل است که منطقه خاورمیانه را بیثبات کرده نه ایران. ما به دنبال جنگ نیستیم؛ ولی تسلیم فشار بیگانگان نمیشویم.» (مصطفی علیجانزاده)
▼ خبر ویژه
دعوا بالا گرفته است!
هفدهم بهمن، ربع پهلوی در توئیتی نوشت، به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شده بود، اما مداخله وزارت خارجه آلمان، مانع از حضور او شده و این دعوت پس گرفته شده است. ساعتی پس از این ماجرا سخنگوی وزارت خارجه آلمان در واکنش به این توئیت، تأکید کرد، کنفرانس امنیتی مونیخ بهطور مستقل درباره دعوتنامههای خود تصمیمگیری میکند و وزارت خارجه دخالتی نکرده است. پس از این بود که نشستهای دیگر پهلوی در هلند و انگلستان هم لغو شدند! اما چرا سلطنتطلبان از همه جا طرد میشوند؟ برآوردهای اطلاعاتی نشان میدهد، لابی ضدانقلاب چپ و مارکسیستی با احزاب چپگرای اروپایی نقش بسزایی در لغو برنامههای گروهک سلطنتطلب داشته است. چنانکه کارشناس شبکه تروریستی «اینترنشنال» نیز در گفتوگو با این رسانه ضدایرانی، تأکید کرد مشکل تهدید امنیتی نبوده؛ بلکه بخشی از اپوزیسیون در خارج از کشور عامل اصلی این ماجرا هستند. این در حالی است که در مقابل نیز سلطنتطلبان در ماههای گذشته تلاش زیادی برای اخراج و طرد این گروهها از اروپا داشتند!
▼ اخبار
نه بزرگ مصر به آمریکا
رادیو ارتش صهیونی گزارش داد: «دولت مصر به کاخ سفید اطلاع داده است که قصد ندارد در طرح پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، مشارکت کند.» بر اساس این گزارش، قاهره موضع خود را بهطور رسمی به واشنگتن اعلام کرده و تأکید کرده است، در این طرح دخالتی نخواهد داشت. هنوز جزئیات بیشتری درباره این پیشنهاد و دلایل رد آن از سوی مصر منتشر نشده است. در همین ارتباط، وزارت امور خارجه مصر اعلام کرد: «بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور با مشاور امنیت ملی آمریکا، فرستاده ویژه این کشور در امور خاورمیانه و هماهنگکننده خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت دیدار و درباره تحولات منطقه گفتوگو کرد .براساس گزارش این وزارتخانه مصر، عبدالعاطی در دیدار با مقامات آمریکایی بر لزوم ایجاد افق سیاسی برای حل نهایی منازعه فلسطین و اسرائیل مطابق با قطعنامههای بینالمللی بهگونهای که ضامن تأسیس یک کشور مستقل فلسطینی باشد، تأکید کرد. گفتنی است، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به تازگی طرح کوچاندن اجباری فلسطینیها به اردن و مصر را مطرح کرده است.
این رسانهها باید تعطیل شوند!
«ایلان ماسک» مدیر اداره کارآمدی دولت آمریکا (دوج) خواستار تعطیلی «رادیو فردا» و «صدای آمریکا» شد. وی در پاسخ به پستی در شبکه اجتماعی ایکس که رادیو اروپای آزاد و صدای آمریکا را رسانههای «چپ افراطی» خوانده بود که «مالیاتدهندگان آمریکایی هزینهشان را پرداخت می کنند»، پاسخ داد که «بله آنها باید تعطیل شوند.» او نوشت: «اروپا اکنون آزاد» است و «دیگر کسی به آنها (رادیو اروپای آزاد) گوش نمیدهد.» «ریچارد گرنل» نماینده ویژه دونالد ترامپ برای مأموریتهای ویژه هم در حسابش در شبکه اجتماعی ایکس از تعطیلی این رسانهها حمایت کرد و نوشت: «اينها رسانههاى دولتی و مملو از فعالان چپگراى افراطى هستند» و «من دههها با خبرنگاران اين رسانهها كار كردهام، ما ديگر نيازى به رسانههاى دولتی نداريم.» اما «کری لیک» رئیس پیشنهادی ترامپ برای صدای آمریکا (ویاوای) در واکنش به این توئیت ماسک نوشته است ترجیح میدهد جهت سیاسی این رسانه را تغییر دهد و آن را در جهت اهداف دونالد ترامپ به کار گیرد.
نظر فیلسوف روس درباره ایران!
«الکساندر دوگین» فیلسوف مشهور روس در ارزیابی روند تحولات پس از انقلاب اسلامی گفت: «میتوان گفت که ایران با وجود فشارهای دشمنان جهان اسلام، موفقترین کشور در منطقه است.» وی خاطرنشان کرد: «ایران پس از انقلاب اسلامی و با اتکا به اندیشههای آیتالله العظمی خمینی، با بازگشت به ارزشهای سنتی خود، تحولات شگفتانگیز و خارقالعادهای را در عرصههای نو رقم زده است.» این متفکر روس خاطرنشان کرد: «ایران در بیش از چهار دهه اخیر، در برابر تحریمها و مخالفتهای همهجانبه دشمنان جهان اسلام – از کشورهای غربی و همچنین در زمان شوروی سابق – ایستاده است و روند توسعه خود را دنبال میکند.» دوگین گفت: «از این منظر، ایران، الگویی برای دیگر کشورها در زمینه چگونگی صیانت از ارزشها، معنویت و ایمان است؛ به همین خاطر، به مردم ایران تبریک میگویم.» وی افزود: «ایران دارای پشتوانه تمدنی بزرگ است که در دوران مختلف، گفتمان خود را استمرار داده است و از این منظر، الگویی برای دیگر کشورهاست که چگونه میتوان از هویت و ایمان خود صیانت کرد، در برابر زورگوییها تسلیم نشد و ضمن گفتوگو و تعامل با دیگر کشورها، از عدالت در سراسر جهان دفاع کرد.»
تکیه بر مردم مهمترین مؤلفه امنیت ملی ایران است
«سردار سرتیپ پاسدار محمد کاظمی» گفت: «به دولتمردان آمریکا توصیه میکنیم به جای دخالت در سرنوشت کشورهای دیگر، سرمایه خود را برای حل مشکلات مزمن داخلی خود صرف کنند.» رئیس سازمان اطلاعات سپاه گفت: «تکیه بر مردم مهمترین مؤلفه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است و دشمن هم با فهم این مهم به دنبال اجرای پروژههای تحریک اجتماعی و ایجاد گسست در میان مردم و حاکمیت مردمی است؛ اما با وجود همه مشکلات اقتصادی و معیشتی، مردم حفظ انسجام و ثبات ملی و ساختن ایران آباد را مطالبه میکنند.» وی ادامه داد: «سازمان اطلاعات سپاه نیز بر خود مفروض میداند تا هر دستگاه دولتی و بخش خصوصی که در جهت خدمت و حل مسائل مردم به ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت قدم برمیدارد، کمک کند تا در این چارچوب ضمن شناسایی بدکارکردی ها و آسیبها در رفع آنها نیز عمل کند.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «جروزالمپست» رژیم صهیونی در تحلیل و ارزیابی خود از اقدام حماس در توقف تحویل اسرای صهیونیست در شنبه آینده به دلیل نقض مکرر آتشبس از سوی تلآویو، به نقل از یک منبع صهیونی نوشت: «فکر نمیکنم حماس به دنبال نابودی توافق باشد.» این منبع در ادامه گفت: «موضع حماس حامل پیامی به ترامپ است مبنی بر اینکه اگر فکر میکنی، مرحله دومی در کار نخواهد بود، سخت اشتباه میکنی.» همزمان با این ارزیابی، شبکه «فاکسنیوز» آمریکا به نقل از یک مسئول آگاه گزارش داد: «اسرائیل درخواست چند کشور و سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل و قطر برای ورود خانههای پیش ساخته (مثل کانکس) به غزه را رد کرده است.»
◄در ادامه پرونده رسوایی نشت اطلاعات از دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی، رسانههای عبری اعلام کردند، یک مشاور ارشد دیگر این دفتر هم بازجویی شده است. پایگاه خبری عبریزبان «وای نت» در گزارشی در این باره اعلام کرد: «بنا به درخواست دادستانی اسرائیل، یک مشاور عالیرتبه دیگر از حلقه نزدیک به نتانیاهو در رابطه با نشت اطلاعات به روزنامه بیلد آلمان مورد بازجویی قرار گرفته است؛ اما بنا به دستور مراجع قضائی رسانهها حق انتشار نام وی را ندارند.»
◄«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور درباره بیاعتمادی به آمریکا، گفت: «آمریکا هیچ گاه مورد اعتماد نبوده و نیست. در خصوص معامله با آمریکا باید اشاره کرد که معامله دوجانبه است و هر دو طرف باید نفعی داشته باشند. امروز احساس نمیکنیم نفعی در معامله با آمریکا داشته باشیم.» «محمدرضا عارف» در پاسخ به این پرسش که آیا ترامپ قابل اعتماد است، بیان کرد: «ترامپ نشان داده قابل اعتماد نبوده، مگر اینکه عوض شود که آن هم بعید است.»
◄«سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با انتشار پیامی ضمن قدردانی از ابراز لطف رهبر معظم انقلاب نسبت به دستگاه دیپلماسی، تأکید کرد: «وزارت امور خارجه در راستای ایفای وظایف ذاتی خود، و بر مبنای اصول سهگانه عزت، حکمت و مصلحت، از همه ظرفیتها برای پیشبرد سیاست خارجی فراگیر، فعال و اثرگذار در جهت تأمین منافع و امنیت ملی و افزایش اقتدار و منزلت کشور از طریق تعاملات سیاسی و دیپلماتیک استفاده خواهد کرد.»
◄ «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در اظهاراتی قابل توجه گفته است در قبال کمکهای تسلیحاتی و سیاسی آمریکا از اوکراین در جنگ با روسیه، این کشور باید منابع و معادن فلزات کمیاب را به آمریکا واگذار کند. او خواهان چیزی معادل ۵۰۰ میلیارد دلار از این معادن اوکراین است تا به این کشور در تداوم جنگ کمک کند.